Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Μας λείπουν η ηρεμία και η συσπείρωση"

Για τα σενάρια που θέλουν τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή, τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα αλλά και την προσθήκη νέων στελεχών στην "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ μίλησε ο Κυριάκος Κυριάκος στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε.

Αγάπη Γαβριηλίδου

"Μας λείπουν η ηρεμία και η συσπείρωση"

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM:

Για το αν τίθεται θέμα Τούντορ: “Έχω κουραστεί να λέω πως δεν υπάρχει θέμα Τούντορ κι αυτή είναι η θέση του μεγαλομετόχου, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος περισσότερο των πράξεων και λιγότερο των λόγων, όπως έχει αποδείξει. Νομίζω ότι είναι στα όρια του λαϊκισμού σε κάθε αρνητικό αποτέλεσμα να ανακινούμε θέμα προπονητή. Καταλαβαίνω τη δυσπιστία των ΜΜΕ και των φιλάθλων, να θεωρούν δηλαδή ότι ένας άνθρωπος της ΠΑΕ δεν θα παραδεχόταν ότι υπάρχει θέμα προπονητή, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα”.

Για τα δημοσιεύματα περί Αναστασίου και Κάκου: “Θα διαψεύσω τα ονόματα χωρίς καμία διάθεση κρίσης απέναντι στους δύο αξιόλογους προπονητές. Το ίδιο θα έκανα ακόμη κι αν ακούγονταν ο Μουρίνιο και ο Γκουαρντιόλα”.

Για τα αρνητικά αποτελέσματα: “Όποιος πίστευε πως αυτή η ομάδα, με τις αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι, θα έχει την απόλυτη σταθερότητα στην πορεία της σε ένα πρωτάθλημα, πετάει στα σύννεφα. Ενδεχομένως η ίδια η ομάδα ανέβασε τον πήχη με την εικόνα της στην αρχή της σεζόν, αλλά στη συνέχεια ίσως η κούραση και το καθαρό μυαλό που ίσως δεν υπήρχε, την ανάγκασαν να γίνει πιο κυνική. Το ποδόσφαιρο έχει κάποιες αρχές, που τις ακολουθείς και ελπίζεις πως το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει. Ο δρόμος να χτίσεις μια ομάδα δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Όταν μιλάμε για πλάνο τριετίας, αξιολόγηση δεν μπορείς να κάνεις σε έξι μήνες. Η πρώτη αξιολόγηση θα γίνει τον Ιούνιο. Όποιος θέλει ένα παιδί πρέπει να περιμένει εννιά μήνες, δεν μπορεί να το κάνει από τη μια μέρα στην άλλη. Κάποιος που θέλει μια ομάδα μόνιμη διεκδικήτρια τίτλων σε ένα υψηλό επίπεδο, δεν μπορεί να περιμένει έξι μήνες, θα περιμένει τουλάχιστον 1-2 χρόνια”.

Για το θέμα του Γκαλίτσιου: “Κρίθηκε ότι με τους συγκεκριμένους όρους που πήγαινε να γίνει η μεταγραφή του Γκαλίτσιου, που είναι ένας αξιόλογος ποδοσφαιριστής, δεν μας συνέφερε. Η ομάδα έχει άλλες προτεραιότητες και δεν θα αλλάξει τον προγραμματισμό της πολύ για να καλύψει προβλήματα από τραυματισμούς. Όλες οι ομάδες του κόσμου συζητούν με ποδοσφαιριστές για μεταγραφές, με άλλους τα βρίσκουν, με άλλους όχι”.

Για τη δήλωση του Ιβάν Σαββίδη πως δεν έχει πάρει πίσω σε αποτελέσματα όσα χρήματα έχει βάλει στην ΠΑΕ: “Είναι αλήθεια πως τα περίπου 70 εκατ. ευρώ που έχει διαθέσει ο κ. Σαββίδης δεν έχουν επιστρέψει σε αγωνιστικές επιτυχίες. Ποιος θα το αμφισβητήσει, ποιος δεν έχει τον πήχη πιο ψηλά και ποιος δεν είναι απογοητευμένος όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά;”.

Για τις προσθήκες προσώπων στην ΠΑΕ: “Εγώ θα συνιστούσα να κρίνεται πρώτα οποιοσδήποτε για τις πράξεις και μετά τα λόγια του. Ο κ. Σαββίδης οραματίστηκε μια οικογένεια από την πρώτη στιγμή που ήρθε εδώ. Το ότι θέλει να βάλει όλα τα δυνατά στελέχη της ιστορίας και της επικαιρότητας του ΠΑΟΚ είναι μια άποψη που έχει εκφραστεί πολλές φορές στο παρελθόν, γι’ αυτό και είδατε να περνάνε ονόματα όπως ο Ζαγοράκης, ο Βρύζας, ο Γεωργιάδης, ο Γκαρσία και άλλοι. Το ζητούμενο είναι πώς θα συνεργαστούμε όλοι μαζί αρμονικά και πώς θα προχωρήσει όλος ο οργανισμός αυτός με ομόνοια, γιατί αυτό που λείπει περισσότερο στον ΠΑΟΚ είναι η συσπείρωση. Ο κόσμος έχει κουραστεί να ακούει τη λέξη υπομονή και συμφωνώ γιατί δεν προσθέτει κάτι στο χτίσιμο μιας ομάδας. Η ηρεμία προσθέτει. Ο ΠΑΟΚ έχει τα κεφάλαια, συνεπώς χρειάζεται ηρεμία και συσπείρωση για να φτάσει εκεί που πρέπει να φτάσει. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη ομάδα που έχει τέτοια δυναμική για να κατακτήσει την κορυφή πίσω από τον Ολυμπιακό”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ