Preseason
“Έσπασε” το pressing, δεν κράτησε τη νίκη
Ισοπαλία με την Άλκμααρ για τον ΠΑΟΚ

Φιλικό “τεστ” No3 για τον ΠΑΟΚ στην Ολλανδία, με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να αναδεικνύεται ισόπαλη με 2-2 με την Άλκμααρ.
Ήταν ένα απόγευμα που τα είχε όλα στην Ολλανδία, με τον ΠΑΟΚ να δίνει συνολικά μία σημαντική “μάχη”. Η ΑΖ ήταν ανώτερη σε κομμάτια του αγώνα κι ήταν αυτή που είχε τον πρώτο λόγο, με τους “ασπρόμαυρους” να είναι πολύ αποτελεσματικοί στο ξεκίνημα του πρώτου μέρους. Ο Ζίβκοβιτς έκανε ωραία ενέργεια κι άνοιξε το σκορ με το… καλημέρα, στέλνοντας την μπάλα δοκάρι και μέσα, ενώ λίγο αργότερα, μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κάργας έκανε μία εντυπωσιακή κεφαλιά, η μπάλα πήρε πολλά φάλτσα κι ο γκολκίπερ της Άλκμααρ δεν κατάφερε να διώξει.
Η ΑΖ κατάφερε να μειώσει με τον Παυλίδη, που έκανε ωραία κίνηση κι έστειλε την μπάλα στη γωνία του Κοτάρσκι, με τον Κροάτη γκολκίπερ να τη βρίσκει και λίγο, αλλά να μην μπορεί να το βγάλει. Ο “Δικέφαλος” είχε στο πρώτο μέρος τον Αντρίγια στην κορυφή της επίθεσης, που σε φάση άμυνας άλλαζε θέση με τον Κωνσταντέλια, ενώ πολλά κλεψίματα είχε ο Τσαούσης.
Στο δεύτερο μέρος, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε 9 αλλαγές αρχικά και μετά, πέρασε στο παιχνίδι και τους Κούρτιτς και Κουλιεράκη αντί των Φιλίπε και Κάργα, με την ΑΖ να είναι ξανά ανώτερη και να ισοφαρίζει με τον Γκρίφιτ, σε μία φάση όπου ο Αουγκούστο έκανε εύκολο λάθος στη μεσαία γραμμή κι οι Ολλανδοί, βγήκαν ταχύτατα στην επίθεση.
Η ΑΖ στεκόταν καλύτερα στο γήπεδο σε κομμάτια του αγώνα, με τον ΠΑΟΚ από τη μεριά του να ψάχνει κάποια φάση, για να απειλήσει, αλλά ουσιαστικά είχε μόνο ένα σουτ του Κούρτιτς που βγήκε κόρνερ. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες, με τον ΠΑΟΚ να έχει μπροστά του άλλες τρεις ημέρες στην Ολλανδία, καθώς την Κυριακή θα επιστρέψει στη… βάση του.
Με τον Αντρίγια στην κορυφή
Όπως στα άλλα δύο φιλικά, ο Ραζβάν Λουτσέσκου προτίμησε και σήμερα να ξεκινήσει δύο διαφορετικές ενδεκάδες, μοιράζοντας το χρόνο στους ποδοσφαιριστές του. Έτσι, στο πρώτο μέρος ξεκίνησε ο Κοτάρσκι στο τέρμα και στην άμυνα ήταν οι Λύρατζης, Ράφα Σοάρες, Κάργας και Μιχάι.
Δίδυμο στη μεσαία γραμμή ήταν οι Τσιγγάρας και Σβαμπ και μεσοεπιθετικά, ξεκίνησαν οι Κωνσταντέλιας (δεξιά), Τσαούσης (αριστερά), Φιλίπε Σοάρες και Αντρίγια Ζίβκοβιτς.
Στο δεύτερο μέρος, αρχικά, Κάργας και Φιλίπε Σοάρες έμειναν μέσα, αλλά λίγο αργότερα αντικαταστάθηκαν από τους Κουλιεράκη και Κούρτιτς, ενώ από εκεί και πέρα, στο τέρμα ήταν ο Ζίβκοβιτς, στην άμυνα οι Σάστρε, Ίνγκασον και Βιεϊρίνια, στα χαφ μαζί με τον Σλοβένο ο Αουγκούστο, με τον Ντάντας λίγο πιο μπροστά και στην επίθεση οι Τζίμας (δεξιά), Κουαλιάτα (αριστερά) και Λάμπρου.
Αποτελεσματικός ΠΑΟΚ
Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με έναν ΠΑΟΚ άκρως αποτελεσματικό και τον Ραζβάν Λουτσέσκου, να βλέπει τους ποδοσφαιριστές του να πετυχαίνουν δύο γκολ σε ισάριθμες ευκαιρίες. Αρχικά, ο Αντρίγια έκανε ωραία προσπάθεια από τα δεξιά, με τον Σέρβο να μην μπορεί να συνεργαστεί με τον Κωνσταντέλια, αλλά να το παίρνει επάνω του και να κάνει και το σωστό τελείωμα, για να στείλει την μπάλα δοκάρι και μέσα για το 1-0.
Μετά το γκολ του Αντρίγια στο 5ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ βρήκε το 2-0 σε μία… περίεργη φάση, καθώς δεν υπήρξε ξεκάθαρο ριπλέι. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Κάργας έκανε εντυπωσιακό άλμα και βρήκε την μπάλα με το κεφάλι, με τον γκολκίπερ της Άλκμααρ να μην μπορεί να διώξει, ενώ στη φάση μπήκε κι ο Μιχάι. Οι “ασπρόμαυροι” ήταν πολύ αποτελεσματικοί, παρά το γεγονός ότι οι Ολλανδοί ήταν αυτοί που είχαν περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους και κατά διαστήματα ήταν ανώτεροι.
Στο 27′, η Άλκμααρ κατάφερε να μειώσει, με τον Παυλίδη να ελευθερώνεται ωραία και να σουτάρει δυνατά στη γωνία, με τον Κοτάρσκι να βρίσκει την μπάλα αλλά να μην μπορεί να το βγάλει, ενώ λίγο μετά ο ΠΑΟΚ έχασε σημαντική ευκαιρία για το 3-1, με τον Αντρίγια να σεντράρει και τον Φιλίπε Σοάρες να παίρνει την κεφαλιά, ωστόσο, ο Βάινταλ είχε απάντηση. Το 2-1 ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου μέρους, με τον “Δικέφαλο” να εκμεταλλεύεται τις στιγμές του, σε ένα ημίχρονο που συνολικά είχε καλό ρυθμό και πολλές μονομαχίες. Η ΑΖ ήταν αρχικά καλύτερη, ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε κι απείλησε με τον Φιλίπε μετά το γκολ του Παυλίδη, ωστόσο, δεν άλλαξε κάτι στο σκορ.
Αλλαγές κι ισοφάριση
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με 9 αλλαγές για τον ΠΑΟΚ και 11 για την Άλκμααρ, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να κρατάει στο παιχνίδι -αρχικά- τους Κάργα και Φιλίπε Σοάρες και να περνάει στη συνέχεια στις θέσεις τους, τους Κουλιεράκη και Κούρτιτς. Η ΑΖ ήταν ανώτερη σε συγκεκριμένα διαστήματα, όπως και στο πρώτο μέρος, με τον “Δικέφαλο” να προσπαθεί να βρει φάσεις, αλλά να δυσκολεύεται.
Στο 51′ ο Γκρίφιτ έκανε το σουτ, αλλά μπλόκαρε ο Ζίβκοβιτς, ενώ στο 65′, ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να απειλήσει, με τον Κούρτιτς να δοκιμάζει το πόδι του και την μπάλα να περνάει κόρνερ. Στο 72ο λεπτό, η Άλκμααρ βρήκε -τελικά- το γκολ της ισοφάρισης, σε μία φάση όπου ο Αουγκούστο έκανε εύκολο λάθος στη μεσαία γραμμή κι οι Ολλανδοί βγήκαν γρήγορα στην επίθεση, με τον Λάντο να βλέπει τον Γκρίφιτ κι αυτός, να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.
Οι Ολλανδοί πατούσαν καλύτερα και κατάφεραν σε αρκετές στιγμές να επιτεθούν με γρήγορες πάσες, χωρίς -πάντως- να έχουν πολλές φάσεις, με τον ΠΑΟΚ από τη μεριά του να δυσκολεύεται να απειλήσει ουσιαστικά στο τελευταίο διάστημα του αγώνα. Το 2-2 δεν άλλαξε κι αυτό ήταν το τελικό σκορ του φιλικού, με τον “Δικέφαλο” να δίνει μία σημαντική “μάχη” με την ΑΖ.
ΠΑΟΚ α’ μέρος: Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ράφα Σοάρες, Κάργας, Μιχάι, Σβαμπ, Τσιγγάρας, Κωνσταντέλια, Τσαούση, Φιλίπε Σοάρες και A. Zίβκοβιτς
ΠΑΟΚ β’ μέρος: Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Ίνγκασον, Κάργας (Κουλιεράκης), Βιεϊρίνια, Αουγκούστο, Φιλίπε Σοάρες (Κούρτιτς), Ντάντας, Τζίμας, Κουαλιάτα και Λάμπρου.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, ωστόσο, είναι πραγματικότητα πως έγιναν σημαντικά λάθη στο χθεσινό παιχνίδι, εις βάρος του.
Με το VAR να μην είναι διαθέσιμο σε αυτή τη φάση των προκριματικών, ο Γάλλος ρέφερι και οι βοηθοί του έκαναν λάθη τόσο στη φάση του πέναλτι και της αποβολής του Ντόουγκλας, όσο και στη φάση όπου ο Νάρεϊ -και στη συνέχεια όλος ο πάγκος του ΠΑΟΚ- φώναξε για αντικανονικό μαρκάρισμα στην περιοχή.
Όσον αφορά στο πέναλτι, είναι ξεκάθαρο πως η παράβαση γίνεται εκτός περιοχής, ενώ και η κόκκινη του Ντόουγκλας είναι -τουλάχιστον- αυστηρή, ενώ στο 60' υπάρχει και το πάτημα στον Νάρεϊ, με τον Γερμανό να κάνει κοντρόλ στην περιοχή και να πέφτει στο έδαφος και τον Μιλό να μη δίνει τίποτα.
Από το ριπλέι φάνηκε ότι υπήρχε πάτημα χαμηλά στο πόδι, με τους "ασπρόμαυρους" να διαμαρτύρονται, χωρίς αποτέλεσμα.
Preseason
«Ασπρόμαυρο» διπλό γεμάτο μονομαχίες (vid)
Στην τελική ευθεία ο Δικέφαλος για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν.

O ΠΑΟΚ μετρά αντίστροφα για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, που θα υποδεχθεί στο γήπεδο της Τούμπας την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση και παιχνίδια κατοχής. Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και δούλεψαν στους αυτοματισμούς τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι, ενώ όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί η χθεσινή προπόνηση έκλεισε με οικογενειακό δίτερμα.
Δείτε το βίντεο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την χθεσινή προπόνηση:
https://www.youtube.com/watch?v=LHa_6kOCc5E
Preseason
Απογευματινό ραντεβού στην Τούμπα!
Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η προετοιμασία του Δικεφάλου.

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ συνεχίζεται σήμερα με μία απογευματινή προπόνηση στη Τούμπα.
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του θα συγκεντρωθούν στις 18:45, όπως άλλωστε και χθες, όπου το αγωνιστικό τμήμα δούλεψε κάτω από αντίξοες συνθήκες μέσα σε υψηλή θερμοκρασία, με φόντο την πρώτη… μάχη κόντρα στους Ισραηλινούς.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση και παιχνίδια κατοχής. Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και δούλεψαν στους αυτοματισμούς τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι. H προπόνηση της Κυριακής (23.07) έκλεισε με οικογενειακό δίτερμα.
Ο Ζόαν Σάστρε ήταν ο μοναδικός παίκτης του ΠΑΟΚ που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.