Connect with us

«Έπεσαν» οι υπογραφές Σαββίδη – Δήμου Θεσσαλονίκης

Και με τη… βούλα στα «χέρια» του Ιβάν Σαββίδη το περίπτερο – αναψυκτήριο στον Κήπο του Ίσκιου, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

«Έπεσαν» οι υπογραφές Σαββίδη – Δήμου Θεσσαλονίκης

Υπογράφηκε σήμερα, Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και εκπροσώπων της πλειοδότριας εταιρίας «DIMERA Group Μονοπρόσωπη ΕΠΕ», συμφερόντων, Ιβάν Σαββίδη, η σύμβαση για τη μίσθωση του περιπτέρου-αναψυκτηρίου στον Κήπο του Ίσκιου, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης («Maison Crystal»).

Η διάρκεια μίσθωσης του περιπτέρου, καθώς και του εξωτερικού του χώρου, στον οποίο δίνεται η δυνατότητα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, σε καθορισμένο από τη μελέτη χώρο, είναι εξαετής, με δυνατότητα παράτασης για τρία χρόνια. Το ελάχιστο όριο για την κατάθεση προσφορών ανερχόταν στα 260.000 ευρώ, ενώ το ποσό με το οποίο τελικώς κατακυρώθηκε ο σχετικός διαγωνισμός είναι τα 262.500 ευρώ ετησίως, για το οποίο προβλέπεται προσαύξηση κατά 3% μετά τα τρία χρόνια.

Εντός του Μαρτίου αναμένεται επίσης η υπογραφή της σύμβασης για τη μίσθωση του περιπτέρου πολιτισμού και αναψυχής στο Κήπο των Εποχών, που κατακυρώθηκε, κατόπιν δημοπρασίας, στην εταιρία «DIMERA Group Μονοπρόσωπη ΕΠΕ». Η μίσθωση του περιπτέρου είναι πενταετής με δυνατότητα παράτασης για τρία χρόνια. Το ελάχιστο όριο για την κατάθεση προσφορών ήταν τα 28.000 ευρώ, ενώ το τελικώς κατακυρωθέν ποσό ανήλθε σε 131.000 ευρώ ετησίως, με ετήσια προσαύξηση κατά 3%.

«Μια χρονοβόρα και δαιδαλώδης διαδικασία, που σημαδεύτηκε όπως πολλές άλλες από τις συνέπειες της γραφειοκρατίας, φτάνει στο τέλος της μετά από δυο περίπου χρόνια εντατικής προσπάθειας, με στόχο την απόλυτη διαφάνεια και το όφελος υπέρ του Δήμου» σημειώνει η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Άννα Αγγελίδου–Πολυχρονιάδου» και προσθέτει: «Πλέον τα περίπτερα της Νέας Παραλίας παραδίδονται στους δημότες και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μπορούν να γίνουν αποδέκτες πολιτιστικών, κοινωνικών, αθλητικών και άλλων δράσεων, παράλληλα με την αναψυχή τους, στο ανανεωμένο παραλιακό μέτωπο της πόλης«

»Από τα εννέα περίπτερα της Νέας Παραλίας, τα τέσσερα θα λειτουργήσουν με ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον προβλεπόμενο από τις αντίστοιχες μελέτες προβλεπόμενο χώρο, εκ των οποίων τα δυο (Maison Crystal και Περίπτερο Κήπου του Νερού) λειτουργούσαν ήδη με τραπεζοκαθίσματα. Τα έσοδα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειας αυτής, ανέρχονται στις 733.600 ευρώ, καθώς από το συνολικό ποσό των 917.000 ευρώ το 20% αποδίδεται στην ΕΤΑΔ (Εταιρία Ακινήτων Δημοσίων Α.Ε.) Τα έσοδα αυτά θα αξιοποιηθούν για τη συντήρηση της παραλίας», καταλήγει η Αντιδήμαρχος.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αιολικός – ΠΑΟΚ Β Live

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

70' στην αναμέτρηση, το 1-0 υπέρ του Αιολικού παραμένει.

https://twitter.com/PAOK_FC/status/1784952237728337929

46΄ Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Τσοπούρογλου έκανε το γύρισμα στον Γκούμα, ο οποίος πρόλαβε να κάνει την προβολή, με την άμυνα του Αιολικού να διώχνει σε κόρνερ.

Εναρξη δευτέρου ημιχρόνου

ΛΗΞΗ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ: Αιολικός - ΠΑΟΚ 1-0

33': 1-0 Ο Αιολικός. Οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση με τους Γιοκέ και Ζάκαριτς, που συνδυάστηκαν και ο Ζάκαριτς με πλασέ άνοιξε το σκορ.

14': Ο ΠΑΟΚ φτάνει κοντά στο γκολ με τον Μπράντονιτς, ο οποίος είδε τη μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι μετά από κεφαλιά που έκανε, σε σέντρα τον Μανιωλούδη.

ΣΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

Αιολικός : Ντόκιτς, Αλιατίδης, Γιοκέ, Ζάκαριτς, Μπενίτεζ, Ιγκνάτοβιτς, Καρανίκας, Μπαλογιάννης, Τριανταφυλλάκος, Νούλας, Ουνγιαλίδης

ΠΑΟΚ Β: Μοναστηρλής, Μανωλιουδάκης, Τασιούρας, Κωττάς, Παντεκίδης, Γιαξής, Γρόσδης, Σπυράκος, Τσοπούρογλου, Μπράντονιτς, Κανίς

 

Ο ΠΑΟΚ Β αντιμετωπίζει στην Αριδαία τον Αιολικό στα πλαίσια των πλέι άουτ της Super League 2

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κωνσταντέλιας: «Είχαμε ψυχή και το θέλαμε…» (vid)

Οι ατάκες του σκόρερ του ΠΑΟΚ on camera

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

 
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες και έμεινε στην διεκδίκηση του τίτλου.
 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ζόαν Σάστρε: Ο… επιζών

Η ξεχωριστή περίπτωση του Ισπανού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Ζόαν Σάστρε είναι ένα από τα πρόσωπα της χθεσινής βραδιάς και της νίκης του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ. Ο Ισπανός ακραίος αμυντικός πέτυχε το τρίτο του γκολ στη φετινή σεζόν, έχοντας πετύχει ένα στο κύπελλο και ένα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Η ασπρόμαυρη καριέρα του ξεκίνησε στις 21 Ιανουαρίου 2022 στο Βόλο, και μάλιστα με γκολ. Ετσι συστήθηκε στο «ασπρόμαυρο» κοινό. Η παρουσία του στον Δικέφαλο έχει περάσει από πολλά κύματα. Στο πρώτο του εξάμηνο έγραψε 17 συμμετοχές με 2 γκολ και 1 ασίστ. Το highlight του ήταν το γκολ εναντίον του Παναθηναϊκού με το οποίο είχε δώσει τη νίκη στον ΠΑΟΚ με 2-1.

Ακολούθησε η περσινή σεζόν στην οποία μέτρησε 31 συμμετοχές με 1 γκολ και 2 ασίστ. Φέτος, έχει φτάσει αισίως τις 28 συμμετοχές και είναι η πλέον παραγωγική του καθώς μετράει 3 γκολ και 4 ασίστ.

Η σχέση του με τον Ραζβάν Λουτσέσκου έχει περάσει από πολλά στάδια, με τον Ρουμάνο τεχνικό να μιλά για τον Ισπανό: «Ο Σάστρε, έχει ποιότητα και μπορεί να βοηθήσει όλη την ομάδα. Το πρόβλημά του είναι ότι μερικές φορές δεν μπορεί να διαχειριστεί το άγχος του και την πίεση ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια. Όταν μπαίνει συγκεντρωμένος, όπως σήμερα, είναι ένας παίκτης που βοηθάει. Είμαι χαρούμενος για αυτόν, για το γκολ που έβαλε και την εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ