Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

18+1 μέσα σε μία ιστορική χρονιά (vol. 2)

Με το ποδοσφαιρικό τμήμα στην κορυφή και μάλιστα αήττητο νταμπλούχο, με τα τμήματα βόλεϋ και χάντμπολ, να φέρνουν τίτλους, με το ποδόσφαιρο γυναικών να κλείνει στόματα, αλλά και το μπάσκετ να διεκδικεί ένα τρόπαιο ο ΠΑΟΚ κάνει ίσως την καλύτερη σεζόν της ιστορίας του σαν σύλλογος.

Ηλίας Καπράλος

18+1 μέσα σε μία ιστορική χρονιά (vol. 2)

Από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις. Μία σεζόν γεμάτη συγκινήσεις, μία σεζόν γεμάτη τίτλους, μία σεζόν που βάζει αφετηρία για την καθιέρωση του πρωταθλητισμού, αλλά και στην ασπρόμαυρη εποχή που έρχεται. Η ποδοσφαιρική ομάδα έσπασε το αήττητο ρεκόρ του Παναθηναϊκού μετά από 50+ χρόνια, πήγε για πρώτη φορά το νταμπλ, το τμήμα μπάσκετ πήγε στον τελικό κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό μετά από 20 χρόνια, το βόλεϋ για 5η χρονιά τελειώνει με τίτλο τη σεζόν, στο γυναικείο βόλεϋ ήρθε η άνοδος στην Volley League, τα κορίτσια του χάντμπολ έκαναν νταμπλ, ενώ στο γυναικείο ποδόσφαιρο η λάσπη του καλοκαιριού με τις αποχωρήσεις απαντήθηκε με ένα ακόμα αήττητο πρωτάθλημα.

Ποιες μεγάλες στιγμές όμως σημάδεψαν τη σεζόν 2018-19:

10) Έκλεισε στόματα στο Βικελίδης

Πολλά ακούγαμε και πολλά περιμέναμε. Ο Άρης επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορία με 4 χρόνια απουσίας και οι συμπολίτες είχαν σημαδέψει το παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής. Είχαν τυπώσει μπλουζάκια, είχαν κάνει νέα πανό, προκλητικά πρωτοσέλιδα και έφτασαν σε σημείο να συγκρίνουν τον Πρίγιοβιτς με τον Κόκε. Μάλιστα το 1-0 του Γκαρσία έκαναν το τοπίο ακόμα πιο θολό Παρόλα αυτά η ομάδα του ΠΑΟΚ είναι πρωταθλήτρια και με τον Πρίγιοβιτς να σκοράρει δις, έκλεισαν και τα τελευταία στόματα που από το πουθενά πήγαν να αμφισβητήσουν την κυριαρχία του Δικεφάλου.

9) Ναι, αλλά είχε περισσότερες τελικές

Ποιος παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο και ποιος κερδίζει. Στην 5η αγωνιστική ο ΠΑΟΚ πήγε στο Καραϊσκάκη για πρώτη φορά με ξένο διαιτητή. Το αποτέλεσμα 0-1! Ο Βούκοβιτς ντύθηκε Πρίγιοβιτς, οι Χασάν και Ποντένσε δεν μπόρεσαν να βρουν εστία, το “κάρμα” έκανε τη δουλειά του και ο ΠΑΟΚ πάτησε την κορυφή και μόνος του για πρώτη φορά. Σε ένα βράδυ που όλοι πίστεψαν ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτεροι ομάδα από τον ΠΑΟΚ, κανένας δεν κατάλαβε την αδυναμία του Ολυμπιακού στο γκολ και έτσι ουσιαστικά δεν θέλησαν να αποδεχτούν έως και την ήττα στην Τούμπα την κυριαρχία του Δικεφάλου.

8) Η ώρα της εκδίκησης στην Τούμπα

Μετά το γκολ του Βαρέλα και τις αστειότητες Κομίνη, ο ΠΑΟΚ πήρε την πρώτη εκδίκηση στον τελικό κυπέλλου, αλλά δεν έφτανε αυτό. Άλλωστε η Τούμπα έπρεπε να πάρει τη δική της εκδίκησης. Η ΑΕΚ ήρθε με την μύτη ψηλά νομίζοντας ότι είναι πρωταθλήτρια. Μεγάλες κουβέντες και κινήσεις όπως ο Βασίλης Δημητριάδης με την μπλούζα “Champions”, αλλά το σκορ έγραψε 2-0. Ο Πρίγιοβιτς τάισε και την ΑΕΚ με δύο τέρματα και ξαφνικά οι αντίπαλοι που την προηγούμενη χρονιά μιλούσαν για νοοτροπία νικητή ξεκίνησαν την βαθμολογία δοκαριών. Πάντως ήταν η δεύτερη φορά που ο ΠΑΟΚ κέρδισε με ξένο διαιτητή την ΑΕΚ σε δύο παιχνίδια.

7) Το σεντόνι στην Τούμπα

Μπορεί η πρόκριση να μην ήρθε, αλλά το άκουσμα του ύμνου του Champions League και το σεντόνι μπροστά σε 28000 χιλιάδες κόσμο. Ο αγώνας με την Σάλκε το καλοκαίρι του 2013 ήταν κεκλεισμένων των θυρών, άρα η πρώτη φορά που οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είδαν από κοντά μία εικόνα που θέλουμε να βλέπουμε κάθε χρόνο. Χιλιάδες κινητά με φλας κράτησαν την στιγμή πριν από την σέντρα του αγώνα με την Μπενφίκα παρότι στο τέλος κανένας δεν έμεινε ευχαριστημένος από την εξέλιξη του αγώνα και την ήττα με 1-4.

6) Μην σταματάς Δικέφαλε κόντρα σε άλλη Σπαρτάκ

Το καλοκαίρι του 1997 ο ΠΑΟΚ πέτυχε μία μεγάλη ανατροπή κόντρα στην Σπάρτακ Τρνάβα. 21 χρόνια μετά κόντρα στην Σπαρτάκ Μόσχας παρά το 0-2 των πρώτων 20 λεπτών, ο ΠΑΟΚ με τους Πρίγιοβιτς, Πέλκα και Λημνιό έκανε την ανατροπή και έφτασε στο 3-2 πριν το ημίχρονο. Μία μεγάλη βραδιά που έδειξε το μέταλλο του νικητή που είχε αυτή η ομάδα σε όλη τη σεζόν, αλλά και τον χαρακτήρα πολλών παικτών όπως ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ εκείνη την ημέρα μπορεί να έκανε λάθος στο δεύτερο γκολ, αλλά ήταν εκείνος που απέκρουσε το πέναλτι για την ισοφάριση στο δεύτερο ημίχρονο.

5) Και πάλι κύπελλο στο βόλεϋ

Παρά τις πολλές αλλαγές μέσα στην χρονιά η ομάδα βόλεϋ έφερε και πάλι τίτλο στην πόλη και στην ομάδα. Μέσα στο κλειστό της Ιεράπετρας η ομάδα του Γιούρι Φιλίποφ κέρδισε στον ημιτελικό τον Ολυμπιακό και όπως και πέρσι τον Ηρακλή στον τελικό. Αυτός ο τίτλος μπορεί να μην ακούγεται καλά, αν σκεφτεί κανείς ότι στους τελικούς έχασε και πάλι με 0-3 από τον Ολυμπιακό, αλλά για 5η σερί χρονιά ο ΠΑΟΚ στο βόλεϋ κατακτά έναν τίτλο φτάνοντας στους 6 συνολικά στην ιστορία και μένοντας δυνατά στην δυάδα στο ελληνικό βόλεϋ.

4) Τελικός 20 χρόνια μετά

Μετά τον τελικό και το κύπελλο στο Final-4 του ΣΕΦ το 1999, ο ΠΑΟΚ δεν είχε πάει ξανά σε τελικό κυπέλλου Ελλάδας. Παρόλα αυτά μέσα στον Φλεβάρη, η ομάδα του Δικεφάλου με τον Ηλία Παπαθεοδώρου στον πάγκο και τον Μπάνε Πρέλεβιτς στον προεδρικό θώκο, πέρασε την ΑΕΚ στην 8άδα, την Κύμη εκτός έδρας στον ημιτελικό και στον τελικό είχαν το εμπόδιο του Παναθηναϊκού. Μάλιστα πολλοί είχαν ξεγραμμένο τον ΠΑΟΚ, αλλά για 39 λεπτά ήταν μέσα στην διεκδίκηση του τροπαίου και αν δεν ήταν και η κυρ. Τσαρούχα θα μπορούσε να παίξει τον τελικό έως και την τελευταία επίθεση.

3) Η στιγμή της επιβεβαίωσης

Το μεγάλο παιχνίδι της Τούμπας με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα που έπαιζε την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα έπρεπε να το αποδείξει και έμεινε κάτω από την βάση. Από νωρίς ο ΠΑΟΚ έβαλε τα θεμέλια της νίκης με το γκολ του Βιεϊρίνια, το γκολ του Μπίσεσβαρ έβαλε το κερασάκι και ο Μάρτινς στο ημίχρονο έκανε αλλαγές για να αποφύγει τον διασυρμό. Ήταν η βραδιά που ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά κλείδωσε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα και αποδείχθηκε με τον καλύτερο τρόπο γιατί ο Ολυμπιακός στην περσινή περίοδο δεν έπαιξε και αποχώρησε πριν τη σέντρα.

2) Το τρίτο στη σειρά

Ο ΠΑΟΚ πήγε σε έναν κεκλεισμένων τελικό στο ΟΑΚΑ, με έναν σκοπό. Να τα πάρει όλα και να φύγει σε έναν εκτός έδρας τελικό στην έδρα του αντιπάλου. Οι συνθήκες ήταν κομμένες και ραμμένες για την ΑΕΚ, που όπως έλεγαν το ήθελε περισσότερο. Κάτι τέτοιο δεν είδαμε. Ο ΠΑΟΚ με πολλές απουσίες από την 11άδα που ξεκίνησε κέρδισε την ΑΕΚ για τρίτη φορά, έδιωξε τον Χιμένεθ για δεύτερη και έτσι έφτασε στο τρίτο σερί κύπελλο. Κάπως έτσι κανένας δεν μπορούσε να προσάψει τίποτα στους νταμπλούχους και οι παίκτες του Δικεφάλου μπήκαν με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου.

1) ΠΑΟΚ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μετά από πολλή λάσπη, μετά από 30 αγωνιστικές και ένα κλεμμένο πέρσι πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ ήταν επάξια πρωταθλητής Ελλάδας τη σεζόν 2018-19 και μάλιστα αήττητος για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά τον Παναθηναϊκός τη δεκαετία του ’60. Μία χρονιά γεμάτη νίκες, μία χρονιά γεμάτη μεγάλες στιγμές. 26 νίκες και 4 ισοπαλίες για τον ΠΑΟΚ που έκλεισε με μία φαντασμαγορική φιέστα στην Τούμπα, που λύγισαν και οι πιο σκληροί. Ένα πρωτάθλημα βγαλμένο από κάθε ονείρωξη των οπαδών του ΠΑΟΚ, που στο τέλος της χρονιάς έφερε και την καθολική αποδοχή από κάθε αντίπαλο εν Ελλάδι.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Περιμένουν τον Φαμπιάνο στον Άρη

Ανέβασε ρυθμούς στη σημερινή προπόνηση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Άρης υποδέχεται την ΑΕΚ την Κυριακή στο «Κλ. Βικελίδης» με τον Άκη Μάντζιο να βλέπει σήμερα τον Φαμπιάνο Λέισμαν να βγάζει κομμάτι της προπόνησης.

Η συμμετοχή του Βραζιλιάνου αμυντικού, ο οποίος έλειψε από το παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας της «OPAP Arena», θα κριθεί αύριο, ενώ Σουλεϊμάνοφ, Βέλεθ και Φεράρι συνέχισαν με ατομικό πρόγραμμα, οπότε είναι αρκετά δύσκολο να είναι διαθέσιμοι την Κυριακή…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

ΠΑΟΚ: «Μαζί μέχρι το τέλος» (pic)

Το μήνυμα για τη συνέχεια μετά τον αποκλεισμό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω social media, στην επόμενη μέρα από την ήττα με 0-2 από την Κλαμπ Μπριζ και τον αποκλεισμό από τα ημιτελικά του Europa Conference League.

«Ένα μακρύ, γεμάτο συγκινήσεις, ευρωπαϊκό ταξίδι, έφτασε στο τέλος του!

Περήφανοι για την ομάδα μας!

Συνεχίζουμε! Μαζί μέχρι το τέλος!» αναφέρει η ομάδα, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Απρόοπτο με λεωφορείο των Βέλγων

Τι συνέβη πριν τη σέντρα στην Τούμπα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πρόβλημα κατά την άφιξη μιας μερίδας φιλάθλων της Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο χθες, προέκυψε πριν τη σέντρα, καθώς λεωφορείο που τους μετέφερε, προσέκρουσε στύλο και υπέστη υλικές ζημιές.

Ο οδηγός στην προσπάθεια του να προσεγγίσει το γήπεδο, χτύπησε στύλο με το πίσω μέρος του οχήματος, με αποτέλεσμα να σπάσει το τζάμι, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιος τραυματίας.

Έστω και με καθυστέρηση, οι φίλοι της Μπριζ που μετέβαιναν στο συγκεκριμένο λεωφορείο, παρακολούθησαν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ από τη θύρα των φιλοξενούμενων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ