Connect with us

Preseason

Για 70′ ήταν ΠΑΟΚ

Τα μαζεμένα λάθη στο τέλος οδήγησαν στην ήττα

Αγάπη Γαβριηλίδου

Για 70′ ήταν ΠΑΟΚ

Δεύτερο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους για τον ΠΑΟΚ, με τον “Δικέφαλο” να γνωρίζει την ήττα με 2-1 από την Γκρόνινγκεν.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε ξανά χρόνο σε όλους τους ποδοσφαιριστές του, με τον Κουλιεράκη να είναι ο μοναδικός που έπαιξε περισσότερο κι είδε τους ποδοσφαιριστές του στο πρώτο μέρος να έχουν μεν την κατοχή, αλλά να αδυνατούν να απειλήσουν ουσιαστικά την αντίπαλη εστία, ιδιαίτερα κόντρα σε οργανωμένη άμυνα.

Ωστόσο, οι “ασπρόμαυροι” ήταν αυτοί που είχαν τη μεγάλη φάση, με τον Ζίβκοβιτς να έχει δοκάρι στο 26′, ενώ κι ο Κουαλιάτα “άγγιξε” το γκολ, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, με τον Κοτάρσκι να κάνει ανεπίσημο ντεμπούτο και να μην απειλείται από τους Ολλανδούς, δείχνοντας πως είναι καλός με την μπάλα στα πόδια.

Το δεύτερο μέρος, ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να είναι εντυπωσιακός, βγαίνοντας πολύ γρήγορα σε κόντρα επιθέσεις και τον Κωνσταντέλια να ανοίγει το σκορ. Ο Τσόλακ έκανε ωραία κίνηση κι έδωσε το χώρο στον Σάστρε, για να γυρίσει αυτός στον Κωνσταντέλια και να κάνει αυτός το 1-0 με προβολή από την περιοχή.

Λίγο αργότερα, ο “Δικέφαλος” λίγο έλειψε να κάνει το 2-0, με τον Φιλίπε Σοάρες να βγαίνει σε τετ α τετ και να περνάει και τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά να φεύγει αρκετά πλάγια και να σουτάρει άουτ. Ο ΠΑΟΚ είχε καλή ανάπτυξη και γρήγορες εναλλαγές στο δεύτερο μέρος, ωστόσο -σταδιακά- μετά το 60′ έχασε την ισορροπία του κι έκανε σημαντικά λάθη μεσοαμυντικά.

Στο 65ο λεπτό, οι “ασπρόμαυροι” είχαν και δεύτερο δοκάρι, με τον Κωνσταντέλια να βρίσκει χώρο στον άξονα και να σουτάρει, για να τραντάξει η μπάλα το οριζόντιο δοκάρι κι από εκεί και πέρα, η Γκρόνινγκεν ανέβασε στροφές. Στο 79′, ο Μιχάι “πούλησε” την μπάλα και με σουτ από μακριά, ο Ίραντουστ “κρέμασε” τον Ταλιχμανίδη για το 1-1, ενώ λίγο αργότερα, ο Ντε Λέου εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απομάκρυνση του Ταλιχμανίδη κι έκανε το 2-1.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλος μέχρι το 60′, είχε ένα γκολ και δύο δοκάρια, αλλά μετά εμφάνισε σημαντικά προβλήματα κι οι Ολλανδοί γύρισαν το παιχνίδι, για να φύγουν νικητές από το γήπεδο.

Χρόνος για όλους

Όπως στο φιλικό με την Γκόου Αχέντ Ιγκλς, έτσι και σήμερα ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε δύο διαφορετικές ενδεκάδες, θέλοντας να μοιράσει τον χρόνο στο παιχνίδι με την Γκρόνινγκεν.

Στο πρώτο μέρος, στο τέρμα ήταν ο Κοτάρσκι, που έκανε το -ανεπίσημο- ντεμπούτο του και στην άμυνα οι Τζίμας, Τσαούσης, Ίνγκασον και Κουλιεράκης.

Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Αουγκούστο και Σβαμπ και μεσοεπιθετικά οι Κουαλιάτα, Ζίβκοβιτς, Καντουρί και Ολιβέιρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, στη θέση του Κοτάρσκι πέρασε ο Ταλιχμανίδης και στην άμυνα ήταν οι Σάστρε, Παναγιώτου, Μιχάι και Ράφα Σοάρες. Στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν οι Τσιγγάρας και Ντάντας και πιο μπροστά ήταν οι Κωνσταντέλιας, Φιλίπε Σοάρες, Αντρέ Ρικάρντο και Τσόλακ.

Λίγες φάσεις και δοκάρι

Το πρώτο μέρος δεν είχε ιδιαίτερες φάσεις, με τον ΠΑΟΚ να είναι μεν αυτός που είχε την κατοχή, αλλά να μην καταφέρνει να απειλήσει μέσα από οργανωμένες επιθέσεις τους Ολλανδούς.

Μετά από το πρώτο 20λεπτο, οι “ασπρόμαυροι” ανέβασαν στροφές, προσπαθώντας να γίνουν επικίνδυνοι μέσα από γρήγορες μεταβάσεις και κλεψίματα, ενώ στο 27′, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς “άγγιξε” το 1-0. Ο Σέρβος δοκίμασε ένα σουτ, παίρνοντας το… ριμπάουντ μετά από κόψιμο των Ολλανδών, αλλά έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Βεριπς, για να περάσει στη συνέχεια αυτή άουτ.

Ένα λεπτό μετά, ήταν η σειρά του Κουαλιάτα να απειλήσει με αξιώσεις, με τον Ουρουγουανό να σουτάρει με τη μία, μετά από ωραίο στρώσιμο του Σβαμπ, αλλά να στέλνει την μπάλα εκτός. Το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και κάπως έτσι, οι δύο ομάδες μπήκαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Γκολ με το… καλημέρα

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δέκα αλλαγές για τον ΠΑΟΚ, με τον Κουλιεράκη να είναι ο μόνος που παρέμεινε στο γήπεδο. Με το… καλημέρα, ο “Δικέφαλος” βρήκε το γκολ, σε μία φάση όπου ο Τσόλακ έκανε εκπληκτική κίνηση, ανοίγοντας όλο το χώρο για να δώσει ο Σάστρε την ασίστ στον Κωνσταντέλια και να σκοράρει αυτός με προβολή μέσα από την περιοχή στο 49′.

Ο ΠΑΟΚ είχε το γκολ κι είχε και μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία λίγο αργότερα, με τον Φιλίπε Σοάρες να “διαβάζει” άψογα το λάθος στην άμυνα της Γκρόνινγκεν και να βγαίνει σε θέση τετ α τετ, για να περάσει και τον αντίπαλο γκολκίπερ και να στέλνει την μπάλα άουτ από πλάγια θέση.

Πλήρωσε τα λάθη του

Στο 62ο λεπτό, οι Ολλανδοί απείλησαν για πρώτη φορά ουσιαστικά την εστία του Ταλιχμανίδη, με τον Ντε Λέου να σουτάρει και τον Έλληνα γκολκίπερ να μπλοκάρει την μπάλα.  Στο 65ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ είχε και δεύτερο δοκάρι, με τον Κωνσταντέλια να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι, με τους “ασπρόμαυρους” να αναπτύσσονται πολύ σωστά στο δεύτερο μέρος και να απειλούν με αξιώσεις, μέσα από γρήγορες επιθέσεις.

Στο 73′ ο Φιλίπε Σοάρες δοκίμασε ένα σουτ, μετά από αντεπίθεση του ΠΑΟΚ, ενώ τρία λεπτά μετά, οι Ολλανδοί προσπάθησαν να απειλήσουν μέσα από στημένη μπάλα, με τον Μουσάμπα να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα άουτ. Ο ΠΑΟΚ εμφάνισε σημαντικά λάθη μεσοαμυντικά στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα και κυρίως μετά το 60′, με την Γκρόνινγκεν να βρίσκει χώρους και να το εκμεταλλεύεται.

Στο 79′, ο Μιχάι έκανε εύκολο, ατομικό λάθος και με σουτ από μακριά, ο Ίραντουστ “κρέμασε” τον Ταλιχμανίδη για το 1-1, ενώ λίγο αργότερα, ο Ντε Λέου εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απομάκρυνση του Ταλιχμανίδη, μετά το σουτ του Άμπραχαμ κι έκανε το 2-1, που ήταν και το τελικό σκορ στο δεύτερο φιλικό του ΠΑΟΚ επί ολλανδικού εδάφους.

ΠΑΟΚ 1ο μέρος: Κοτάρσκι, Τζίμας, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης, Ντόουγκλας, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Ζίβκοβιτς, Κουαλιάτα και Ολιβέιρα

ΠΑΟΚ 2ο μέρος: Ταλιχμανίδης, Σάστρε, Κουλιεράκης, Μιχάι, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας, Ντάντας, Φιλίπε Σοάρες, Κωνσταντέλιας, Ρικάντρο και Τσόλακ

ΣΧΟΛΙΑ

Preseason

Σφαγή ΠΑΟΚ χωρίς VAR

Αποφάσεις που θα μπορούσαν να παίξουν το δικό τους ρόλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, ωστόσο, είναι πραγματικότητα πως έγιναν σημαντικά λάθη στο χθεσινό παιχνίδι, εις βάρος του.

Με το VAR να μην είναι διαθέσιμο σε αυτή τη φάση των προκριματικών, ο Γάλλος ρέφερι και οι βοηθοί του έκαναν λάθη τόσο στη φάση του πέναλτι και της αποβολής του Ντόουγκλας, όσο και στη φάση όπου ο Νάρεϊ -και στη συνέχεια όλος ο πάγκος του ΠΑΟΚ- φώναξε για αντικανονικό μαρκάρισμα στην περιοχή.

Όσον αφορά στο πέναλτι, είναι ξεκάθαρο πως η παράβαση γίνεται εκτός περιοχής, ενώ και η κόκκινη του Ντόουγκλας είναι -τουλάχιστον- αυστηρή, ενώ στο 60' υπάρχει και το πάτημα στον Νάρεϊ, με τον Γερμανό να κάνει κοντρόλ στην περιοχή και να πέφτει στο έδαφος και τον Μιλό να μη δίνει τίποτα.

Από το ριπλέι φάνηκε ότι υπήρχε πάτημα χαμηλά στο πόδι, με τους "ασπρόμαυρους" να διαμαρτύρονται, χωρίς αποτέλεσμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Preseason

«Ασπρόμαυρο» διπλό γεμάτο μονομαχίες (vid)

Στην τελική ευθεία ο Δικέφαλος για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

O ΠΑΟΚ μετρά αντίστροφα για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, που θα υποδεχθεί στο γήπεδο της Τούμπας την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση και παιχνίδια κατοχής. Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και δούλεψαν στους αυτοματισμούς τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι, ενώ όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί η χθεσινή προπόνηση έκλεισε με οικογενειακό δίτερμα.

Δείτε το βίντεο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την χθεσινή προπόνηση:

https://www.youtube.com/watch?v=LHa_6kOCc5E

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Preseason

Απογευματινό ραντεβού στην Τούμπα!

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η προετοιμασία του Δικεφάλου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ συνεχίζεται σήμερα με μία απογευματινή προπόνηση στη Τούμπα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του θα συγκεντρωθούν στις 18:45, όπως άλλωστε και χθες, όπου  το αγωνιστικό τμήμα δούλεψε κάτω από αντίξοες συνθήκες μέσα σε υψηλή θερμοκρασία, με φόντο την πρώτη… μάχη κόντρα στους Ισραηλινούς.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση και παιχνίδια κατοχής. Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και δούλεψαν στους αυτοματισμούς τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι. H προπόνηση της Κυριακής (23.07) έκλεισε με οικογενειακό δίτερμα.

Ο Ζόαν Σάστρε ήταν ο μοναδικός παίκτης του ΠΑΟΚ που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ