Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Ο καλύτερος ΠΑΟΚ της 15ετίας» (audio)

O Βραζιλιάνος βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, που είναι κοντά στους συμπατριώτες του που παίζουν τώρα στην ομάδα, φιλοξενήθηκε στον "αέρα" του ραδιοφωνικού PAOK, στο Libero 107,4.

Νίκος Μοσχοβίτης

«Ο καλύτερος ΠΑΟΚ της 15ετίας» (audio)

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την πορεία του ΠΑΟΚ φέτος:
«Εγώ νομίζω ότι ο φετινός ΠΑΟΚ είναι ο καλύτερος ΠΑΟΚ τα τελευταία 15 χρόνια. Τα αποτελέσματα που έχει φέρει, το ρεκόρ που έχει σπάσει και παραμένει αήττητος, τα αποδεικνύουν. Είναι μια πορεία που περιμέναμε όλοι μετά τις επενδύσεις του κ. Σαββίδη. Παίκτες που παίζουν μαζί 2-3 χρόνια, κάποια στιγμή θα έφταναν σε ένα σημείο να κυνηγούν το κάτι παραπάνω. Κατά 90% ήδη έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα και πάμε με γεμάτες μπαταρίες για το Κύπελλο. Αν κάνουμε το νταμπλ θα είναι ότι καλύτερο».

Για τα γκολ του Βιεϊρίνια που απέχει σημαντικά από τον αριθμό των δικών του, αλλά όπως είπε χθες στο PAOK24 τα δικά του πρέπει να μετρούν… διπλά γιατί είναι από μακριά:
«Είναι από τα παιδιά που συμπαθώ ιδιαίτερα. Είναι ένας καλός επαγγελματίας, έχει υπηρετήσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ για πολλά χρόνια. Είναι αρχηγός, είναι προσγειωμένος, κρατάει ισορροπίες στα αποδυτήρια, έχει πολύ καλή σχέση με τον προπονητή και περνάει τα μηνύματα που πρέπει σε όλους. Έχει πετύχει γκολ και σημαντικά μάλιστα, όπως το τελευταίο με τον Παναιτωλικό. Πιστεύω να τελειώσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, παρότι είναι εδώ τόσα χρόνια και μιλάμε την ίδια γλώσσα. Είναι όμως ένας από τους αρχηγούς και εκτιμούν το περιβραχιόνιο».

Για τη βραζιλιάνικη «παροικία» του ΠΑΟΚ και την επαφή του μαζί τους:
«Έχω επαφή και σε λίγο θα είμαστε μαζί και πάλι. Οι Βραζιλιάνοι που είναι στον ΠΑΟΚ κάνουν τη διαφορά. Είναι προσγειωμένοι, με εμπειρία στον αγωνιστικό χώρο. Ο Λεό Ζαμπά με το ταλέντο του, αν μείνει στον ΠΑΟΚ, σιγά-σιγά θα μπορεί να αποδώσει πολύ περισσότερα, γιατί θα αποκτήσει εμπειρίες, θα μάθει τη γλώσσα, θα ενσωματωθεί με τον παλμό των φιλάθλων. Όταν ένας παίκτης ξεπερνάει τα 21-22 και βρίσκεται στην ομάδα 3-4 χρόνια, μπορεί να διαχειριστεί το ταλέντο του καλύτερα».

Για τον ενθουσιασμό που βγάζει ο Ζαμπά:
«Μην ξεχνάμε ότι είναι 20 χρονών, προέρχεται από τις ακαδημίες της Κορίνθιανς, φοράει ασπρόμαυρα, έχει τους πιο δυνατούς φιλάθλους στη Βραζιλία. Είναι ένα χαρούμενο παιδί, έχει ενθουσιασμό. Μακάρι να το κρατήσει και να το εκμεταλλεύεται σε κάθε παιχνίδι να φεύγει με χαρά και χαμόγελο από το γήπεδο».

Για τον Πέδρο Ενρίκε:
«Ο Πέδρο είναι πολύ καλό παιδί. Αυτό που του λείπει είναι η περισσότερη ψυχραιμία στο παιχνίδι, γιατί με τον ενθουσιασμό του, δέχεται κάποιες φορές κίτρινες κάρτες. Είναι καλός επιθετικός, που παίζει και στις δύο πλευρές, που μπορεί να κάνει ζημιά σε μία κλειστή άμυνα και νομίζω ότι η επιστροφή του στον ΠΑΟΚ φέτος, με τον αέρα του πρωταθλητή, ίσως του χρόνου τον κάνει καλύτερο».

Για τα δικά του 66 γκολ και τα 35 του Πρίγιοβιτς και τον κίνδυνο που δεν υπάρχει τώρα να τον φτάσει:
«Χωρίς να μειώσω την ικανότητα και την προσωπικότητα του Πρίγιοβιτς, ήταν ένας επιθετικός περιοχής, που δούλευε όλη η ομάδα για αυτόν. Εγώ έπαιζα σέντερ φορ, στα άκρα, επιθετικό και αμυντικό χαφ, μέχρι και δεξί μπακ! Ήμουν ένας μπαλαντέρ που έπαιζα σχεδόν σε όλες τις θέσεις, για αυτό υπάρχει μία μεγάλη διαφορά. Δε μέτρησα πόσα γκολ έχω βάλει, μέτρησα πόσες φορές έφυγα νικητής από το γήπεδο».

Για το νταμπλ και αν πιστεύει ότι θα έρθει φέτος:
«Το πρωτάθλημα σίγουρα! Για το Κύπελλο έχω πολύ θετική σκέψη και πιστεύω ότι με τον αέρα του πρωταθλητή που θα έχει ο ΠΑΟΚ, όποια ομάδα και αν βρεθεί απέναντι του, θα έχει πρόβλημα. Πιστεύω ότι η ΑΕΚ δεν έχει τη δυνατότητα να κοντράρει τον ΠΑΟΚ σε ένα κρίσιμο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ έχει μια επτάδα παικτών που παίζουν σχεδόν τρία χρόνια μαζί, μιλούν την ίδια γλώσσα και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, η επικοινωνία τους είναι πολύ δυνατή».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«98 χρόνια αξιοπρέπειας, ανεξαρτησίας, τιμής και περηφάνιας»

Το μήνυμα του Θόδωρου Ζαγοράκη…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το δικό του μήνυμα θέλησε να στείλει ο Θόδωρος Ζαγοράκης, για τα σημερινά 98α γενέθλια του ΠΑΟΚ!

«Ο καθένας μας έγινε ΠΑΟΚ για έναν διαφορετικό λόγο, από ένα διαφορετικό ερέθισμα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο προσόν του Συλλόγου. Ο, τι ενώνει διαφορετικά όνειρα κι ελπίδες, αντικρουόμενες αντιλήψεις, κοινωνικές τάξεις… Και το κάνει με τρόπο εμφατικό.

Ο δικός μας ΠΑΟΚ κάποιες στιγμές έχασε χρόνο, πνιγμένος στον κακό του εαυτό. Σώθηκε και ξεπέρασε τον μόνο αντίπαλο που μπορεί να τον κερδίσει: την εσωστρέφεια. 98 χρόνια αξιοπρέπειας, ανεξαρτησίας, τιμής και περηφάνιας! Χρόνια Πολλά, ΠΑΟΚ!» έγραψε χαρακτηριστικά ο πρώην αρχηγός και πρόεδρος του Δικεφάλου, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διπλή «μάχη» για τους «μικρούς» του ΠΑΟΚ!

Αγωνιστικές υποχρεώσεις για την Κ15 και την Κ19 των «ασπρόμαυρων».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με δύο παιχνίδια συνεχίζεται σήμερα η αγωνιστική δράση για τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, οι οποίες συνεχίζουν την προσπάθειά του στα πρωταθλήματα υποδομών της Super League.

Πρώτη στο γήπεδο ρίχνεται η Κ15, η οποία φιλοξενείται από τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 14:00 στις εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Ηπείρου στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Β’ Φάσης του πέμπτου ομίλου του πρωταθλήματος της Super League. Οι «ασπρόμαυροι» παραμένουν στο... ρετιρέ του ομίλου, χωρίς να έχουν ουσιαστικά αντίπαλο, αφού απέχουν 26 βαθμούς από τον δεύτερο ΠΑΣ Γιάννινα που μετράει 25 βαθμούς.

Αγωνιστική υποχρέωση έχει σήμερα και η Κ19,η οποία παραμένει στο -1  από τον Ολυμπιακό, ο οποίος κατέχει για την ώρα την πρωτιά στον βαθμολογικό πίνακα. Η ομάδα του Πέτρου Τσιαπακίδη υποδέχεται τον ΟΦΗ στις 16:30 στο αθλητικό κέντρο Λώλας για την εξ αναβολής 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Πέντε αγωνιστικές απομένουν μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος της Κ19, με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό να είναι οι διεκδικητές του τίτλου και να έχουν μάλιστα να δώσουν ένα ακόμη παιχνίδι μεταξύ τους στην Θεσσαλονίκη, το οποίο μπορεί να καθορίσει ποια ομάδα θα σηκώσει την κούπα του πρωταθλητή.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο youtuber-οπαδός της Αϊντραχτ ήρθε για τρίτη φορά στην Τούμπα! (vid)

Όσα κατέγραψε από την «καυτή» Τούμπα αλλά και η αρνητική εμπειρία του από το Βέλγιο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στο βίντεο που δημιούργησε για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Αϊντραχτ στη Φρανκφούρτη στις 30 Νοεμβρίου, Γερμανός youtuber έδωσε την υπόσχεση πως εάν αυτό συγκέντρωνε έναν συγκεκριμένο αριθμό “like”, τότε θα έκανε το ταξίδι Φρανκφούρτη – Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει από κοντά το ντέρμπι του Δικεφάλου με τον Ολυμπιακό!

Ο στόχος επετεύχθη, ο οπαδός της Αϊντραχτ τήρησε την υπόσχεσή του και βρέθηκε στην Τούμπα, όπου και παρακολούθησε από τη Θύρα 6 το ντέρμπι, καταγράφοντας με την κάμερά του τα γκολ της αναμέτρησης, την “ασπρόμαυρη” κερκίδα και της αντιδράσεις της, αλλά και κάνοντας τα δικά του σχόλια πριν, κατά την εξέλιξη του παιχνιδιού και μετά το τέλος του. Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εκεί, καθώς ο Φρέντστερ, όπως είναι το όνομά του, ταξίδεψε εκ νέου στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά το παιχνίδι απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ.

Μάλιστα, εξομολογήθηκε στην κάμερα πως είχε αγοράσει κανονικά εισιτήριο για το πρώτο παιχνίδι στο Βέλγιο, ταξιδεύοντας οδικώς από τη Γερμανία, ωστόσο δεν κατάφερε να μπει στο γήπεδο καθώς το εισιτήριό του ήταν πλαστό (!)

https://www.youtube.com/watch?v=k33Xu6gmntg

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ