Connect with us

Ο Τσίπρας, ο Μαρινάκης και το τηλεφώνημα – φωτιά!

Εμπρηστικό το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας, μεταξύ του εκδότη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» Τάσου Καραμήτσου και του εφοπλιστή και προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ελένη Μπούντου

Ο Τσίπρας, ο Μαρινάκης και το τηλεφώνημα – φωτιά!

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας zougla.gr που κατεγράφη από τον περίφημο «υπερκοριό» της ΕΥΠ και είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας έγινε τον Ιούνιο του 2012: Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας Μαρινάκη – Καραμήτσου, εμπλέκεται ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ως αποδέκτης 30 τόμων «βιβλίων», για συναλλαγή της οποίας το περιεχόμενο παραμένει άγνωστο προς το παρόν. 

Συγκεκριμένα ο Τάσος Καραμήτσος καλεί τηλεφωνικώς τον Μαρινάκη και του ανακοινώνει, ότι τα τριάντα πρώτα «βιβλία» εκ μέρους του φίλου του «γιατρού» είναι έτοιμα προκειμένου να του τα αποστείλει για να δοθούν εκεί που πρέπει.

Ο Μαρινάκης χωρίς καμία επιφύλαξη ρωτάει επί λέξη: «Τριάντα βιβλία για τον Τσίπρα;» κι αμέσως μετά αναφέρεται στην συναλλαγή, θέλοντας να πληροφορηθεί τις απαιτήσεις του αποστολέα των «βιβλίων».

«Εντάξει θα τα πούμε αυτά μετά» είναι η απάντηση του εκδότη για να συνεχιστεί η κουβέντα.

Από το ύφος του διαλόγου που ακολουθεί, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί ο αναγνώστης, ότι τα περί βιβλίων είναι κώδικας όπως επίσης και ο όρος «γιατρός».

Ο «γιατρός» και αποστολέας των «βιβλίων», με μεταφορέα τον κ. Καραμήτσο, παραλήπτη τον κ. Μαρινάκη και τελικό αποδέκτη τον κ. Τσίπρα, κατά τα λεγόμενα των δύο συνομιλητών, είναι το μοναδικό άτομο του οποίου η ταυτότητα δεν αποκαλύπτεται, όπως επίσης δεν γίνονται γνωστά τα αιτήματα του «γιατρού», τα οποία όπως προκύπτει από τη συνομιλία πρόκειται να γνωστοποιηθούν αργότερα. Αντίθετα αποκαλύπτεται με άνεση το όνομα του παραλήπτη, ο οποίος σύμφωνα με όσα ακούγονται είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Πιο συγκρατημένος ο κ. Καραμήτσος κατά τη διάρκεια της συνδιάλεξης, παρ’ όλη την οικειότητα μεταξύ των συνομιλητών, αποφεύγει να αναφερθεί στο όνομα του τελικού αποδέκτη του πακέτου των τριάντα «βιβλίων», κάτι που κάνει με μεγάλη άνεση ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος αφού αναφέρει το όνομα του κ. Τσίπρα, φαίνεται να γνωρίζει εκ των προτέρων τι πρόκειται να παραλάβει και για ποιον λόγο. Όταν μάλιστα ο εφοπλιστής λέει στον Καραμήτσο να μεταφέρει το πακέτο στο γραφείο του, ο τελευταίος επιλέγει ως ασφαλή λύση το σπίτι του εφοπλιστή, κάνοντας αναφορά και στη σύζυγό του Μαρινάκη: «Θα τα πάω εγώ στη Σούλα, σε μισή ώρα…».

Σημειωτέον ότι η κουβέντα μεταξύ των δύο, που ως γνωστόν διατηρούν φιλική σχέση, ο Καραμήτσος είναι μόνιμος θαμώνας της σουίτας του κ. Μαρινάκη στο γήπεδο του Ολυμπιακού, γίνεται κατά τη διάρκεια του Ιουνίου του 2012, περίοδο κατά την οποία διεξήχθησαν εκλογές, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καθίσταται ισχυρός, καταλαμβάνοντας τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ένα βήμα πριν από την εξουσία.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Κύπελλο Ελλάδας: Όταν ο ΠΑΟΚ πηγαίνει Final-4

Οι έως τώρα παρουσίες του Δικεφάλου που διεκδικεί το 6ο τρόπαιο του στο θεσμό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη μάχη της κατάκτησης του έκτου κυπέλλου Ελλάδας στην ιστορία της ρίχνεται σήμερα στη Λάρισα η ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ που αντιμετωπίζει στις 20:15 στον ημιτελικό τον Ολυμπιακό.

Ο Δικέφαλος έχει κατακτήσει 5 φορές το τρόπαιο στο συγκεκριμένο θεσμό (2015, 2018, 2019, 2022, 2023).

Μάλιστα, λόγω της πανδημίας που έβαλε στον «πάγο» το κύπελλο για δύο συνεχόμενες σεζόν, ο ΠΑΟΚ επί της ουσίας μετράει 4 συνεχόμενες κατακτήσεις του τροπαίου.

Οι «ασπρόμαυροι« έχουν φτάσει στην... πηγή ξανά το 1983, όμως τότε γνώρισαν την ήττα από τον Ολυμπιακό με 3-1 σετ στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον της Θεσσαλονίκης.

Οι παρουσίες του ΠΑΟΚ στα Final-4

1999 (Δράμα) Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-0 (Ημιτελικός)

2014 (Καλαμάτα) Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-0 (Ημιτελικός)

2015 (Σύρος) ΠΑΟΚ - Φοίνικας Σύρου 3-1 (Ημιτελικός) / ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 3-1 (Τελικός)

2017 (Θεσσαλονίκη) Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-1 (Ημιτελικός)

2018 (Ρόδος) ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 3-2 (Ημιτελικός) / ΠΑΟΚ - Ηρακλής 3-0 (Τελικός)

2019 (Ιεράπετρα) ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 3-1 (Ημιτελικός) / ΠΑΟΚ - Ηρακλής 3-1 (Τελικός)

2022 (Γλυφάδα) ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 3-2 (Ημιτελικός) / ΠΑΟΚ - Φοίνικας Σύρου 3-0 (Τελικός)

2023 (Καλαμάτα) ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 3-1 (Ημιτελικός) / ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 3-1 (Τελικός)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξεκαθαρίζει του Ράχμαν Μπάμπα

Ο Γκανέζος αριστερός μπακ και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στη Λεωφόρο, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των Play-Off του πρωταθλήματος.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου βλέπει σε όλο το διάστημα των εθνικών ομάδων τον Ράχμαν Μπάμπα να μην προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα και ο Γκανέζος μπακ παραμένει ερωτηματικό για το παιχνίδι της Κυριακής.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής έχει συμπληρώσει 3 εβδομάδες εκτός δράσης, με την τελευταία του παρουσία να είναι στην επική πρόκριση επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για τους "16" του Europa Conference League.

Έκτοτε δεν έχει λάβει μέρος σε καμία από τις προπονήσεις με το υπόλοιπο σύνολο του Λουτσέσκου, πραγματοποιώντας όλον αυτόν τον καιρόν ατομικό πρόγραμμα. Απομένουν δυο προπονήσεις, για να ανακοινώσει ο ΠΑΟΚ την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Αθήνα, και σε αυτές θα φανεί το κατά πόσο θα είναι διαθέσιμος ο Μπάμπα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Κύπελλο Ανδρών: Παρουσία θεατών οι αγώνες του Final-4 στη Λάρισα

Η διευκρινιστική ανακοίνωση της ΕΟΠΕ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης διευκρινίζει ότι οι αγώνες του Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδος Βόλεϊ ανδρών που είναι προγραμματισμένοι για το διήμερο 29-30 Μαρτίου στο Ε.Α.Κ. Νεάπολης στη Λάρισα, θα διεξαχθούν κανονικά με την παρουσία θεατών στις κερκίδες.

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού η οποία ανακοινώθηκε από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, αφορά αποκλειστικά και μόνο την απαγόρευση «οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης καθώς και τη διάθεση εισιτηρίων των φιλάθλων των ομάδων Α.Ο.Ν.Σ ΜΙΛΩΝ, Α.Σ. Π.Α.Ο.Κ., ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο., κατά τη διεξαγωγή του FINAL 4 του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών».

Η Ε.Ο.ΠΕ. ούτως ή άλλως από την πρώτη στιγμή είχε ανακοινώσει ότι όσοι επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν τους αγώνες δια ζώσης έπρεπε να κάνουν αίτηση προεγγραφής θέσης εισόδου και η προθεσμία ολοκληρώθηκε στις 27 Μαρτίου και οι σχετικές λίστες έχουν δοθεί ήδη στην ΕΛ.ΑΣ. για τον καθιερωμένο έλεγχο που γίνεται τα τελευταία χρόνια σε όλες τις διοργανώσεις της Ομοσπονδίας.

Ως εκ τούτου το κλειστό της Νεάπολης στη Λάρισα το διήμερο 29-30 Μαρτίου θα φιλοξενήσει τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες του ελληνικού ανδρικού βόλεϊ και εκατοντάδες φίλους του αθλήματος που θα παρακολουθήσουν υψηλού επίπεδου θέαμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ