Connect with us

«Έχετε μένος απέναντι σε κάθε υγιή επενδυτή»

Πρωτοφανής κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πάνο Καμμένο με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και την κατάθεση τροπολογίας η οποία παρέχει την απαλλαγή αστικών ευθυνών για περιπτώσεις παραβιάσεων λαθρεμπορίου.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

«Έχετε μένος απέναντι σε κάθε υγιή επενδυτή»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε την άμεση απόσυρση της τροπολογίας, αφού σύμφωνα με τον ίδιο δε δόθηκε καμία εξήγηση και έγινε δεκτή από την κυβέρνηση στο παρά πέντε της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

«Σας καλώ προσωπικά να προστατεύσετε το κύρος του Κοινοβουλίου, σας καλώ να πείτε στον πρωθυπουργό να αποσύρει την τροπολογία» είπε αρχικά και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Αν δεν μπορείτε να συμπεριφερθείτε με αίσθημα ευθύνης, μην κρύβετε τον αυταρχισμό εκείνων που θέλουν να γίνουν καθεστώς. Καλώ την κυβέρνηση είτε να αποσύρει την τροπολογία είτε να δώσει εξηγήσεις ποιον ευνοεί».

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η απάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος σχολίασε τα όσα είπε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για μένος απέναντι σε κάθε υγιή επενδυτή.

«Η τροπολογία είναι οριζόντια. Αφορά κάθε επιχείρηση. Αφορά και την ΣΕΚΑΠ, αλλά όχι μόνο αυτή. Σας προκαλώ κ. Μητσοτάκη να πάμε μαζί στην Ξάνθη να μιλήσουμε με την τοπική κοινωνία, να μιλήσουμε με τους εργαζόμενους. Τη ΣΕΚΑΠ και την ευθύνη της λαθρεμπορίας και της χρεωκοπίας την έχουν κάποιοι πιο πριν επί κυβερνήσεως σας, που την χρεοκοπήσανε και κάνανε και λαθρεμπόριο κάτω από τα μάτια της κυβερνήσεως σας. Ποιοι ήταν αυτοί; Με ποιών τις ευθύνες λειτουργούσαν; Γιατί έκλειναν επιχειρήσεις και έβγαζαν τα λεφτά έξω; Ποιος τους έβαζε πλάτη;» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

«Δε σβήνεται κανένα πρόστιμο. Οι καταλογισμοί για τις τελωνειακές παραβάσεις ισχύουν και ισχύουν για αυτούς που τις διέπραξαν. Δε δημιουργείται καμία δημοσιονομική επιβάρυνση. Δίνεται η δυνατότητα σε μια υγιή επιχείρηση να μπορεί να λειτουργεί και να έχει τους εργαζόμενους. Αυτό το ονομάζεται φωτογραφική διάταξη. Ξέρετε τι είναι φωτογραφικό; Το μένος σας απέναντι σε κάθε υγιή επενδυτή που δε θέλει να σας παραδοθεί, που δε θέλει να παραδοθεί στη δική σας διαπλοκή».

Καμμένος σε ΝΔ: Εσείς φιλούσατε κατουρημένες ποδιές του Σαββίδη

Στη συζήτηση πήρε μέρος και ο υπουργός Εθν. Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Πάνος Καμμένος ο οποίος σχολίασε τα εξής:

«Εκπλήσσομαι από τη θέση της ΝΔ. Είναι μικρός ο κόσμος. Θα του έλεγα να ρωτήσει τους βουλευτές ΝΔ που εκλιπαρούσαν τον Ιβάν Σαββίδη το 2013 να πάρει τη ΣΕΚΑΠ. Ρωτήστε τον κ. Κεδίκογλου που εκλιπαρούσε να πάρει ο Σαββίδης τη ΣΕΚΑΠ. Γιατί δεν ρωτάτε βουλευτές της ΝΔ από τη Μακεδονία που εκλιπαρούσαν τον Σαββίδη.

Τότε η ΝΔ είχε υποσχεθεί όχι μόνο διαγραφή παλιών προστίμων αλλά και ότι τα μηχανήματα που είχαν μπλοκάρει στα τελωνεία θα απελευθερώνονταν χωρίς πρόστιμα. Καταθέτει ονομαστική για όσα έπρεπε να κάνει όταν ήταν στην κυβέρνηση Αυτό που εμείς λέμε είναι ότι θα φέρουμε τροπολογία και όπου υπάρχουν επενδύσεις σε επιχειρήσεις που πάνε να κλείσουν.

Πράττεται αντεθνικά όπως οι ευρωβουλευτές σας. Εμποδίζετε επενδύσεις ακόμα και εκείνες που εσείς φέρατε φιλώντας κατουρημένες ποδιές του Σαββίδη».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δύο μεγάλα ρεκόρ χάρη στην… γκολάρα του Σάστρε!

Μοναδικά επιτεύγματα στην 98χρονη ιστορία του ΠΑΟΚ!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το σημαντικότερο όλων χθες το βράδυ στην Τούμπα, ήταν πως ο ΠΑΟΚ, με τη νίκη του εις βάρος της ΑΕΚ με σκορ 3-2, παρέμεινε "ζωντανός" στη "μάχη" του τίτλου.

Ωστόσο, χάρη στο γκολ του Γιοάν Σάστρε στο 90ο λεπτό, ο Δικέφαλος πέτυχε δύο σπουδαία ρεκόρ, όμως ενημερώνει η εξαιρετική σελίδα στο Facebook "Η Ασπρόμαυρη Βίβλος".

Πιο συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε τόσο το ρεκόρ περισσότερων γκολ όσο και των περισσότερων νικών σε μία σεζόν, φτάνοντας τα 127 γκολ και τις 37 νίκες!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Mία καρδιά, μία φωνή, μία ανατροπή! (vid)

O θρίαμβος του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ… αλλιώς: Η “χορταστική” παρακάμερα του χθεσινού ντέρμπι της Τούμπας!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ένα βίντεο διάρκειας 9,5 λεπτών, με τα καλύτερα στιγμιότυπα της παρακάμεράς της από το χθεσινοβραδινό ντέρμπι της Τούμπας, "ανέβασε" πριν από λίγο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον λογαριασμό που διατηρεί στο Youtube.

Η άφιξη των "ασπρόμαυρων" στην Τούμπα, η προθέρμανση, τα γκολ των ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου από... μέσα, οι αντιδράσεις του πάγκου αλλά και της κερκίδας, οι έντονοι πανηγυρισμοί στο φινάλε, όλα συγκεντρωμένα σε ένα βίντεο:

Απολαύστε το:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απίστευτο: Αποφάσισε η ΕΠΟ για τον τελικό!

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για το γήπεδο και την ημερομηνία του τελικού Κυπέλλου!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δεν είναι... Πρωταπριλιά! Η ΕΠΟ αποφάσισε για την ημερομηνία και το γήπεδο του τελικού του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας, με τη σχετική ανακοίνωση να αναφέρει:

"Το Σάββατο 25 Μάϊου 2024 στις 20:30 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου θα διεξαχθεί ο Τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, Παναθηναϊκός-Άρης. Την απόφαση έλαβε σήμερα η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία επικύρωσε τη σχετική απόφαση της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ.

Η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με την Cosmote που είναι ο τηλεοπτικός πάροχος της διοργάνωσης και τη Super League 1 για την ολοκλήρωση των Play off του πρωταθλήματος.

Επίσης, ελήφθησαν υπόψη τα προγράμματα των διεθνών διοργανώσεων και η διεξαγωγή του τελικού του UEFA Europa Conference League στις 29 Μάϊου στην Αθήνα".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ