Connect with us

Uncategorized

Μπαλτάκος κατά Αυγενάκη: «Αποκλειστικά θέμα της ΕΠΟ η διαιτησία»

Η πρώτη τοποθέτηση του νέου πρόεδρου

PAOK24

Μπαλτάκος κατά Αυγενάκη: «Αποκλειστικά θέμα της ΕΠΟ η διαιτησία»

Την διαφωνία του με την τροπολογία του Υφυπουργείου Αθλητισμού, αναφορικά με την επαγγελματική διαιτησία, εξέφρασε ο Τάκης Μπαλτάκος, στις πρώτες δηλώσεις του μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΕΠΟ. «Νόμοι αντισυνταγματικοί δεν θα εφαρμόζονται από την ΕΠΟ», υπογράμμισε ο νέος επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και πρόσθεσε με έμφαση: «Η διαιτησία είναι αποκλειστικά θέμα της ΕΠΟ, κανενός υπουργού. Τελεία και παύλα».

Ο Τάκης Μπαλτάκος αναφέρθηκε επίσης στην Αθλητική Δικαιοσύνη, προαναγγέλοντας αλλαγές στο Καταστατικό, ώστε όλες οι αποφάσεις που αφορούν αγωνιστικά ζητήματα να εκδίδονται το αργότερο μέσα σε πέντε ημέρες, ενώ έκανε λόγο και για επαναφορά της κλήρωσης των δικαστών που στελεχώνουν τα πειθαρχικά όργανα.

«Ευχαριστώ τους πάντες, όσους με υπέδειξαν και όσους συμμετείχαν στη διαδικασία των εκλογών. Από τη στιγμή αυτή δεν υπάρχουν χαμένοι και κερδισμένοι, υπάρχει μόνο σφουγγάρι, ένα σφουγγάρι που σβήνει οτιδήποτε έχει γίνει μέχρι σήμερα. Θα κάνουμε προσπάθεια να αναβαθμιστεί ο ρόλος της ΕΠΟ, να ενισχυθεί η κυριαρχία της στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να γίνει ένας οργανισμός εφάμιλλος των Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών», ανέφερε αρχικά ο κ. Μπαλτάκος και συνέχισε:

«Για τη διαιτησία, νόμοι αντισυνταγματικοί δεν θα εφαρμόζονται από την ΕΠΟ. Το Σύνταγμα είναι σαφές και προβλέπει σωματειακή αυτονομία. Η ΕΠΟ δεν εφαρμόζει νόμους αντισυνταγματικούς. Έχει μέλη τις ΕΠΣ και είναι μέλος της UEFA. Ακούει τις ΕΠΣ, συνεργάζεται με την UEFA. Ό,τι είναι να γίνει στη διαιτησία, θα το κάνει η ΕΠΟ. Ό,τι δεν το κάνει η ΕΠΟ, απλά δεν θα περάσει. Πάντοτε σε συμφωνία με τη FIFA και την UEFA. Η διαιτησία είναι αποκλειστικά θέμα της ΕΠΟ, κανενός υπουργού. Τελεία και παύλα.

Στην αθλητική δικαιοσύνη πρέπει να βγαίνουν γρήγορα οι αποφάσεις. Θα περάσουμε διατάξεις στο Καταστατικό, ώστε όσες δίκες έχουν αγωνιστικό περιεχόμενο, θα ορίζονται σε δύο μέρες και η απόφαση θα βγαίνει σε τρεις ημέρες. Σύνολο πέντε μέρες. Όποιος δικαστής δεν τηρεί αυτή τη διάταξη θα παύεται από τη Γενική Συνέλευση. Αν δεν μπορεί ο δικαστής να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα, να παραιτηθεί. Αλλιώς θα τον παύσει η ΕΠΟ. Επίσης, ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου δεν θα στέλνει όποιους δικαστές επιθυμεί. Οι δικαστές θα κληρώνονται, όπως συμβαίνει στα πολιτικά δικαστήρια. Είναι απαραίτητες αυτές οι αλλαγές».

Καταλήγοντας, ο νέος πρόεδρος της ομοσπονδίας επισήμανε: «Η ΕΠΟ θα διοικηθεί με αυστηρότητα, ταχύτητα και σθένος στη λήψη αποφάσεων. Το προσωπικό θα διοικηθεί με αυστηρότητα και δικαιοσύνη. Όπως είπα και στην αρχή, σφουγγάρι. Όλα ξεκινάνε σήμερα από την αρχή».

ΣΧΟΛΙΑ

Uncategorized

Παναθηναϊκό: Με Αλαφούζο η τελευταία προπόνηση – Με Γεντβάι η αποστολή

Οι επιλογές του Φατίχ Τερίμ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (31/3, 18:00) στη Λεωφόρο στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής αυτού του «μίνι» πρωταθλήματος, και θέλει να δώσει συνέχεια στο θετικό ξεκίνημα που έκανε στα πλέι οφ μετά το «διπλό» επί του Ολυμπιακού.

Το παρών στην τελευταία προπόνηση πριν την αναμέτρηση με τον Δικέφαλο έδωσε και ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο ισχυρός άνδρας των «πράσινων» είχε τετ α τετ τόσο με τον Φατίχ Τερίμ όσο και με τους παίκτες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Τιν Γεντβάι, που ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του, επέστρεψε στην αποστολή μετά από ένα διάστημα πέντε εβδομάδων.

Στην αποστολή του Παναθηναϊκού για την αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΟΚ βρίσκονται οι: Λοντίγκιν, Ντραγκόφσκι, Λίλο, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Κότσιρας, Ακαϊντίν, Πέρεθ, Μπακασέτας, Μπερνάρ, Τσέριν, Μαντσίνι, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Βιλένα, Αράο, Βέρμπιτς, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Γερεμέγεφ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Uncategorized

Ο Τσάμπι Αλόνσο ανακοίνωσε ότι μένει στη Λεβερκούζεν

Η απόφαση του Ισπανού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο κύβος ερρίφθη. Ο Τσάμπι Αλόνσο έβαλε τέλος στις εικασίες ανακοινώνοντας την απόφασή του να παραμείνει στον πάγκο της Μπάγερ Λεβερκούζεν, και πλέον τα επόμενα σήριαλ που θα αφορούν τον επόμενο προπονητή της Λίβερπουλ και της Μπάγερν Μονάχου, έχουν ένα σενάριο λιγότερο. Ο Ισπανός τεχνικός ενημέρωσε τους ποδοσφαιριστές της Λεβερκούζεν στη χθεσινή πρωινή προπόνηση και λίγες ώρες αργότερα το επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου: «Ήταν μια σεζόν με πολλές εικασίες σχετικά με το μέλλον μου. Είχαμε πολλά παιχνίδια, ήμασταν απασχολημένοι και συγκεντρωμένοι. Χρησιμοποίησα τη διεθνή διακοπή για να σκεφτώ καλύτερα και να πάρω μια απόφαση. Την περασμένη εβδομάδα είχα μια συνάντηση με τους υπεύθυνους του συλλόγου, είχα μια συνομιλία με τον πρόεδρο, και ενημέρωσα για την απόφαση να συνεχίσω να είμαι προπονητής της Μπάγερ Λεβερκούζεν. Νιώθω ότι αυτό είναι το σωστό μέρος για να είμαι για εμένα ως νέος προπονητής. Η απόφασή μου ελήφθη. Μένω στη Λεβερκούζεν». Όπως ήταν φυσικό, ο Αλόσνο ρωτήθηκε για όλα όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα και το μεγάλο ενδιαφέρον από Λίβερπου και Μπάγερν Μονάχου: «Δεν θα ήταν σωστό να μιλήσω για άλλους συλλόγους σε αυτήν την κατάσταση. Είναι σύλλογοι που σέβομαι, έπαιξα εκεί, έχω ισχυρούς δεσμούς μαζί τους, αλλά δεν είναι σωστό να μιλάω για αυτούς αυτή τη στιγμή. Είναι περισσότερο για την πεποίθηση που έχω ότι βρίσκομαι στο σωστό μέρος, στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, ότι θέλω να συνεχίσω να μεγαλώνω με τον σύλλογο και τους παίκτες». Πλέον, ο Τσάμπι Αλόνσο έχει να διανύσει τη διαδρομή μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Γερμανία, με τη Λεβερκούζεν να είναι στην κορυφή της Bundesliga, όπου απέχει 10 βαθμούς από την πρωταθλήτρια Μπάγερν, με οκτώ παιχνίδια να απομένουν, ενώ είναι επίσης αήττητη σε 38 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις: «Είμαστε σε μια κατάσταση που πρέπει να απολαύσουμε. Έχουμε δύο μήνες μπροστά μας, θα είναι πολύ έντονο και απαιτητικό. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και ήταν καλό που πήρα την απόφαση την περασμένη εβδομάδα. Μόλις πήρα την απόφαση, το πιο σημαντικό ήταν να τη μοιραστώ με όλους και να τους δώσω πίσω τον σεβασμό που μου έδειξαν -- τους οπαδούς, το επιτελείο μου, τους παίκτες. Ενημέρωσα τους παίκτες σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια της συζήτησης της ομάδας. Δεν πρόκειται να κάνουμε εικασίες για το μέλλον πια, έχουμε κάνει αρκετά εικασίες. Αυτό που θέλω είναι να απολαμβάνω εκεί που είμαι και τώρα απολαμβάνω τον χρόνο μου στο Λεβερκούζεν.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Uncategorized

Κι άλλο γκολ από τα αποδυτήρια! Γαλλία – Γερμανία 0-1 στα 7 δευτερόλεπτα!

Η Γερμανία μπήκε φουριόζα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά το γκολ της Αυστρίας στο 6ο δευτερόλεπτο στο φιλικό με τη Σλοβακία, ήρθε το γκολ της Γερμανίας στο 7ο δευτερόλεπτο του φιλικού με τη Γαλλία!

 

https://twitter.com/Sachk0/status/1771628915439616495

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ