Connect with us

Preseason

Ζίφκοβιτς: “Θα είμαστε πιο επιθετικοί και θα λειτουργούμε ως ομάδα”

Ο Ζίφκο Ζίφκοβιτς μίλησε στο PAOK24 για τις εντυπώσεις του από την προετοιμασία

Θωμάς Παπάς

Ζίφκοβιτς: “Θα είμαστε πιο επιθετικοί και θα λειτουργούμε ως ομάδα”

Ο Ζίφκο Ζίφκοβιτς μίλησε για το τέλος της φετινής προετοιμασίας. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ ανέλυσε τη δουλειά του Ραζβάν Λουτσέσκου. Επισήμανε τη σπουδαιότητα της εμπιστοσύνης που δείχνει ο Ρουμάνος στους παίκτες του κι ιδιαίτερα στους τερματοφύλακες. Ακόμη έκανε ένα σχόλιο για την περσινή σεζόν ενώ τέλος ξεκαθάρισε πως η ομάδα αλλάζει χαρακτήρα και πως γίνεται σοβαρή δουλειά.

Ένιωσες κάτι διαφορετικό σε αυτή την προετοιμασία; 

“Όχι νομίζω πως δεν υπήρχε κάτι διαφορετικό. Ήταν όπως όλες όσες έχω ζήσει στην καριέρα μου. Δουλεύεις σκληρά κι είσαι υποχρεωμένος ν΄ακούς τον προπονητή και τα θέλω που έχει. Είσαι υποχρεωμένος να το κάνεις αυτό”.

Ποια είναι τα νέα στοιχεία που έχει βάλει στο παιχνίδι ο προπονητής;

” Νομίζω πως είναι αυτό που είχα πει και πριν την προετοιμασία. Θα είμαστε πιο επιθετικοί, πιο συμπαγείς. Θα λειτουργούμε περισσότερο ως ομάδα. Αυτή είναι η φιλοσοφία του προπονητή μας και νομίζω πως αυτό είναι που μας ταιριάζει”.

Για την εμπιστοσύνη του Λουτσέσκου προς το πρόσωπο του:

“Και για εμένα και για τον Πασχαλάκη και για τον Ταλιχμανίδη είναι πολύ σημαντικό, που έχουμε ένα προπονητή να πιστεύει σ’ εμάς. Δουλεύουμε καθημερινά και με τον προπονητή τερματοφυλάκων και κάνουμε ό, τι μας ζητήσει. Γενικότερα υπάρχει εμπιστοσύνη προς εμάς.”

Για την έλλειψη αυτοπεποίθησης που είχε τονίσει ο Λουτσέσκου:

“Είναι πολύ σημαντικό το να έχεις αυτή την εμπιστοσύνη από τον προπονητή. Είναι ένα από τα πράγματα, που προσπαθεί να περάσει στην ομάδα. Γι αυτό είπα και νωρίτερα, ότι νομίζω πως φέτος θα είμαστε περισσότερο ομάδα και πιο ενωμένοι από τα προηγούμενη χρόνια. Έτσι κι εμείς από την πλευρά μας πρέπει να κάνουμε τα πάντα για ν΄ανταποδώσουμε αυτή τη στήριξη, που λαμβάνουμε”.

Σχετικά με την αλλαγή του προπονητή τερματοφυλάκων:

“Είναι αλήθεια πως στο επίπεδο της προπόνησης των τερματοφυλάκων οι αλλαγές δεν είναι πολύ μεγάλες. Το ασκησιολόγιο είναι πάνω κάτω το ίδιο. Οι προπονητές των προηγούμενων χρόνων, ο Σκιαθίτης, ο Γκαλίνοβιτς και τώρα ο Μορέιρα, είναι προπονητές, που θέλουν να βάλουν το δικό τους στοιχείο. Όπως ο κανονικός προπονητής έχει απαιτήσεις, έτσι κι αυτός των τερματοφυλάκων, μας ετοιμάζει με ασκήσεις προσαρμοσμένες στις οδηγίες του Λουτσέσκου αλλά και με ασκήσεις, που μας βοηθούν να αντιδρούμε συνολικά μέσα στο παιχνίδι.”

Για την κριτική που υπήρχε την περσινή σεζόν, τόσο στην ομάδα γενικότερα, όσο και στους τερματοφύλακες ειδικότερα:

“Είναι τέτοια η φύση της θέσης του τερματοφύλακα. Όταν κάνεις ένα λάθος δεν μπορείς να το καλύψεις. Είναι κάτι το οποίο φαίνεται. Όποιος άλλος ποδοσφαιριστής κάνει ένα λάθος σε άλλη θέση, μπορεί να έχει δίπλα του ένα συμπαίκτη να του το διορθώσει. Είμαι γνωστό αυτό. Όμως δεν παίζουμε μόνοι μας. Υπάρχουν έντεκα παίκτες στο γήπεδο και πρέπει να το δούμε συνολικά. Είμαστε κι εμείς ένα μέρος του συνόλου. Αν η ομάδα δεν πάει καλά, τότε κι εμείς δεν πάμε καλά”.

Αν του δίνει ηρεμία το γεγονός πως ο Λουτσέσκου ξεκαθάρισε πως έχει δύο καλούς τερματοφύλακες:

“Φυσικά για εμάς και πρώτα απ’ όλα για μένα αποτελεί μεγάλο κίνητρο να δουλέψω και μπορέσω να βελτιώσω τον εαυτό μου. Είναι σημαντικό να έχεις  τη σιγουριά ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στις ικανότητες σου καθώς όπως είπα είναι ιδιαίτερη η θέση. Δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό. Είμαστε σε καλό δρόμο και δουλεύουμε για να φτάσουμε στο επίπεδο, που θέλει ο προπονητής μας”.

ΣΧΟΛΙΑ

Preseason

Σφαγή ΠΑΟΚ χωρίς VAR

Αποφάσεις που θα μπορούσαν να παίξουν το δικό τους ρόλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, ωστόσο, είναι πραγματικότητα πως έγιναν σημαντικά λάθη στο χθεσινό παιχνίδι, εις βάρος του.

Με το VAR να μην είναι διαθέσιμο σε αυτή τη φάση των προκριματικών, ο Γάλλος ρέφερι και οι βοηθοί του έκαναν λάθη τόσο στη φάση του πέναλτι και της αποβολής του Ντόουγκλας, όσο και στη φάση όπου ο Νάρεϊ -και στη συνέχεια όλος ο πάγκος του ΠΑΟΚ- φώναξε για αντικανονικό μαρκάρισμα στην περιοχή.

Όσον αφορά στο πέναλτι, είναι ξεκάθαρο πως η παράβαση γίνεται εκτός περιοχής, ενώ και η κόκκινη του Ντόουγκλας είναι -τουλάχιστον- αυστηρή, ενώ στο 60' υπάρχει και το πάτημα στον Νάρεϊ, με τον Γερμανό να κάνει κοντρόλ στην περιοχή και να πέφτει στο έδαφος και τον Μιλό να μη δίνει τίποτα.

Από το ριπλέι φάνηκε ότι υπήρχε πάτημα χαμηλά στο πόδι, με τους "ασπρόμαυρους" να διαμαρτύρονται, χωρίς αποτέλεσμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Preseason

«Ασπρόμαυρο» διπλό γεμάτο μονομαχίες (vid)

Στην τελική ευθεία ο Δικέφαλος για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

O ΠΑΟΚ μετρά αντίστροφα για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, που θα υποδεχθεί στο γήπεδο της Τούμπας την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση και παιχνίδια κατοχής. Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και δούλεψαν στους αυτοματισμούς τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι, ενώ όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί η χθεσινή προπόνηση έκλεισε με οικογενειακό δίτερμα.

Δείτε το βίντεο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την χθεσινή προπόνηση:

https://www.youtube.com/watch?v=LHa_6kOCc5E

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Preseason

Απογευματινό ραντεβού στην Τούμπα!

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η προετοιμασία του Δικεφάλου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ συνεχίζεται σήμερα με μία απογευματινή προπόνηση στη Τούμπα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του θα συγκεντρωθούν στις 18:45, όπως άλλωστε και χθες, όπου  το αγωνιστικό τμήμα δούλεψε κάτω από αντίξοες συνθήκες μέσα σε υψηλή θερμοκρασία, με φόντο την πρώτη… μάχη κόντρα στους Ισραηλινούς.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση και παιχνίδια κατοχής. Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και δούλεψαν στους αυτοματισμούς τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι. H προπόνηση της Κυριακής (23.07) έκλεισε με οικογενειακό δίτερμα.

Ο Ζόαν Σάστρε ήταν ο μοναδικός παίκτης του ΠΑΟΚ που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ