Connect with us

ΑΣ

Θανάσης Γλυνός: Με τα γάντια του ΠΑΟΚ κόντρα σε όλους και σε όλα

Δίνει τις μάχες του στο ρινγκ των αγώνων και της ζωής και παλεύει για να βγάλει νοκ-άουτ κάθε αντίπαλο και δυσκολία που προκύπτει.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Θανάσης Γλυνός: Με τα γάντια του ΠΑΟΚ κόντρα σε όλους και σε όλα

Λίγες ημέρες πριν από τη συμμετοχή του στο διεθνές τουρνουά “Χρυσά Γάντια” που θα φιλοξενηθεί στη Σερβία, ο 26χρονος πυγμάχος του ΠΑΟΚ Θανάσης Γλυνός μίλησε στο PAOK24.

Ο αθλητής του Δικεφάλου που αγωνίζεται στην κατηγορία των 69 κιλών αναφέρθηκε αρχικά στο πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με την πυγμαχία:

«Στα 17 μου χρόνια, μαζί με έναν φίλο μου ήρθα στο τμήμα πυγμαχίας του ΠΑΟΚ και από εκείνη τη μέρα και μέχρι σήμερα δε σταμάτησα καθόλου. Φυσικά και όταν ήμασταν μικροί παίζαμε ποδόσφαιρο, όμως τελικά η πυγμαχία ήταν αυτή που με κέρδισε και συνεχίζω να ασχολούμαι με αυτήν».

Ένα από τα… θύματα της οικονομικής κρίσης τα τελευταία χρόνια στη χώρα είναι και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Παρά τις δυσκολίες, ο Θανάσης έχει μάθει να μην τα παρατάει, αλλά πεισμώνει και δουλεύει ακόμη περισσότερο, όπως μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας μας ακολουθώντας τον αθλητή του ΠΑΟΚ στον επίσημο λογαριασμό που έχει δημιουργήσει στο Instagram.

«Παντού υπάρχει η κρίση. Όχι μόνο στον αθλητισμό. Ότι και αν τύχει πρέπει να παλέψεις. Ειδικότερα αν κάνεις κάτι που το αγαπάς πολύ θα δουλέψεις ακόμη περισσότερο και θα γίνεις ακόμη πιο σκληρός, ακόμη πιο δυνατός» μας λέει ο Θανάσης Γλυνός.

Ο πυγμάχος του ΠΑΟΚ προέρχεται από μία σπουδαία επιτυχία, που συνδυάστηκε με εξαιρετικές εμφανίσεις στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πριν από λίγους μήνες.

Εκεί κατέκτησε τη δεύτερη θέση, αφού στον ημιτελικό απέκλεισε έναν έμπειρο πυγμάχο και πρωταθλητή τα προηγούμενα χρόνια, τον Ριτζάκη Θοδωρή.

Στο μεγάλο τελικό ο Γλυνός αντιμετώπισε τον Δημήτρη Τσαγράκο του Ολυμπιακού, έναν επίσης πολύ έμπειρο αθλητή με σπουδαίες διακρίσεις στην κατηγορία του στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Ο πυγμάχος του ΠΑΟΚ με μία εμφάνιση – κατάθεση ψυχής σε έναν συγκλονιστικό τελικό κόντραρε στα ίσια τον αντίπαλο του ο οποίος μάλιστα έπαιζε και… εντός έδρας, μιας και οι αγώνες φιλοξενήθηκαν στον Πειραιά, αλλά γνώρισε την ήττα στις λεπτομέρειες, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον, ώστε να είναι εκείνος που θα ανέβει στην κορυφή της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια.

Μπορεί για τους αθλητές να είναι στόχος οι διακρίσεις, οι νίκες και τα μετάλλια, όμως τα μεγαλύτερα… μαθήματα έρχονται μέσα από τις ήττες, όπως μας εξηγεί και ο ίδιος ο Θανάσης.

«Σκληραίνεις, πεισμώνεις, συνεχίζεις δυνατά. Δεν γίνεται πάντα να κερδίζεις. Δεν υπάρχει μόνο η νίκη μέσα στο πρόγραμμα, αλλά και η ήττα. Όταν έρθει αυτή θα πρέπει να δεις τι δεν πήγε καλά, να δουλέψεις ακόμη περισσότερο πάνω σε αυτό, να δώσεις τα πάντα για να βελτιωθείς και να κοιτάξεις παρακάτω!».

Ο Θ. Γλυνός είναι έτοιμος να λάβει μέρος την επόμενη εβδομάδα στο διεθνές τουρνουά της Σερβίας, όμως το να βρεις τους πόρους για να συμμετέχεις σε αγώνες στο εξωτερικό, δυστυχώς, στις μέρες μας είναι ένας… Γολγοθάς.

«Είναι πολύ δύσκολο το να βρεις μία χορηγία, πολλές φορές αναγκαζόμαστε να βάζουμε οι ίδιοι από την τσέπη μας τα λεφτά για να καλύψουμε τέτοια έξοδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ την εταιρεία Trust Security και τον κ. Κιρτσόπουλο Τάσο που βρίσκονται στο πλευρό μου και με στήριξαν ηθικά και υλικά και για να δώσω το παρών την ερχόμενη Τρίτη στο τουρνουά “Διεθνές Γάντια” στη Σερβία».

Η καθημερινότητα του Θανάση περιστρέφεται γύρω από τη μεγάλη του αγάπη, την πυγμαχία. Μπορεί κάποιες φορές αυτό να γίνεται εις βάρος της προσωπικής του ζωής και του ελεύθερου του χρόνου, αλλά εκείνος πεισμώνει ακόμη περισσότερο και δίνει τα πάντα για να πετύχει τους στόχους του μέσα στο ρινγκ.

«Προπονούμαι εννιά φορές την εβδομάδα, αυτό σημαίνει ότι κάποιες μέρες υπάρχουν και διπλές προπονήσεις. Μπορεί να χάνω χρόνο από την προσωπική μου ζωή, να πρέπει να συνδυάσω την αγάπη μου για τη πυγμαχία με την εργασία μου, αλλά ακόμη και όταν η ψυχολογία μου με όλα αυτά δεν βρίσκεται στα καλύτερα της επίπεδα και δεν μπορώ να αποδώσω όπως θα ήθελα, έχω μάθει να προσπαθώ να τα ξεπερνάω όλα και να δουλεύω σκληρά για να πετύχω τους στόχους μου».

Εάν θέλεις να γνωρίσεις καλύτερα τον Θανάση Γλυνό, να στηρίξεις την προσπάθεια του, αλλά και να βλέπεις καθημερινά φωτογραφίες και βίντεο από την προετοιμασία του και τις συμμετοχές του στους αγώνες, μπορείς να τον ακολουθήσεις στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram.

*πηγή φωτογραφίας: Athens Boxing Photos

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Έφτασε τις 250 συμμετοχές ο αρχηγός!

Συνεχίζει να γράφει το κοντέρ για το Νικολαΐδη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τις 250 συμμετοχές με την φανέλα του ΠΑΟΚ, έφτασε στο παιχνίδι κόντρα στον ΑΕΣΧ Πυλαίας, ο αρχηγός της ανδρικής ομάδας Χάντμπολ, Νίκος Νικολαΐδης.

Ο Νίκος Νικολαΐδης, σύμφωνα πάντα με την «Ασπρόμαυρη Βίβλο», συμπλήρωσε τις 250 συμμετοχές με τον Δικέφαλο στο στήθος, στο νικηφόρο αγώνα του ΠΑΟΚ κόντρα στον ΑΕΣΧ Πυλαίας με 28-20.

Έτσι. ο αρχηγός του ΠΑΟΚ βρίσκεται στην πρώτη τετράδα συμμετοχών στην ιστορία του τμήματος Χάντμπολ ανδρών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Η ώρα της πρώτης μεγάλης μάχης του ΠΑΟΚ

Ομάδα και κόσμος δίνουν ραντεβού στη Μίκρα με στόχο την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Την Κυριακή 31 Μαρτίου και ώρα 13:30, στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας 3, θα διεξαχθεί ο πρώτος προημιτελικός της Futsal League B', ανάμεσα στον ΠΑΟΚ mαteco και τον Κένταυρο.

Ο... δρόμος για την άνοδο στην Super League, το τμήματος Ποδοσφαίρου Σάλας του ΠΑΟΚ mαteco, ξεκινάει από την Θεσσαλονίκη, εκεί όπου ο Δικέφαλος θέλει να κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα πρόκρισης στο Final-4 του πρωταθλήματος.

Άπαντες στο τμήμα Ποδοσφαίρου Σάλας του Δικεφάλου, κάνουν ανοικτό κάλεσμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ, να δώσει δυναμικό παρών στην Μίκρα, στηρίζοντας την προσπάθεια των «ασπρόμαυρων».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Με ελεύθερη είσοδο το ΠΑΟΚ – ΑΕΛ

Την Κυριακή στο γήπεδο των Νέων Επιβατών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στο Δημοτικό Γήπεδο Νέων Επιβατών, θα διεξαχθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου και ώρα 16:00, ο αγώνας μεταξύ του ΠΑΟΚ Morris και της ΑΕΛ, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Α' Εθνικής.

Η είσοδος θα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Οι παίκτριες του ΠΑΟΚ καλούν τον κόσμο της ομάδας στο πλευρό τους, ώστε να πανηγυρίσουν μαζί του ακόμα ένα τρίποντο, το οποίο θα τις φέρει πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ