Connect with us

Preseason

Η πλειάδα των μέσων και ο “πασπαρτού” Ελ Καντουρί

Από τον Κούρτιτς στον Εσίτι και στον Νινούα

Ηλίας Καπράλος

Η πλειάδα των μέσων και ο “πασπαρτού” Ελ Καντουρί

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δίνει μεγάλη έμφαση στους κεντρικούς του μέσους, ενώ πάντα οι θέσεις του άξονα είναι οι πρώτες που κοιτά, καθώς μέσα από τους μέσους του, θέλει την καλύτερη πίεση στον αντίπαλο και συνάμα την καλύτερη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση και μέχρι την περιοχή του αντιπάλου. 

Πέραν της θέσης του μεσοεπιθετικού, που ο ΠΑΟΚ βλέπει και προσπαθεί εδώ και καιρό την περίπτωση του Τζιοβίνκο της Αλ Χιλάλ, υπάρχουν και οι θέσεις των κεντρικών μέσων με τον ΠΑΟΚ να έχει πλειάδα επιλογών. Έχει όμως την ποιότητα που θέλει ο προπονητής του και τη σύνθεση των χαρακτηριστικών; Μήπως οι μέσοι είναι τόσοι πολλοί και πρέπει κάποιοι είτε να προχωρήσουν στον ΠΑΟΚ Β είτε αποχωρήσουν από την ομάδα;

Εξ αρχής ο παίκτης “πασπαρτού” είναι ο Ομάρ Ελ Καντουρί. Ο Μαροκινός μέσος, δύο χρόνια χωρίς τον Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε πολύ καλές σεζόν αγωνιζόμενος σαν κεντρικός μέσος, αλλά φέτος εκτός από αυτή τη θέση μπορεί να αγωνιστεί και πιο μπροστά, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του προπονητή του και τα δεδομένα των πρώτων φιλικών. Είτε σαν αριστερός μέσος μπροστά από τον Βιεϊρίνια, είτε πίσω από τον επιθετικό, ο Ομάρ Ελ Καντουρί μπορεί να παίξει παντού και αυτό είναι κάτι που πρέπει να κρατήσουμε για τα δεδομένα του άξονα και των επιλογών. 

Από εκεί και μετά ο ΠΑΟΚ και ο Λουτσέσκου έχει 6 επιλογές στον άξονα για 2 θέσεις. Ο Κούρτιτς, ο Σβαμπ, ο Εσίτι, ο Ντόουγκλας Αούγκουστο, ο Νινούα και ο Τσιγγάρας είναι είτε οι παίκτες που έχουν τον ρόλο του αμυντικού κεντρικού μέσου, είτε αυτό του οργανωτή κεντρικού μέσου στο παιχνίδι της ομάδας. 

Πέραν του Νινούα που φαίνεται στην προετοιμασία να μην κερδίζει θέση στο βασικό ροτέισον της ομάδας (όπως και πέρσι), όλοι οι υπόλοιποι είναι κοντά. Προφανώς Κούρτιτς και Σβαμπ φαίνεται να είναι οι μέσοι με την μεγαλύτερη ποιότητα, αλλά ο Ντόουγκλας ακόμα δεν έχει πάρει την ευκαιρία του λόγω του τραυματισμού του, ο Εσίτι δείχνει ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο στην ομάδα από αυτό που βλέπαμε τα περασμένα χρόνια και ο Χάρης Τσιγγάρας είναι ο καλύτερος χαφ της ακαδημίας του ΠΑΟΚ που μετά από μία γεμάτη περσινή σεζόν μπορεί να πάρει την ευκαιρία και να γίνει μέλος του ροτέισον του ΠΑΟΚ με ευχέρεια. 

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί θα σκεφτόμασταν, ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να αδειάσει λίγο χώρο στο ρόστερ του για να φέρει ακόμα έναν ποιοτικό μέσο όπως ο Κούρτιτς, αλλά κάτι τέτοιο δεν συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες. Αυτό που ξέρουμε και φανταζόμαστε όλοι, είναι ότι οι 6 παίκτες και ο “πασπαρτού” Ελ Καντουρί είναι πολλοί για τις 2 θέσεις και ίσως θα πρέπει να υπάρξουν μία ή και δύο αποχωρήσεις έως τις αρχές του Σεπτέμβρη, που θα ελαφρύνουν και το ρόστερ της ομάδας στη διαχείρισή του. 

ΣΧΟΛΙΑ

Preseason

Σφαγή ΠΑΟΚ χωρίς VAR

Αποφάσεις που θα μπορούσαν να παίξουν το δικό τους ρόλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, ωστόσο, είναι πραγματικότητα πως έγιναν σημαντικά λάθη στο χθεσινό παιχνίδι, εις βάρος του.

Με το VAR να μην είναι διαθέσιμο σε αυτή τη φάση των προκριματικών, ο Γάλλος ρέφερι και οι βοηθοί του έκαναν λάθη τόσο στη φάση του πέναλτι και της αποβολής του Ντόουγκλας, όσο και στη φάση όπου ο Νάρεϊ -και στη συνέχεια όλος ο πάγκος του ΠΑΟΚ- φώναξε για αντικανονικό μαρκάρισμα στην περιοχή.

Όσον αφορά στο πέναλτι, είναι ξεκάθαρο πως η παράβαση γίνεται εκτός περιοχής, ενώ και η κόκκινη του Ντόουγκλας είναι -τουλάχιστον- αυστηρή, ενώ στο 60' υπάρχει και το πάτημα στον Νάρεϊ, με τον Γερμανό να κάνει κοντρόλ στην περιοχή και να πέφτει στο έδαφος και τον Μιλό να μη δίνει τίποτα.

Από το ριπλέι φάνηκε ότι υπήρχε πάτημα χαμηλά στο πόδι, με τους "ασπρόμαυρους" να διαμαρτύρονται, χωρίς αποτέλεσμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Preseason

«Ασπρόμαυρο» διπλό γεμάτο μονομαχίες (vid)

Στην τελική ευθεία ο Δικέφαλος για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

O ΠΑΟΚ μετρά αντίστροφα για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, που θα υποδεχθεί στο γήπεδο της Τούμπας την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση και παιχνίδια κατοχής. Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και δούλεψαν στους αυτοματισμούς τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι, ενώ όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί η χθεσινή προπόνηση έκλεισε με οικογενειακό δίτερμα.

Δείτε το βίντεο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την χθεσινή προπόνηση:

https://www.youtube.com/watch?v=LHa_6kOCc5E

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Preseason

Απογευματινό ραντεβού στην Τούμπα!

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η προετοιμασία του Δικεφάλου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ συνεχίζεται σήμερα με μία απογευματινή προπόνηση στη Τούμπα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του θα συγκεντρωθούν στις 18:45, όπως άλλωστε και χθες, όπου  το αγωνιστικό τμήμα δούλεψε κάτω από αντίξοες συνθήκες μέσα σε υψηλή θερμοκρασία, με φόντο την πρώτη… μάχη κόντρα στους Ισραηλινούς.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση και παιχνίδια κατοχής. Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και δούλεψαν στους αυτοματισμούς τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι. H προπόνηση της Κυριακής (23.07) έκλεισε με οικογενειακό δίτερμα.

Ο Ζόαν Σάστρε ήταν ο μοναδικός παίκτης του ΠΑΟΚ που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ