Connect with us

ΑΣ

«Καλύτερα τώρα, παρά στους τελικούς…»

Η εκ των αρχηγών της ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ, Μαρία Νίκολιτς μίλησε για την πρώτη ήττα του Δικεφάλου στη σεζόν, τις απουσίες που στοιχίζουν, αλλά και τους ρυθμούς που ανεβαίνουν ενόψει τελικών.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

«Καλύτερα τώρα, παρά στους τελικούς…»

Η αήττητη έως τώρα πορεία της γυναικείας ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ σταμάτησε στην Άρτα, απέναντι στην Αναγέννηση, σε ένα παιχνίδι που ήττα είναι… ανώδυνη από πλευράς βαθμολογικής σημασίας για τον Δικέφαλο του Βορρά που δε θα δυσκολευτεί να κατακτήσει την πρώτη θέση της βαθμολογίας και παράλληλα το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς.

Η Μαρία Νίκολιτς αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη αναμέτρηση τονίζοντας:

«Η Άρτα έκανε το καλύτερο της παιχνίδι. Ότι και αν επιχειρούσε στον αγωνιστικό χώρο της έβγαινε. Ήταν διαφορετικό παιχνίδι από τον τελικό. Κάναμε πολλά λάθη στην άμυνα, που είναι το δυνατό μας σημείο μαζί με την ταχύτητα. Έχουμε αφήσει την ήττα αυτή ήδη πίσω μας. Προετοιμαζόμαστε για τους τελικούς. Ίσως να ήταν καλό που η ήττα ήρθε σε αυτό το σημείο της σεζόν, παρά να είχαμε ένα τέτοιο αποτέλεσμα στους τελικούς». 

Μπορεί να ακούστηκαν αρκετά σχόλια για την διαιτησία που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ωστόσο η πίβοτ του Δικεφάλου δεν ήθελε να τα σχολιάσει:

«Δε θέλω να σχολιάσω τις αποφάσεις των διαιτητών. Στέκομαι μόνο στην εμφάνιση της ομάδας μας και τα λάθη που κάναμε και στα στοιχεία εκείνα στα οποία πρέπει να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε».

Για την απουσία της Βαφειάδου από το «ασπρόμαυρο» σύνολο, μετά το σοβαρό τραυματισμό της, η Νίκολιτς τόνισε:

«Σε αυτό το παιχνίδι φάνηκε η απουσία της Κατερίνας. Έχει βοηθήσει πάρα πολύ στην έως τώρα πορεία της ομάδας και νομίζω πως μέχρι τον τραυματισμό της έκανε την καλύτερη της σεζόν. Ελπίζω να επιστρέψει πιο δυνατή. Επίσης στο παιχνίδι με την Άρτα είχαμε να αντιμετωπίσουμε και το πρόβλημα τραυματισμού της Γκάτζιου που δεν μπορούσε να βοηθήσει». 

Όσο για το αν υπάρχει κάποια… προτίμηση σε αντίπαλο στους τελικούς, είπε:

«Για εμάς είναι το ίδιο όποιος αντίπαλος και αν έρθει. Θα πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο παίζουμε όλη τη σεζόν. Ίσως λίγο περισσότερο να θέλαμε τη Νέα Ιωνία, ώστε να πάρουμε και μία ρεβάνς για τα προηγούμενα χρόνια».

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Κύπελλο Ελλάδας: Όταν ο ΠΑΟΚ πηγαίνει Final-4

Οι έως τώρα παρουσίες του Δικεφάλου που διεκδικεί το 6ο τρόπαιο του στο θεσμό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη μάχη της κατάκτησης του έκτου κυπέλλου Ελλάδας στην ιστορία της ρίχνεται σήμερα στη Λάρισα η ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ που αντιμετωπίζει στις 20:15 στον ημιτελικό τον Ολυμπιακό.

Ο Δικέφαλος έχει κατακτήσει 5 φορές το τρόπαιο στο συγκεκριμένο θεσμό (2015, 2018, 2019, 2022, 2023).

Μάλιστα, λόγω της πανδημίας που έβαλε στον «πάγο» το κύπελλο για δύο συνεχόμενες σεζόν, ο ΠΑΟΚ επί της ουσίας μετράει 4 συνεχόμενες κατακτήσεις του τροπαίου.

Οι «ασπρόμαυροι« έχουν φτάσει στην... πηγή ξανά το 1983, όμως τότε γνώρισαν την ήττα από τον Ολυμπιακό με 3-1 σετ στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον της Θεσσαλονίκης.

Οι παρουσίες του ΠΑΟΚ στα Final-4

1999 (Δράμα) Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-0 (Ημιτελικός)

2014 (Καλαμάτα) Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-0 (Ημιτελικός)

2015 (Σύρος) ΠΑΟΚ - Φοίνικας Σύρου 3-1 (Ημιτελικός) / ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 3-1 (Τελικός)

2017 (Θεσσαλονίκη) Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-1 (Ημιτελικός)

2018 (Ρόδος) ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 3-2 (Ημιτελικός) / ΠΑΟΚ - Ηρακλής 3-0 (Τελικός)

2019 (Ιεράπετρα) ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 3-1 (Ημιτελικός) / ΠΑΟΚ - Ηρακλής 3-1 (Τελικός)

2022 (Γλυφάδα) ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 3-2 (Ημιτελικός) / ΠΑΟΚ - Φοίνικας Σύρου 3-0 (Τελικός)

2023 (Καλαμάτα) ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 3-1 (Ημιτελικός) / ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 3-1 (Τελικός)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Κύπελλο Ανδρών: Παρουσία θεατών οι αγώνες του Final-4 στη Λάρισα

Η διευκρινιστική ανακοίνωση της ΕΟΠΕ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης διευκρινίζει ότι οι αγώνες του Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδος Βόλεϊ ανδρών που είναι προγραμματισμένοι για το διήμερο 29-30 Μαρτίου στο Ε.Α.Κ. Νεάπολης στη Λάρισα, θα διεξαχθούν κανονικά με την παρουσία θεατών στις κερκίδες.

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού η οποία ανακοινώθηκε από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, αφορά αποκλειστικά και μόνο την απαγόρευση «οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης καθώς και τη διάθεση εισιτηρίων των φιλάθλων των ομάδων Α.Ο.Ν.Σ ΜΙΛΩΝ, Α.Σ. Π.Α.Ο.Κ., ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο., κατά τη διεξαγωγή του FINAL 4 του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών».

Η Ε.Ο.ΠΕ. ούτως ή άλλως από την πρώτη στιγμή είχε ανακοινώσει ότι όσοι επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν τους αγώνες δια ζώσης έπρεπε να κάνουν αίτηση προεγγραφής θέσης εισόδου και η προθεσμία ολοκληρώθηκε στις 27 Μαρτίου και οι σχετικές λίστες έχουν δοθεί ήδη στην ΕΛ.ΑΣ. για τον καθιερωμένο έλεγχο που γίνεται τα τελευταία χρόνια σε όλες τις διοργανώσεις της Ομοσπονδίας.

Ως εκ τούτου το κλειστό της Νεάπολης στη Λάρισα το διήμερο 29-30 Μαρτίου θα φιλοξενήσει τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες του ελληνικού ανδρικού βόλεϊ και εκατοντάδες φίλους του αθλήματος που θα παρακολουθήσουν υψηλού επίπεδου θέαμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Έφτασε τις 250 συμμετοχές ο αρχηγός!

Συνεχίζει να γράφει το κοντέρ για το Νικολαΐδη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τις 250 συμμετοχές με την φανέλα του ΠΑΟΚ, έφτασε στο παιχνίδι κόντρα στον ΑΕΣΧ Πυλαίας, ο αρχηγός της ανδρικής ομάδας Χάντμπολ, Νίκος Νικολαΐδης.

Ο Νίκος Νικολαΐδης, σύμφωνα πάντα με την «Ασπρόμαυρη Βίβλο», συμπλήρωσε τις 250 συμμετοχές με τον Δικέφαλο στο στήθος, στο νικηφόρο αγώνα του ΠΑΟΚ κόντρα στον ΑΕΣΧ Πυλαίας με 28-20.

Έτσι. ο αρχηγός του ΠΑΟΚ βρίσκεται στην πρώτη τετράδα συμμετοχών στην ιστορία του τμήματος Χάντμπολ ανδρών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ