Connect with us

«Θα παλέψουμε για το καλύτερο»

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Ομάδα Νέων, Ξενοφών Σιορδίλης, δημιούργημα των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ, με την επιστροφή του στις προπονήσεις της ομάδας, μίλησε στο acpaok.gr.

Ελένη Μπούντου

«Θα παλέψουμε για το καλύτερο»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Πόσες συμμετοχές μετράς με την Εθνική Ομάδα;

Πρώτη φορά συμμετείχα με την Εθνική Εφήβων  το 2015 στους πρώτους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες, που έγιναν στο Μπακού και πήραμε την Τρίτη θέση. Φέτος, ήταν η δεύτερη φορά που συμμετείχα σε αγώνες με την Εθνική Ομάδα Νέων.

Είναι πολύ μεγάλη εμπειρία να συμμετέχεις σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα…

Είναι το όνειρο κάθε αθλητή να παίξει με την Εθνική Ομάδα, τα συναισθήματα είναι πάρα πολλά… Όταν παίρνεις μέρος σε τέτοιες διοργανώσεις  και είσαι εκεί για να εκπροσωπήσεις την χώρα σου, νιώθεις ότι οι κόποι σου ανταμείφθηκαν.

Τη στιγμή που κατακτήσατε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, πώς νιώσατε; Ποια ήταν τα συναισθήματά σας;

Η αλήθεια είναι πως δεν το συνειδητοποιήσαμε κατευθείαν, για εμάς ήταν απλά σαν να κερδίσαμε έναν τελικό. Το συνειδητοποιούσαμε μέρα με τη μέρα, ειδικά όταν επιστρέψαμε στην Ελλάδα και αρχίσαμε να δεχόμαστε πολλά συγχαρητήρια. Τότε αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε το μεγάλο επίτευγμά μας!

Αυτός ο τίτλος θα αποφέρει και μεγάλη άνοδο στο πόλο…

Μακάρι! Εμείς το ευχόμαστε, μέρα με τη μέρα το πόλο στην Ελλάδα να ανεβαίνει, γιατί δυστυχώς δεν είναι από τα πλέον επαγγελματικά αθλήματα. Εμείς παλεύουμε γι’ αυτό και ευχόμαστε ο κόσμος να δείξει ανταπόκριση, να ασχοληθούν περισσότερα παιδιά με το πόλο, καθώς και να βρίσκεται πολύς κόσμος δίπλα μας στα γήπεδα.

Με αφορμή ότι είσαι ο «φύλακας άγγελος» του τέρματος της Ελλάδας, θα κάνουμε ένα throwback στη συμμετοχή σου σε έναν από τους τελικούς που έδωσε πέρυσι ο ΠΑΟΚ…

Πέρυσι στα play-offs, μέσα στη Γλυφάδα στο πρώτο παιχνίδι για την 3η-4η θέση, ο τερματοφύλακάς μας αποβλήθηκε στο 2οοκτάλεπτο και έπρεπε να τον αντικαταστήσω εγώ. ΄Ημουν έτοιμος, μπήκα και τα έδωσα όλα… Φυσικά, πολλοί ήταν εκείνοι που φοβήθηκαν τη δεδομένη στιγμή, καθώς είμαι ο μικρός της ομάδας και θα έπαιζα στη θέση του Φίλιππου, ενός έμπειρου τερματοφύλακα της Α1. Παρ’ όλα αυτά, η ικανοποίησή μου ήταν μεγάλη, καθώς κατάφερα να ανταποκριθώ επάξια στις προσδοκίες!

Για την προετοιμασία και την νέα αγωνιστική σεζόν…

Εύχομαι να έχουμε υγεία όλοι οι αθλητές και όλα τα υπόλοιπα, με σκληρή δουλειά θα έρθουν…  Θα δώσουμε τον καλύτερό εαυτό μας, θα προσπαθήσουμε να μείνουμε στην τετράδα και θα παλέψουμε για το καλύτερο!

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Τα περισσότερα ριμπάουντ στην ιστορία του!

Βραδιά ρεκόρ η χθεσινή κόντρα στο Μαρούσι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ στην ιστοσελίδα του... "Μία εβδομάδα νωρίτερα έγινε ο παίκτης με τους περισσότερους αγώνες Πρωταθλήματος στην ιστορία του ΠΑΟΚ mateco αφού ξεπέρασε τον Γιάννη Πολίτη. Χθες (27/4), ο Βαγγέλης Μαργαρίτης «έπιασε» τον Νίκο Μπουντούρη στην κορυφή της λίστας των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια όλων των διοργανώσεων με τον Δικέφαλο.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ mateco, που φοράει για 11η σεζόν τη φανέλα του, έφτασε χθες τα 421 παιχνίδια με τα ασπρόμαυρα, όσα έκανε και ο Βολιώτης που τα φόρεσε για εννιά χρόνια (1989-1998). Δεδομένου λοιπόν ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης νίκησε χθες το Μαρούσι και έχει μπροστά της την παρουσία της στα play off της Stoiximan Basket League, ο Μαργαρίτης μπορεί να ξεπεράσει τον Μπουντούρη και να μείνει μόνος στην κορυφή κι αυτής της ιστορικής λίστας.

Το «κοντέρ» του 42χρονου φόργουορντ άρχισε να γράφει με τα ασπρόμαυρα στις 18 Σεπτεμβρίου 2012 σε ένα ματς Κυπέλλου κόντρα στον Πανελευσινιακό στο οποίο ο Δικέφαλος επικράτησε με 72-48. Έκτοτε μέτρησε άλλα 420 παιχνίδια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ mateco. Τα 421 κατανέμονται ως εξής: 294 για τη Stoiximan Basket League, 108 στην Ευρώπη και 19 στο Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Πόρτερ στα… βιβλία με 6 κλεψίματα και 40’/40’

Ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι ο πολυτιμότερος παίκτης του ΠΑΟΚ mateco, φτάνοντας μάλιστα και σε ένα εντυπωσιακό μοτίβο με ranking. Μέσα από τη χθεσινή εμφάνιση στη νίκη-πρόκριση στα play off για τον Δικέφαλο, ο Κέβιν Πόρτερ έφτασε σε δύο ξεχωριστές επιδόσεις με τα κλεψίματα και το απόλυτο στον χρόνο συμμετοχής.

*Μέσα στο πλούσιο stat line του, ο Αμερικανός γκαρντ έκανε έξι κλεψίματα και έβαλε το όνομα του στην ιστορική λίστα του ΠΑΟΚ mateco αφού ισοφάρισε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της ομάδας του στη Stoiximan Basket League. Ο Πόρτερ έγινε ο 10ος στην ιστορία του Δικεφάλου που έφτασε στα 6 κλεψίματα και αυτή ήταν η 11η φορά που σημειώθηκε μία τέτοια επίδοση αφού υπήρξε ένας που μπήκε σε αυτήν τη λίστα δύο φορές. Είναι ο ίδιος που κρατάει και το ρεκόρ περισσότερων κλεψιμάτων για τον ΠΑΟΚ mateco, ο Ρόουλ Μάρσαλ με τα εννιά που έκανε στις 5 Ιανουαρίου 2011 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ηλυσιακό. Ήταν μία από τις έξι φετινές –στην ίδια έφτασε την ίδια ώρα και ο Λάνγκστον Χολ- επιδόσεις 6+ κοψιμάτων. Το ρεκόρ εξακολουθούν να μοιράζονται ο Λούκα Βιλντόσα και ο Ρόνι Χάρελ έχοντας από επτά.

*Ο Κέβιν Πόρτερ δεν έχασε ούτε δευτερόλεπτο από τη δράση του χθεσινού «τελικού» για την 8η θέση, κάνοντας το 40’/40’ και έγινε ο πρώτος που το έκανε, όχι μόνο στη φετινή Stoiximan Basket League αλλά συνολικά στην τελευταία τετραετία. Ο τελευταίος που το έκανε ήταν ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος, στις 5 Ιανουαρίου 2020 ως παίκτης της ΑΕΚ Betsson στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό AKTOR. 40 λεπτά συμμετοχής σε ματς 40 λεπτών είχε σχεδόν 20 μέρες νωρίτερα, στις 14 Δεκεμβρίου 2019, ο Τζαμάλ Τζόουνς στο εκτός έδρας παιχνίδι του Ιωνικού με το Ρέθυμνο Cretan Kings. Το ρεκόρ περισσότερων λεπτών στο παρκέ για το φετινό Πρωτάθλημα κρατάει από την πρεμιέρα του Κολοσσού H Hotels Collection με το Περιστέρι bwin, ο Τάιλερ Πόλεϊ που κρίθηκε σε διπλή παράταση με τον ίδιο να έχει 43:05’ συμμετοχής.

*Μπορεί να έχασε το triple-double για δύο ασίστ, ωστόσο ο Πόρτερ μετά το 36 που είχε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια της ομάδας του στο ranking (με την Καρδίτσα Ιαπωνική και την ΑΕΚ Midea) «έγραψε» 35 στο σύστημα αξιολόγησης. Έτσι πρόλαβε στις τέσσερις συμμετοχές του στη Stoiximan Basket League να γίνει ο μοναδικός του φετινού Πρωταθλήματος που έφτασε σε τρεις επιδόσεις 35+ στο ranking. Από δύο τέτοιες επιδόσεις έχουν ο Τζόε Ράγκλαντ και ο Λούκα Μπραΐκοβιτς.

*Ο Κέβιν Πόρτερ έφτασε λοιπόν στο double-double (22π, 12ρ.) όπως και ο Τζαμάνι ΜακΝίς (16π, 12ρ.). Ήταν η 7η φορά στη φετινή σεζόν που ένα δίδυμο παικτών έφτασε σε τέτοια επίδοση.

Σε ατομικό επίπεδο ακόμη για τον ΠΑΟΚ mateco ο Μιχάλης Τσαϊρέλης και ο Έλβαρ Φρίντρικσον έφτασαν σε αξιοσημείωτα επιτεύγματα…

*Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης με τα έξι αμυντικά ριμπάουντ που είχε σε αυτό το παιχνίδι, μπήκε στη 10άδα της «ασπρόμαυρης», ιστορικής λίστας στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Φτάνοντας τα 259 ξεπέρασε τον Κλαούντιο Κολντεμπέλα (1998-2002) και τον Τοντόρ Γκετσέφσκι (2009-11) που είχαν από 258.

Ο «Τσάι» με αυτά τα έξι ριμπάουντ που είχε χθες, «σκαρφάλωσε» μία θέση και στην αντίστοιχη λίστα των συνολικών ριμπάουντ του ΠΑΟΚ mateco στη Stoiximan Basket League. Έχει πλέον 381 και ξεπερνώντας τον Νίκο Μπουντούρη που είχε 377, αποκλειστικά στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, ανέβηκε στην 11η θέση.

*Ο Έλβαρ Φρίντρικσον είχε τρεις ασίστ και με αυτές έγινε μέλος της πρώτης πεντάδας ξένων πασέρ του Δικεφάλου στη Stoiximan Basket League. Ο Ισλανδός έφτασε τις 160 ασίστ και ξεπέρασε τον Φιλ Γκος που είχε 157 στη διετία 2017-19.

Ο ΠΑΟΚ mateco στην κορυφαία επίδοση ριμπάουντ της ιστορίας του

Σημαντική για την έκβαση του αγώνα ήταν η διαφορά των δυο ομάδων στα ριμπάουντ, με τον ΠΑΟΚ mateco να έχει 15 περισσότερα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης τελείωσε το παιχνίδι έχοντας 53 ριμπάουντ και αυτή δεν είναι απλά η κορυφαία, φετινή επίδοση της αλλά συνολικά η μεγαλύτερη στην ιστορία της στη Stoiximan Basket League.

Η ομάδα του Στάθη Νεραντζάκη είχε 52 ριμπάουντ πριν δύο εβδομάδες στο ματς με την Καρδίτσα Ιαπωνική για τα play out και έτσι σε διάστημα 15 ημερών, βελτίωσε δύο φορές την κορυφαία επίδοση ριμπάουντ της ιστορίας του ΠΑΟΚ mateco. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν την 3η αγωνιστική των play out, είχε μόλις δύο επιδόσεις 50+ ριμπάουντ στην ιστορία του στη Stoiximan Basket League…

27/4/2005: ΠΑΟΚ-ΜΕΝΤ 50 ριμπάουντ

21/12/2019: ΠΑΟΚ-Προμηθέας 50 ριμπάουντ

Μέσα από αυτήν την επίδοση, ξεπήδησε μία ακόμη για τους γηπεδούχους που είχαν 18 επιθετικά ριμπάουντ και σημείωσαν την κορυφαία επίδοση τους στη σεζόν. Η προηγούμενη ήταν εκείνη των 16 στο ματς με την Καρδίτσα Ιαπωνική για τα play out. Πρόκειται παράλληλα και για την κορυφαία επίδοση τους στην τελευταία τετραετία. Για να βρούμε την προηγούμενη καλύτερη, θα πρέπει να γυρίσουμε στη σεζόν 2019-20 όταν ο ΠΑΟΚ mateco είχε 20 επιθετικά ριμπάουντ στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ήφαιστο.

Με το χθεσινό αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ mateco μπήκε στα play off από την 8η θέση. Αυτό θα συμβεί για μόλις δεύτερη φορά από την post season του 2003 –όταν και καθιερώθηκε το σημερινό σύστημα διεξαγωγής των play off. Ήταν το 2012 όταν αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό από τον οποίο αποκλείστηκε με νίκες 2-0".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Stoiximan Super League Playoffs: Το ντέρμπι της Τούμπας κρίνει την κούρσα του τίτλου, χωρίς περιθώριο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός  

Στην τελική της ευθεία η κούρσα για τον τίτλο στη Stoiximan Super League, με τις τρεις αναμετρήσεις της Κυριακής για την 8η αγωνιστική των playoffs. Ανάλυση και προγνωστικά.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

 

 

Στην τελική της ευθεία η κούρσα για τον τίτλο στη Stoiximan Super League, με τις τρεις αναμετρήσεις της Κυριακής για την 8η αγωνιστική των playoffs. Ανάλυση και προγνωστικά.

 

Τώρα η Stoiximan σε υποδέχεται με μία εκπληκτική ΤΡΙΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* Γνωριμίας!

 

Στις 17:00, ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τη Λαμία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Το 1-1 με τον Άρη ψαλίδισε τις περισσότερες από τις ελπίδες των Πειραιωτών για την κορυφή, καθώς η διαφορά από την πρωτοπόρο ΑΕΚ άνοιξε στους οκτώ βαθμούς. Πρακτικά, ο Ολυμπιακός έχει ένα ματς λιγότερο -το εξ αναβολής με τον ΠΑΟΚ- και καλείται να κάνει το απόλυτο ως το φινάλε, περιμένοντας στραβοπάτημα των υπολοίπων στα υπόλοιπα ματς.

 

Mission για τη Stoiximan Super League στη Stoiximan

 

Μόνο ήττες μετρούσε στη διαδικασία η Λαμία, ωστόσο έκανε τη ζημιά στον ΠΑΟΚ. Πήρε προβάδισμα στο φινάλε του πρώτου μέρους και δέχθηκε την ισοφάριση στις καθυστερήσεις του ματς για το τελικό 1-1 στο «Αθανάσιος Διάκος».

 

Δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον η ομάδα του Βόκολου, ωστόσο παίζει δίχως άγχος και προσπαθεί να ευχαριστηθεί την παρουσία της στα playoffs για πρώτη φορά στην ιστορία της.

 

Αντίδραση ψάχνει ο Ολυμπιακός, ρυθμό και ψυχολογία. Τόσο για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα, όσο και για τις μάχες που έρχονται στην Ευρώπη με την Άστον Βίλα. Η Λαμία θα κάνει το παιχνίδι της, με κίνητρο το όνομα του αντιπάλου.

 

Το συνδυαστικό στοίχημα 1(-2) & Να σκοράρει ο Ναβάρο 2+ γκολ σε απόδοση 4.30 στο Bet Builder της Stoiximan.

 

Το ντέρμπι της αγωνιστικής στις 19:30 στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ έκανε χοντρή γκέλα στο 1-1 με τη Λαμία. Έδωσε συνέχεια στην προβληματική εικόνα των τελευταίων εβδομάδων και πλέον είναι στο -7 από την κορυφή της βαθμολογίας.

 

Χωρίς ιδέες, ένταση και καθαρό μυαλό, η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν φλύαρη, δίχως ουσία στο παιχνίδι της. Το γκολ του Σβαμπ στο φινάλε δεν χρύσωσε το χάπι και τώρα ο ΠΑΟΚ πρέπει να ψάξει μια υπέρβαση. Να πάρει όλα τα ματς ως το φινάλε (έχει το εξ αναβολής με τον Ολυμπιακός), ελπίζοντας σε ευνοϊκά συνδυαστικά αποτελέσματα των υπολοίπων.

 

Η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Επέβαλε τον ρυθμό της από την αρχή ως το τέλος, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο και έφτασε ως το εμφατικό 3-0.

 

Δύο γκολ ο Ελίασον και ένα ο Πόνσε για την ομάδα του Αλμέιδα, που ολοκλήρωσε το ματς με 3.25 xG και απέκτησε προβάδισμα τεσσάρων βαθμών στην μάχη του τίτλου! Ξεκάθαρο φαβορί πλέον για το back to back η ΑΕΚ, που αγκαλιάζει το τρόπαιο με τα δύο χέρια αν φύγει με αποτέλεσμα από την Τούμπα.

 

Μεγάλο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ παίζει τα ρέστα του, η ΑΕΚ πηγαίνει ήρεμη και με θετικό μομέντουμ για το αποφασιστικό βήμα. Σκοπιμότητα, τακτική και προσωπικές μονομαχίες σε πρώτο πλάνο στην Τούμπα.

 

Το συνδυαστικό στοίχημα Goal/Goal & Οver 4,5 κόρνερ 1ο ημίχρονο & Over 6,5 κάρτες σε απόδοση 6.80 στο Bet Builder της Stoiximan.

 

Το πρόγραμμα της Κυριακής ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση Παναθηναϊκός - Άρης στις 20:30 στη Λεωφόρο. Με φόρα από τέσσερα σερί τρίποντα πήγε στη Νέα Φιλαδέλφεια ο Παναθηναϊκός για το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Σε ένα απόλυτα κομβικό ματς τίτλου ωστόσο, οι «πράσινοι» ήταν κατώτεροι των περιστάσεων.

 

Seri στη Stoiximan με Stoiximan Super League!

 

Ανέτοιμη, πνευματικά πρώτα, η ομάδα του Τερίμ, δεν μάτσαρε την αντίπαλο της σε ένταση, πάθος και αποφασιστικότητα. Βαρύ το τελικό 3-0, ωστόσο με 0.21 xG και αδυναμία ελέγχου των χώρων, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να προσδοκά σε κάτι περισσότερο. Στο -4 από την κορυφή, πηγαίνει πλέον για νίκες ως το φινάλε και... περιμένει.

 

Μετά από τέσσερις σερί ήττες, ο Άρης έβγαλε αντίδραση. Και έκανε τη ζημιά στον Ολυμπιακό, καθώς κράτησε τον βαθμό από το 1-1 του «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Μορόν άνοιξε το σκορ στο 48', ο Ελ Καμπί απάντησε άμεσα (53'), ωστόσο το σκορ δεν άλλαξε ως το φινάλε.

 

Άντεξε ο Άρης ανασταλτικά και παρά τα 2.85 xG των Πειραιωτών, επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα. Δεν αλλάζει τίποτα βαθμολογικά για τον Άρη, που είναι και θα τερματίσει 5ος, στόχος της σεζόν το Κύπελλο.

 

Για τον Παναθηναϊκό το παιχνίδι είναι μονόδρομος. Ο Άρης πέταξε πίεση από πάνω του, ωστόσο η απουσία κινήτρου παραμένει ένα σοβαρό ερώτημα.

 

Το συνδυαστικό στοίχημα 1/1 & Να σκοράρει ο Μπακασέτας, σε απόδοση 4.10 στο Bet Builder της Stoiximan.

 

Σε φουλ ποδοσφαιρικούς ρυθμούς η Stoiximan και με μία Προσφορά* Γνωριμίας που δεν χάνεται με ΤΡΙΠΛΟ ΔΩΡΟ*:

 

  • 1 μήνα Cosmote TV
  • Δώρο* χωρίς κατάθεση
  • Πολλές Εκπλήξεις*

 

Τώρα η Stoiximan σε υποδέχεται με μία εκπληκτική ΤΡΙΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* Γνωριμίας!

 

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις. Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές |  ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

ΑΕΣΧ Πυλαίας – ΠΑΟΚ (Live Stream)

Ζωντανά ο δεύτερος ημιτελικός του πρωταθλήματος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δεύτερο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς των playoffs της Α1 χάντμπολ γυναικών με τον ΠΑΟΚ να φιλοξενείται στις 14:00 από τον ΑΕΣΧ Πυλαίας στο Σπίτι του Χάντμπολ στη Μίκρα.

Η πρόκριση κρίνεται στις δύο νίκες με τον Δικέφαλο να έχει κάνει το 1-0 μετά την επικράτησή του με 28-27 στο πρώτο ματς.

Εάν ο ΑΕΣΧ Πυλαίας ισοφαρίσει, τότε θα γίνει τρίτο ματς και πάλι στη Μίκρα, αυτή τη φορά όμως με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ.

Δείτε ζωντανά τον αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=NZLKy5Q9FEI

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ