Connect with us

Preseason

Με προβληματική μετάβαση…

Κακή εικόνα του ΠΑΟΚ, που έχασε λόγω της αδυναμίας να οργανωθεί άμεσα

Αγάπη Γαβριηλίδου

Με προβληματική μετάβαση…

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε τον κύκλο των φιλικών αγώνων στο πλαίσιο της προετοιμασίας του, γνωρίζοντας την ήττα με 3-2 από τη Βέστερλο στο Βέλγιο. Νάρεϊ και Μπράντον τα “ασπρόμαυρα” γκολ, Ματσούο, Γιόου και Ντάτσι οι σκόρερ των Βέλγων.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου -όπως αναμενόταν- έδωσε φανέλα βασικού σε παίκτες που δεν ξεκίνησαν στο χθεσινό φιλικό, ενώ έβαλε ως αλλαγές ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίστηκαν πολύ, ωστόσο, είδε την ομάδα του σήμερα να αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα στις αμυντικές μετάβασεις, που προκαλούν προβληματισμό. Ο “Δικέφαλος” προηγήθηκε με τον Νάρεϊ, με τον Γερμανό να παίρνει ψυχολογία και να παρουσιάζεται -συνολικά- ανεβασμένος τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, με δύο πραγματικά φοβερά σουτ, οι Βέλγοι γύρισαν το παιχνίδι πολύ-πολύ γρήγορα.

Ο Μπράντον, με λίγη δόση τύχης, έκανε το 2-2, για να κλείσει ισόπαλο το πρώτο μέρος, όπου η Βέστερλο είχε και δοκάρι, με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην αμυντική του λειτουργία και να βλέπει τους Βέλγους να τον εκθέτουν, αν κι επιθετικά έβγαλε ωραίες συνεργασίες. Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημίχρονου, ο ΠΑΟΚ έμοιαζε πιο βελτιωμένος αμυντικά, αλλά ήταν ακίνδυνος στην επίθεση κι ουσιαστικά δεν κατάφερε να απειλήσει, με τη Βέστερλο να βρίσκει και τρίτο γκολ, πάλι σε φάση όπου οι “ασπρόμαυροι” αντέδρασαν πολύ άσχημα, με το λάθος του Μπράντον να προκαλεί και την “έκρηξη” του Λουτσέσκου.

Ειδικά στον άξονα, ο “Δικέφαλος” είχε αρκετούς παίκτες του σε κακή μέρα, για να γνωρίσει τελικά την ήττα από τους Βέλγους, στο τελευταίο φιλικό στο πλαίσιο της προετοιμασίας, με την ομάδα να επιστρέφει αύριο στη Θεσσαλονίκη. Ο Λουτσέσκου κι οι παίκτες του, θα επιστρέψουν την Πέμπτη στο γήπεδο, για να ξεκινήσουν από εκεί και πέρα τη δουλειά με φόντο την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στις 27 του μήνα στην Θεσσαλονίκη.

Οι έντεκα του Λουτσέσκου

Το παιχνίδι σήμερα ξεκίνησε με τον Κοτάρσκι να είναι στο τέρμα και τους Ράφα ΣοάρεςΜιχαηλίδηΕκόνγκ και Κεντζιόρα να είναι στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά.

Στο χώρο του κέντρου ήταν οι Σβαμπ και Τσιγγάρας και μεσοεπιθετικά οι ΝάρεϊΚωνσταντέλιαςΠ. Τζίμα και Μπράντον Τόμας.

Γκολ, γρήγορος ρυθμός και “καμπανάκια”

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να είναι αρκετά δραστήριος και μόλις στο 5ο λεπτό, οι “ασπρόμαυροι” συνεργάστηκαν άψογα και η μπάλα έφτασε στον Ράφα Σοάρες στα αριστερά, που έκανε το γύρισμα στην περιοχή κι ο Νάρεϊ πλάσαρε από πλάγια θέση για το 1-0. Η Βέστερλο δε χρειάστηκε αρκετή ώρα για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, καθώς στο 14′ ο Ματσούο έκανε μαγικό σουτ έξω από την περιοχή και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Κοτάρσκι, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του, ενώ μόλις ένα λεπτό μετά, οι Βέλγοι γύρισαν το παιχνίδι. Ο Κωνσταντέλιας έκανε το λάθος λίγα μέτρα έξω από την περιοχή και ο Γιόου -αυτή τη φορά- έκανε νέο, φοβερό σουτ, για το 2-1.

Με τους -τυπικά- γηπεδούχους να είναι απόλυτα εύστοχοι, ο ΠΑΟΚ βρήκε την ισοφάριση στο 17′, σε μία φάση όπου ο Νάρεϊ έβγαλε μία μπαλιά από τα δεξιά κι ο Γκίλεκενς κάπως μπερδεύτηκε με τον Μπράντον, για να σπρώξει ο Ισπανός την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 2-2. Στο 22′ ο “Δικέφαλος” απείλησε εκ νέου με τον Μπράντον, που δε βρήκε καλά την μπάλα μετά από σέντρα του Ράφα Σοάρες από τα αριστερά και τέσσερα λεπτά μετά, οι Βέλγοι σκόραραν με τον Ντάτσι, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Το παιχνίδι είχε αποκτήσει πολύ γρήγορο ρυθμό και ο ΠΑΟΚ, αντιμετώπισε σημαντικά ζητήματα στις αμυντικές μεταβάσεις κυρίως, αφήνοντας χώρους, με τη Βέστερλο να έχει και δοκάρι στο 36′, σε σουτ του Φιξέλς, ενώ δύο λεπτά μετά, ο Κοτάρσκι είπε “όχι” στον Ματσούο που βγήκε σε τετ α τετ. Ο “Δικέφαλος” απάντησε άμεσα στις ευκαιρίες, καθώς στο 39′, ήταν η σειρά του Παναγιώτη Τζίμα να βρεθεί σε αντίστοιχη θέση, αλλά είδε τον Γκίλεκενς να έχει απάντηση, ενώ ο γκολκίπερ των Βέλγων έβγαλε και το φοβερό γυριστό του Σβαμπ λίγο μετά.

Αλλαγή σκηνικού

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να εμφανίζεται καλύτερος αμυντικά, αλλά χειρότερος επιθετικά, αν και κάτι ανάλογο ίσχυε και για τη Βέστερλο. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πέρασε στο παιχνίδι τους Αντρέ Ρικάρντο, Λύρατζη και Κανίς και στο 65′, οι Βέλγοι έκαναν το 3-2, σε μία φάση όπου ο Μπράντον έκανε το λάθος και ο Γιορντάνοφ βρήκε τον Ντάτσι, που έκανε άψογο σουτ, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να είναι έξαλλος με τον Ισπανό, βάζοντας τις φωνές στον παίκτη του.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε χωρίς φάσεις για τον ΠΑΟΚ, με τον Ρουμάνο τεχνικό να κάνει νέες αλλαγές, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Βιεϊρίνια και τον Γκορντεζιάνι και την ομάδα του να απειλεί στο 80′, όταν Γκορντεζιάνι και Κωνσταντέλιας έπαιξαν το 1-2, με τον δεύτερο να κάνει το σουτ από την περιοχή, που δεν είχε ιδιαίτερη τύχη. Το παιχνίδι έφτασε στο τέλος του, με τους Βέλγους να παίρνουν τη νίκη και τον “Δικέφαλο” να εμφανίζει να αρκετά ζητήματα, που θα πρέπει να λυθούν.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Βέστερλο: Γκίλεκενς, Φιξέλ, Μπος, Μάντσεν, Γκιουμουσκαγιά, Γιόου, Ντάτσι, Ταγκίρ, Γιορντάνοφ, Νόισταντερ, Ματσούο

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες (Βιεϊρίνια), Μιχαηλίδης, Εκόνγκ, Κεντζιόρα (Λύρατζης), Σβαμπ, Τσιγγάρας, Νάρεϊ (Αντρέ Ρικάρντο), Κωνσταντέλιας, Π. Τζίμας (Κανίς), Μπράντον (Γκορντεζιάνι)

ΣΧΟΛΙΑ

Preseason

Σφαγή ΠΑΟΚ χωρίς VAR

Αποφάσεις που θα μπορούσαν να παίξουν το δικό τους ρόλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, ωστόσο, είναι πραγματικότητα πως έγιναν σημαντικά λάθη στο χθεσινό παιχνίδι, εις βάρος του.

Με το VAR να μην είναι διαθέσιμο σε αυτή τη φάση των προκριματικών, ο Γάλλος ρέφερι και οι βοηθοί του έκαναν λάθη τόσο στη φάση του πέναλτι και της αποβολής του Ντόουγκλας, όσο και στη φάση όπου ο Νάρεϊ -και στη συνέχεια όλος ο πάγκος του ΠΑΟΚ- φώναξε για αντικανονικό μαρκάρισμα στην περιοχή.

Όσον αφορά στο πέναλτι, είναι ξεκάθαρο πως η παράβαση γίνεται εκτός περιοχής, ενώ και η κόκκινη του Ντόουγκλας είναι -τουλάχιστον- αυστηρή, ενώ στο 60' υπάρχει και το πάτημα στον Νάρεϊ, με τον Γερμανό να κάνει κοντρόλ στην περιοχή και να πέφτει στο έδαφος και τον Μιλό να μη δίνει τίποτα.

Από το ριπλέι φάνηκε ότι υπήρχε πάτημα χαμηλά στο πόδι, με τους "ασπρόμαυρους" να διαμαρτύρονται, χωρίς αποτέλεσμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Preseason

«Ασπρόμαυρο» διπλό γεμάτο μονομαχίες (vid)

Στην τελική ευθεία ο Δικέφαλος για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

O ΠΑΟΚ μετρά αντίστροφα για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, που θα υποδεχθεί στο γήπεδο της Τούμπας την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση και παιχνίδια κατοχής. Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και δούλεψαν στους αυτοματισμούς τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι, ενώ όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί η χθεσινή προπόνηση έκλεισε με οικογενειακό δίτερμα.

Δείτε το βίντεο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την χθεσινή προπόνηση:

https://www.youtube.com/watch?v=LHa_6kOCc5E

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Preseason

Απογευματινό ραντεβού στην Τούμπα!

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η προετοιμασία του Δικεφάλου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ συνεχίζεται σήμερα με μία απογευματινή προπόνηση στη Τούμπα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του θα συγκεντρωθούν στις 18:45, όπως άλλωστε και χθες, όπου  το αγωνιστικό τμήμα δούλεψε κάτω από αντίξοες συνθήκες μέσα σε υψηλή θερμοκρασία, με φόντο την πρώτη… μάχη κόντρα στους Ισραηλινούς.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση και παιχνίδια κατοχής. Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και δούλεψαν στους αυτοματισμούς τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι. H προπόνηση της Κυριακής (23.07) έκλεισε με οικογενειακό δίτερμα.

Ο Ζόαν Σάστρε ήταν ο μοναδικός παίκτης του ΠΑΟΚ που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ