Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Επιστρέφει… σπίτι του

O σέντερ του ΠΑΟΚ, επέστρεψε στην πατρίδα του, καθώς είναι στη 12άδα της εθνικής Καναδά, για τα παιχνίδια των προκριματικών του Μουντομπάσκετ 2019 και η παρουσία του εκεί, είναι ιδιαίτερη για αυτόν.

Νίκος Μοσχοβίτης

Επιστρέφει… σπίτι του

Ο Κλάσεν αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Acadia, όντας ο καλύτερος αμυντικός παίκτης του το 2012, το 2013 και το 2014. Οι «Αxemen», όπως λέγεται η ομάδα του πανεπιστημίου, σημαίνουν πολλά για τον ίδιο και τώρα, που βρίσκεται στο Χάλιφαξ στη Νέα Σκωτία για τον αυριανό προκριματικό με τις Μπαχάμες, θα επιστρέψει στο γήπεδο που έζησε ωραίες στιγμές.

Ο Καναδάς θα παίξει στο «Scotiabank Centre» ξημερώματα Παρασκευής προς Σάββατο (02.15) και μάλιστα, πριν το παιχνίδι της εθνικής, θα προηγηθεί ο αγώνας του πανεπιστημίου Acadia με το StFX.

«Πιστεύω ότι μεγάλωσα πολύ ως ηγέτης στο Acadia. Πηγαίνοντας στην πρώτη μου χρονιά και όντας ένας παίκτης με επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας, είχα ένα σπρώξιμο για το ρόλο του ηγέτη και πιστεύω ότι αυτό με βοήθησε πραγματικά να εξελιχθώ, με την πίεση να είμαι πιο ομιλητικός και επικοινωνιακός. Είμαι κάπως εσωστρεφής ως άνθρωπος και για μένα, το να ανοιχτώ, να μιλάω με τους συμπαίκτες μου και να είμαι ένας είδος προπονητή εντός των αγωνιστικών γραμμών, νομίζω πως άλλαξε τη νοοτροπία μου» δήλωσε στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου ο Κλάσεν, ο οποίος από τη στιγμή που μετακόμισε στην Ευρώπη, δεν έχει την ευκαιρία να παίζει μπάσκετ μπροστά σε συγγενείς και φίλους, όπως έχει τώρα.

«Η δυνατότητα που έχω να παίξω μπροστά στην οικογένεια και στους φίλους μου, ειδικά στο Χάλιφαξ που έχω πολλές σχέσεις με ανθρώπους εκεί, είναι κάτι που δεν το ζω και τόσο συχνά. Θα είναι μια ωραία εμπειρία. Κάθε χρόνο που έχω την ευκαιρία να παίζω με την εθνική ομάδα είμαι όλο και περισσότερο περήφανος. Έχουμε πολύ υψηλό επίπεδο στον Καναδά και αυτές τις μέρες, είναι κάτι πραγματικά ιδιαίτερο να είσαι μέλος αυτής της ομάδας» εξηγεί ο Καναδός.

Ο σέντερ του ΠΑΟΚ, δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στις εμπειρίες που έχει κερδίσει ως τώρα, παίζοντας στην Ευρώπη. «Παίζοντας υπό τις οδηγίες πολλών διαφορετικών προπονητών και μαζί με διαφορετικούς παίκτες, μαθαίνεις κάτι από το πόσο διαφορετικός είναι ο καθένας. Πολλοί από αυτούς τους προπονητές, έχουν διαφορετική φιλοσοφία. Πολλοί από αυτούς τους παίκτες έχουν πολλές ικανότητες, οπότε πρέπει να αλλάξεις το παιχνίδι σου για να προσαρμοστείς» δήλωσε ο Κλάσεν, ο οποίος μίλησε και για τα δικά του στοιχεία…

«Η σκληράδα είναι ένα στοιχείο που θέλουν πολλές ευρωπαικές ομάδες από τους ξένους τους. Οι Ευρωπαίοι παίκτες έχουν αυτή τη φήμη για τους περισσότερους ψηλούς, ωστόσο είναι περισσότερο ικανοί και όχι τόσο αθλητικοί. Πιστεύω ότι ένα πράγμα που με κάνει να ξεχωρίζω, είναι ότι είμαι ένας πραγματικά δυνατός παίκτης και πολύ αθλητικός για το μέγεθος μου. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που με βοηθάει πολύ» είπε ο Καναδός.

Ο σέντερ του ΠΑΟΚ είναι στην αποστολή για το αυριανό παιχνίδι του Καναδά με τις Μπαχάμες και καθώς και για αυτό που θα γίνει στην έδρα της Δομινικανής Δημοκρατίας, ξημερώματα Δευτέρας προς Τρίτη (01.00).

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Μήνυση για ενδοοικογενειακή βία κατά Αμερικανού αθλητή

Αμερικανός παίκτης ομάδας της Basket League αναζητείται από την Αστυνομία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μπλεξίματα με το νόμο έχει Αμερικανός παίκτης ομάδας της Basket League που πιθανότατα εδρεύει στην Αθήνα, αφού στο ΑΤ του δήμου κατατέθηκε μήνυση εις βάρος του για ενδοοικογενειακή βία.

Η μήνυση έγινε από τη σύντροφό του.

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, 19 Απριλίου, εκκρεμούσε η αυτόφωρη διαδικασία εναντίον του, που σημαίνει ότι δεν είχε βρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

KAE ΠΑΟΚ: «Με τις ίδιες αρχές από το 1926 μέχρι σήμερα και για πάντα»

Το μήνυμα της ΚΑΕ με φόντο τη σημερινή ιστορική μέρα για τον σύλλογο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σαν σήμερα, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης λάμβανε μια τυπική αλλά τόσο κομβικής σημασίας απόφαση. Με τον αριθμό 822 στις 20.04.1926 ενέκρινε την σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ και αναγνώρισε επισήμως τον σύλλογο που έμελλε ν' αλλάξει τα δεδομένα στην πόλη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

Ο ΠΑΟΚ συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Πέρασαν 98 χρόνια! 98 χρόνια γεμάτα πάθος. 98 χρόνια γεμάτα ένταση. Χαρές, αλλά και λύπες! Το μπασκετικό τμήμα του συλλόγου έστειλε τις δικές του ευχές με αφορμή τη σημερινή ημέρα, η οποία είναι εξόχως σημαντική για την οικογένεια των «ασπρόμαυρων».

Αναλυτικά το μήνυμα της ΚΑΕ:

«Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚ! 98 χρόνια με το ίδιο πάθος! Με τις ίδιες αρχές από το 1926 μέχρι τώρα και για πάντα. Μια φορά ΠΑΟΚ για πάντα ΠΑΟΚ»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK BC (@paokbasketball)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΚΑΣΘ: Στον τελικό το εφηβικό του ΠΑΟΚ, κέρδισε με 90-76 τον Άρη

Με «διαστημικό» Λέφα που πέτυχε 40 πόντους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό που κρίθηκε στην παράταση ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 90-76 του Άρη και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ.

Το σύνολο των Μελετιάδη - Σταυρόπουλου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στις 20:00 την ΔΕΚΑ.

Σε εξαιρετική μέρα για τον ΠΑΟΚ ο Λέφας που τελείωσε το παιχνίδι με 40 πόντους!

Δεκάλεπτα: 26-19, 43-30, 59-53, 74-74(κ.α.), 76-90

Διαιτητές: Δέλλας-Κοντογιάννης-Κούρογλου

Άρης (Κεσαπίδης-Μήτσικας): Τσαχτσίρας 17(2), Βενετίδης, Καζαμίας 9, Πεταλωτής 3(1), Επαμεινώνδας 20(3), Πατεράκης 15, Πουρλίδας 2, Φωτιάδης 7(1), Γιαννίκος 3(1).

ΠΑΟΚ (Μελετιάδης-Σταυρόπουλος): Οικονομούδης 7, Τσιμερίκας, Αλευράς 2, Γιαννάτος 8(2), Λέφας 40(4), Πέργουλης 21(3), Μανθόπουλος 12(2), Τσιφτσής, Ταλιχμανίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ