Connect with us

ΑΣ

Διοργάνωση – γιορτή της πυγμαχίας του ΠΑΟΚ!

Βαγγέλης Νανιντζανιάν και Απόστολος Ψιλιττέλης μίλησαν για τους στόχους τους και τα όνειρα τους καθώς και για το 1ο κύπελλο πυγμαχίας που διοργανώνει ο ΑΣ ΠΑΟΚ στη μνήμη του Εμμανουήλ Κουτράκη με τους αγώνες να πραγματοποιούνται στις Συκιές.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Διοργάνωση – γιορτή της πυγμαχίας του ΠΑΟΚ!

Μία «ασπρόμαυρη» γιορτή στη μνήμη του παλαιστή του Δικεφάλου του Βορρά έχει ετοιμάζει ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ για το απόγευμα της Κυριακής στις 17:00 στο κλειστό γήπεδο Τρίγωνο Συκεών επί των οδών Λεχόβου και Μανδηλαρά γωνία.

Η ζύγιση των αθλητών θα γίνει μία ώρα πριν από την έναρξη των αγώνων στους οποίους θα λάβουν μέρος συνολικά 34 πυγμάχοι από διάφορους συλλόγους της Θεσσαλονίκης. Το τμήμα πυγμαχίας του ΑΣ ΠΑΟΚ θα εκπροσωπηθεί από δέκα αθλητές και συγκεκριμένα τους Μουραντίδη Μιχαήλ, Καϊάφα Άγγελο, Ατματζίδη Ιωάννη, Λαζαρίδη Βασίλη, Νανιτζανιάν Βαγγέλη, Αρσιάν Κωνσταντίνο, Βακαλίδη Γιάννη, Καραγκούνη Χρήστο και Γαβριηλίδη Παναγιώτη, καθώς και την Αρουτουνιάν Άννα η οποία θα αγωνιστεί στην κατηγορία των 48 κιλών στις γύναικες.

«Θα είναι μία δυνατή διοργάνωση, όπου θα αγωνιστεί όλος ο ΠΑΟΚ, και περιμένουμε δυνατούς αγώνες. Προσκαλούμε όποιον μπορεί να έρθει και να την παρακολουθήσει από κοντά» σημείωσε με δηλώσεις του ο πυγμάχος του ΠΑΟΚ και πανελλήνιος πρωταθλητής παίδων και εφήβων στα 56 κιλά, Απόστολος Ψιλιττέλης.

«Προσπαθούμε με μικρά τουρνουά, όπως αυτό που θα διοργανώσει ο ΠΑΟΚ την Κυριακή στις Συκιές, να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά στη πυγμαχία, ώστε η Ελλάδα να είναι πιο “ζεστή” ως προς το συγκεκριμένο άθλημα» πρόσθεσε ο Βαγγέλης Νανιτζανιάν ο οποίος αγωνίζεται στο Δικέφαλο του Βορρά την τελευταία δεκαετία και θέτει ως στόχο του την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 με τον ίδιο να αναφέρει σχετικά: «Προορίζομαι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτός είναι ο μεγάλος μου στόχος. Έχω πάρει την πρόκριση για την πρώτη κατηγορία και θα διεκδικήσω το χρυσό μετάλλιο».

Νανιτζανιάν: Δίνω τα πάντα για τον ΠΑΟΚ

Ένας από τους πλέον επιτυχημένους αθλητές του τμήματος, ο Βαγγέλης Νανιτζανιάν μίλησε για τους στόχους και τα όνειρα του στο χώρο της πυγμαχίας.

«Ήμουν στα 91+ αλλά πλέον ανήκω στην κατηγορία των 91 κιλών. Αθλούμαι για τον ΠΑΟΚ περίπου 10 χρόνια. Αγαπάω τον Δικέφαλο, δίνω και θα δίνω τα πάντα γι’αυτόν. Προορίζομαι για τους Ολυμπιακούς αγώνες, αυτός είναι ο μεγάλος μου στόχος. Έχω πάρει την πρόκριση για την Α’, πάω για το χρυσό, να βγω πρώτος, και του χρόνου θα προσπαθήσω να πάρω όση εμπειρία μπορώ, γιατί φέτος μπήκα στην ανδρών, με τα πανελλήνια και το πανευρωπαϊκό αν υπάρξει, ώστε το 2020 να προσπαθήσω για το καλύτερο».

Για το άθλημα της πυγμαχίας είπε:

«H πυγμαχία είναι ένα άθλημα πολύ δυναμικό, σου μαθαίνει να είσαι πειθαρχημένος και βοηθάει στην αυτοάμυνα που στις μέρες μας πλέον είναι πολύ χρήσιμη. Έχει πολλές κατηγορίες κιλών, από τα 48 έως τα 91+».

Για το αν είναι εφικτή μία επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες:

«Αυτό εξαρτάται από μένα, και πόσο θα το πάρω στα σοβαρά. Πρέπει να θυσιάσεις πολλά πράγματα ώστε να κάνεις αυτό που αγαπάς, και να πετύχεις!»

Για το αν οι δυσκολίες τον έχουν «λυγίσει» και αν τον έχουν κάνει να σκεφτεί να μην ασχοληθεί άλλο με την πυγμαχία:

«Δεν το έχω πει ποτέ, ενώ έχω κόψει και έχω στερηθεί πολλά στην ζωή μου, οι προπονήσεις και οι αγώνες είναι όλη μου η ζωή».

Για το τουρνουά που διοργανώνει ο ΠΑΟΚ την Κυριακή:

«Προσπαθούμε με μικρά τουρνουά, όπως αυτό που θα διοργανώσει ο ΠΑΟΚ το Σ/Κ στις Συκιές, να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά στο άθλημα, ώστε η Ελλάδα να είναι πιο “ζεστή” ως προς το συγκεκριμένο άθλημα».

Ψιλιττέλης: Προπονούμαι καθημερινά για να βελτιώνομαι

Ο πανελλήνιος πρωταθλητής με τον ΠΑΟΚ στις κατηγορίες παίδων και εφήβων στα 56 κιλά ανέφερε:

«Φέτος κέρδισα το πανελλήνιο, οπότε πρέπει να περιμένω μέχρι του χρόνου τον Δεκέμβριο για να αγωνιστώ στην Α’ κατηγορία ανδρών. Στόχος μου είναι να κερδίσω την Α’ κατηγορία ώστε να βγω στο εξωτερικό και να κυνηγήσω ότι περισσότερο μπορώ».

Για τη διοργάνωση που θα γίνει την Κυριακή:

«Θα είναι μία δυνατή διοργάνωση, όπου θα αγωνιστεί όλος ο ΠΑΟΚ, και περιμένουμε δυνατούς αγώνες. Προσκαλούμε όποιον μπορεί να έρθει και να την παρακολουθήσει από κοντά».

Σχετικά με το πόσο τους βοηθάνε αυτοί οι αγώνες:

«Είναι καλό να ανεβαίνεις στο ρινγκ, ώστε να παίρνεις αγώνες και εμπειρία, να γνωρίζεις άλλους αντιπάλους και διαφορετικά στύλ παιχνιδιού, οπότε βοηθάει πολύ».

Για τους στόχους του:

«Είμαι μικρός ακόμα για να το πω με σιγουριά. Όλοι οι αθλητές έχουν το ολυμπιακό όνειρο, όπως και εγώ, αλλά είναι ακόμα μακριά για μένα. Έχω αγωνιστεί στο εξωτερικό με την εθνική, αλλά δεν έχω τόσο καλές επιδόσεις ακόμα, και γι’αυτό προπονούμαι καθημερινά και με διπλές με τον Βαγγέλη, ώστε να βελτιωθώ. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αν το προσπαθήσεις!»

Για το τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα ενός πυγμάχου:

«Η δική μου ρουτίνα, είναι ξύπνημα το πρωί, προπόνηση, λίγος ύπνος το μεσημέρι, και το απόγευμα ξανά προπόνηση».

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Οι ημερομηνίες για τον τίτλο

Πότε θα γίνουν ημιτελικοί και τελικοί στην Α1 χάντμπολ γυναικών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το σαββατοκύριακο ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια στην Α1 χάντμπολ γυναικών με τον ΠΑΟΚ να είναι σίγουρα στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Αυτό σημαίνει ότι ο Δικέφαλος θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά των playoffs με πλεονέκτημα έδρας την ομάδα που θα τερματίσει στην 3η θέση (κατά πάσα πιθανότητα τον ΑΕΣΧ Πυλαίας) σε μια σειρά η πρόκριση θα κριθεί στις δύο νίκες.

Γνωστές έγιναν οι ημερομηνίες που θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί και οι τελικοί των playoffs του φετινού πρωταθλήματος.

Β’ Φάση (Ημιτελικά)

1η αγωνιστική: Τετάρτη 24/4
2η αγωνιστική: ΣΚ 27-28/4
3η αγωνιστική: Τετάρτη 8/5 (εάν χρειαστεί)

Γ’ Φάση (Τελικοί)

1η αγωνιστική: ΣΚ 11-12/5
2η αγωνιστική: Τετάρτη 15/5
3η αγωνιστική: ΣΚ 18-19/5
4η αγωνιστική: Τετάρτη 22/5 (εάν χρειαστεί)
5η αγωνιστική: ΣΚ 25-26/5 (εάν χρειαστεί)

Σε περίπτωση που στη Β’ Φάση και στα 2 ζευγάρια η σειρά ολοκληρωθεί 2-0, το πρόγραμμα των τελικών θα διαμορφωθεί ως ακολούθως:

Γ’ Φάση (Τελικοί)

1η αγωνιστική: Τετάρτη 8/5
2η αγωνιστική: ΣΚ 11-12/5
3η αγωνιστική: ΣΚ 18-19/5
4η αγωνιστική: Τετάρτη 22/5 (εάν χρειαστεί)
5η αγωνιστική: ΣΚ 25-26/5 (εάν χρειαστεί)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα playoffs

Ξεκινάνε το Σάββατο οι μονομαχίες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Την 6η θέση πήρε ο ΠΑΟΚ στο G1 της Β' φάσης της Α1 πόλο ανδρών μετά και την ήττα από τον Παναθηναϊκό την τελευταία αγωνιστική.

Έτσι, ο Δικέφαλος θα βρει στο δρόμο του τον Απόλλωνα Σμύρνης σε μια σειρά που η πρόκριση στην επόμενη φάση των playoffs θα κριθεί στις δύο νίκες.

Η ομάδα του Απόλλωνα έχει το πλεονέκτημα έδρας καθώς τερμάτισε στην 3η θέση.

Έτσι, ο πρώτος αγώνας θα γίνει το Σάββατο 20/4 στις 19:00, ενώ ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί την Τετάρτη 24/4 και ώρα 20:00 στο Ποσειδώνιο.

Εάν χρειαστεί τρίτο ματς αυτό θα γίνει και πάλι στην Αθήνα στις 27/4.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Τζωρτζίνης: «Η ομάδα έχει την καλύτερη ψυχολογία»

Ο παίκτης του ΠΑΟΚ για τις μάχες με την ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το Σάββατο στις 16:00 η ανδρική ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει εκτός έδρας την ΑΕΚ στο πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς των playoffs της Handball Premier.

Οι «ασπρόμαυροι» πηγαίνουν στις μάχες κόντρα σην Ένωση με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, μετά την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας, αλλά και τη νίκη επί του ΟΣΦΠ.

Αυτό αποτυπώνεται άλλωστε και στις δηλώσεις του Νίκου Τζωρτζίνη:

«Θεωρώ ότι θα γίνει μία μεγάλη μάχη. Προετοιμαζόμαστε από την αρχή της εβδομάδας γι' αυτό το παιχνίδι. Από εδώ και πέρα δεν υπάρχουν φαβορί, έχουμε ίσες πιθανότητες απέναντι στην ΑΕΚ να περάσουμε στους τελικούς του πρωταθλήματος. Πιστεύω ότι ο πρώτος αγώνας θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια, ωστόσο ακόμα και αν δεν έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα, η πρόκριση κρίνεται στις δύο νίκες, γι' αυτό θα πρέπει να δείξουμε περισσότερη ποιότητα στον χρόνο, για να καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση στους τελικούς.

Η ομάδα έχει την καλύτερη ψυχολογία γι' αυτή την χρονιά, έχουμε φτάσει σ' ένα πολύ καλό σημείο. Όλοι είμαστε πολύ καλά, τόσο ψυχολογικά, όσο και σωματικά, για να αντιμετωπίσουμε την ΑΕΚ, και ελπίζουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ