Connect with us

Preseason

Φινάλε με ανατροπή και θετικά δείγματα

Ανεπίσημο ντεμπούτο για Κούρτιτς, γκολ ψυχολογίας για Κούτσια και νίκη με 2-1 για τον ΠΑΟΚ στην Ολλανδία

Αγάπη Γαβριηλίδου

Φινάλε με ανατροπή και θετικά δείγματα

Ο ΠΑΟΚ έδωσε το τελευταίο φιλικό παιχνίδι του στην Ολλανδία, κερδίζοντας με ανατροπή με 2-1 τη Φέγενορντ και πλέον, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, μπαίνοντας στην τελική ευθεία με φόντο τα πρώτα παιχνίδια στο Europa Conference League.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μοίρασε και σήμερα το χρόνο στους ποδοσφαιριστές του, αν κι αυτή τη φορά δεν έβαλε δύο διαφορετικές ενδεκάδες σε κάθε ημίχρονο. Ανεπίσημο ντεμπούτο για τον Κούρτιτς, κερδισμένο πέναλτι για τον Ολιβέιρα, γκολ ψυχολογίας για τον Κούτσια.

Η ομάδα του Λουτσέσκου είχε και πάλι καλά διαστήματα, αντιμετωπίζοντας τη Φέγενορντ που την περασμένη Πέμπτη έπαιξε το πρώτο της παιχνίδι στο Europa Conference League και σε μερικές ημέρες έχει τη ρεβάνς, με τον προπονητή του ΠΑΟΚ από τη δική του μεριά να κάνει μία ακόμη… πρόβα με φόντο τους επίσημους αγώνες, φανερώνοντας σε σημαντικό βαθμό τις σκέψεις του και να βλέπει και πάλι τους παίκτες του να ανταποκρίνονται καλά και να βγάζουν στο γήπεδο όλα όσα δουλεύουν από το ξεκίνημα της παρουσίας τους στην Ολλανδία.

Ο Ρουμάνος τεχνικός ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Ζίβκοβιτς στο τέρμα και τους Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδη και Περέιρα στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Σβαμπ κι Εσίτι και στην επίθεση οι Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης, Καγκάβα και Ολιβέιρα.

Με το ξεκίνημα του β΄μέρους, ο Λουτσέσκου έριξε στη “μάχη” τους Πασχαλάκη, Τέιλορ, Βιεϊρίνια, Κούτσια, Μουργκ και Καντουρί, ενώ στην πορεία μπήκαν και οι Μιχάι, Τσιγγάρας, Βρακάς και Κούρτιτς στο παιχνίδι, όπως και ο νεαρός, Κωνσταντέλιας.

“Χτύπησε” η Φέγενορντ, απάντησε άμεσα ο ΠΑΟΚ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Φέγενορντ να βρίσκει δίχτυα με το… καλημέρα, σε μία φάση όπου οι παίκτες της άλλαξαν γρήγορα την μπάλα μετά από ένα κόρνερ κι έπιασαν στον… ύπνο τους “ασπρόμαυρους”, με τον Μπούρχερ να ανοίγει το σκορ από κοντά, ωστόσο ο ΠΑΟΚ δε χρειάστηκε πολλά λεπτά για να απαντήσει.

Στο 13ο λεπτό, ο Ολιβέιρα εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το λάθος των Ολλανδών, με τον γκολκίπερ της Φέγενορντ να τον ρίχνει στο έδαφος και τον ρέφερι του αγώνα να βλέπει την παράβαση και να δίνει το πέναλτι. Ο Τζόλης ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεσή του κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με μία ψύχραιμη εκτέλεση.

Στο 33′, ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 2-1, με τον Σβαμπ να σουτάρει με τη μία, αλλά να είναι άστοχος, ενώ τρία λεπτά μετά, Τζόλης και Ολιβέιρα συνδυάστηκαν άψογα, με τον Πορτογάλο να δίνει στον Ζίβκοβιτς και τον Σέρβο να σουτάρει άουτ. Στο 39′ ήταν η σειρά του Σινιστέρα να σουτάρει άουτ και στο 42′ ο Λίνσεν δοκίμασε το πόδι του, σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ζίβκοβιτς, με το 1-1 να παραμένει μέχρι και το φινάλε.

“Όπλισε” ο Κούτσιας 

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αρκετές αλλαγές και για τις δύο ομάδες, με τον Λουτσέσκου να ανακατεύει την τράπουλα και να βάζει νέα πρόσωπα στο παιχνίδι. Ο Ρουμάνος είδε την ομάδα του να παίρνει γρήγορα το προβάδισμα, όταν ο Μουργκ έκανε ωραία κίνηση και παράλληλο γύρισμα από τα αριστερά κι ο Κούτσιας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον γκολκίπερ της Φέγενορντ να κάνει λανθασμένη εκτίμηση και να χάνει την μπάλα.

Ο Ρουμάνος έδωσε την ευκαιρία στον Γιασμίν Κούρτιτς να σημειώσει τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά, έστω και σε ανεπίσημο παιχνίδι, στα “ασπρόμαυρα”, με τον Σλοβένο να είναι στο… γκρουπ των παικτών που μπήκε στο παιχνίδι στο 63ο λεπτό.

Στο 67′ ο Μιλάμπο προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος, αλλά ο Πασχαλάκης είχε απάντηση, με τον ρέφερι του αγώνα να σφυρίζει λίγο νωρίτερα τη λήξη στο φιλικό, ενώ ξεκίνησε και βροχή στο Ρότερνταμ και τον ΠΑΟΚ να ολοκληρώνει τη σειρά των φιλικών στην Ολλανδία με νίκη.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Φέγενορντ: Μπάιλοου (46’ Μαρσιάνο), Πέντερσεν (46’ Χέντρικς), Μπέργκερ, Σενέσι (46’ Ελ Μπουσαταουί), Μαλάσια (46’ Μπόζενικ), Κοκτσού (46’ Σκόγκεν), Τιλ (46’ Ντάιμερς), Τοόρνστρα (46’ Χάρτγιες), Λίνσεν (46’ Τζαχάνμπακς), Μπάνις (46’ Μιλάμπο), Σινιστέρα (46’ Αντονούτσι).

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς (46’ Πασχαλάκης), Ροντρίγκο (46’ Τέιλορ), Βαρέλα (61’ Μιχάι), Μιχαηλίδης, Περέιρα (46’ Βιεϊρίνια), Σβαμπ (61’ Τσιγγάρας), Εσίτι (61’ Κούρτιτς), Α. Ζίβκοβιτς (46’ Ελ Καντουρί), Τζόλης (46’ Μουργκ), Καγκάβα (61’ Βρακάς, 84’ Κωνσταντέλιας), Ολιβέιρα (46’ Κούτσιας).

ΣΧΟΛΙΑ

Preseason

Σφαγή ΠΑΟΚ χωρίς VAR

Αποφάσεις που θα μπορούσαν να παίξουν το δικό τους ρόλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, ωστόσο, είναι πραγματικότητα πως έγιναν σημαντικά λάθη στο χθεσινό παιχνίδι, εις βάρος του.

Με το VAR να μην είναι διαθέσιμο σε αυτή τη φάση των προκριματικών, ο Γάλλος ρέφερι και οι βοηθοί του έκαναν λάθη τόσο στη φάση του πέναλτι και της αποβολής του Ντόουγκλας, όσο και στη φάση όπου ο Νάρεϊ -και στη συνέχεια όλος ο πάγκος του ΠΑΟΚ- φώναξε για αντικανονικό μαρκάρισμα στην περιοχή.

Όσον αφορά στο πέναλτι, είναι ξεκάθαρο πως η παράβαση γίνεται εκτός περιοχής, ενώ και η κόκκινη του Ντόουγκλας είναι -τουλάχιστον- αυστηρή, ενώ στο 60' υπάρχει και το πάτημα στον Νάρεϊ, με τον Γερμανό να κάνει κοντρόλ στην περιοχή και να πέφτει στο έδαφος και τον Μιλό να μη δίνει τίποτα.

Από το ριπλέι φάνηκε ότι υπήρχε πάτημα χαμηλά στο πόδι, με τους "ασπρόμαυρους" να διαμαρτύρονται, χωρίς αποτέλεσμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Preseason

«Ασπρόμαυρο» διπλό γεμάτο μονομαχίες (vid)

Στην τελική ευθεία ο Δικέφαλος για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

O ΠΑΟΚ μετρά αντίστροφα για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, που θα υποδεχθεί στο γήπεδο της Τούμπας την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση και παιχνίδια κατοχής. Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και δούλεψαν στους αυτοματισμούς τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι, ενώ όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί η χθεσινή προπόνηση έκλεισε με οικογενειακό δίτερμα.

Δείτε το βίντεο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την χθεσινή προπόνηση:

https://www.youtube.com/watch?v=LHa_6kOCc5E

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Preseason

Απογευματινό ραντεβού στην Τούμπα!

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η προετοιμασία του Δικεφάλου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ συνεχίζεται σήμερα με μία απογευματινή προπόνηση στη Τούμπα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του θα συγκεντρωθούν στις 18:45, όπως άλλωστε και χθες, όπου  το αγωνιστικό τμήμα δούλεψε κάτω από αντίξοες συνθήκες μέσα σε υψηλή θερμοκρασία, με φόντο την πρώτη… μάχη κόντρα στους Ισραηλινούς.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση και παιχνίδια κατοχής. Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και δούλεψαν στους αυτοματισμούς τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι. H προπόνηση της Κυριακής (23.07) έκλεισε με οικογενειακό δίτερμα.

Ο Ζόαν Σάστρε ήταν ο μοναδικός παίκτης του ΠΑΟΚ που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ