Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προγνωστικά στοιχήματος: Τρεις επιλογές από τη γαλλική Ligue 1!

Στο… χορό μπαίνει και η Γαλλική Λιγκ 1, όπου προκύπτουν αξιόλογες επιλογές για στοίχημα!

PAOK24

Προγνωστικά στοιχήματος: Τρεις επιλογές από τη γαλλική Ligue 1!

Στο… χορό μπαίνει και η Γαλλική Λιγκ 1, όπου προκύπτουν αξιόλογες επιλογές για στοίχημα!

Μετά από διακοπή 45 ημερών η Γαλλική Ligue 1 επιστρέφει και στο Betmarket.gr μπορείτε να βρείτε αναλύσεις των αγώνων και προγνωστικά για το στοίχημα. Στον αστερισμό του Μ’Μπαπέ η Παρί, αλλά χωρίς Μέσι. Με νέο προπονητή που… έστειλε το City Group η Τρουά, υπηρεσιακός σε Ανζέ και Μπρεστ.

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου

Αζαξιό – Ανζέ

Το κάκιστο σερί της Ανζέ οδήγησε στην έξοδο τον Ζεράρ Μπατίκλ. Ως αντικαταστάτης ήρθε επιλέχθηκε ο Αμπντέλ Μπουαζάμα, προπονητής της Β’ ομάδας και δίχως την παραμικρή εμπειρία από Λιγκ 1. Επιλογή ρίσκου, σε ένα ρόστερ που δεν βρίθει ποιότητας.

Η Αζαξιό είναι επίσης ένα ρόστερ που δεν το λες ποιοτικό. Ενδεικτικά πως είναι μεταξύ των χειρότερων με τις λιγότερες πάσες στην κατηγορία και στις τελικές ενέργειες. Εξ’ αρχής ήταν πρώτο φαβορί υποβιβασμού και η προσπάθειά της βασίζεται κατά πολύ στη δύναμη και το πάθος.

Παιχνίδι απουσιών. Η Αζαξιό έχει να αντιμετωπίσει σημαντικότατες απουσίες ανασταλτικά. Εκτός είναι οι τρεις στόπερ που θεωρούνται βασικοί, με τον Πανταλονί να είναι αναγκασμένος να κάνει αλχημείες στο κέντρο άμυνας. Στην Ανζέ θα λείψουν οι αποκαλύψεις του Μουντιάλ, Μαροκινοί Ουνάχι (μέσος), Μπουφάλ (εξτρέμ) αλλά και τρεις ακόμη μέσοι, οι δύο εκ των οποίων βασικοί.

Δεν συμφωνώ πως είναι τόσο φαβορί η Αζαξιό, ώστε να πληρώνει στο 2.00 ο άσο, ειδικά με τις τόσες απουσίες στην άμυνα. Σκέφτηκα μέχρι και το διπλό, πάνω στην αλλαγή προπονητή της Ανζέ, αλλά και εκεί η μεσαία γραμμή με το… ζόρι βγαίνει. Στο 1.87 (Novibet) το Over 7,5 σουτ στο τέρμα, στη λογική πως αμφότερες έχουν σημαντικά κενά στην ενδεκάδα τους τα οποία θα οδηγήσουν σε λάθη και φάσεις για τον αντίπαλο. Χαμηλό το Line, μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Οσέρ – Μονακό

Η Οσέρ ξεκίνησε τη σεζόν με τον φουλ επιθετικογενή Φιρλάν, που την ανέβασε αλλά σύντομα αποφάσισε να αλλάξει στρατηγική με την πρόσληψη του Πελισιέ. Προπονητής του 1-0, με βάρος στην άμυνα και καλή δουλειά στις στημένες φάσεις. Δεν κοντράρεις εύκολα τις ομάδες του, ειδικά εντός έδρας και πολύ περισσότερο στο 1.75 που πληρώνει σήμερα η Μονακό.

Η ομάδα του Κλεμέντ είναι δουλεμένη, σοβαρή, με καλές εμφανίσεις και 5-1-1 εκτός έδρας. Δικαιολογεί θεωρητικά την τιμή του διπλού, δεν αξίζει όμως κάποιος να πάει πάνω της με τη συγκεκριμένη αντίπαλο τη δεδομένη στιγμή.

Aπό πέντε κόρνερ και πάνω κέρδισε η Οσέρ και στα τρία ματς του Πελισιέ στον πάγκο της. Η Μονακό του Κλεμέντ παίζει αρκετά από τα πλάγια, με το τελευταίο της εκτός στην Τουλούζ να έχει συνολικά 13 κόρνερ. Στο 1.92 (Pamestoixima.gr) τα over 9,5 κόρνερ στην αναμέτρηση.

Κλερμόν – Λιλ

H Λιλ είναι η ομάδα που αδικείται από τη βαθμολογική της θέση μέχρι στιγμής, βάσει αριθμών. Συνολικά 4ης στο xGoals Ratio, αλλά 7η στην κανονική βαθμολογία. Εξαιρετική δημιουργικά, φτιάχνει πολλές και καλές τελικές προσπάθειες αλλά προδίδεται αρκετές φορές από την απόφαση του Φονσέκα να παίζει με την άμυνα ψηλά αλλά και τη χαμηλή ποιότητα του ρόστερ στις θέσεις των αμυντικών.

Η Κλερμόν είναι ακριβώς στην αντίθεση θέση. Φιγουράρει μεν 10η αλλά έχει τις χειρότερες επιδόσεις στην κατηγορία στο xGoals Ratio. Το αποτέλεσμά της είναι στο -12, όταν της Λιλ είναι στο +8.2.

Με βάση την εικόνα που είχαμε από τις ομάδες, δικαιολογημένα πηγαίνει κανείς στο διπλό. Δεν το λες και ευκαιρία πάντως το 1.75, μετά από διακοπή και με τη Λιλ να στερείτε τους ποιοτικούς εξτρέμ Ουνάς και Μπαμπά. Προτιμώ το 1.90 της Fonbet για over 8,5 σουτ στο τέρμα. Η Λιλ βγάζει πάντα πολλές φάσεις, αλλά αμυντικά έχει κενά και η Κλερμόν δεν είναι ομάδα που κλείνεται.

Μπρεστ – Λυών

*Βροχές όλη μέρα και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Kακό το πρώτο μισό της σεζόν για την Μπρεστ, οδήγησε στην απόλυση του Ζακαριάν. Χαρακτηριστικό των κακών εμφανίσεων πως ήταν η ομάδα με τις περισσότερες σέντρες στο πρωτάθλημα! Με υπηρεσιακό τον Γκρουζί προσπάθησε να γίνει πιο ελκυστική και βελτίωσε κάπως τις εμφανίσεις της τον τελευταίο μήνα πριν τη διακοπή. «Θα έχουμε νέο προπονητή τον Ιανουάριο» η δήλωση του τεχνικού διευθυντή.

Σε νέα εποχή η Λυών, κατά τη διάρκεια της διακοπής ολοκληρώθηκε η πώλησή της σε Αμερικανικό όμιλο. Με τον Λοράν Μπλαν εδώ και κάτι παραπάνω από μήνα στην τεχνική ηγεσία. Αφού απέτυχε το Ολλανδικό πείραμα του τελευταίου 1,5 χρόνου, ήρθε να βάλει σε μια τάξη την ομάδα. Δήλωσε πως βρήκε έλλειμα χαρακτήρα και κακή φυσική κατάσταση, πράγματα που ήθελε να δουλέψει κατά τη διακοπή. Το πρώτο που πέτυχε ήταν να αναγεννήσει τον Λακαζέτ, που έκανε φανταστικές εμφανίσεις επί των ημερών του.

Η Λυών μπαίνει με νέο αέρα και το πρόγραμμα φέρνει Μπρεστ, Κλερμόν στις γιορτές. Με έξι πόντους μπορεί να κάνει στροφή στη σεζόν και να κοιτάξει ξανά ψηλά. Προβάδισμα στο διπλό σε max τιμή 2.05 στη Novibet.

Παρί Σεν Ζερμέν – Στρασβούργο

Το ερώτημα στην Παρί είναι σε τι κατάσταση είναι οι σταρ της, με τους Μ’Μπαπέ-Μέσι να τα δίνουν όλα στο Κατάρ αγωνιζόμενοι μέχρι και την τελευταία ημέρα του τουρνουά. Ο Μ’Μπαπέ στα 24 του δεν έκανε χρήση μεγάλης διάρκειας άδειας, επιστρέφοντας άμεσα στις προπονήσεις της ομάδας. Το ίδιο και ο Νειμάρ που επίσης είναι έτοιμος για το σημερινό παιχνίδι. Αντίθετα ο Μέσι θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να επιστρέψει στις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας.

Φυσιολογικά χαμηλές τιμές σε άσο και Over, αλλά με τους αστέρες να λείπουν στο μεσοδιάστημα δεν το λες και Value bet να βάλεις τα λεφτά σου στην Παρί. Το Στρασβούργο έκανε πορεία κατώτερη του αναμενομένου στο πρώτο μισό και θέλω να δω πως θα επιστρέψει από τη διακοπή.

Το Under 2,5 γκολ φτάνει μέχρι το 3.25 στη Betsson και κάπου εκεί υπάρχει στοιχηματική αξία. Τα μεγάλα ονόματα της Παρί κουβαλούν την κούραση από το Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ ο Στεφάν απέναντι στους μεγάλους παρουσιάζει ομάδες τακτικά σωστές, με στόχο να περιορίσει τους διαδρόμους προς την εστία του.

Προγνωστικά Γαλλίας

• 28/12, 16:00 Aζαξιό-Ανζέ Οver 7,5 σουτ στο τέρμα@1.87

• 28/12, 18:00 Οσέρ-Μονακό Over 9,5 κόρνερ@1,92

• 28/12, 22:00 Μπρεστ-Λυών 2 @2.08

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ