Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το σχόλιο της ημέρας

Το διπλό στο μπάσκετ, το χάντμπολ γυναικών και… λίγα ποδοσφαιρικά

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Γιορτινή περίοδο διανύουμε, αλλά είχαμε και δράση μέσα σε αυτό το διήμερο. Ο  ΠΑΟΚ κέρδισε παντού εκτός από το πόλο. Σε άνδρες και γυναίκες και μάλιστα σε σημαντικά παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ έφερε επιτυχημένα αποτελέσματα  και σίγουρα έδωσε χαρά στον κόσμο του.  Πάντα αυτό είναι ένα ζητούμενο.

Στο μπάσκετ ο  ΠΑΟΚ κέρδισε στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση. Ο αντίπαλος ήταν αδύναμος και… σα να έριξε τον ΠΑΟΚ στο δικό του επίπεδο. Κακές επιθέσεις και επιλογές, παιχνίδι που πήγε συνεχώς στο ένας με έναν,  με την ομάδα του Παπαθεοδώρου να μην παίρνει μεγάλο προβάδισμα σε κανένα σημείο. Αφού αυτό έγινε, στο τέλος οι διαιτητές έκαναν απίστευτα δώρα (κυρίως βολές) στον Πανιώνιο, μπας και πάρει το παιχνίδι στο σουτ όπως και θα γίνονταν αν τρία δεύτερα  πριν το τέλος ο Μπέρι ευστοχούσε στο τρίποντο.

Ευτυχώς ο Γκος έπαιξε, έβαλε δύο-τρία μεγάλα σουτ και ο ΠΑΟΚ πήρε ένα διπλό που τον κρατάει ψηλά. Σε κάθε περίπτωση η ομάδα χωρίς τον Μαργαρίτη εδώ και ένα μήνα και με τον Γκος να παίζει με μισό πόδι και χωρίς προπόνηση, δοκιμάζεται και θα δοκιμαστεί περισσότερο στην πορεία.

* Λυπάμαι, αλλά αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας που έκλεισα τη φωνή στην τηλεόραση μια και κουράστηκα σε ΚΑΘΕ φάση, να ακούω τους σχολιαστές να μου λένε την άποψή τους για το τι έπρεπε να κάνει ο Πανιώνιος για να κερδίσει το ματς. Δηλαδή δε νιώθουν; Επίτηδες το κάνουν; Ελληνικό πρωτάθλημα περιγράφουν και όχι αγώνα Ελληνικής ομάδας με μία από το Αζερμπαϊτζάν.

Κατά τα άλλα πολύ μεγάλη νίκη πέτυχε και η ομάδα χάντμπολ γυναικών στο  κύπελλο επί της άλλης μεγάλης ομάδας στη χώρα, της Νέας Ιωνίας. Μπράβο  στο τμήμα και στα κορίτσια που αναμένουμε να φέρουν τίτλους στο Σύλλογο.

Ποδοσφαιρικά περιμένουμε εξελίξεις σε συμβόλαια και μεταγραφές. Στο κομμάτι των συμβολαίων πέρα από την καθυστέρηση στην έναρξη των σοβαρών διαπραγματεύσεων, παρατηρείται και ένα ακόμη πρόβλημα. Οι παίκτες ακούν άλλα σε μία κουβέντα και άλλα στην επόμενη με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Είναι τακτική; Είναι κακή συνεννόηση; Δεν ξέρουμε. Αποτέλεσμα ακόμη δεν έχουμε και περιμένουμε. Για δύο-τρεις υποθέσεις, σαφώς και υπάρχει αγωνία.  

Πριν λίγο στο OPEN και στην αθλητική εκπομπή, μας θύμισαν οι συνάδελφοι ότι από όλες τις επιθέσεις σε διαιτητές και παράγοντες διαιτησίας,  σε μία κατά του Βασσάρα, υπήρξαν συλλήψεις. Μάλιστα…  Ξέρετε τι εξέλιξη προέκυψε οκτώ χρόνια μετά; Αναβολές επί αναβολών… Αποτέλεσμα κανένα!

Μπράβο λοιπόν και στην Ελληνική Δικαιοσύνη μετά  και την Ελληνική αστυνομία.

Δεν μπορούν, δεν μπορούν… Σε ό, τι έχει σχέση με το ποδόσφαιρο δεν τα καταφέρνουν καθόλου καλά και αυτός είναι ο κύριος λόγος που τα περιστατικά βίας συνεχίζονται…

Ο Βασιλειάδης πάντως μας είπε: «Υπάρχουν αυτοί που θέλουν με όρους μαφίας να επιβάλουν την δική τους ατζέντα. Οι διωκτικές αρχές μετά το περιστατικό με τον Τζήλο κάνουν ό, τι καλύτερο μπορούν».

Και αυτή η η τοποθέτηση, αλλά και αυτή του Περέιρα: «κάποιοι με μπούλινγκ επιχειρούν να επιβληθούν» συμφωνούν με όλα όσα έχουμε αναφέρει εδώ  και μήνες. Ξέρουν λοιπόν. Τους ξέρουν… Άντε να δούμε πώς θα τους αντιμετωπίσουν.

Σε κάθε περίπτωση, αυτοί που δημοσίως προανήγγειλαν επιθέσεις και χτυπήματα μέσα στις γιορτές ενάντια σε διαιτητές, δεν αντιμετωπίζουν –προς το παρόν- κανένα πρόβλημα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΚΑΣΘ: Στον τελικό το εφηβικό του ΠΑΟΚ, κέρδισε με 90-76 τον Άρη

Με «διαστημικό» Λέφα που πέτυχε 40 πόντους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό που κρίθηκε στην παράταση ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 90-76 του Άρη και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ.

Το σύνολο των Μελετιάδη - Σταυρόπουλου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στις 20:00 την ΔΕΚΑ.

Σε εξαιρετική μέρα για τον ΠΑΟΚ ο Λέφας που τελείωσε το παιχνίδι με 40 πόντους!

Δεκάλεπτα: 26-19, 43-30, 59-53, 74-74(κ.α.), 76-90

Διαιτητές: Δέλλας-Κοντογιάννης-Κούρογλου

Άρης (Κεσαπίδης-Μήτσικας): Τσαχτσίρας 17(2), Βενετίδης, Καζαμίας 9, Πεταλωτής 3(1), Επαμεινώνδας 20(3), Πατεράκης 15, Πουρλίδας 2, Φωτιάδης 7(1), Γιαννίκος 3(1).

ΠΑΟΚ (Μελετιάδης-Σταυρόπουλος): Οικονομούδης 7, Τσιμερίκας, Αλευράς 2, Γιαννάτος 8(2), Λέφας 40(4), Πέργουλης 21(3), Μανθόπουλος 12(2), Τσιφτσής, Ταλιχμανίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Γράφει ιστορία με ΑΕΚ ο Μαργαρίτης

Μία συμμετοχή για να γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έχει γράψει τη δική του ιστορία όλα αυτά τα χρόνια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά όλα δείχνουν ότι την προσεχή Κυριακή, στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Στο πρόσφατο παιχνίδι με την Καρδίτσα, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, έφτασε τις 292 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα, «πιάνοντας» στην κορυφή τον Γιάννη Πολίτη, ο οποίος κρατούσε αυτήν την κορυφή από το 1985.

Εφόσον ο Μαργαρίτης καταγράψει συμμετοχή στο επερχόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ, θα γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ, μία ακόμα ξεχωριστή πρωτιά για ένα αθλητή που έχει συνδυάσει το όνομα του με το «Δικέφαλο του Βορρά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το… σοκ του Πόρτερ Τζούνιορ

«Σκωτσέζικο ντους» για τον Αμερικανό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έχει συναντήσει έναν ολόκληρο… καινούργιο κόσμο από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ και τώρα, θα βιώσει ξανά κάτι πρωτόγνωρο γι’αυτόν.

Αφού βρέθηκε χθες στην Τούμπα και παρακολούθησε μαζί με τον Έλβαρ Φρίντρικσον από κοντά την ποδοσφαιρική αναμέτρηση με την Κλαμπ Μπριζ, ζώντας από μέσα την ατμόσφαιρα του γηπέδου, την Κυριακή θα ζήσει ξανά κάτι μοναδικό.

Ποιο θα είναι αυτό; Ένα παιχνίδι με άδειες κερκίδες, αφού η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στην έδρα της ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας που έχει επιβληθεί από τη Δ.Ε.Α.Β. στην Ένωση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αμερικανός, έζησε έντονα τη χθεσινή ποδοσφαιρική αναμέτρηση, μεγαλώνοντας κι άλλο το… δεσμό που έχει αποκτήσει με τον ΠΑΟΚ, από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ