Connect with us

Preseason

Οι κοντοί και οι συμπλεγματικοί

Πρώτες μέρες προετοιμασίας και σίγουρα ότι και να πούμε μπορεί να ανατραπεί ανά πάσα στιγμή. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Σταύρος Κόλκας

Οι κοντοί και οι συμπλεγματικοί

Έχω πει και στο πρόσφατο παρελθόν, πως αυτή η προετοιμασία είναι από τις πλέον ενδιαφέρουσες. Και αυτό γιατί πολλά νέα πρόσωπα, με έναν ιδιαίτερο στυλ παιχνιδιού, αποκτήθηκαν για να διαμορφώσουν το ρόστερ του ΠΑΟΚ.

Σε πρώτη φάση, είδαμε για πρώτη φορά έναν αθλητικό διευθυντή να βρίσκει χημεία με τον μεγαλομέτοχο και να τρέχει ένα πλάνο σε καλούς χρόνους. Για τα δεδομένα του ΠΑΟΚ, σε πολύ καλύτερους χρόνους από αυτούς που έχουν συνηθίσει.

Στην Ολλανδία λοιπόν έχουμε δει πως το μεγαλύτερο κομμάτι του ρόστερ είναι στη διάθεση του Ράζβαν. Παράπονο δεν μπορεί να έχει, ούτε κάποιο θέμα με το πως θα βγάλει τις ασκήσεις. Παντού υπάρχουν λύσεις, έστω και αν γνωρίζουμε καλά πως λείπουν αυτή τη στιγμή οι Κούρτιτς, Ζίφκοβιτς, Μπίσεσβαρ, Μουργκ, Τέιλορ, ενώ θα αποκτηθεί σίγουρα ένας ακόμη πλάγιος επιθετικός και ένας κεντρικός αμυντικός.

Αυτό που μου κινεί το ενδιαφέρον μου αυτές τις πρώτες ώρες μου στην Ολλανδία, είναι τα… στρουμφάκια. Ο Ντάντας, ο Κουαλιάτα, ο Αντρέ Ρικάρντο και μέσα σε αυτούς, ο Ντέλιας. Ο Κωνσταντέλιας για όσους δεν το κατάλαβαν.

Από πέρυσι είχε αρχίζει να το παλεύει σωστά, όμως του κάθισαν πολλές αναποδιές, ενώ το Βέλγιο δεν του βγήκε. Τώρα, δεν βλέπω ένα παιδί που ξεχωρίζει από τους άντρες, αλλά ένα παιδί που ανδρώνεται και μπορεί να αναδείξει πλέον το ταλέντο του. Και ο ίδιος πλέον αντιλαμβάνεται, πως δεν έχει να ανταγωνιστεί κάτι άπιαστο, αλλά συνομήλικούς του που έχουν κοινά χαρακτηριστικά.

Ο Λουτσέσκου είναι ήρεμος μέχρι να τον ρωτήσεις αν θα πουληθεί ο Αγκούστο. Ο Βραζιλιάνος είναι σε εκπληκτική κατάσταση και είναι σημαντικός για τον προπονητή του. Πλέον δεν τον βλέπει σαν δέκα, τον βάζει στη θέση του και πλέον είναι μία ηγετική μορφή της ομάδας.

Από τη στιγμή που ο Λουτσέσκου δεν θέλει να σκέφτεται καν την πώληση του Αγκούστο, ο Μπότο θα πρέπει να βρει τρόπο να τον ανανεώσει. Μία ανανέωση διόλου εύκολη γιατί ο βραζιλιάνος θα ζητήσει καλό συμβόλαιο. Όμως από το να τον χάσεις τζάμπα, θα ενδώσεις ως έναν βαθμό.

Ο Ράζβαν μέχρι τώρα πάντως στο δέκα δεν έχει χρησιμοποιήσει κανέναν από τους κοντούς προς έκπληξη όλων μας. Ο Ντάντας παίζει στο 8, ο Κουαλιάτα με τον Αντρέ Ρικάρντο στα αριστερά, ο Κωνσταντέλιας στα δεξιά.

Μόνο ο παίκτης που δεν θα γράψω για γούρι το όνομά του και ο Φελίπε Σοάρες έχουν χρησιμοποιηθεί στο δέκα, κάτι που μπορεί να αλλάξει βέβαια με τις μέρες.

Θέμα σοβαρό έχουμε στους φορ. Ο Νέλσον Ολιβέιρα ψάχνει ακόμη τα πατήματά του, ενώ ο Τσόλακ που είναι καλά, είναι προς πώληση. Για την ακρίβεια, τρέχει η διαπραγμάτευση με την Ρέιντζερς.

Εδώ ο Μπότο καλείται να κάνει τα μαγικά του, μιας και με την υπογραφή πώλησης του Κροάτη, θα πρέπει να βρίσκεται ήδη στη προετοιμασία ο αντικαταστάτης του. Ένας φορ, με διαφορετικά στοιχεία από αυτά του Κροάτη.

Για τον Νέλσον, νομίζω πως μέσα από τα παιχνίδια θα συνέλθει, απλά χρειάζεται κάποια γκολ έτσι ώστε να του φύγουν όλα τα αρνητικά από το μυαλό του. Ας δούμε πως θα πάει πρώτα στα φιλικά, έτσι ώστε να αποκτήσουμε μία καλύτερη εικόνα.

Κλείνοντας, θα ήθελα να γράψω κάτι για τον σύλλογο Άρη.

Τόσα χρόνια, ένα κύμα συμπλεγμάτων ερχόταν προς τα εμάς, συνήθως με ασήμαντες αφορμές.

Άνοιξαν οι τράπεζες την Κυριακή, έλεγαν, χωρίς βέβαια να συμπληρώσουν πως ο ΠΑΟΚ εκείνη τη χρονιά τιμωρήθηκε και δεν έπαιξε Ευρώπη.

Τα διαρκείας του Τσοχατζόπουλου έλεγαν, λες και σε αυτούς δεν έπαιρνε διαρκείας ο συγκεκριμένος ή άλλοι πολιτικοί. Λες και δεν πήραν κρατικές διαφημίσεις τύπου ΕΚΟ κ.α.

Κατηγόρησαν τον ΠΑΟΚ ως ευνοούμενο, όταν ο Ιβάν Σαββίδης πλήρωσε το πρωτογενές χρέος και όχι πρόστιμα και προσαυξήσεις, εκμεταλλευόμενος έναν νόμο που έγινε για όλες τις εταιρίες.

Ο συμπλεγματικός τους ρόλος στη κοινωνία μας, είναι σημαντικός γιατί δημιουργεί την αποδοχή της νοοτροπίας “να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα”.

Χθες λοιπόν, σβήστηκαν 35 εκατ ευρώ πρόστιμα και προσαυξήσεις για εικονικά τιμολόγια του ΑΣ Άρης. Προφανώς και ο έγκριτος νομικός Γιώργος Γιαννόπουλος βρήκε την κατάλληλη νομολογία για να δουλέψει την υπόθεση. Αν κάτι θα αγόραζα άλλωστε από τον Άρη, είναι ο Γιαννόπουλος. Τίποτα άλλο.

Βέβαια, δεν είδα κάποιον να έχει κυρώσεις για αυτά τα εικονικά τιμολόγια, δεν είδα κάποιον να κατακρίνει αυτές τις πρακτικές του συλλόγου τους και γενικά, δεν τους βλέπω να πληρώνουν και πολλά πράγματα. Όπως πχ τη ΔΕΗ, που με έχουν ενημερώσει πως το χρέος τους σε αυτή είναι επταψήφιο, την ώρα που τα νοικοκυριά υποφέρουν για να πληρώσουν. Αλήθεια εκεί στη ΔΕΗ αναμένεται να σοβαρευτείτε ποτέ;

Το ποιος κάνει τι σε αυτή τη πόλη λοιπόν, είναι γνωστό. Το ποιος πληρώνει και το ποιος δεν πληρώνει έχει καταγραφεί. Το ποιος σηκώνει θέματα λόγω συμπλεγμάτων επίσης. Το ποιος αποτελεί την βάση για να πατήσει το Μαρινακιστάν στην πόλη, μαζί με θλιβερά πολιτικά πρόσωπα τύπου Αυγενάκη, πάλι είναι γνωστό.

Η μόνη διαφορά είναι στη συμπεριφορά. Ο συμπλεγματικός φωνάζει γιατί ξέρει πως είναι μικρός και αδύναμος, δίνοντας λόγο στην ύπαρξή του και επιχειρήματα στους αντιπάλους του απέναντι.

Εμείς ούτε φωνάζουμε, ούτε έχουμε ανάγκη να το κάνουμε. Μέχρι να έρθει η στιγμή βέβαια… Και θα έρθει, όπως ήρθε και στο παρελθόν.

ΣΧΟΛΙΑ

Preseason

Σφαγή ΠΑΟΚ χωρίς VAR

Αποφάσεις που θα μπορούσαν να παίξουν το δικό τους ρόλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, ωστόσο, είναι πραγματικότητα πως έγιναν σημαντικά λάθη στο χθεσινό παιχνίδι, εις βάρος του.

Με το VAR να μην είναι διαθέσιμο σε αυτή τη φάση των προκριματικών, ο Γάλλος ρέφερι και οι βοηθοί του έκαναν λάθη τόσο στη φάση του πέναλτι και της αποβολής του Ντόουγκλας, όσο και στη φάση όπου ο Νάρεϊ -και στη συνέχεια όλος ο πάγκος του ΠΑΟΚ- φώναξε για αντικανονικό μαρκάρισμα στην περιοχή.

Όσον αφορά στο πέναλτι, είναι ξεκάθαρο πως η παράβαση γίνεται εκτός περιοχής, ενώ και η κόκκινη του Ντόουγκλας είναι -τουλάχιστον- αυστηρή, ενώ στο 60' υπάρχει και το πάτημα στον Νάρεϊ, με τον Γερμανό να κάνει κοντρόλ στην περιοχή και να πέφτει στο έδαφος και τον Μιλό να μη δίνει τίποτα.

Από το ριπλέι φάνηκε ότι υπήρχε πάτημα χαμηλά στο πόδι, με τους "ασπρόμαυρους" να διαμαρτύρονται, χωρίς αποτέλεσμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Preseason

«Ασπρόμαυρο» διπλό γεμάτο μονομαχίες (vid)

Στην τελική ευθεία ο Δικέφαλος για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

O ΠΑΟΚ μετρά αντίστροφα για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, που θα υποδεχθεί στο γήπεδο της Τούμπας την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση και παιχνίδια κατοχής. Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και δούλεψαν στους αυτοματισμούς τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι, ενώ όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί η χθεσινή προπόνηση έκλεισε με οικογενειακό δίτερμα.

Δείτε το βίντεο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την χθεσινή προπόνηση:

https://www.youtube.com/watch?v=LHa_6kOCc5E

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Preseason

Απογευματινό ραντεβού στην Τούμπα!

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η προετοιμασία του Δικεφάλου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ συνεχίζεται σήμερα με μία απογευματινή προπόνηση στη Τούμπα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του θα συγκεντρωθούν στις 18:45, όπως άλλωστε και χθες, όπου  το αγωνιστικό τμήμα δούλεψε κάτω από αντίξοες συνθήκες μέσα σε υψηλή θερμοκρασία, με φόντο την πρώτη… μάχη κόντρα στους Ισραηλινούς.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση και παιχνίδια κατοχής. Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και δούλεψαν στους αυτοματισμούς τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι. H προπόνηση της Κυριακής (23.07) έκλεισε με οικογενειακό δίτερμα.

Ο Ζόαν Σάστρε ήταν ο μοναδικός παίκτης του ΠΑΟΚ που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ