Connect with us

Πώς να αποφύγετε τις ουρές στα διόδια

Λίγο πριν την έναρξη των διακοπών και ένα μόλις βήμα πριν από το τριήμερο του 15 Αύγουστου, όλοι σκεφτόμαστε πόσο όμορφα θα περάσουμε στον τόπο προορισμού μας, αλλά και πόσο… δύσκολα θα φτάσουμε μέχρι εκεί!

Στέργιος Αναστασιάδης

Πώς να αποφύγετε τις ουρές στα διόδια

Ειδικά για κάποιους οδηγούς ΙΧ οι εθνικές οδοί είναι συνδεδεμένες κάτι τέτοιες ημέρες με την αυξημένη κίνηση και την αναμονή στα διόδια. Και λέμε για κάποιους γιατί οι υπόλοιποι έχουν ήδη ανακαλύψει τα συστήματα ηλεκτρονικών διοδίων των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων και περνάνε εύκολα και γρήγορα από τα διόδια, αποφεύγοντας τις ουρές, όταν αυτές υπάρχουν.

Στα πλαίσια μάλιστα της υπηρεσίας Διαλειτουργικότητας των ηλεκτρονικών πομποδεκτών, όποιος οδηγός διαθέτει πλέον στο όχημά του πομποδέκτη του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου, της Αττικής Οδού, του αυτοκινητόδρομου ΜΟΡΕΑ, της Ολυμπίας Οδού ή της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, μπορεί να περνάει από τις ηλεκτρονικές λωρίδες όλων αυτών των οδικών δικτύων, καθώς υπάρχει μεταξύ τους σχετική συμφωνία συνεργασίας.

Εδώ στα μέρη μας, η υπηρεσία ηλεκτρονικών διοδίων eway του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου (τμήμα Π.Α.Θ.Ε. από κόμβο Ραχών -περιοχή Στυλίδας-  έως κόμβο Κλειδιού Ημαθίας), προσφέρει και εκπτώσεις για όσους χρησιμοποιούν τον eway πομποδέκτη τους για να περάσουν ηλεκτρονικά από τα διόδια. Μάλιστα, οι εκπτώσεις που δίνονται στους σταθμούς διοδίων του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου, φτάνουν έως και το 80%.  (Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για την υπηρεσία ηλεκτρονικών διοδίων eway, τις δυνατότητες που δίνει και τα εκπτωτικά της προγράμματα, στο www.aegeanmotorway.gr/eway  ή στο 2410 741440).

Τώρα αν ρωτάτε, πώς λειτουργούν τα ηλεκτρονικά διόδια; Πολύ απλά. Με έναν ηλεκτρονικό πομποδέκτη τον οποίο τοποθετείτε στον παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας. «Γεμίζετε» με χρήματα τον πομποδέκτη και έπειτα τον χρησιμοποιείτε για να περνάτε από τις ηλεκτρονικές λωρίδες των διοδίων. Πως βάζετε χρήματα στον πομποδέκτη; Επίσης πολύ απλά, αν και κάθε υπηρεσία ηλεκτρονικών διοδίων δίνει διαφορετικές δυνατότητες.

Για την υπηρεσία ηλεκτρονικών διοδίων eway για παράδειγμα, που είναι και εδώ στην περιοχή μας, μπορείτε να βάλετε χρήματα στον eway πομποδέκτη σας, είτε σταματώντας σε κάποιο σταθμό διοδίων του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου (σε λωρίδα με εισπράκτορα και δίνοντας του τα χρήματα που θέλετε να προσθέσετε), είτε σταματώντας σε ένα από τα Σημεία Εξυπηρέτησης Πελατών της υπηρεσίας eway,  ή ακόμη και με κάποιου είδους τραπεζική κατάθεση (κατάστημα ομίλου Πειραιώς/ web –banking / phone banking).

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Ο λόγος που δεν ανακοίνωσε αποστολή ενόψει ΑΕΚ

Το μεγάλο ερωτηματικό για την αναμέτρηση στην ΟΠΑΠ Αρένα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για πρώτη φορά επί των ημερών του Φατίχ Τερίμ στον «πράσινο» πάγκο, ο Παναθηναϊκός δεν ανακοίνωσε απ’ την παραμονή την αποστολή του αυριανού (24/4) μεγάλου αγώνα με την ΑΕΚ, για την 7η αγωνιστική των play off και θα το κάνει λίγες ώρες πριν το ματς, στο ξενοδοχείο που θα μείνει η ομάδα από το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο Τούρκος τεχνικός θέλει να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Μπερνάρ Ντουάρτε (μετά το τελικό τσεκάρισμα που θα γίνει το αύριο το μεσημέρι) και το κατά πόσο θα είναι διαθέσιμος για το ματς με τους «κιτρινόμαυρους» στην OPAP Arena, μετά τις ενοχλήσεις στους οπίσθιους μηριαίους μύες που ένιωσε στα πρώτα λεπτά του αγώνα με τη Λαμία.

Από εκεί και πέρα, το σημερινό πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση, συνεχίστηκε σε ασκήσεις κατοχής κι άσκηση κυκλοφορίας μπάλας, ενώ ολοκληρώθηκε με εξάσκηση στα τελειώματα. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Σένκεφελντ, ενώ το δικό τους πρόγραμμα έκαναν οι Μάγκνουσον και Πάλμερ-Μπράουν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το τελευταίο πέρασμα από τη Λαμία

Ο Δικέφαλος επιστρέφει σε ένα γήπεδο που βρίσκει τον τρόπο να νικήσει.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με 2-0 στη μοναδική φετινή επίσκεψή του στο ΔΑΚ Λαμίας, σε μια αναμέτρηση στην οποία είχε μετρήσει αρκετές ευκαιρίες με τελικές εντός περιοχής και τελικά άνοιξε το δρόμο για το «τρίποντο» με ένα σουτ του Τάισον στο 71'.

Ο Δικέφαλος είχε βρει το δεύτερο γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μπάμπα να βρίσκεται δίχτυα μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό του στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, έναν τραυματισμό που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να οδηγηθεί εκείνη η αναμέτρηση στα πέναλτι.

Λαμία (Λ. Βόκολος) (3-5-2): Koσέλεφ, Αμαράλ (81’ Κοντονίκος), Τζανετόπουλος (81’ Βασιλαντωνόπουλος), Κορνέζος, Παπαδόπουλος, Νούνιες, Στάνκο, Μαρτίνες (29’ Τζανδάρης), Τσιλούλης, Μάλτσι (60’ Τσούκαλος), Σλίβκα.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου) (4-2-3-1): Koτάρσκι, Γιόνι (75’ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (85’ Τσιγγάρας), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (74’ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Κωνσταντέλιας (84’ Μουργκ), Σαμάτα (36’ Τόμας).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Πενηνταρίζει» ο Σβαμπ!

Οι δύο που τα έχουν ήδη καταφέρει και το ρεκόρ που κυνηγάει ο Αυστριακός!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Εφόσον αγωνιστεί αύριο στο ΔΑΚ "Αθανάσιος Διάκος" κόντρα στη Λαμία, κάτι που είναι και το πιθανότερο, ο Στέφαν Σβαμπ θα "γράψει" την 50η συμμετοχή του τη φετινή σεζόν, επίτευγμα που έχουν ήδη πετύχει οι Μπράντον Τόμας και Γιάννης Κωνσταντέλιας.

Την ίδια στιγμή, ο Αυστριακός μέσος θα φτάσει ακόμα πιο κοντά στο να καταγράψει ρεκόρ σε ότι αφορά τις συμμετοχές του με τα "ασπρόμαυρα" μέσα σε μία σεζόν, κυνηγώντας την επίδοση που "έγραψε" την περίοδο 2021-22.

Πιο συγκεκριμένα, την σεζόν 2020-21, ο 33χρονος μέσος κατέγραψε 48 συμμετοχές, 9 γκολ και 10 ασίστ, την επόμενη "έγραψε" 52 συμμετοχές, 5 γκολ και 5 ασίστ και πέρσι σταμάτησε στις 40 συμμετοχές με 4 γκολ και 1 ασίστ, ενώ φέτος, με πέντε παιχνίδια να απομένουν, έχει 49 συμμετοχές, 9 γκολ και 5 ασίστ, έχοντας την ευκαιρία να "σπάσει" τόσο το προσωπικό του ρεκόρ σε συμμετοχές όσο και σε γκολ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ