Connect with us

Δύσκολες στιγμές για τον Νίκι Λάουντα

Σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Βιέννης νοσηλεύεται ο Νίκι Λάουντα μετά την μεταμόσχευση πνεύμονα στην οποία υποβλήθηκε.

Στέργιος Αναστασιάδης

Δύσκολες στιγμές για τον Νίκι Λάουντα

Ο Αυστριακός θρύλος της Φόρμουλα 1 βρισκόταν στην Ίμπιζα για διακοπές όταν αρρώστησε. Μεταφέρθηκε άμεσα με ιδιωτικό αεροπλάνο στην πατρίδα του και παρέμενε σε νοσηλεία τις προηγούμενες ημέρες. 

Ακόμα δεν έχουν γίνει περισσότερες λεπτομέρειες γνωστές, ωστόσο υπάρχει επιβεβαίωση από το Γενικό Νοσοκομείο της Βιέννης πως ο Λάουντα μπήκε στο χειρουργείο την Πέμπτη καθώς η κατάστασή του ήταν σοβαρή. 

Διαβάστε περισσότερα στο Sdna.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Η μέρα του Γιαννάκη! (pics)

Τα γενέθλια του γιορτάζει σήμερα ο πιο πιστός οπαδός του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πάντα δίπλα στην ομάδα, αφοσιωμένος, αγνός, πιστός στην μεγαλύτερη του αγάπη, ο Γιαννάκης έχει σήμερα (28/4) την τιμητική του! Ο γνωστός φίλος του ΠΑΟΚ γιορτάζει τα γενέθλια του με τους ΑΣ και ΚΑΕ να του εύχονται με μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Χρόνια Πολλά στο Γιαννάκη μας, που έχει σήμερα τα γενέθλια του! Είναι πάντα εδώ, μαζί μας, μαζί με τον ΠΑΟΚ. Ένα φωτεινό παράδειγμα αφοσίωσης, αγάπης, υπομονής και επιμονής» έγραψε από πλευράς του ο μπασκετικός ΠΑΟΚ.

«Γενέθλια έχει, ο πιο πιστός οπαδός μας, ο Γιαννάκης μας! Του ευχόμαστε υγεία, και πολλές «ασπρόμαυρες» χαρές με τον μεγάλο ΠΑΟΚ.
Χρόνια πολλά Γιαννάκη μας!» είναι το μήνυμα του Ερασιτέχνη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου vs ΑΕΚ: Απ’ το μεγάλο σερί στην αδυναμία επικράτησης

Τι κάνει ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ στα ντέρμπι Δικεφάλων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται σήμερα (28/4, 19:30) την ΑΕΚ στην Τούμπα, για την 8η στροφή των Play-Off του πρωταθλήματος Stoiximan Super League. Αυτό θα είναι και το 25 παιχνίδι του Ράζβαν Λουτσέσκου κόντρα στην Ένωση, στην προπονητική του καριέρα.

Η προϊστορία δεν είναι υπέρ του Ρουμάνου τεχνικού και γι' αυτό οφείλονται δυο -κυρίως- παράγοντες. Η παρουσία του Λουτσέσκου στον πάγκο της Ξάνθης, στα πρώτα χρόνια παρουσίας του στην Ελλάδα. Ο Κομίνης. Ο δεύτερος παράγοντας ωστόσο, έχει συνδράμει και σε ένα πολύ μεγάλο αήττητο σερί που έχει «τρέξει» ο Λουτσέσκου με την ΑΕΚ.

Ένα σερί 10 αγώνων, το οποίο ξεκινά από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος το 2018 και ολοκληρώνεται με το ισόπαλο 1-1 της Τούμπας, για τα Play-Off της σεζόν 2021/22. Εκεί ο ΠΑΟΚ μέτρησε συνολικά 6 νίκες και 4 ισοπαλίες, για τους δυο εγχώριους θεσμούς, χτίζοντας μια τρομερή παράδοση εντός και εκτός έδρας με την ΑΕΚ.

Ό,τι ακολούθησε δεν ήταν αναμενόμενο. Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται ιδιαίτερα τα τελευταία δυο χρόνια να επιβληθεί της ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, στις σεζόν 2022/23 και 2023/24, οι «ασπρόμαυροι» έχουν κερδίσει μόλις μια φορά την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Σε ένα σύνολο 8 αγώνων, η ΑΕΚ μετρά τέσσερις νίκες, ο ΠΑΟΚ μια ενώ ακόμη δυο αναμετρήσεις έχουν ολοκληρωθεί χωρίς νικητή. Μάλιστα, από τις 19 Φεβρουαρίου 2023 και την τελευταία νίκη του Δικεφάλου του Βορρά με 2-0 στην Τούμπα, η Ένωση τρέχει το δικό της αήττητο σερί έξι αγώνων.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα του Λουτσέσκου κόντρα στην ΑΕΚ:

Ξάνθη - ΑΕΚ 0-0
Ξάνθη - ΑΕΚ 0-1 (Κύπελλο)
ΑΕΚ - Ξάνθη 2-1
ΑΕΚ - Ξάνθη 4-1
Ξάνθη - ΑΕΚ 0-0
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-0 
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-3 (στα χαρτιά)
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-2 (τελικός Κυπέλλου)
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-0
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-1
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-0 (τελικός Κυπέλλου)
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-0
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-0 (Κύπελλο)
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-2 (Κύπελλο)
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-1
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-1 
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-1
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-0
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-0
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-1 
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 4-0
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-0 (τελικός Κυπέλλου)
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-0
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-1
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Με τα γκολ στο ντέρμπι της Ανδαλουσίας

Το ντέρμπι μεταξύ της Μπέτις με την Σεβίλλη ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα της Primera Division και το BetMarket.gr έχει τα προγνωστικά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η 33η αγωνιστική στην Α' Ισπανίας έχει και σήμερα τέσσερις αγώνες, ξεχωρίζει το τεράστιο ντέρμπι μίσους Μπέτις – Σεβίλλη. Ας δούμε λοιπόν, τα προγνωστικά της Primera Division (28/04/24).

Κάντιθ – Μαγιόρκα

Τηλεοπτική μετάδοση: Novasports Start

Ανάλυση Κάντιθ

Η Κάντιθ έφαγε τέσσερα γκολάκια στη Χιρόνα (1-4). Και λίγα ήταν βάσει της εικόνας του αγώνα. Είναι τίμια η προσπάθεια που κάνει, αλλά το ρόστερ της δεν είναι για τα μεγάλα σαλόνια. Ζόρικο το πρόγραμμα μέχρι το τέλος. Πολύ δύσκολα θα τη σκαπουλάρει.

Ανάλυση Μαγιόρκα

Η Μαγιόρκα το πάλεψε αρκετά στην έδρα της Σεβίλλης (1-2). Διατηρεί μία σεβαστή απόσταση από τη νυν αντίπαλό της, αλλά εάν χάσει σήμερα, θα ζορίσει η κατάσταση. Πιστεύουμε, πάντως, ότι το τέλος της σεζόν θα τη βρει στην Primera Division.

Προγνωστικά στο Κάντιθ – Μαγιόρκα

«Αίμα κι άμμος» αυτή η αναμέτρηση, καθώς ειδικά η Κάντιθ δεν έχει κανένα περιθώριο και χρειάζεται μόνο τη νίκη, ώστε να εκμεταλλευτεί την ήττα της Θέλτα χθες (0-3 στην Αλαβές) και να μπει ξανά στο κόλπο της παραμονής. Η Μαγιόρκα, βολεύεται και με την ισοπαλία και
με αυτό το σκεπτικό θα κατέβει στον αγωνιστικό χώρο. «Κλειστό» το βλέπουμε το ματς, αλλά το ίδιο ισχύει και για τους μπουκ. Εξ ου και το 1.40 μέσο όρο στο Under. Τα 7/7 μεταξύ τους στο «Καράνθα», πάντως, ήταν τουλάχιστον Over 1,5. Το Over 1,5 πληρώνει 1.70 στη Stoiximan στα προγνωστικά για την Primera Division (28/04/24).

Γρανάδα – Οσασούνα

Τηλεοπτική μετάδοση: Novasports 1 HD

Ανάλυση Γρανάδα

Η Γρανάδα έκοψε δύο βαθμούς από την Μπιλμπάο (1-1), αλλά δεν παίζει να σωθεί. Προσπαθεί, πάντως, με όλες τις δυνάμεις να πάρει θετικά αποτελέσματα. Είναι σαφής η βελτίωσή της με την έλευση του τεχνικού Σαντοβάλ στο τιμόνι της. Καλό είναι να τον κρατήσει για τη Σεγούντα.

Ανάλυση Οσασούνα

Η Οσασούνα έπαιξε για ένα ημίχρονο μπάλα στη Βαγεκάνο. Στην επανάληψη… ξέχασε να βγει στον αγωνιστικό χώρο και μετά το 80’ έπαθε και ένα… μπλακ άουτ. Δέχτηκε δύο γκολ σε ένα τετράλεπτο και έχασε 2-1. Περισσότερο σαν… χάρη φάνηκε ότι έκανε.

Προγνωστικά στο Γρανάδα – Οσασούνα

Η Γρανάδα θέλει να εξαντλήσει όλες τις ελπίδες της για την αποφυγή του οδυνηρού υποβιβασμού. Η Οσασούνα από την άλλη, κάνει υπομονή να τελειώσει η σεζόν ώστε να προετοιμαστεί για τη νέα, η οποία θα τη βρει χωρίς τον τεχνικό Αρασάτε στον πάγκο της. Κατεβαίνει χωρίς κίνητρο και με 3-4 σημαντικές απουσίες. Επίσης, έχασε στις 3/4 επισκέψεις στο «Καράνθα». Ο 1 στο dnb δίνει 1.71 στη Novibet στα προγνωστικά για την Primera Division (28/04/24).

Βιγιαρεάλ – Βαγιεκάνο

Τηλεοπτική μετάδοση: Novasports 1 HD

Ανάλυση Βιγιαρεάλ

Η Βιγιαρεάλ δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για να βγει στο Κόνφερενς. Δεν κρατάει την τύχη στα χέρια της, αλλά αφού έφυγε με τους 3 βαθμούς από την Αλμερία (2-1) στο 90+3’, δικαιούται να ελπίζει. Εννοείται ότι μόνο με «τρίποντο» σήμερα θα παραμείνει μέσα στο
κόλπο.

Ανάλυση Βαγεκάνο

Η Βαγεκάνο προέβη σε επική ανατροπή επί της Οσασούνα (2-1) μέσα σε ένα τετράλεπτο (80’ – 84’) και ανέβασε τη διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη στους 9 βαθμούς. Πρακτικά, έχει «καθαρίσει» με την υπόθεση παραμονή, κατά συνέπεια, ίσως είναι πιο χαλαρή σήμερα.

Προγνωστικά στο Βιγιαρεάλ – Βαγεκάνο

Η Βαγεκάνο μετράει 7/8 ήττες στη Βιγιαρεάλ. Επίσης, έχασε στις 4/5 εξόδους στο πρωτάθλημα. Επιπλέον, θα ξέρει το αποτέλεσμα της άμεσής διώκτριά της, Κάντιθ, καθώς αυτή αγωνίζεται νωρίτερα. Εάν δεν έχει κερδίσει, θα είναι πιο άνετη η ίδια. Επιπροσθέτως, ακόμη κι αν ηττηθεί σήμερα, υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική την ουραγό Αλμερία και θα πάρει εκεί ό,τι χρειάζεται. Επομένως, έχει περιθώρια για μία γκέλα. Ο 1 στο 1.83 στη Stoiximan με το «Δύο και… ταμείο» (πρώιμη πληρωμή).

Μπέτις – Σεβίλλη

Τηλεοπτική μετάδοση: Novasports 1 HD

* Τοπικό ντέρμπι τεράστιου μίσους.

Ανάλυση Μπέτις

Η Μπέτις είναι αυτή τη στιγμή το… αφεντικό αναφορικά με την κατάκτηση της 7ης θέσης, η οποία οδηγεί στο Κόνφερενς Λιγκ της ερχόμενης σεζόν. Προέρχεται από 2/2 νίκες στο πρωτάθλημα. Η προηγούμενη φορά που συνέβη αυτό φέτος, ήταν στα τέλη Οκτωβρίου.

Ανάλυση Σεβίλλη

Η Σεβίλλη δε… χαρίστηκε στη Μαγιόρκα. Πήρε το «τρίποντο» (2-1) και άφησε πίσω της τον «εφιάλτη» του πιθανού υποβιβασμού. Πολύ καλή η εικόνα της με τον τεχνικό Κίκε Φλόρες. Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο ότι θα τον κρατήσει και τη νέα σεζόν.

Προγνωστικά στο Μπέτις – Σεβίλλη

Η Μπέτις έχει το κίνητρο, αλλά η Σεβίλλη δε θα… χαριστεί, καθώς υπάρχει άσβεστο μίσος. Χαμηλό ασφαλώς το όριο στις κάρτες, διότι θα πέσουν κορμιά. Είναι, όμως, τίμιο το Goal/Goal. Το έφεραν στα 6/8 μεταξύ τους ματς στο «Βιγιαμαρίν». Επίσης, η γηπεδούχος μετράει 6/7 και η φιλοξενούμενη 4/6, αμφότερες ανεξαρτήτως έδρας. Το Goal/Goal πληρώνει 1.84 στο Pamestoixima στα προγνωστικά για την Primera Division (28/04/24).

Προγνωστικά Primera Division – Betmarket επιλογές (28/04/24)

28/04, 15:00 Κάντιθ – Μαγιόρκα Over 1,5 @1.70
28/04, 22.00 Μπέτις – Σεβίλλη  Goal/Goal @1.84

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ