Connect with us

«Ο Ιβάν Σαββίδης είναι μεγάλος Έλληνας πατριώτης»

Ξεσηκωμός στις τάξεις των Ποντίων όλου του πλανήτη.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

«Ο Ιβάν Σαββίδης είναι μεγάλος Έλληνας πατριώτης»

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η εμετική ρατσιστική τοποθέτηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός εναντίον του Ιβάν Σαββίδη.

Με ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού της Περιφέρειας Μαύρης Θάλασσας και Κεντρικής Ασίας (πρώην χωρών ΕΣΣΔ) τάσσεται στο πλευρό του κ. Σαββίδη αναφέροντας σε ανακοίνωση της:

«Ο Ελληνισμός και η Ελλάδα είναι Παντού. Οι Έλληνες βρίσκονται διασκορπισμένοι σε όλες τις γωνιές της Γης, όπου συνεχώς προβάλλουν την ιστορία τους και τον πολιτισμό τους και τηρούν τα ελληνικά ήθη και τα έθιμα που παραδίδονται από γενιά σε γενιά.

Το γεγονός ότι δεν μένουν όλοι στην Ελλάδα δεν αναιρεί την ταυτότητά τους και το γεγονός ότι μέσα τους κυλάει αίμα ελληνικό. Αντίθετα είναι αξιοθαύμαστο που οι Έλληνες του εξωτερικού προσπαθούν να διατηρήσουν την εθνοτική τους ταυτότητα. Κανείς δεν μπορεί να μας προσβάλλει ή να μας ταπεινώνει με ρατσιστικά σχόλια.

Δηλώνουμε περήφανοι για την πατρίδα μας, για την καταγωγή μας και για τη γλώσσα μας και θα συνεχίσουμε να θυμίζουμε σε όλους μέσω του λόγου και μέσω των πράξεών μας ότι είμαστε Έλληνες.

Δεν είναι πρώτη φορά που ακούμε δηλώσεις που μας χωρίζουν σε Έλληνες και μη. Ο κ. Ιβάν Σαββίδης είναι μεγάλος Έλληνας πατριώτης και κάνει πάρα πολλά για τη διάδοση του Ελληνισμού σε όλο τον κόσμο! Χάρη σε αυτόν κρατάμε ζωντανό τον Ελληνισμό στις χώρες της Μαύρης Θάλασσας και Κεντρικής Ασίας εδώ και πάρα πολλά χρόνια!

Η καρδιά του χτυπάει με το ρυθμό του Ελληνισμού!

Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας του ΣΑΕ Περιφέρειας Μαύρης Θάλασσας και Κεντρικής Ασίας».

ΣΧΟΛΙΑ

ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Διπλασιάζουν τα γκολ στην Ισπανία

Επιστροφή στην δράση στην Primera Division με σούπερ μάχη παραμονής και το BetMarket.gr έχει τα προγνωστικά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το BetMarket σας παρουσιάζει την ανάλυση – εκτίμηση για το Κάντιθ – Γρανάδα με το οποίο ανοίγει η 30η αγωνιστική στην Primera Division (29/03/24).

Προγνωστικά Primera Division (29/03/24): Κάντιθ – Γρανάδα
Τηλεοπτική μετάδοση: Novasports 1 HD
Ανάλυση Κάντιθ

Η Κάντιθ προέρχεται από αναμενόμενη ήττα στη Σοσιεδάδ (0-2). Είναι στο «-5» από την παραμονή και το πρόγραμμά της είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο. Συνεπώς, πολύ δύσκολα θα τη σκαπουλάρει. Αυτό βέβαια δεν είναι και παράλογο, αφού σε 29 αγωνιστικές
έχει πάρει μόλις τρεις νίκες!

Ανάλυση Γρανάδα

Η Γρανάδα προχώρησε στην απόλυση του τεχνικού Μεδίνα έπειτα από το 0-1 στη Μαγιόρκα, ένα αποτέλεσμα που την άφησε στο «-13» από τη σωτηρία με ένα ματς λιγότερο. Προσέλαβε τον άνθρωπο των… ειδικών αποστολών, Χοσέ Σαντοβάλ, μία από τις μεγαλύτερες συμπάθειές μας. Αλλά, η αλήθεια είναι ότι μόνο με πολλαπλά… θαύματα θα καταφέρει τη βγάλει από τον… βούρκο.

Προγνωστικά Κάντιθ – Γρανάδα

Ο χορός των «μελλοθάνατων» είναι το συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς η μεν Κάντιθ είναι στο «-5» από τη σωτηρία, αλλά με πρόγραμμα – παλούκι στη συνέχεια. Η δε Γρανάδα από την άλλη, με κάπως πιο βατό πρόγραμμα και ένα ματς λιγότερο, αλλά και στο «-13» από την
παραμονή. Η άποψή μας είναι ότι καμία τους δε θα γλιτώσει και η νέα σεζόν θα τις βρει στη Σεγούντα. Αυτό δε σημαίνει, όμως, ότι δε θα παλέψουν μέχρι το τέλος. Εξάλλου, η ισοπαλία δεν τις βολεύει. Επομένως, αργά ή γρήγορα αμφότερες θα ψάξουν το γκολ. Τα 2/2 μεταξύ
τους στο «Καράνθα» ήταν Goal/Goal. Θα το ποντάρουμε παρότι η γηπεδούχος έχει τη χειρότερη επίθεση με 20 τέρματα σε 29 αγωνιστικές. Αντιμετωπίζει τη χειρότερη άμυνα (28/58) οπότε, ένα γκολ μπορεί να το βρει. Η φιλοξενούμενη πάλι, είναι μία ομάδα που με την έλευση του φορ Χουάνμι, σκοράρει με μεγαλύτερη άνεση.

Tο Goal/Goal στο 2.03 στη Fonbet στα προγνωστικά Primera Division.

ΙΣΠ1 – 29/3, 22:00 Κάντιθ – Γρανάδα: Goal/Goal (Απόδοση: 2,03)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αγωνιστική που μπορεί να κρίνει πολλά

Δυο…εξάποντα ντέρμπι μεταξύ των τεσσάρων που διεκδικούν το πρωτάθλημα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό για την δεύτερη αγωνιστική των Play-Off, στην Stoiximan Super League, και σε συνδυασμό με το άλλο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, μπορεί να διαμορφωθεί μια ολόκληρη κατάσταση στη βαθμολογία.

Φυσικά και οι 8 αγωνιστικές που θα απομένουν το βράδυ της Κυριακής, είναι πολλές, ωστόσο ανάλογα με τα αποτελέσματα αυτής της δεύτερης στροφής, μπορεί να έχουμε συγκεκριμένες συνθήκες.

Για παράδειγμα, σε περίπτωση ήττας του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ στην «OPAP Arena», οι «ερυθρόλευκοι» θα μείνουν στο -8 από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Διαφορά που είναι εξαιρετικά δύσκολο να καλυφθεί στη συνέχεια, επομένως ο Ολυμπιακός πιθανότατα να μείνει εκτός διεκδίκησης τίτλου.

Άλλωστε, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν και τα προημιτελικά της Ευρώπης. Από δυο πολύ απαιτητικά και υψηλής έντασης παιχνίδια, που δεν θα έχουν οι άλλοι.

Ως προς την Κυριακή που έρχεται ωστόσο, για να μην προτρέχουμε, φυσικά και θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο και το αποτέλεσμα του Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ. Τα δυο αυτά παιχνίδια είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Ο ΠΑΟΚ θέλει πάση θυσία τη νίκη, σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τη Μπριζ, ούτως ώστε παραμείνει στη διεκδίκηση του τίτλου μέχρι το φινάλε της σεζόν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Τα τελευταία δευτερόλεπτα που τον πλήγωσαν

Ο Δικέφαλος στερήθηκε δις τον θρίαμβο στις τελευταίες στιγμές στη «Λεωφόρο»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, με το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης», για τη δεύτερη αγωνιστική των Play-Off.

Σε ένα γήπεδο που πληγώθηκε δυο φορές φέτος στις καθυστερήσεις, εκεί όπου στερήθηκε τον θρίαμβο για πρωτάθλημα και Κύπελλο. Αρχικά, για την 7η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί το προβάδισμα (1-2) μέχρι το φινάλε και τον Γερεμέγεφ να σκοράρει στην τελευταία φάση.

Το σκηνικό επαναλήφθηκε και στον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου. Ο Δικέφαλος του Βορρά, με την πλάτη στον τοίχο, έπρεπε να ανατρέψει το 0-1 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα. Πραγματοποιώντας μια εξαιρετική και ολοκληρωτική εμφάνιση, για 120 λεπτά, κατάφερε να προηγηθεί με 0-2 και να έχει στα χέρια του σκορ πρόκρισης.

Ο τραυματισμός του Μπάμπα, διάσειση στο κεφάλι που έστειλε τον Γκανέζο στο νοσοκομείο, ανάγκασε τον ΠΑΟΚ να παίξει με 10 παίκτες για τα τελευταία λεπτά της παράτασης και εκεί ο Λημνιός, πάλι στην τελευταία φάση, μείωσε σε 1-2 και έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι. Τα όσα απίστευτα συνέβησαν στη «ρώσικη ρουλέτα», έδωσαν την πρόκριση στον Παναθηναϊκό, με τον ΠΑΟΚ να πληγώνεται και πάλι στα...χασομέρια.

Σαν κάτι να χρωστάει η ποδοσφαιρική μοίρα στην ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου στο συγκεκριμένο γήπεδο. Κάτι που «καίγεται» να πάρει την ερχόμενη Κυριακή, για να διατηρηθεί σε τροχιά τίτλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ