ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Γ’ Εθνική: Στάση για τους πρωτοπόρους!
Τρία “δυνατά” σημεία από την ομάδα του BetMarket.gr!

Γ’ Εθνική έχει το σημερινό πρόγραμμα στα προγνωστικά ποδοσφαίρου και οι επιλογές που ξεχωρίζουν είναι τρεις. Ξεκινάμε με γκολ στον πρώτο όμιλο και συνεχίζουμε με δύο αναμετρήσεις όπου τα φαβορί δοκιμάζονται σε δύσκολες έδρες και δεν αναμένεται να έχουν εύκολο έργο.
Προγνωστικά Γ’ Εθνική
Άρης Αβάτου – Απόλλων Παραλιμνίου
Ο Άρης Αβάτου αν και σε κάποια φάση του πρωταθλήματος δεν ήταν καλός επιθετικά, πλέον έχει πολύ καλή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Συνολικά έχει σκοράρει σε επτά συνεχόμενους αγώνες και η επιθετική του λειτουργία βοήθησε σε σημαντικό βαθμό στο να βρίσκεται εκτός επικίνδυνης ζώνης. Το πρόβλημα του είναι πως δεν έχει σταθερότητα στην άμυνα και ειδικά κόντρα στις δυνατές ομάδες του ομίλου έχει θέμα.
Ο Απόλλων έγινε γνωστός πανελληνίως με την πρόσφατη πορεία του στο Κύπελλο Ελλάδας και αυτό που έκανε εντύπωση περισσότερο ήταν η επιθετική του λειτουργία. Κατάφερε να σκοράρει και στα δύο παιχνίδια του κόντρα στη Λαμία, ενώ συνολικά έχει πετύχει γκολ σε όλες τις εκτός έδρας εμφανίσεις του φέτος εκτός από μία. Ο φετινός του στόχος στη Γ’ Εθνική είναι η άνοδος, όμως η διαφορά πέντε βαθμών από την πρώτη θέση είναι σημαντική. Στα αρνητικά, παρουσιάζει μια αμυντική αδράνεια και στις τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις δεν έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του.
Πρόκειται για δύο ομάδες που έχουν έφεση στο σκοράρισμα, οπότε αναμένουμε μια αναμέτρηση με αρκετές ευκαιρίες. Ειδικά οι φιλοξενούμενοι σκοράρουν με αρκετή άνεση και δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως διαθέτουν την δεύτερη καλύτερη επίθεση στον όμιλο. Επιπλέον, αμφότερες αμυντικά δεν δείχνουν σταθερές κι έτσι η επιλογή του over 2.5 σε απόδοση 2.05 (Bet365) δείχνει ιδανική στα προγνωστικά στοιχήματος.
Παναργειακός – Αιολικός
Ο Παναργειακός μπορεί να βρίσκεται μόλις τρεις βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού, όμως στην έδρα του τελευταία αποτελεί έναν πολύ αξιόλογο αντίπαλο. Πιο συγκεκριμένα, στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές είναι αήττητος εντός (2-3-0) και κατάφερε να πάρει την ισοπαλία από τη Μύκονο η οποία διεκδικεί την άνοδο. Η ομάδα του Άργους με τον έμπειρο Γιώργο Βαζάκα στον πάγκο αναμένεται να δώσει μεγάλη μάχη για την παραμονή και σίγουρα δεν θα αποτελέσει εύκολη λεία για κανέναν.
Ο Αιολικός βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου και έχει σαν στόχο την άνοδο από την Γ’ Εθνική. Όμως, τελευταία μακριά από την έδρα του δείχνει πως έχει προβλήματα και αν δεν το διορθώσει αυτό, τότε η πρωτιά θα βρεθεί σε κίνδυνο. Στις τελευταίες τρείς εξόδους του δεν κατάφερε να κερδίσει, ενώ σκόραρε μόλις ένα γκολ.
Μπορεί να έχουμε μια ομάδα που παλεύει για τη σωτηρία κόντρα σε μια που θέλει τον τίτλο, όμως παράλληλα έχουμε ένα σύνολο που είναι δυνατό στην έδρα του κόντρα σε ένα που εκτός δεν αποδίδει και τόσο καλά. Οπότε, αναμένεται μια αρκετά ισορροπημένη αναμέτρηση με τους φιλοξενούμενους να έχουν μεν περισσότερη ποιότητα, όμως θα έχουν και μεγαλύτερη πίεση. Η ισοπαλία είναι η επιλογή που ξεχωρίζει εδώ και βρίσκεται στο αξιόλογο 3.30 (Bet365).
Εθνικός Πειραιώς – Θύελλα Ραφήνας
Ο Εθνικός Πειραιώς δίνει μεγάλη μάχη για την παραμονή και μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια ομάδα με έφεση στις ισοπαλίες. Πρόκειται γενικά για ένα σύνολο που μπορεί να μην κερδίζει εύκολα, αλλά επίσης δεν χάνει και εύκολα. Για να μιλήσουμε με αριθμούς… έχει τέσσερις ισοπαλίες σε έξι εντός έδρας παιχνίδια και σε συνολικά 14 αναμετρήσεις στην Γ’ Εθνική έχει οκτώ Χ. Παρά το γεγονός πως βρίσκεται χαμηλά στην κατηγορία έχει μια από τις καλύτερες άμυνες και ειδικά στην έδρα του μετρά πέντε ανέπαφες εστίες.
Η Θύελλα Ραφήνας βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου και έρχεται από ένα εκπληκτικό σερί με τέσσερις συνεχόμενες νίκες. Είναι από τις λίγες ομάδες σε όλο το πρωτάθλημα που δεν έχει καμία ισοπαλία, όμως τα σερί είναι για να σπάνε. Εκτός έδρας έχει συνολικά μια μέτρια παρουσία (3-0-4) και κόντρα σε μια δύσκολη έδρα αναμένεται να δυσκολευτεί.
Ο Εθνικός μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικός επιθετικά, όμως αμυντικά είναι αρκετά σταθερός. Αντίθετα, η Θύελλα είναι μια αρκετά ανισόρροπη ομάδα και παρασύρεται συχνά. Όπως έχουμε ξαναπεί η έδρα σε αυτές τις κατηγορίες παίζει μεγάλο ρόλο, οπότε οι γηπεδούχοι θα έχουν ένα έξτρα κίνητρο. Καλύτερη ομάδα είναι συνολικά η Θύελλα, όμως οι γηπεδούχοι δείχνουν ικανοί να πάρουν την ισοπαλία η οποία βρίσκεται σε απόδοση 3.00 (Bet365).
Betmarket Επιλογές
15:00 – Άρης Αβάτου – Απόλλων Παραλιμνίου – Over 2,5 (2,05)
15:00 – Παναργειακός – Αιολικός – Χ (3,30)
15:00 – Εθνικός Πειραιώς – Θύελλα Ραφήνας – Χ (3,00)
ΕΥΡΩΠΗ
Έκανε το “τρεμπλ” η Σέλτικ, με την κατάκτηση του 41ου Κυπέλλου στην ιστορία της
Οι Κέλτες πήραν ένα ακόμα τρόπαιο

Η Σέλτικ δεν είχε κανένα πρόβλημα στον «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκώβης να επικρατήσει με 3-1 της Ινβερνές (ομάδα της Championship) στον τελικό του Κυπέλλου Σκωτίας και να πανηγυρίσει το 41ο τρόπαιο στην Ιστορία της. Με την σημερινή της επιτυχία ολοκλήρωσε τη σεζόν 2022/2023 με το εγχώριο "τρεμπλ", έχοντας κατακτήσει ήδη το πρωτάθλημα και νωρίτερα το Λιγκ Καπ.
Στην 59η παρουσία του σε τελικό Κυπέλλου (είναι η ομάδα με τις περισσότερες παρουσίες) το συγκρότημα του Άγγελου Ποστέκογλου πανηγύρισε το 41ο τρόπαιο στα χρονικά του συλλόγου. Τελευταία φορά που ηττήθηκε σε καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης ήταν το 2002 από την Ρέιντζερς κι έκτοτε μετρά 10 στα 10 στις παρουσίες της σε τελικούς!
Η Ινβερνές πάλεψε απέναντι σε μία σαφώς ανώτερη ομάδα, αλλά δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να πάρει το Κύπελλο για 2η φορά στην Ιστορία της, όπως είχε κάνει το 2015 όταν είχε αποκλείσει στον ημιτελικό τη σημερινή της αντίπαλο.
Ο Φουρουχάσι στο 38΄ και ο Αμπάντα στο 65΄ έδωσαν ξεκάθαρο προβάδισμα στη Σέλτικ, αλλά στο 84΄ ο ΜακΚέι έβαλε ξανά... στο παιχνίδι την Ινβερνές, μειώνοντας σε 2-1. Την «χαριστική βολή», όμως, έδωσε στο 90΄+1 ο Ζότα, ο οποίος «έγραψε» το τελικό 3-1.
ΕΥΡΩΠΗ
Λειψία – Άιντραχτ 2-0: Ο Ενκουνκού την οδήγησε στο back to back και φεύγει…
Ο Γάλλος «υπέγραψε» τον τελικό

Η αυλαία» της αγωνιστικής περιόδου 2022/2023 στη Γερμανία έπεσε το βράδυ του Σαββάτου (3/06) με την Λειψία να κάνει το repeat και να κατακτά το Κύπελλο με το 2-0 στον τελικό της διοργάνωσης επί της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.
Στο «Ολιμπιαστάντιον» του Βερολίνου η ομάδα του Μάρκο Ρόζε κατάφερε με το γκολ του Ενκουνκού στο 71ο λεπτό και αυτό του Σομποσλάι στο 85΄ να στεφθεί για 2η φορά στην μόλις 14χρονη Ιστορία της (ιδρύθηκε το 2009) Κυπελλούχος Γερμανίας, όπως είχε κάνει και πέρυσι στη διαδικασία των πέναλτι απέναντι στην Φράιμπουργκ.
Η κατάκτηση του DFB-Pokal ήταν το ιδανικότερο κλείσιμο της σεζόν για τους «Ταύρους», που η νέα χρονιά θα τους βρει στους ομίλους του Champions League. Μετά τη σημερινή εξέλιξη το «εισιτήριο» για τους ομίλους του Europa League παίρνει η Λεβερκούζεν, ενώ η ομάδα της Φρανκφούρτης θα συμμετάσχει στα play off του Europa Conference League, όπου θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στους ομίλους της διοργάνωσης.
Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του τροπαίου, που ήταν ο πρώτος τίτλος στην ιστορία της ομάδας, η Λειψία κατάφερε να χαμογελάσει και πάλι. Από την ενέργεια του Κρίστοφερ Ενκουνκού στο 71ο λεπτό και το σουτ του Γάλλου διεθνούς στράικερ (είχε σκοράρει και στο περυσινό 1-1 με την Φράιμπουργκ) η μπάλα βρήκε σε δύο παίκτες της Αϊντραχτ (τελευταίος ο Εντικά) κι αφού άλλαξε πορεία ξεγέλασε τον Τραπ.
Παίζοντας με αντεπιθέσεις το συγκρότημα του Μάρκο Ρόζε «κλείδωσε» τη νίκη της και το τρόπαιο στο 85΄ με τον Σομποσλάι να παίρνει την ασίστ από τον Ενκουνκού και να «εκτελεί» από κοντά τον Τραπ για το 2-0.
Η Άϊντραχτ Φρανκφούρτης στην 9η παρουσία της σε τελικό Κυπέλλου δεν κατάφερε να πάρει το 6ο της τρόπαιο και πρώτο μετά το 2018 και το 3-1 επί της Μπάγερν Μονάχου.
Οι ενδεκάδες:
ΛΕΙΨΙΑ (Μάρκο Ρόζε): Μπλάσβιχ, Χάλστενμπεργκ, Ορμπάν, Κλόστερμαν, Χένριχς, Λάιμερ, Όλμο, Χαϊνταρά (78΄ Σλάγκερ), Σόμποσλαϊ (90΄+1 Καμπλ), Βέρνερ, Ενκουνκού
ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ (Όλιβερ Γκλάσνερ): Τραπ, Χασέμπε (78΄ Μπόρε), Μαξ (78΄ Λεντς), Μπούτα (87΄ Εντιμπέ), Εντικά, Τούτα, Ρόντε (70΄ Λίντστρομ), Γκέτσε, Σόου, Καμάντα, Κολό Μουανί
ΕΥΡΩΠΗ
Τορίνο – Ίντερ 0-1: «Διπλό» γοήτρου… με το μυαλό στην Πόλη (vid)
Οι Νερατζούρι ετοιμάζονται για τον τελικό του Champions League

Παίζοντας όσο ακριβώς χρειαζόταν η Ίντερ επικράτησε με 1-0 της Τορίνο εκτός έδρας κι έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο τη σεζόν στη Serie A, περιμένοντας αργότερα το αποτέλεσμα της Λάτσιο στην έδρα της Έμπολι, για να μάθει σε ποια θέση θα τερματίσει (προς το παρόν είναι 2η).
Η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι παρότι είχε το μυαλό της στο μεγάλο τελικό του Champions League (10/06) με τη Μάντσεστερ Σίτι) και παρά το γεγονός ότι παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές, κατάφερε με το γκολ του Μπρόζοβιτς να πάρει μία νίκη γοήτρου και, πλέον, θα επικεντρωθεί στο μεγάλο της στόχο, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου στο «Κεμάλ Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της 10ης Ιουνίου.
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ31-10-2022, 13:26
Να τον χαίρονται στο Κιλκίς (vid)
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ26-05-2023, 11:53
Με Σεκού Ολίσε στην κορυφή (vid)
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ21-05-2023, 09:05
«Πιθανός προορισμός του Ολιβάρες ο ΠΑΟΚ»
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ07-05-2023, 23:28
Το απόλυτο ποδοσφαιρικό χάος και ο Πέλκας
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ14-04-2021, 12:38
Άφησε τον ΠΑΟΚ για τη Φέγενορντ
-
ΔΙΑΦΟΡΑ20-07-2021, 23:05
Τώρα ο Σαββίδης έγινε καλός…
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ08-06-2021, 16:00
Η ανάρτηση του… σιωπηλού Γκαρσία (pic)
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ13-10-2021, 11:09
Γίνεται “Σβαρόφσκι” πολλών καρατίων (vids)