Connect with us

ΑΣ

Διοργάνωση – γιορτή της πυγμαχίας του ΠΑΟΚ!

Βαγγέλης Νανιντζανιάν και Απόστολος Ψιλιττέλης μίλησαν για τους στόχους τους και τα όνειρα τους καθώς και για το 1ο κύπελλο πυγμαχίας που διοργανώνει ο ΑΣ ΠΑΟΚ στη μνήμη του Εμμανουήλ Κουτράκη με τους αγώνες να πραγματοποιούνται στις Συκιές.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Διοργάνωση – γιορτή της πυγμαχίας του ΠΑΟΚ!

Μία «ασπρόμαυρη» γιορτή στη μνήμη του παλαιστή του Δικεφάλου του Βορρά έχει ετοιμάζει ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ για το απόγευμα της Κυριακής στις 17:00 στο κλειστό γήπεδο Τρίγωνο Συκεών επί των οδών Λεχόβου και Μανδηλαρά γωνία.

Η ζύγιση των αθλητών θα γίνει μία ώρα πριν από την έναρξη των αγώνων στους οποίους θα λάβουν μέρος συνολικά 34 πυγμάχοι από διάφορους συλλόγους της Θεσσαλονίκης. Το τμήμα πυγμαχίας του ΑΣ ΠΑΟΚ θα εκπροσωπηθεί από δέκα αθλητές και συγκεκριμένα τους Μουραντίδη Μιχαήλ, Καϊάφα Άγγελο, Ατματζίδη Ιωάννη, Λαζαρίδη Βασίλη, Νανιτζανιάν Βαγγέλη, Αρσιάν Κωνσταντίνο, Βακαλίδη Γιάννη, Καραγκούνη Χρήστο και Γαβριηλίδη Παναγιώτη, καθώς και την Αρουτουνιάν Άννα η οποία θα αγωνιστεί στην κατηγορία των 48 κιλών στις γύναικες.

«Θα είναι μία δυνατή διοργάνωση, όπου θα αγωνιστεί όλος ο ΠΑΟΚ, και περιμένουμε δυνατούς αγώνες. Προσκαλούμε όποιον μπορεί να έρθει και να την παρακολουθήσει από κοντά» σημείωσε με δηλώσεις του ο πυγμάχος του ΠΑΟΚ και πανελλήνιος πρωταθλητής παίδων και εφήβων στα 56 κιλά, Απόστολος Ψιλιττέλης.

«Προσπαθούμε με μικρά τουρνουά, όπως αυτό που θα διοργανώσει ο ΠΑΟΚ την Κυριακή στις Συκιές, να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά στη πυγμαχία, ώστε η Ελλάδα να είναι πιο “ζεστή” ως προς το συγκεκριμένο άθλημα» πρόσθεσε ο Βαγγέλης Νανιτζανιάν ο οποίος αγωνίζεται στο Δικέφαλο του Βορρά την τελευταία δεκαετία και θέτει ως στόχο του την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 με τον ίδιο να αναφέρει σχετικά: «Προορίζομαι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτός είναι ο μεγάλος μου στόχος. Έχω πάρει την πρόκριση για την πρώτη κατηγορία και θα διεκδικήσω το χρυσό μετάλλιο».

Νανιτζανιάν: Δίνω τα πάντα για τον ΠΑΟΚ

Ένας από τους πλέον επιτυχημένους αθλητές του τμήματος, ο Βαγγέλης Νανιτζανιάν μίλησε για τους στόχους και τα όνειρα του στο χώρο της πυγμαχίας.

«Ήμουν στα 91+ αλλά πλέον ανήκω στην κατηγορία των 91 κιλών. Αθλούμαι για τον ΠΑΟΚ περίπου 10 χρόνια. Αγαπάω τον Δικέφαλο, δίνω και θα δίνω τα πάντα γι’αυτόν. Προορίζομαι για τους Ολυμπιακούς αγώνες, αυτός είναι ο μεγάλος μου στόχος. Έχω πάρει την πρόκριση για την Α’, πάω για το χρυσό, να βγω πρώτος, και του χρόνου θα προσπαθήσω να πάρω όση εμπειρία μπορώ, γιατί φέτος μπήκα στην ανδρών, με τα πανελλήνια και το πανευρωπαϊκό αν υπάρξει, ώστε το 2020 να προσπαθήσω για το καλύτερο».

Για το άθλημα της πυγμαχίας είπε:

«H πυγμαχία είναι ένα άθλημα πολύ δυναμικό, σου μαθαίνει να είσαι πειθαρχημένος και βοηθάει στην αυτοάμυνα που στις μέρες μας πλέον είναι πολύ χρήσιμη. Έχει πολλές κατηγορίες κιλών, από τα 48 έως τα 91+».

Για το αν είναι εφικτή μία επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες:

«Αυτό εξαρτάται από μένα, και πόσο θα το πάρω στα σοβαρά. Πρέπει να θυσιάσεις πολλά πράγματα ώστε να κάνεις αυτό που αγαπάς, και να πετύχεις!»

Για το αν οι δυσκολίες τον έχουν «λυγίσει» και αν τον έχουν κάνει να σκεφτεί να μην ασχοληθεί άλλο με την πυγμαχία:

«Δεν το έχω πει ποτέ, ενώ έχω κόψει και έχω στερηθεί πολλά στην ζωή μου, οι προπονήσεις και οι αγώνες είναι όλη μου η ζωή».

Για το τουρνουά που διοργανώνει ο ΠΑΟΚ την Κυριακή:

«Προσπαθούμε με μικρά τουρνουά, όπως αυτό που θα διοργανώσει ο ΠΑΟΚ το Σ/Κ στις Συκιές, να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά στο άθλημα, ώστε η Ελλάδα να είναι πιο “ζεστή” ως προς το συγκεκριμένο άθλημα».

Ψιλιττέλης: Προπονούμαι καθημερινά για να βελτιώνομαι

Ο πανελλήνιος πρωταθλητής με τον ΠΑΟΚ στις κατηγορίες παίδων και εφήβων στα 56 κιλά ανέφερε:

«Φέτος κέρδισα το πανελλήνιο, οπότε πρέπει να περιμένω μέχρι του χρόνου τον Δεκέμβριο για να αγωνιστώ στην Α’ κατηγορία ανδρών. Στόχος μου είναι να κερδίσω την Α’ κατηγορία ώστε να βγω στο εξωτερικό και να κυνηγήσω ότι περισσότερο μπορώ».

Για τη διοργάνωση που θα γίνει την Κυριακή:

«Θα είναι μία δυνατή διοργάνωση, όπου θα αγωνιστεί όλος ο ΠΑΟΚ, και περιμένουμε δυνατούς αγώνες. Προσκαλούμε όποιον μπορεί να έρθει και να την παρακολουθήσει από κοντά».

Σχετικά με το πόσο τους βοηθάνε αυτοί οι αγώνες:

«Είναι καλό να ανεβαίνεις στο ρινγκ, ώστε να παίρνεις αγώνες και εμπειρία, να γνωρίζεις άλλους αντιπάλους και διαφορετικά στύλ παιχνιδιού, οπότε βοηθάει πολύ».

Για τους στόχους του:

«Είμαι μικρός ακόμα για να το πω με σιγουριά. Όλοι οι αθλητές έχουν το ολυμπιακό όνειρο, όπως και εγώ, αλλά είναι ακόμα μακριά για μένα. Έχω αγωνιστεί στο εξωτερικό με την εθνική, αλλά δεν έχω τόσο καλές επιδόσεις ακόμα, και γι’αυτό προπονούμαι καθημερινά και με διπλές με τον Βαγγέλη, ώστε να βελτιωθώ. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αν το προσπαθήσεις!»

Για το τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα ενός πυγμάχου:

«Η δική μου ρουτίνα, είναι ξύπνημα το πρωί, προπόνηση, λίγος ύπνος το μεσημέρι, και το απόγευμα ξανά προπόνηση».

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Κυριάρχησαν τα «αετόπουλα»

Μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ με 12 γκολ του Σεμλίκου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σπουδαία νίκη πέτυχαν οι παίδες χάντμπολ του ΠΑΟΚ, επικρατώντας της ΧΑΝΘ με 17-30, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της ΕΣΧΘ.

Οι παίκτες του Δικεφάλου έδειξαν από νωρίς την αγωνιστική τους υπεροχή, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα, το οποίο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου έφτασε σε διψήφια επίπεδα, 4-14. Παρόμοια ήταν η εικόνα και του δευτέρου ημιχρόνου, με τους «ασπρόμαυρους» να ανεβάζουν ακόμα περισσότερο την διαφορά, φτάνοντας στη νίκη με 17-30.

Τα πεντάλεπτα: 1-3, 2-6, 2-8, 2-9, 4-11, 4-14 (ημχ.), 6-18, 10-22, 11-25, 13-25, 14-26, 17-30

ΠΑΟΚ (Παλάσκας): Κοβάνης 4, Παγιαννίδης 1, Παπαστεφάνου, Συμεωνίδης 2, Στανκίδης 6, Ήτζιος, Τουρλής 5, Σεμλίκος 12, Σαβουλίδης, Τσάμης, Βιλντίρης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Η επιστροφή και το μήνυμα του Μασλαρινού

Τι δήλωσε ο τεχνικός σύμβουλος των ακαδημιών του ΠΑΟΚ μετά την επιτυχία των κορασίδων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με επιβλητικές νίκες απέναντι στους αντιπάλους τους οι κορασίδες μπάσκετ του ΠΑΟΚ κατέκτησαν πριν λίγες ημέρες το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ, αποδεικνύοντας έμπρακτα την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στα «ασπρόμαυρα» τμήματα υποδομής.

Ο Βασίλης Μασλαρινός, που εδώ και 1,5 μήνα έχει αναλάβει χρέη τεχνικού συμβούλου, αναφέρθηκε στην επιτυχία αυτή, λέγοντας:

«Είμαι εδώ μόλις 1,5 μήνα, δεν θα μπορούσα να πω όχι στην πρόταση που μου έκαναν ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο Κοσμάς Δάγκουλας και γενικότερα ο Α.Σ. ΠΑΟΚ. Είμαι εδώ για να βοηθήσω, με όποιον τρόπο μπορώ, μετά από τόσα χρόνια στην ομάδα.

Τα παιδιά όσο τα ζω, ξέρω ότι κάνουν τρομερή δουλειά με τον προπονητή, Ευριπίδη Μελετιάδη, και την βοηθό, Σοφία Καμπίτση. Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέψαμε σε αυτό το οποίο είμαστε συνηθισμένοι να κάνουμε.

Πολλά χρόνια τα τμήματα υποδομής φέρνουν πρωταθλήματα. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να δούμε αυτά τα παιδιά και στην πρώτη ομάδα.

Υγεία να έχουμε, κάναμε σήμερα ένα βήμα, έχουμε μπροστά μας το Πανελλήνιο, όπου τα παιδιά και οι προπονητές θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Πελεκίδης: «Η νίκη μετράει, πάμε για το 2-0»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ για την εικόνα της ομάδας του στο ματς με την Πυλαία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Έστω και δύσκολα η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ κέρδισε με 28-27 τον ΑΕΣΧ Πυλαίας και έκανε το 1-0 στην ημιτελική σειρά των playoffs του πρωταθλήματος.

Την Κυριακή στις 14:00 ο Δικέφαλος θέλει να πάρει τη δεύτερη νίκη και παράλληλα την πρόκριση στους τελικούς.

Ο Δημήτρης Πελεκίδης δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στην ομάδα της Πυλαίας. Ήταν πολύ ανταγωνιστική και στις δύο πλευρές του γηπέδου, δεν άφησε το παιχνίδι σε καμία στιγμή του αγώνα.

Μάλιστα στο μεγαλύτερο διάστημα ήταν μπροστά στο σκορ. Επί της ουσίας εμείς την κυνηγούσαμε στο σκορ. Αυτό που μας έδωσε σήμερα την νίκη έχει να κάνει και με το βάθος του πάγκου που έχουμε, με την εμπειρία μας καθώς και το μέταλλο που βγάζει η ομάδα σε αυτά τα παιχνίδια.

Κάποιες φορές επειδή εμείς βιαζόμαστε να τελειώσουμε κάποια πράγματα, κάναμε πολλά λάθη και αν θυμάμαι καλά στο 15λεπτο είχαμε επτά λάθη. Αυτό μας δημιουργεί μία αναστάτωση στο κεφάλι μας.

Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα όταν ηρεμεί βρίσκει πάλι το τρόπο να επανέλθει. Από την άμυνα ξεκινάνε όλα. Δεν είμασταν σήμερα καλοί πίσω, το μαρτυράει και το σκορ τα 27 γκολ που φάγαμε. Δεν ήμασταν καλοί στην άμυνα. Δεν ήμασταν καλοί στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Είχαμε διαστήματα που παίξαμε καλά. Για αυτό και το ματς πήγε τόσο κοντά. Όσον αφορά το κομμάτι των επαφών, γιατί η Πυλαία είναι μία ομάδα που έχει πολύ καλή ροή, έχει πολύ καλό πασάρισμα αν δεν τελειώσουν οι φάσεις, είναι λογικό ότι θα βρουν και εύκολες ρίψεις όπως και βρήκανε. Παρόλα αυτά η νίκη μετράει.

Θέλουμε άλλη μία νίκη να περάσουμε στους τελικούς. Αυτός είναι ο στόχος μας. Θα προετοιμαστούμε για το ματς της Κυριακής να κάνουμε το 2-0 και να περάσουμε στους τελικούς που είναι και ο στόχος μας».

Από την πλευρά της η παίκτρια του ΠΑΟΚ, Μπάρμπαρα Μπροκάρντο, σχολίασε:

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, κάτι το οποίο γνωρίζαμε από την αρχή. Η Πυλαία είναι μία ομάδα η οποία μάχεται. Κάναμε την δουλειά μας, την Κυριακή έχουμε την δεύτερη μάχη, η οποία ελπίζω να πάει όπως πρέπει και να προκριθούμε στους τελικούς».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ