Connect with us

ΒΟΛΕΙ

"Άλλη ομάδα με Ρίτσι, περιμένουμε γεμάτο γήπεδο με Ολυμπιακό" (ηχητικό)

Ο Παναγιώτης Πελεκούδας μίλησε στην εκπομπή του PAOK24 στον Libero107.4 ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, για την νέα σελίδα της ομάδας, τη σημασία της αλλαγής προπονητή και την αλλαγή με την έλευση του Ντανιέλε Ρίτσι.

Αγάπη Γαβριηλίδου

"Άλλη ομάδα με Ρίτσι, περιμένουμε γεμάτο γήπεδο με Ολυμπιακό" (ηχητικό)

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ματς με τον Ολυμπιακό: “Η προετοιμασία είναι ίδια, ίσως και σκληρότερη η προπόνηση. Είναι διαφορετικό παιχνίδι από τα προηγούμενα σίγουρα. Το παιχνίδι της κανονικής περιόδου είναι ένα παιχνίδι της σειράς, έχεις το χρόνο να μετρηθείς μέχρι τα πλέι οφ. Δεν είναι ένα νοκ άουτ που θα σε επηρεάσει άμεσα. Σημασία έχει να πάρεις κάποια μαθήματα ενόψει των πλέι οφ”.

Για τον Ολυμπιακό: “Μετά την περσινή χρονιά και τον τρόπο που πήρε το πρωτάθλημα η ομάδα, δεν μπορείς να πεις ότι ο άλλος είναι καλύτερος. Η φετινή ομάδα του Ολυμπιακού είναι πολύ καλύτερη, δεν στηρίζεται σε έναν παίκτη όπως πέρυσι, είναι 4 τέτοιοι. Αν το δούμε ωμά, είναι καλύτεροι από πέρυσι, αλά και πέρυσι ήταν καλύτεροι και ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα. Για να το πάρουν, θα πρέπει να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι όμως εύκολο αυτό…”.

Για το πως έχει κυλήσει η φετινή σεζόν: “Αρχικά για εμάς που ήρθαμε στην ομάδα, δεν υπήρξε καμία μέρα που να μην νιώσουμε μέλη της ομάδας. Νιώθω λες και είμαι εδώ χρόνια. Είχαμε τον αποκλεισμό του Λιγκ Καπ στο ξεκίνημα που ήταν σκληρός, είχαμε την αλλαγή του προπονητή, που εκεί έπαιξε λόγο η ηγετικότητα παικτών όπως ο Γκόμεζ, ο Σαφράνοβιτς και ο Τερζής, που μπόρεσαν να κρατήσουν ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό για μία ομάδα να μένει ενωμένη, όταν δεν υπάρχει προπονητής. Η ομάδα και κέρδισε κι έκανε την προπόνηση της για να δεχτεί τον νέο προπονητή. Αποδείχθηκε ότι η ομάδα είναι ομάδα, δεν είναι απλά καλοί παίκτες. Αν δεν υπήρχαν ηγέτες θα είχαμε σκορπίσει. Όταν έχεις κάποιους που είναι αποδεκτά ηγέτες, σε εμπνέουν, αποζητάς να τους μοιάσεις. Κι εγώ νιώθω σίγουρος, ότι η ομάδα θα καταφέρει το στόχο της. Ότι είναι ομάδα”.

Για την αλλαγή του προπονητή: “Να σας πω, δεν ξέρω πως ήταν πέρυσι ο κόουτς, αλλά από την μέρα που ήρθα ήταν κάτι που δεν πίστευα ότι μπορεί να συμβεί σε μία επαγγελματική ομάδα. Υπήρξε ανακούφιση μετά από αυτή την αλλαγή. Όταν ήρθε ο νέος προπονητής, υπήρξε σιγουριά, η ομάδα έπαιζε καλύτερα όταν δεν είχε προπονητή, παρά με τον προηγούμενο. Μπορεί να μην ταίριαζε στην ομάδα, γιατί παίξαμε καλύτερα την επόμενη μέρα που έφυγε. Για μένα, όταν αλλάζεις προπονητή στο τέλος της χρονιάς, είναι καθαρά για να υπάρξει επαγρύπνηση στους παίκτες. Όταν αλλάζεις στην αρχή της χρονιάς, είναι γιατί καταλαβαίνεις ότι πάει να διαλυθεί η ομάδα. Διοικητικά θεωρώ ότι ήταν μία καλή απόφαση”.

Για τον Ρίτσι: “Νιώθω πιο κουρασμένος από ποτέ τόσο σωματικά, όσο και στο μυαλό. Αυτό είναι πολύ καλό γιατί κορμιά έχουν όλοι, το θέμα είναι πόσο χρησιμοποιείς το μυαλό. Παίρνουμε πολλές πληροφορίες και η προπόνηση έχει έναν στόχο πάντα. Σήμερα για παράδειγμα στόχος ήταν το μπλοκ, αύριο η υποδοχή, που αν δεν το πετύχεις, δεν σταματάει η προπόνηση. Εμένα με κάνει χαρούμενο. Είναι διαφορετικό το επίπεδο. Τα χρήματα δεν είναι τόσα, ώστε όταν φτάσω στα 35 να κάθομαι. Νομίζω νοητικά εμείς είμαστε πιο δεκτικοί στην πληροφορία, είναι πιο λογικό ο αθλητής να σκέφτεται παραπάνω, γιατί έχει και περισσότερα προβλήματα”.

Για την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο: “Αλλάζει πολλά η παρουσία του κόσμου, ο κόσμος χρειάζεται σε μία ομάδα βόλεϊ, γιατί σαν άθλημα, στηρίζεται στην ψυχολογία του αθλητή. Είναι και λογικό όταν παίζεις με ομάδες που δεν είναι τόσο εμπορικές να μην είναι γεμάτο το γήπεδο. Θεωρούμε ότι στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, θα έχει περισσότερο κόσμο. Ο κόσμος θα έρθει να δει ένα ντέρμπι, είναι ένα ενδιαφέρον ματς και είναι καλό να γεμίσει το γήπεδο. Είναι οι δύο καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, που παίζουν και στην Ευρώπη. Και οι δύο ομάδες έχουν πολύ καλούς παίκτες. Το βόλεϊ είναι υγιής αθλητισμός. Μπορεί να έρθει κι ένα παιδάκι 10 χρονιών, αυτό είναι το ωραίο σε αυτό το άθλημα”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Η σπουδαία Βαν ντε Βίρερ για τον ΠΑΟΚ!

Η 31χρονη διεθνής παίρνει τη… μπαγκέτα του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά τη συμφωνία με την 34χρονη Σέρβα διαγώνιο Μάρτα Ντρπα, η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ πλησιάζει και σε μία ακόμη σπουδαία μεταγραφική κίνηση.

Αυτή, αφορά τη θέση της πασαδόρου με την Βελγίδα Ίλκα Βαν ντε Βίρερ να προορίζεται για να πάρει τη... μπαγκέτα του νέου Δικεφάλου.

Η 31χρονη διεθνής έχει μια σπουδαία καριέρα σε Αστερίξ, Κάννες, Φλωρεντία, Κάμνικ. Ράντεν. Ταγκοβίστε, Στουτγάρδη, Σιγκόρτα και φέτος στην Βολουντάρι.

Χαρακτηριστικό της ποιότητας που διαθέτει είναι ότι έχει αναδειχτεί καλύτερη πασαδόρος σε Βέλγιο και Γερμανία.

Έχει κατακτήσει τίτλους σε Γαλλία, Γερμανία, Σλοβενία, Ρουμανία.

https://www.youtube.com/watch?v=LoaYd8SkjBc

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

«Βόμβα» με Ντρπα ετοιμάζει ο ΠΑΟΚ! (vids)

Μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση θέλει να ολοκληρώσει ο Δικέφαλος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση θέλει να ολοκληρώσει η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ που έχει στο στόχαστρο της την Σέρβα διαγώνια, Μάρτα Ντρπα.

Η 34χρονη αθλήτρια (1,92 ύψος) την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν με τη φανέλα της ουκρανικής Προμετέι και τα... σάρωσε όλα, καθώς κέρδισε με την ομάδα της το πρωτάθλημα, το κύπελλο, αλλά και το Σούπερ Καπ!

Η Ντρπα είναι μια πολύπειρη αθλήτρια με σπουδαίες παρουσίες και διακρίσεις σε Σερβία, Ρουμανία, Ελβετία, Ουγγαρία.

Ξεκίνησε την καριέρα της από τον Ερυθρό Αστέρα και μετά πήγε στη Βολερό στην Ελβετία εκεί όπου πανηγύρισε το νταμπλ.

Επέστρεψε ξανά στην πατρίδα της παίζοντας για τις Ζελέσνιτσαρ και ΖΟΚ Σπάρτακ,

https://www.youtube.com/watch?v=lIorPOSH-Fw

Πήγε στη συνέχεια στην Ταργκοβίστε εκεί όπου κατέκτησε το κύπελλο Ρουμανίας, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στην Ιταλία για να φορέσει τη φανέλα της Βιτσέντζα και έπειτα στη Γερμανία για να παίξει στην Πότσδαμ.

Η Ντρπα έβαλε στον βολεϊκό της «χάρτη» και τις Φιλιππίνες όταν έπαιξε στην Γιουνάιτεντ Κλαμπ, πριν πάει στην Ρωσία για να παίξει με την Κράσνογιαρσκ.

Επί μία τριετία βρήκε «λιμάνι» στην Μπεκεσκάμπαι στην Ουγγαρία με συμπαίκτριες μάλιστα δύο Ελληνίδες τις Μαρία Οικονομίδου και Μανωλίνα Κωνσταντινίδου.

https://www.youtube.com/watch?v=n1L83D66Y88

Μετέπειτα, πήγε στο Ισραήλ για να παίξει με την Μακάμπι Χάιφα, πριν πάει την περασμένη σεζόν στην Ουκρανία για λογαριασμό της Προμετέι.

Σημαντικές διακρίσεις και παρουσίες έχει και με την εθνική Σερβίας, φτάνοντας δύο φορές σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος και παίρνοντας την 3η θέση στο ευρωπαϊκό του 2015.

https://www.youtube.com/watch?v=DeFM7NeowH4

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κ18 του ΠΑΟΚ

Έπεσε η αυλαία του Final-4

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Κ18 βόλεϊ κοριτσιών του ΠΑΟΚ, στο Final-4 της ΕΠΕΣΘ, το οποίο διεξήχθη στο Ε.Γ. Μίκρας.

Τα κορίτσια του Δικεφάλου συνέλλεξαν πολύτιμες εμπειρίες από αυτές τις τρεις αγωνιστικές, οι οποίες θα τις φανούν απολύτως χρήσιμες στο άμεσο μέλλον.

Ύστερα και από το παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής κόντρα στον Άρη, και την ήττα με 3-0 σετ, τα κορίτσια του Δικεφάλου κατέλαβαν την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ