Connect with us

Preseason

Λουτσέσκου: «Θέλω έτοιμο ρόστερ το δυνατόν πιο σύντομα»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την προετοιμασία, αλλά και την επιθυμία του

PAOK24

Λουτσέσκου: «Θέλω έτοιμο ρόστερ το δυνατόν πιο σύντομα»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ στο Άπελντοορν, ολοκληρώθηκε με τη χθεσινή νίκη με 1-0 στο φιλικό με τη Σταντάρ Λιέγης, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, να κάνει έναν απολογισμό αυτού του πρώτου διαστήματος της ομάδας. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, μιλώντας στους απεσταλμένους των ΜΜΕ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δουλειά που έγινε στην Ολλανδία, αλλά και την επιθυμία του, που αφορά το μεταγραφικό κομμάτι.

Αναλυτικά, όσα είπε…

Για τη δουλειά της ομάδας στην Ολλανδία: «Υπάρχουν δύο τρόποι να δούμε αυτήν την προετοιμασία. Από τη μία πλευρά, είναι μία από τις πιο καλές προετοιμασίας που έχουμε κάνει, με πολλή δουλειά, με ποδοσφαιριστές που έχουν αρκετή κατανόηση του τι θέλουμε να κάνουμε, με αρκετή πειθαρχία, προσήλωση σε αυτό που θέλουμε να φτιάξουμε. Οπότε δουλέψαμε καλά. Τόσο οι ποδοσφαιριστές που ήταν στην προηγούμενη σεζόν εδώ και ξέρουν τη φιλοσοφία μας, ακόμα και οι νέοι που ήρθαν και μπήκαν αμέσως στο κλίμα για την ομάδα που θέλουμε να ετοιμάσουμε. Από αυτήν την άποψη, είμαι πολύ ικανοποιημένος.

Η δεύτερη ανάγνωση έχει να κάνει με το ότι πρέπει να σχηματίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, την τελική μορφή του γκρουπ, γιατί μας λείπουν ακόμα ποδοσφαιριστές, που πρέπει να έρθουν. Σε αυτό το σημείο της σεζόν, κάθε μέρα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο γιατί μιλάμε για παίκτες που θα πρέπει να έρθουν, να ετοιμαστούν, να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, να είναι έτοιμοι από πλευράς φυσικής κατάστασης. Για το λόγο αυτό, επιθυμώ να ολοκληρώσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα αυτήν τη διαδικασία, για να μπορέσουμε να δουλέψουμε στη συνέχεια».

Για τις μικρές αποστάσεις και την ένταση που έδειξε η ομάδα στην Ολλανδία και αν περιμένει ποιοτικά χαρακτηριστικά από τους παίκτες που είναι να έρθουν: «Δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό. Είναι το στυλ παιχνιδιού που είχαμε και την περασμένη σεζόν. Η αλήθεια είναι ότι τώρα έχουμε κάνει ένα βήμα μπροστά. Είμαστε λίγο πιο έτοιμοι στο συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού που θέλουμε να ακολουθήσουμε.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα, είναι να ρυθμίσουμε τις λεπτομέρειες και είναι αρκετές αυτές που πρέπει να ρυθμίσουμε, έτσι ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο. Είναι γεγονός ότι αυτή η προετοιμασία είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη».

Για το αν χάθηκε έδαφος στην επίθεση με όσα προέκυψαν και αν προλαβαίνει σε αυτό το διάστημα να καλυφθεί: «Είναι λογικό, όταν χάνεις δύο επιθετικούς που έχουν την εμπειρία και ξέρουν το πως να αγωνιστούν, ειδικά στο στυλ παιχνιδιού που θέλουμε να εφαρμόσουμε, να σε επηρεάζει. Είναι όμως πράγματα που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Μας μένουν δέκα μέρες μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι, οπότε σε αυτό το χρονικό διάστημα, είμαστε αναγκασμένοι να βρούμε τις λύσεις και να είμαστε έτοιμοι».

Για τους παίκτες που υπολογίζει με τη Λέφσκι: «Είναι προφανές ότι αυτήν τη στιγμή, το προβάδισμα το έχουν οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται εδώ. Έχουν ακολουθήσει την προετοιμασία, έχουν πάρει λεπτά συμμετοχής στα φιλικά, από τα οποία είμαι πολύ ικανοποιημένος, γιατί ήταν πολύ δυνατά, κόντρα σε καλές ομάδες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε στα δεδομένα και να δούμε τι θα γίνει.

Να δούμε πως θα είναι ο Μπίσεσβαρ στις προπονήσεις, όταν ξεκινήσει, να δούμε πως θα είναι και ο άλλος ποδοσφαιριστής, του οποίου το όνομα δε μπορώ να αναφέρω διότι δε γνωρίζω αν έχει τελειώσει η συμφωνία (σ.σ. Μπράντον), οπότε αυτά είναι τα δεδομένα που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή. Αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι αυτή η προετοιμασία, μου αφήνει μία πολύ θετική γεύση και είμαι αισιόδοξος».

ΣΧΟΛΙΑ

Preseason

Σφαγή ΠΑΟΚ χωρίς VAR

Αποφάσεις που θα μπορούσαν να παίξουν το δικό τους ρόλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, ωστόσο, είναι πραγματικότητα πως έγιναν σημαντικά λάθη στο χθεσινό παιχνίδι, εις βάρος του.

Με το VAR να μην είναι διαθέσιμο σε αυτή τη φάση των προκριματικών, ο Γάλλος ρέφερι και οι βοηθοί του έκαναν λάθη τόσο στη φάση του πέναλτι και της αποβολής του Ντόουγκλας, όσο και στη φάση όπου ο Νάρεϊ -και στη συνέχεια όλος ο πάγκος του ΠΑΟΚ- φώναξε για αντικανονικό μαρκάρισμα στην περιοχή.

Όσον αφορά στο πέναλτι, είναι ξεκάθαρο πως η παράβαση γίνεται εκτός περιοχής, ενώ και η κόκκινη του Ντόουγκλας είναι -τουλάχιστον- αυστηρή, ενώ στο 60' υπάρχει και το πάτημα στον Νάρεϊ, με τον Γερμανό να κάνει κοντρόλ στην περιοχή και να πέφτει στο έδαφος και τον Μιλό να μη δίνει τίποτα.

Από το ριπλέι φάνηκε ότι υπήρχε πάτημα χαμηλά στο πόδι, με τους "ασπρόμαυρους" να διαμαρτύρονται, χωρίς αποτέλεσμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Preseason

«Ασπρόμαυρο» διπλό γεμάτο μονομαχίες (vid)

Στην τελική ευθεία ο Δικέφαλος για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

O ΠΑΟΚ μετρά αντίστροφα για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, που θα υποδεχθεί στο γήπεδο της Τούμπας την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση και παιχνίδια κατοχής. Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και δούλεψαν στους αυτοματισμούς τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι, ενώ όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί η χθεσινή προπόνηση έκλεισε με οικογενειακό δίτερμα.

Δείτε το βίντεο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την χθεσινή προπόνηση:

https://www.youtube.com/watch?v=LHa_6kOCc5E

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Preseason

Απογευματινό ραντεβού στην Τούμπα!

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η προετοιμασία του Δικεφάλου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ συνεχίζεται σήμερα με μία απογευματινή προπόνηση στη Τούμπα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του θα συγκεντρωθούν στις 18:45, όπως άλλωστε και χθες, όπου  το αγωνιστικό τμήμα δούλεψε κάτω από αντίξοες συνθήκες μέσα σε υψηλή θερμοκρασία, με φόντο την πρώτη… μάχη κόντρα στους Ισραηλινούς.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση και παιχνίδια κατοχής. Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και δούλεψαν στους αυτοματισμούς τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι. H προπόνηση της Κυριακής (23.07) έκλεισε με οικογενειακό δίτερμα.

Ο Ζόαν Σάστρε ήταν ο μοναδικός παίκτης του ΠΑΟΚ που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ