Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα: Κοστίζει η απουσία το Λεβαντόφσκι!

Ισπανικό «Κλάσικο» στο Κόπα Ντελ Ρέι με επιλογή σε απόδοση 2.01!

PAOK24

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα: Κοστίζει η απουσία το Λεβαντόφσκι!

Η αναμέτρηση της ημέρας είναι ξεκάθαρα το Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα, για το κύπελλο Ισπανίας. Οι «Μπλαουγκράνα», που βρίσκονται στην κορυφή της LaLiga, θα έχουν σημαντικές απουσίες κι έτσι φαβορί θεωρείται η «Βασίλισσα».

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει μετατρέψει την έδρα της σε απόρθητο φρούριο και η εντός έχει ξεχάσει τι θα πει ήττα. Το γεγονός πως βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος κάνει το ενδιαφέρον της για το κύπελλο αρκετά ενεργό και εφόσον στο Champions League έχει κάνει μεγάλο βήμα για την πρόκριση, κερδίζοντας με 2-5 την Λίβερπουλ, δεν έχει την ανάγκη του ροτέισον εδώ. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Αντσελότι έχει καταφέρει να συμμαζέψει την άμυνα κόντρα σε ομάδες χαμηλότερη δυναμικής, όμως στα ντέρμπι δυσκολεύεται να κρατήσει το μηδέν. Επιθετικά, βέβαια, η λειτουργία της είναι εξαιρετική και δεν έχει βρει δίχτυα μόλις σε μία φετινή αναμέτρηση. Όσον αφορά τις απουσίες, δεν υπολογίζεται ο Αλάμπα.

Η Μπαρτσελόνα είδε την Ευρωπαϊκή της πορεία να σταματά στο Μάντσεστερ και σίγουρα επηρεάστηκε από αυτό, καθώς και στην επιστροφή της στην Ισπανία ηττήθηκε από την Αλμερία. Με τον Τσάβι στον πάγκο είναι εμφανές πως η ομάδα επιλέγει το ποδόσφαιρο κατοχής και θέλει να ελέγχει το παιχνίδι. Πρώτο μέλημα είναι πάντα η άμυνα και αυτό αποδεικνύεται και από τις πολλές ανέπαφες εστίες που έχει κρατήσει. Επιθετικά μένει πιστή στο πλάνο και όταν σκοράρει προτιμά να διαχειρίζεται το σκορ, περιορίζοντας έτσι σημαντικά το ρίσκο. Σχετικά με τους απόντες, σταθερά εκτός είναι ο Πέδρι και τραυματίας είναι ο Λεβαντόφσκι. Δύο πολύ σημαντικές απουσίες για την μεσοεπιθετική της γραμμή.

Η Ρεάλ Μαδρίτης στην έδρα της έχει πάντα το προβάδισμα και αυτός είναι ένας από τους λόγους που είναι το φαβορί της αναμέτρησης. Οι αγώνες βέβαια είναι διπλοί και οι φιλοξενούμενοι δεν είναι αναγκασμένοι να ρισκάρουν, καθώς υπάρχει και ο επαναληπτικός. Η αλήθεια είναι όμως πως χωρίς τον Λεβαντόφσκι η Μπάρτσα χάνει τον καλύτερο εκτελεστή της. Όπως βλέπουμε και στις αποδόσεις, ο άσος βρίσκεται σε μεγάλη πτώση και από το 2.52 που ξεκίνησε έχει φτάσει στο 2.01.

Πιθανές ενδεκάδες

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι, 4-3-3): Κουρτουά – Καρβχάλ, Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Νάτσο – Κρος, Τσουαμενί, Μόντριτς – Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους

Μπαρτσελόνα (Τσάβι, 4-3-3): Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Αραούχο, Κρίστενσεν, Μπαλντέ – Ντε Γιόνγκ, Μπουτσκέτς, Ρομπέρτο – Ραφίνια, Τόρρες, Γκάβι

Διαιτητής: Χοσέ Λουίς Μουνουέρα Μοντέρο

Ο Ισπανός διαιτητής έχει συνολικά 12 συμμετοχές στη φετινή LaLiga, όμως περισσότερο είναι γνωστός γιατί σε έναν αγώνα του περσινού πρωταθλήματος έδωσε τρία πέναλτι κατά της Μπαρτσελόνα, με του Μπλαουγκράνα να καταφέρνουν τελικά να κερδίσουν εκείνο το παιχνίδι. Όσον αφορά βέβαια τα φετινά στατιστικά του στο Ισπανικό πρωτάθλημα έχει δώσει σε συνολικά 12 παιχνίδια επτά κόκκινες κάρτες, εκ των οποίων οι τέσσερις απευθείας και τέσσερα πέναλτι.

Ο συγκεκριμένος βρέθηκε και στη γειτονική Κύπρο, τον Νοέμβρη του 2022, για ένα ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια. Σε εκείνο το παιχνίδι έδωσε ένα πέναλτι και έβγαλε μια κόκκινη κάρτα. Γενικότερα πάντως στο κύπελλο δείχνει να είναι πιο ήρεμος, καθώς σε δύο από τα τρία παιχνίδια που βρέθηκε δεν έβγαλε ούτε μια κάρτα.

Προγνωστικά Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται σε αρκετά καλύτερη κατάσταση, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι έχουν να διαχειριστούν έναν ευρωπαϊκό αποκλεισμό και μια ήττα στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι παίζουν στην έδρα τους, έχουν πιο καθαρό μυαλό και ξέρουν πως αν δεν κερδίσουν εδώ θα βρεθούν σε μειονεκτική θέση όσον αφορά την πρόκριση στον τελικό. Επιπλέον, μην ξεχνάμε πως η Μπαρτσελόνα θα παίξει χωρίς τον Λεβαντόφσκι και θα πρέπει να προσαρμόσει εκ νέου το επιθετικό της πλάνο.

Όλα αυτά κάνουν τον άσο να είναι η καλύτερη επιλογή στα προγνωστικά στοιχήματος, ειδικά εφόσον βρίσκεται σχεδόν σε απόδοση διπλασιασμού.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Η απάντηση του αθλητικού διευθυντή της Ραπίντ για πιθανή επιστροφή Σβαμπ

Η ατάκα του Μάρκους Κάτζερ,

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο τεχνικός διευθυντής της Ραπίντ Βιέννη, Μάρκους Κάτζερ, απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούν το μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας του και ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που έπεσαν στο τραπέζι ήταν και ο Στέφαν Σβαμπ.

 

Η ερώτηση που έγινε προς τον Μάρκους Κάτζερ αφορούσε την πιθανότητα επιστροφής του Σβαμπ στην Ραπίντ, ομάδα από την οποία αποχώρησε το 2020 με προορισμό τον ΠΑΟΚ: «Ο Στέφαν Σβαμπ είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και αποτελούσε τον «πυλώνα» μας για αρκετά χρόνια. Αυτή τη στιγμή όμως δεν τίθεται θέμα επιστροφής του» σημείωσε ο 43χρονος διευθυντής της Ραπίντ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η πορεία του Κουαλιάτα στη Βραζιλία

Με αφορμή μια πανηγυρική selfie

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μια πανηγυρική selfie του Νικολά Κουαλιάτα έφερε στο προσκήνιο τον Ουρουγανό μεσοεπιθετικό που ανήκει στον ΠΑΟΚ και αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στη Βραζιλία.

 

 

Ο Κουαλιάτα αγωνίζεται στην Κουιαμπά, η οποία πέτυχε χθες την τρίτη της νίκη σε εννιά αγώνες. Ο Κουαλιάτα μετρά οκτώ συμμετοχές, όλες ως αλλαγή, έχοντας αγωνιστεί συνολικά 155 λεπτά. Ο δανεισμός του ολοκληρώνεται στο τέλος του 2023.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όταν ο Κωστίκος λιποθύμησε στην Τούμπα (video)

Το ντόρτι στον Παναθηναϊκό και το μυθικό ψαλιδάκι… αυτοθυσίας!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

5 Ιουνίου 1985. Σαν σήμερα, πριν από 38 χρόνια. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον παντοδύναμο τότε Παναθηναϊκό στην κατάμεστη Τούμπα στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, με τους "πράσινους" να έχουν το προβάδισμα εξαιτίας της νίκης τους με 2-0 στον πρώτο αγώνα.

Ωστόσο, με τον Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο και 45.000 "τρελαμένους" οπαδούς του στις κερκίδες, ο Δικέφαλος... τσαλαπατάει την ομάδα του Γιάτσεκ Γκμοχ με 4-0 και παίρνει πανάξια το εισιτήριο για τον τελικό!

Η πρώτη... σεισμική δόνηση και αφού ο ΠΑΟΚ έχει ήδη χάσει σωρεία ευκαιριών, λαμβάνει χώρα στο 39ο λεπτό, με τον Θωμά Σίγγα να πετυχαίνει με κεφαλιά το 1-0. Η δεύτερη, τέσσερα λεπτά αργότερα με εκπληκτικό "ψαλιδάκι" του Γιώργου Κωστίκου, στον οποίο χρειάστηκε να γίνουν μαλάξεις και τεχνικές αναπνοές (!) μετά την άσχημη πτώση του στον αγωνιστικό χώρο, πριν αποχωρήσει τελικά με ασθενοφόρο από το γήπεδο και τη θέση του πάρει με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Κυριάκος Αλεξανδρίδης!

Με τον ΠΑΟΚ να έχει ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα και την Τούμπα να... βράζει, οι "ασπρόμαυροι" δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και στο 63΄ ο Αλεξανδρίδης πέτυχε με κεφαλιά το 3-0, για να ακολουθήσουν πολλές χαμένες ευκαιρίες αλλά και το γκολ του Καρασαββίδη στο 80ο λεπτό, από ασίστ του Ράντε Πάπριτσα!

Το τι ακολούθησε μέσα και έξω από την Τούμπα, αλλά και σε πολλά κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, δύσκολα μπορεί να περιγραφεί, με το σκηνικό που δημιουργήθηκε με χιλιάδες αναμμένους αναπτήρες αμέσως μετά τη λήξη, να είναι ένα από τα πολλά που έμειναν ανεξίτηλα στη μνήμη σε όσους τυχερούς βρέθηκαν εκείνη την ημέρα στην Τούμπα!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Στεργιούδας, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Γιούρισιτς, Σίγγας, Δαμανάκης, Καρασαββίδης (86' Μαυρομάτης), Βασιλάκος,, Πάπριτσα, Κωστίκος (46' Αλεξανδρίδης), Δημόπουλος.

Παναθηναϊκός: Λαφτσής, Ταράσης, Καρούλιας, Κυράστας , Ζάετς, Μαυρίδης, Αντωνίου, Χαραλαμπίδης, Σαραβάκος, Ρότσα (41' Δοντάς), Γεροθόδωρος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Blog

Trending