Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Είμαστε σαν… τρόικα, χρειαζόμαστε δύο χρόνια»

Ο Νίκος Κωνσταντινίδης φιλοξενήθηκε στον "αέρα" της εκπομπής "Τρόικα" στο Libero 107,4 και μίλησε για την κατάσταση της ομάδας, για το οικονομικό που παραμένει το μεγάλο θέμα, για τη διαιτησία, αλλά και για τον… Γιάνκοβιτς.

Νίκος Μοσχοβίτης

«Είμαστε σαν… τρόικα, χρειαζόμαστε δύο χρόνια»

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το παιχνίδι με τη Φάλκο Σομπατέλι σήμερα και την ευρωπαϊκή συμμετοχή φέτος:
«Δε θα έλεγα ότι είναι η πιο αδύναμη ομάδα, θα έλεγα όμως ότι είναι ένα ματς, από τα πιο βατά στον όμιλο. Είμαι από τους πρώτους που θα έβαζα πάνω στο τραπέζι, αν μπορεί μια ομάδα που είναι στην κατάσταση του ΠΑΟΚ φέτος, να παίζει στην Ευρώπη. Αν τα βάλεις στη ζυγαριά, προσθέτει πολλά και κυρίως είναι η υπεραξία σε κάποιους ξένους παίκτες. Είναι λίγο δίκοπο μαχαίρι. Θα ήταν πολύ δύσκολο να βρούμε τα συμβόλαια που βρήκαμε, με το μπάτζετ μας φέτος. Είναι μονόδρομος η συμμετοχή. Κάθε χρόνο είναι και καλύτερο το BCL. Προσθέτει brand value, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει το δικό του και ίσως το προσθέτει στη διοργάνωση. Το μεγαλύτερο κίνητρο είναι για τα συμβόλαια των παικτών».

Για το ξεκίνημα της σεζόν στο αγωνιστικό κομμάτι:
«Το ρόστερ είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι ξεκίνησε πολύ αργά και ουσιαστικά, παίζει χωρίς προετοιμασία. Όσοι παρακολουθούν μια επαγγελματική ομάδα, ξέρουν ότι όλη η σεζόν βγαίνει από την προετοιμασία. Αυτή η ομάδα, δεν έχει κάνει καθόλου προετοιμασία. Φαίνεται ποιες ομάδες έχουν κάνει προετοιμασία. Ο Άρης, για παράδειγμα, έχει ένα ρόστερ πιο δυνατό ρόστερ από εμάς, πιο μεγάλο βάθος και βλέπετε ότι τα αποτελέσματα είναι ίδια με τα δικά μας».

Για τον Σμιθ και την εμπειρία του Μαργαρίτη:
«Τον παρακολουθούσε χρόνια η ομάδα. Φέτος ωρίμασαν οι καταστάσεις και ήρθε. Ήταν στα ραντάρ της ομάδας τα δύο τελευταία χρόνια. Ο αρχηγός είναι η ψυχή της ομάδας, συμπλήρωσε τα 200 παιχνίδια κι έχει μπει στο πάνθεον».

Για το οικονομικό που παραμένει το μεγάλο πρόβλημα:
«Με αυτό που γίνεται φέτος, εμείς έχουμε έναν τελείως άχαρο και τεχνοκρατικό ρόλο. Είμαστε όπως η τρόικα για την Ελλάδα. Μπήκαμε για να κάνουμε περικοπές και να αυξήσουμε τα έσοδα. Είναι θέμα δύο ετών, για να μπορέσουμε να φτάσουμε την ομάδα στο επίπεδο να μη χρειάζεται εξωτερική βοήθεια. Ο πρώτος χρόνος είναι πιο δύσκολος, γιατί υπάρχουν πολλές εκχωρήσεις από την προηγούμενη διοίκηση και δικαίως. γιατί δε θα μπορούσε η ομάδα να παίζει. Στο τέλος της δεύτερης χρονιάς, πιστεύουμε ότι θα είμαστε καλά. Εμείς είμαστε εδώ για να βρούμε ιδιοκτήτη. Πάμε μήνα-μήνα, τίποτα δεν είναι βέβαιο».

Για το άρθρο 99:
«Οι δόσεις έχουν τελειώσει, αλλά υπάρχουν άλλες εκκρεμότητες. Ίσχυσε αυτό που έλεγε η διοίκηση, αλλά έχουν προκύψει άλλα».

Για τον αριθμό των 1926 διαρκείας που πουλήθηκαν φέτος:
«Αν ήταν λιγότερα, θα αγόραζα εγώ τα υπόλοιπα. Είναι 2,5 φορές περισσότερα από πέρσι, που ήταν γύρω στα 800».

Για τις ανακοινώσεις του ΠΑΟΚ για τη διαιτησία:
«Ο κ. Παπαπέτρου που σφύριζε προχθές, η κ. Τσαρούχα που ήταν με τον Ιωνικό, σαφώς και δεν έχουν κίνητρο. Δεν ξέρω γιατί το κάνουν. Υπάρχει μία εμπάθεια, μία προκατάληψη. Πλέον όταν ακούμε Τσαρούχα, ξέρουμε τι γίνεται. Παρεξηγήθηκε η δήλωση που βγάλαμε. Υπάρχει σαφές προβάδισμα του Παναθηναϊκού αυτήν την περίοδο, αλλά ο διαιτητής ήταν προκλητικός. Και το κάνουν από εμπάθεια. Δε μπορεί να μη σέβονται τις προσπάθειες, παικτών, προπονητή και τη δική μας και αυτό το άθλημα που έχει φέρει μεγάλες επιτυχίες. Το παιχνίδι ήταν φοβερό, έκανε comeback ο ΠΑΟΚ με ένα σερί 17-0, αλλά δε γυρνούσε το παιχνίδι. Είχε πολύ ωραία ατμόσφαιρα, και το χαλάει ο διαιτητής με 2-3 σφυρίγματα! Εγώ είχα πολύ θετικά συναισθήματα για τον Καλάθη και τον Παπαγιάννη ως παίκτες της Εθνικής ομάδας, μπήκαν στο τέλος να φωτογραφηθούν μαζί τους μικρά παιδιά και υπήρχαν οπαδοί που γιούχαραν και έφυγαν τα παιδιά. Αν δεν υπήρχε αυτή η κακή διαιτησία, δε θα υπήρξε αυτό το κοινό αίσθημα. Φέρνουν αποτελέσματα, που κάνουν κακό στο ελληνικό μπάσκετ. Η ανακοίνωση έγινε για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και το προϊόν. Δώσαμε συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, επ’ ουδενί δε χάσαμε από τη διαιτησία».

Για το θέμα που πήγε να προκύψει με τον Γιάνκοβιτς:
«Μας προκάλεσε μεγάλο εκνευρισμό, ασχολούμασταν όλη την Κυριακή να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε… ροδάκινα. Δε μπορούμε να ασχολούμαστε με το παιχνίδι του καθενός. Είτε του παίκτη, είτε του ατζέντη, είτε του συμπολίτη, είτε των άλλων ομάδων που τον διεκδικούν. Δεν είναι ένας παίκτης που δε θέλουμε, θα βοηθούσε πολύ τον ΠΑΟΚ, αλλά είναι πολύ κακή νοοτροπία, να χρησιμοποιείς μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Δε μπορείς να κάνεις παιχνίδια με ένα τέτοιο σωματείο».

Για το παιχνίδι με τον Κολοσσό Ρόδου που ακολουθεί στο πρωτάθλημα:
«Το πρωτάθλημα τώρα αρχίζει για εμάς, όπως λέει και ο πρόεδρος μας. Τώρα θα παίξουμε με τους πραγματικούς μας αντιπάλους».

Για το αν σκέφτονται ενίσχυση στο ρόστερ:
«Όχι… Δεν ξέρω αν θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις. Αυτή είναι η δουλειά του Νίκου Σταυρόπουλου, του οποίου τις εισηγήσεις του, διαχειριζόμαστε ως διοίκηση. Είναι ο ενδιάμεσος κρίκος ανάμεσα στο αγωνιστικό και τη διοίκηση. Σαφώς υπάρχει κενό μετά την αποχώρηση Ζουρνατσίδη. Είναι ανορθόδοξο να υπάρχει μια ομάδα χωρίς GM. Όταν έχεις όμως ένα ελλειμματικό ισολογισμό, δε μπορείς να προσθέσεις και άλλα έξοδα. Υπήρξε η εισήγηση του κ. Σταυρόπουλου, ότι μπορούμε να πορευτούμε έτσι».

Για τον πρόεδρο, Άρη Καρακούση:
«Είναι φοβερός άνθρωπος, με την ψυχραιμία του και την εμπειρία του, γιατί εμείς είμαστε… άπειροι όπως έχει γραφτεί για εμάς».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Νέο “ραντεβού” στο Παλατάκι

Σημαντικό ματς, απαραίτητη η παρουσία του κόσμου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην επίσημη ενημέρωση της η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ:

"Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ mateco – Μαρούσι, που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στις 20:15, για την 5η αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Basket League.  

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι…

- Ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.

Τρόποι διάθεσης:

  • Από το PAOK Sports Arena…

Τετάρτη (24/4): 12:00 – 18:00

Πέμπτη (25/4): 10:00-18:00

Παρασκευή (26/4): 10:00-18:00

Σάββατο (27/4): 10:00 έως την ώρα έναρξης του αγώνα

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει παραλαβή από τα εκδοτήρια, μπορούν να πάρουν τα εισιτήρια τις ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων με την επίδειξη της ταυτότητας και τον αριθμό κράτησης των εισιτηρίων.

Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η καταχώρηση της ταυτότητας και του ΑΜΚΑ.

-Τα παιδιά ηλικίας ως 12 ετών έχουν ελεύθερη είσοδο στο γήπεδο χωρίς να καταλαμβάνουν θέση, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και παιδικό εισιτήριο στα 10€ για τα παιδιά έως 15 ετών. (Ισχύει και για τα διαζώματα 108-111).

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TAXIWAY

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco και η TAXIWAY, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, προσφέρουν τη ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, από και προς το PAOK Sports Arena σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας!

Για τον προγραμματισμό της μετακίνησής τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο 48 ώρες πριν από κάθε αγώνα, με τα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco, στο τηλέφωνο: 2310-472551 (καθημερινά: 10:00-18:00)".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ζωντανός» ο ΠΑΟΚ για την 8η θέση!

Το “διπλό” του Αμαρουσίου και ο σαββατιάτικος “τελικός” στο PAOK Sports Arena!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Tη νίκη με σκορ 90-76 πανηγύρισε το Μαρούσι στην έδρα του Λαυρίου και έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε "ζωντανός" για την 8η θέση, που οδηγεί στα playoffs της Basket League!

Το Μαρούσι πήρε από τα πρώτα λεπτά προβάδισμα στο σκορ και έφτασε δίκαια στο "διπλό", με τον σαββατιάτικο αγώνα στο "Παλατάκι" (20:15) να είναι ουσιαστικά ο... τελικός για την 8η θέση που οδηγεί "πάνω" στον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο των playoffs.

Κορυφαίος για την ομάδα των βορείων προαστίων ήταν ο Χιλ με 36 πόντους ενώ για το Λαύριο ο Μουρ σημείωσε 18.

Τα δεκάλεπτα: 14-27, 30-45, 53-64, 76-90.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Μισή χρονιά χωρίς διπλό!

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα για τη φετινή ομάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έχασε και από την ΑΕΚ με 99-91, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων χθες, μεγαλώνοντας κι άλλο ένα αρνητικό σερί.

Αυτή, ήταν η 11η συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα για το «Δικέφαλο του Βορρά» στο πρωτάθλημα και για να βρει κάποιος την τελευταία φορά που κέρδισε μακριά από το Παλατάκι, πρέπει να γυρίσει το ημερολόγιο στις 11… Νοεμβρίου του 2023. Τότε, είχε κερδίσει με 54-67 στην Πάτρα τον Απόλλωνα, αλλά στη συνέχεια η μοναδική νίκη μακριά από το γήπεδο του, ήταν στην Ευρώπη, με εκείνο το 87-88 επί της Τόφας, μετά από δύο παρατάσεις στις 9 Ιανουαρίου.

Σε συνολικά 15 εκτός έδρας παιχνίδια ως τώρα σε επίσημες διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ μετράει μόλις τέσσερις νίκες, ενώ αν ληφθούν υπ’όψιν, τα ουδέτερα της Ρόδου και της Κρήτης, σε Super Cup και Final 8 Kυπέλλου αντίστοιχα, το σχετικό ποσοστό, είναι μόλις 4/18 νίκες μακριά από το Παλατάκι…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ