Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Μόνο νίκη στο ΟΑΚΑ»

Στην κάμερα της Nova μίλησε πριν από λίγο ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, με τον αρχηγό να εξωτερικεύει μεταξύ άλλων τις σκέψεις του για το μεθαυριανό ντέρμπι με την ΑΕΚ, το ντεμπούτο του Δημήτρη Γιαννούλη, αλλά και την έλευση του Σέρτζιο Ολιβέιρα:

Στέργιος Αναστασιάδης

«Μόνο νίκη στο ΟΑΚΑ»

Χαρακτηριστικά, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια είπε: 

Για το αν πρόλαβε να ξεκουραστεί από το παιχνίδι που έμεινε εκτός με τον ΠΑΣ: «Ξεκούραστος είμαι, ακολουθεί ένα ντέρμπι, οπότε σε τέτοια παιχνίδια η κούραση δεν σε επηρεάζει». 

Για το πως έζησε το παιχνίδι με τον ΠΑΣ από την κερκίδα: «Ήθελα να παίξω, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα να είσαι εκτός αγωνιστικού χώρου όταν ο αγώνας πάει έτσι. Ευτυχώς η δουλειά μας είχε ένα καλό τέλος και συνεχίζουμε έτσι για να πετυχαίνουμε μόνο νίκες». 

Για τι θέση που θέλει να αγωνίζεται περισσότερο: «Εγώ θέλω να παίζω συνέχεια να βοηθήσω την ομάδα. Παίζω όπου με πει ο προπονητής. Η ομάδα είναι πάνω από όλα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίζει είτε παίζει ο Βιεϊρίνια, είτε ο Πρίγιοβιτς που έφυγε».

Για το ντεμπούτο του Δημήτρη Γιαννούλη: “Έκανε  φανταστικό παιχνίδι. Όλοι ξέρουν τι ποιότητα διαθέτει ο Γιαννούλης και γι΄ αυτό η ομάδα και ο προπονητής θέλησαν να το φέρουν πίσω. Μακάρι να συνεχίζει να παίζει έτσι, ώστε να μπορέσω και εγώ να παίξω πιο μπροστά. Ακούει ο προπονητής; (σ.σ. γέλια).  

Είναι πολύ σημαντικός όπως και όλοι οι παίκτες που ήρθανε. Είμαστε τυχεροί που έχουμε τον Γιαννούλη δίπλα μας. Όλοι είναι εδώ για έναν στόχο. Μας νοιάζει μόνο να κερδίζουμε. Είχαμε 80% κατοχή της μπάλας, αυτό τα λέει όλα. Κάναμε πολύ καλή δουλειά, βοήθησαν όλοι οι ποδοσφαιριστές».  

Για τον Σέρτζιο Ολιβέιρα: “Δεν γνωριζόμαστε καλά, αλλά ακόμα και όταν ήμουν στην πρώτη ομάδα της Πόρτο, ο Σέρτζιο ήταν στις ακαδημίες, οπότε είχαμε επαφή κάποιες φορές. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα μας βοηθήσει πάρα πολύ. Έκανε αρκετά παιχνίδια φέτος στην πρώτη ομάδα της Πόρτο, έχει αγωνιστεί νομίζω σε 3-4 παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, η Πόρτο παίζει το σύστημα που παίζουμε και εμείς, είναι ένας ποδοσφαιριστής που του αρέσει να έχει τη μπάλα στα πόδια.

Είναι ένας δυνατός παίκτης, του αρέσει να μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή, έχει καλή τεχνική, καλό σουτ και καλές εκτελέσεις φάουλ, είναι ένας μέσος box to box. Μιλήσαμε μαζί τις προηγούμενες ημέρες, μίλησα και με τον Πέπε, ο οποίος είναι φίλος μου και με ρώτησε αν είχε την άδειά μου να δώσει το τηλέφωνό μου στον Σέρτζιο.

Σήμερα ο Σέρτζιο μου είπε πως ο Κονσεϊσάο τον έχει ενημερώσει για τον ΠΑΟΚ, τον κόσμο, την Τούμπα, το πρωτάθλημα. Έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα από την εποχή που ήταν εδώ ο Κονσεϊσάο, αλλά τις επόμενες ημέρες θα πω στον Σέρτζιο (σ.σ. Ολιβέιρα) όλα όσα χρειάζεται να μάθει”.

Για το κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ: “Αν έλεγα πως είναι ένα ακόμα παιχνίδι, θα έλεγα ψέμματα. Είναι ένα ντέρμπι. Είμαστε σε καλή κατάσταση, αρχίζει και η ΑΕΚ να παίζει καλά. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι σε μία δύσκολη έδρα, εμείς θέλουμε να πάρουμε ακόμα μία νίκη για να πετύχουμε τον στόχο μας. Η νίκη θα κριθεί στις λεπτομέρειες νομίζω, όπως εμείς έτσι και η ΑΕΚ θέλει πολύ τη νίκη.

Άλλο πρωτάθλημα, άλλα δεδομένα, όμως είναι ντέρμπι, όπως ντέρμπι θα είναι και τα ματς με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Άρη. Θα πρέπει να εμφανιστούμε πολύ καλοί, για να πάρουμε τη νίκη που θέλουμε. Σίγουρα η ΑΕΚ έχει πλεονέκτημα λόγω του ότι παίζει στην έδρα της, αλλά αν θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας πρέπει να μπαίνουμε σε κάθε γήπεδο για να κερδίζουμε, όπως θα κάνουμε και την Κυριακή.

Για την κακή παράδοση που έχει ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, σε αγώνες πρωταθλήματος και τα όσα έγιναν την περσινή περίοδο “Ό,τι έγινε έγινε, ό,τι πέρασε πέρασε. Σε αγώνα πρωταθλήματος δεν θυμάμαι να έχω κερδίσει στο ΟΑΚΑ. Θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό, θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκες”.

Για την κρισιμότητα του αγώνα και τη σημασία των τριών βαθμών: “Θα φανεί μετά το παιχνίδι. Στην ουσία, είναι τρεις βαθμοί, όπως σε κάθε ματς. Εμείς δεν σκεφτόμαστε πως θα είμαστε εάν χάσουμε το παιχνίδι, σκεφτόμαστε μόνο το πως θα κερδίσουμε το παιχνίδι”.

Για τις μεταγραφικές κινήσεις του Ιανουαρίου: “Οι επιλογές στις μεταγραφές είναι δουλειά του προπονητή και της διοίκησης. Έχουμε δείξει από πέρσι έως φέτος, πως έχουμε διαφορά στη νοοτροπία. Οι παίκτες που ήρθαν, ήρθαν για να μας βοηθήσουν και μακάρι αυτό να συμβεί στο υπόλοιπο της σεζόν. .

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ