Connect with us

ΒΟΛΕΙ

Ανοιχτά μέτωπα και στο… βάθος wild cards

Αλαλούμ με το πόσες και ποιες ομάδες θα συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα – Στις 26/10 το πρώτο σερβίς – Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με ΕΡΤ, αλλά και οι συζητήσεις για κεντρικό χορηγό.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Ανοιχτά μέτωπα και στο… βάθος wild cards

Νωρίτερα μέσα από το PAOK24 ενημερωθήκατε για τις δύσκολες ώρες τις οποίες περνάει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί σχετικά με τη συμμετοχή του στο νέο πρωτάθλημα, μετά και την απόφαση της ΕΣΑΠ να μην δώσει νέα παράταση στην ακριτική ομάδα.

Η εκπρόσωπος του συλλόγου πάντως επεσήμανε πως οι περισσότερες οικονομικές εκκρεμότητες, πλην μίας, έχουν διακανονιστεί και η ΕΣΑΠ επιφυλάχθηκε να εξετάσει ξανά το ενδεχόμενο της συμμετοχής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο επόμενο πρωτάθλημα, μόλις τακτοποιηθούν όλα τα ανοιχτά ζητήματα.

Στην έκτακτη συνεδρίαση της ΕΣΑΠ συζητήθηκε και το θέμα των wild cards και σε ποια ενδεχόμενα θα γίνει ενεργοποίηση τους προκειμένου να καλυφθούν τυχόν κενά που θα δημιουργηθούν στον αριθμό των ομάδων που θα πάρουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα.

Ανατροπή φαίνεται να υπάρχει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το θέμα της ΑΕΚ, αφού η Ένωση δείχνει διάθεση να λάβει μέρος στο επόμενο πρωτάθλημα, με τους ανθρώπους της μάλιστα να υποστηρίζουν πως ήδη έχουν ξεκινήσει να τακτοποιούν τις οικονομικές οφειλές που μέχρι πριν λίγο καιρό φαίνονταν… βουνό και καθιστούσαν απαγορευτική τη συμμετοχή της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία.

Από την πλευρά του πάντως ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ επέμενε πως η απόφαση της Ένωσης για μη συμμετοχή στο επόμενο πρωτάθλημα δεν έχει να κάνει με οικονομικούς λόγους.

Μεγάλο ερωτηματικό συνεχίζει να αποτελεί και η συμμετοχή ή όχι του Παμβοχαϊκού στο νέο πρωτάθλημα, με τους ανθρώπους της ομάδας του Βραχατίου να συνεχίζουν τις προσπάθειες για την εξεύρεση χορηγού.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ΕΣΑΠ σε ανακοίνωση της:

Ολοκληρώθηκε η 139η έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Α.Π. και αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

1. Η ΑΕΚ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Αλέξη Αλεξίου και τον πρόεδρο του ΤΑΠ Μάνο Μακρή. Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ επέμεινε στις θέσεις του, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι το ΤΑΠ συνεχίζει κανονικά τις ρυθμίσεις και τις πληρωμές του, τονίζοντας ότι η τελική απόφαση του για συμμετοχή στο πρωτάθλημα δεν έχει να κάνει με οικονομικό πρόβλημα.

Επιβεβαίωσε πως όταν η ΑΕΚ κληθεί από την ΕΕΑ, θα παρουσιαστεί ενώπιον αυτής όλα τα απαραίτητα έγγραφα και δικαιολογητικά αποδεχόμενη και τους όρους του πρωταθλήματος.

Μεταξύ του προέδρου της ΑΕΚ και του προέδρου της ΕΣΑΠ, αντηλλάγησαν απόψεις και εξηγήσεις που αφορούσαν δομικά και διαδικαστικά ζητήματα και φάνηκε η διάθεση αμφοτερων για την επίλυση τους, με απαρχή την αποδοχή της προκήρυξης του πρωταθλήματος.

2. Το ΤΑΑ ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρο του ΤΑΑ Χρύσα Λουπασάκη η οποία ενημέρωσε του Δ.Σ. πως έχει διακανονίσει το μεγαλύτερο μέρος των υποχρεώσεων του σωματείου που προέρχονται από την αγωνιστική περίοδο 2018-19 εκτός από μία περίπτωση αθλητή την οποία θα προσπαθήσει να διακανονίσει εντός των προσεχών ημερών. Ως εκ τούτου η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ μη δυνάμενη να δώσει νέα αναβολή αποφάσισε τη μη αδειοδότηση του ΤΑΑ ΜΓΣ Εθνικός με την προϋπόθεση πως όταν διακανονισθούν στο σύνολο τους όλες οι υποχρεώσεις θα ανακληθεί και η απόφαση μη αδειοδότησης.

3. Ο εκπρόσωπος του ΓΑΣ Παμβοχαϊκός Βασίλης Μπρεδάρης ενημέρωσε το Δ.Σ. πως παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν από τη μη εύρεση χορηγών της ευρύτερης περιοχής που εδρεύει το σωματείο θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αγωνιστεί στο νέο πρωτάθλημα έχοντας ως βασικό δεδομένο πως έχει διακανονίσει όλους τους αθλητές της σεζόν 2018-19 και έχει όλα τα εχέγγυα για να περάσει τους ελέγχους της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

4. Αποφασίστηκε να ζητηθεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ώστε να αρχίσει το συντομότερο δυνατό τις διαδικασίες αδειοδότησης των Τ.Α.Α.

5. Αποφασίστηκε το πρωτάθλημα να ξεκινήσει σε κάθε περίπτωση στις 26 Οκτωβρίου 2019.

6. Αποφασίστηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος να γίνει στο διάστημα από 27 Σεπτεμβρίου έως 7 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

7. Αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί η wild card εφόσον οι ομάδες που θα βρεθούν στην εκκίνηση του πρωταθλήματος θα είναι λιγότερες από 10.

8. Επιβεβαιώθηκε απόφαση προηγουμένης συνεδρίασης του Δ.Σ. σχετικά με τον αριθμό των ομάδων που θα αγωνιστούν στο νέο πρωτάθλημα, των ομάδων που θα υποβιβαστούν αλλά και της ενεργοποίησης της wild card εφόσον συντρέχουν λόγοι.

Α.Στην περίπτωση που οι ομάδες είναι 11 θα υποβιβαστούν 3 στην Α2 ανδρών και θα ανέβουν 2 ομάδες από την Α2 ανδρών στο τέλος της σεζόν 2019-20.

Β.Στην περίπτωση που οι ομάδες είναι 10 θα υποβιβαστούν 2 στην Α2 ανδρών και δεν θα υπάρξει αναπλήρωση. Το πρωτάθλημα θα γίνει με 10 ομάδες.

Γ.Σε περίπτωση που οι ομάδες είναι 9 θα γίνει διερευνητική επαφή με τις ομάδες κατ΄αρχήν της Α2 ανδρών και εφόσον η προσπάθεια αποδειχτεί άγονη σε συνεργασία με την ΕΟΠΕ θα δοθεί δυνατότητα ενεργοποίησης μίας θέσης με wild card με σκοπό ο συνολικός αριθμός των ομάδων στο πρωτάθλημα να είναι 10. Εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν βρεθεί ομάδα με τα κριτήρια wild card και οι ομάδες διατηρηθούν στις 9 τότε θα υποβιβαστεί μόνο μία στην Α2 ανδρών.

Δ.Σε περίπτωση που οι ομάδες είναι 8 θα ακολουθηθεί η διακδικασία της περίπτωσης Γ με της συμπλήρωσης μίας ή δύο ομάδων με σκοπό το πρωτάθλημα να ξεκινήσει με 10 ή 9 ομάδες.

Ε.Εάν για οποιοδήποτε λόγο το πρωτάθλημα ξεκινήσει με 8 ομάδες αποφασίστηκε πως και πάλι θα υποβιβαστεί μία ομάδα στην Α2 ανδρών. Σε αυτή την περίπτωση η Volley League από τη σεζόν 2020-21 θα συμπληρωθεί με 2 ομάδες από την Α2 ανδρών (πρωταθλητές βορείου και νοτίου ομίλου Α2 ανδρών) και μία ομάδα από wild card εκτός από την ομάδα που θα υποβιβαστεί τη σεζόν 2019-20.

9. Εγινε ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων της ΕΣΑΠ με εταιρίες που ενδιαφέρονται για χορηγίες στο πρωτάθλημα.

10. Εγινε ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων της ΕΣΑΠ με την κρατική τηλεόραση για την ανανέωση του τηλεοπτικού συμβολαίου.

11. Αποφασίστηκε η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν αγώνες του πρωταθλήματος της Volley League 2019-20.

12. Αποφασίστηκε η αγορά 7 νέων καμερών που θα προστεθούν στις 12 που ήδη υπάρχουν στο σύστημα του Video Check ώστε να φτάσει στο ανώτερο και πληρέστερο σετ της παγκόσμιας αγοράς για μεγαλύτερη αξιοπιστία στην καταγραφή των φάσεων.

13. To Δ.Σ. της ΕΣΑΠ ευχήθηκε καλή επιτυχία στην αποστολή της Εθνικής ομάδας βόλεϊ ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και συγχαίρει την Εθνική γυναικών για την παρουσία της στην αντίστοιχη διοργάνωση που ολοκληρώθηκε στην Τουρκία.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Γερά ΠΑΟΚ για την πρόκριση!

Ο κάτοχος του τροπαίου διεκδικεί μια θέση στον τελικό, απόψε κόντρα στον ΟΣΦΠ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το περσινό ζευγάρι του τελικού της Καλαμάτας... αναβιώνει φέτος στο δεύτερο ημιτελικό του Final-4 του κυπέλλου Ελλάδας βόλεϊ ανδρών που θα γίνει στη Λάρισα.

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στις 20:15 σε μια αναμέτρηση που θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ3, ενώ ενημέρωση θα υπάρχει και μέσω του PAOK24.

Οι δύο ομάδες είναι το... παραδοσιακό ζευγάρι του θεσμού την τελευταία δεκαετία καθώς από το 2014 (με τη διακοπή τη διετία 2020-2021 λόγω Covid) έχουν αναμετρηθεί σε δύο τελικούς (2015 Σύρος, 2023 Καλαμάτα) και με τον αυριανό σε επτά ημιτελικούς!

Οι ερυθρόλευκοι ήταν οι νικητές στους τρεις πρώτους χρονικά ημιτελικούς (2014 Καλαμάτα, 2016 Γλυφάδα, 2017 Θεσσαλονίκη) και ο ΠΑΟΚ στους τρεις επόμενους (2018 Ρόδος, 2019 Ιεράπετρα, 2022 Γλυφάδα) ενώ έχει πανηγυρίσει τη νίκη και στους δύο τελικούς.

Τη φετινή σεζόν οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν τρεις φορές. Οι δύο για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί σε Ρέντη και Θεσσαλονίκη και η άλλη στον τελικό του Σούπερ Καπ με τον ΠΑΟΚ να φεύγει με την κούπα από το γήπεδο των ερυθρόλευκων.

Το πρόγραμμα του final-4

Παρασκευή 29 Μαρτίου

Α' Ημιτελικός: Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης Λάρισας, 17.00 (ΕΡΤ-3): Παναθηναϊκός Α.Ο. - Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων
Διαιτητές: Γεωργιάδης Εμμ., Βασιλειάδης, Παρατηρητής αγώνα: Καλπακτσόγλου, Παρατηρητής διαιτησίας: Ράπτης, Γραμματείες: Παναγιωτίδου, Τσάβου, Επόπτες: Καλαντζής, Κουκουμάκας, Τσάλεντζ ρέφερι: Θεμελής.

Β' Ημιτελικός: Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης Λάρισας, 20.00 (ΕΡΤ-3): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Π.Α.Ο.Κ.

Διαιτητές: Παπαδογούλας, Φραγκάκης, Παρατηρητής αγώνα: Καλπακτσόγλου, Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχελινάκης, Γραμματείες: Κουμπλή, Τσάβου, Επόπτες: Σταυρίδης, Κουκουμάκας, Τσάλεντζ ρέφερι: Θεμελής.

Σάββατο 30 Μαρτίου

Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης Λάρισας, 20.15 (ΕΡΤ-3): Τελικός

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Κύπελλο Ελλάδας: Όταν ο ΠΑΟΚ πηγαίνει Final-4

Οι έως τώρα παρουσίες του Δικεφάλου που διεκδικεί το 6ο τρόπαιο του στο θεσμό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη μάχη της κατάκτησης του έκτου κυπέλλου Ελλάδας στην ιστορία της ρίχνεται σήμερα στη Λάρισα η ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ που αντιμετωπίζει στις 20:15 στον ημιτελικό τον Ολυμπιακό.

Ο Δικέφαλος έχει κατακτήσει 5 φορές το τρόπαιο στο συγκεκριμένο θεσμό (2015, 2018, 2019, 2022, 2023).

Μάλιστα, λόγω της πανδημίας που έβαλε στον «πάγο» το κύπελλο για δύο συνεχόμενες σεζόν, ο ΠΑΟΚ επί της ουσίας μετράει 4 συνεχόμενες κατακτήσεις του τροπαίου.

Οι «ασπρόμαυροι« έχουν φτάσει στην... πηγή ξανά το 1983, όμως τότε γνώρισαν την ήττα από τον Ολυμπιακό με 3-1 σετ στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον της Θεσσαλονίκης.

Οι παρουσίες του ΠΑΟΚ στα Final-4

1999 (Δράμα) Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-0 (Ημιτελικός)

2014 (Καλαμάτα) Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-0 (Ημιτελικός)

2015 (Σύρος) ΠΑΟΚ - Φοίνικας Σύρου 3-1 (Ημιτελικός) / ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 3-1 (Τελικός)

2017 (Θεσσαλονίκη) Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-1 (Ημιτελικός)

2018 (Ρόδος) ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 3-2 (Ημιτελικός) / ΠΑΟΚ - Ηρακλής 3-0 (Τελικός)

2019 (Ιεράπετρα) ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 3-1 (Ημιτελικός) / ΠΑΟΚ - Ηρακλής 3-1 (Τελικός)

2022 (Γλυφάδα) ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 3-2 (Ημιτελικός) / ΠΑΟΚ - Φοίνικας Σύρου 3-0 (Τελικός)

2023 (Καλαμάτα) ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 3-1 (Ημιτελικός) / ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 3-1 (Τελικός)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Κύπελλο Ανδρών: Παρουσία θεατών οι αγώνες του Final-4 στη Λάρισα

Η διευκρινιστική ανακοίνωση της ΕΟΠΕ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης διευκρινίζει ότι οι αγώνες του Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδος Βόλεϊ ανδρών που είναι προγραμματισμένοι για το διήμερο 29-30 Μαρτίου στο Ε.Α.Κ. Νεάπολης στη Λάρισα, θα διεξαχθούν κανονικά με την παρουσία θεατών στις κερκίδες.

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού η οποία ανακοινώθηκε από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, αφορά αποκλειστικά και μόνο την απαγόρευση «οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης καθώς και τη διάθεση εισιτηρίων των φιλάθλων των ομάδων Α.Ο.Ν.Σ ΜΙΛΩΝ, Α.Σ. Π.Α.Ο.Κ., ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο., κατά τη διεξαγωγή του FINAL 4 του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών».

Η Ε.Ο.ΠΕ. ούτως ή άλλως από την πρώτη στιγμή είχε ανακοινώσει ότι όσοι επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν τους αγώνες δια ζώσης έπρεπε να κάνουν αίτηση προεγγραφής θέσης εισόδου και η προθεσμία ολοκληρώθηκε στις 27 Μαρτίου και οι σχετικές λίστες έχουν δοθεί ήδη στην ΕΛ.ΑΣ. για τον καθιερωμένο έλεγχο που γίνεται τα τελευταία χρόνια σε όλες τις διοργανώσεις της Ομοσπονδίας.

Ως εκ τούτου το κλειστό της Νεάπολης στη Λάρισα το διήμερο 29-30 Μαρτίου θα φιλοξενήσει τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες του ελληνικού ανδρικού βόλεϊ και εκατοντάδες φίλους του αθλήματος που θα παρακολουθήσουν υψηλού επίπεδου θέαμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ