Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο απολογισμός κι οι αναμνήσεις

Τον Ιούλιο του 2011 κονταροχτυπήθηκαν σκληρά για χάρη του ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Ο Γιώργος Γεωργιάδης επέλεξε τον Δικέφαλο του βορρά, στον οποίο θήτευσε για τρεις σεζόν.

Άκης Σακισλόγλου

Ο απολογισμός κι οι αναμνήσεις

Αναλυτικά το δημοσίευμα της FORZA:

Στην ουσία, ο τότε 24χρονος μεσοεπιθετικός επέστρεφε μετά από απουσία έξι χρόνων στην Τούμπα, αφού μέχρι το 2005 ανήκε στα τμήματα υποδομών του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, στον Πανσερραϊκό ανέδειξε το ταλέντο του, εκεί αναδείχτηκε σε πρωταγωνιστή, προσελκύοντας τελικά το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων.

Την πρώτη χρόνια τα πράγματα πήγαν καλά για τον Γεωργιάδη στον ΠΑΟΚ, η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη. Το πώς και το γιατί αναλύεται από τον νυν παίκτη του Ερμή Αραδίππου: «Τα πράγματα εξελίχτηκαν κάπως περίεργα για μένα. Είχα μια γεμάτη πρώτη σεζόν (σ. σ. συνολικά 40 συμμετοχές), κάτι που, για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα ούτε εγώ να συμβεί. Επαιξα σ’ όλα σχεδόν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και, γενικότερα, τα πράγματα εξελίσσονταν καλά για μένα. Το ίδιο θετικά άρχισε και η δεύτερη σεζόν. Αντιμετώπισα όμως νωρίς στην αγωνιστική περίοδο έναν τραυματισμό, που μου στοίχισε την απουσία από τα παιχνίδια για σχεδόν τρεις μήνες. Κι όταν κάποια στιγμή επέστρεψα, έπαθα υποτροπή, παραμένοντας εκτός δράσης για σχεδόν άλλους τρεις μήνες. Ετσι, χάθηκε ουσιαστικά για μένα εκείνη η σεζόν. Το καλοκαίρι του 2013 είχα πρόταση από ομάδα Β΄ κατηγορίας της Γερμανίας και σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να την αποδεχτώ. Ηρθε, όμως, στον ΠΑΟΚ ο Στέφενς, ο οποίος υπολόγιζε σε μένα. Μάλιστα, μου είχε πει ότι για τις θέσεις των εξτρέμ πόνταρε στον Λούκας και σε μένα. Ημουν βασικός στα δύο ματς με τη Μέταλιστ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά μετά την έλευση του Στοχ, ο δικός μου ρόλος περιορίστηκε. Συνολικά, μόνο την πρώτη χρονιά έδωσα στον ΠΑΟΚ όσα μπορούσα». 

Συνεργάστηκες, κατά κύριο λόγο, με τους Μπόλονι, Δώνη και Στέφενς. Από ποιόν κέρδισες τα περισσότερα;

«Κάτι πήρα και από τους τρεις. Για να πω την αλήθεια, είχα μεγάλες προσδοκίες από τον Στέφενς, αλλά μάλλον με διέψευσε. Θα έλεγα ότι ο πιο δουλευταράς από όλους ήταν ο Δώνης, που πάσχιζε να μας περάσει το δικό του στιλ παιχνιδιού. Και ήταν ίσως κι ο προπονητής, που πίστεψε περισσότερο σε μένα. Αλλά η ατυχία μου ήταν ότι έπεσα στη σεζόν με τους τραυματισμούς, που με έφεραν πολύ πίσω». 

Ποια θεωρείς ως την καλύτερη εμφάνιση σου με τον ΠΑΟΚ;

«Λένε ότι η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή. Για αυτό και θα έλεγα ότι το παιχνίδι με την Τότεναμ στην Αγγλία ήταν το καλύτερο για μένα. Βέβαια, υπήρχαν κι άλλα καλά ματς, όπως η νίκη στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ με 2-0, που ήταν και η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, που ο ΠΑΟΚ επικρατούσε της ΑΕΚ στην Αθήνα». 

Με ποια συναισθήματα περίμενες το παιχνίδι στο Λονδίνο;

«Θυμάμαι ότι είχα λείψει από το πρώτο παιχνίδι με την Τότεναμ στην Τούμπα εξαιτίας μιας θλάσης, που με είχε αφήσει εκτός δράσης για 25 ημέρες. Πριν τον αγώνα, πάντως, στο Λονδίνο, δεν ένιωθα κανένα άγχος. Αντιθέτως, ήμουν ενθουσιασμένος, γιατί θα μου δίνονταν η ευκαιρία να πάρω μέρος σε ένα τέτοιο σπουδαίο παιχνίδι. Ηταν οι πρώτοι μήνες για μένα στον ΠΑΟΚ, ένιωθα πολύ καλά και περίμενα να απολαύσω το παιχνίδι στην έδρα της αγγλικής ομάδας. Βέβαια, η Τότεναμ ήθελε μόνο νίκη, αφού κινδύνευε με αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Για αυτό και παρατάχθηκε με τα βασικά στελέχη της. Θυμάμαι χαρακτηριστικά, όταν μάθαμε ότι ο Λένον θα έπαιζε στη δεξιά πτέρυγα, αστειευόμασταν με τον Σταφυλίδη (σ. σ. για τον διεθνή αμυντικό εκείνο ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό του ματς με την ασπρόμαυρη φανέλα, αφού μόλις δέκα ημέρες πριν είχε κάνει ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ στο εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό) για το ποιος θα αναλάμβανε το μαρκάρισμα του. ‘Λίγο εγώ, λίγο εσύ’ λέγαμε μεταξύ μας». 

Πώς καταφέρατε να αιφνιδιάσετε τους γηπεδούχους και να πετύχετε δύο γκολ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο του αγώνα;

«Δεν σας κρύβω ότι έχω δει αρκετές φορές το βίντεο του αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ευκαιρίες και για άλλα γκολ, σε αντίθεση με την Τότεναμ, που είχε μόνο το πέναλτι. Ολοι όσοι παίξαμε, είχαμε βρεθεί σε καλή ημέρα. Άλλωστε, αυτή ήταν και η απαραίτητη προϋπόθεση για να φύγουμε νικητές από την έδρα ενός τόσο δυνατού αντιπάλου». 

Εχεις άποψη για το πέναλτι, που σφυρίχτηκε σε βάρος του Σταφυλίδη;

«Κατηγορηματικά λέω ότι δεν υπήρξε πέναλτι. Η μπάλα βρήκε στο στήθος του Σταφυλίδη, που είχε προλάβει να τραβήξει πίσω το χέρι του. Αλλά κι ο διαιτητής δεν ήθελε να ευνοήσει τους γηπεδούχους. Σφύριξε πέναλτι επειδή έτσι αντιλήφθηκε τη φάση από τη θέση που βρίσκονταν. Δεν είχε διάθεση να μας αδικήσει, κι αυτό φάνηκε στην εξέλιξη του αγώνα». 

Ησουν ο δημιουργός και των δύο γκολ, αλλά στο 62΄ ο Μπόλονι σε τράβηξε στον πάγκο, βάζοντας στη θέση σου τον Σνάουτσνερ. Ηταν κίνηση τακτικής;

«Προφανώς και έπρεπε να προσέξουμε περισσότερο την άμυνα μας, μια και η πίεση της Τότεναμ ολοένα και αυξάνονταν. Εγώ, βέβαια, αισθανόμουν καλά μέσα στο παιχνίδι, μπορούσα να συνεχίσω και, να πω την αλήθεια, στεναχωρήθηκα που κάθισα στον πάγκο. Αλλά αυτή ήταν η απόφαση του προπονητή». 

Τι έγινε μετά το παιχνίδι;

«Ζήσαμε όλοι μέσα στην ομάδα πολύ όμορφες στιγμές, πρωτόγνωρες για μένα. Αλλά η υποδοχή του κόσμου στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ήταν κάτι ανεπανάληπτο. Επιστρέψαμε στις 6 τα ξημερώματα, αλλά ο κόσμος ήταν εκεί για να μας αποθεώσει».  

Ποια η άποψη σου για τον φετινό ΠΑΟΚ;

«Εχει ενισχυθεί με πολλούς ποιοτικούς παίκτες, βρίσκεται σε καλό δρόμο, αλλά χρειάζεται ο κόσμος να δείξει υπομονή και να τον στηρίξει, γιατί πρόκειται για μια νέα ομάδα. Αλλά για αυτό που κυρίως χαίρομαι στη φετινή Σούπερ Λίγκα είναι ότι έχει βελτιωθεί κατά πολύ η διαιτησία. Προσπαθεί να παίξει 50-50 και, έτσι, όλες οι ομάδες έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ό,τι τις αξίζουν. Βλέπετε πόσο ψηλά, παραδείγματος χάρη, είναι ο Ατρόμητος. Και είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Τα προηγούμενα χρόνια δεν θα άφηναν τον ΠΑΟΚ να φθάσει ψηλά, ακόμη κι αν το δικαιούνταν». 

Πέρσι στην ΑΕΛ Λεμεσού, φέτος συνεχίζεις για δεύτερη χρονιά στο κυπριακό πρωτάθλημα με τον Ερμή Αραδίππου. Πώς πάνε τα πράγματα για σένα;

«Πέρσι είχα καλή σεζόν, για κάποιους λόγους δεν συνέχισα στην ΑΕΛ Λεμεσού. Με τον Ερμή η χρονιά δεν άρχισε τόσο καλά, αλλά η ομάδα μου μπορεί στην εξέλιξη του πρωταθλήματος να διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη εξάδα. Κάποια στιγμή θα ήθελα να επιστρέψω στη Σούπερ Λίγκα. Και το ιδανικό για μένα θα ήταν αυτό να συμβεί με τον Πανσερραϊκό».

Πηγή : FORZA

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Πολύ σκληρός ο ΠΑΟΚ εύχεται καλή Ανάσταση σε όλους όσους τον περίμεναν…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τι ζήσαμε πάλι… Τι ματσάρα ήταν αυτή! Ένας συγκλονιστικός αγώνας του πιο σπουδαίου πρωταθλήματος, μία τρομερή αναμέτρηση που ανεβάσει πολλά επίπεδα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε την ΑΕΚ δίκαια και πανάξια, πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του μέσα στη χρονιά!

Από που να αρχίσεις και να που να τελειώσεις για όσα έζησαν στην Τούμπα οι 17.100 χιλιάδες πιστοί ΠΑΟΚτσηδες που κόντρα στο ρεύμα ήταν εκεί για να συμμετέχουν (και όχι να απαξιώσουν όπως γίνεται κυρίως στα social) σε άλλη μία προσπάθεια της ομάδας του Λουτσέσκου για… ανατροπή! Αυτή είναι η αλήθεια… Ο ΠΑΟΚ ήταν κάτω και έπρεπε να σηκωθεί έχοντας μάλιστα να παίξει με μία τόσο καλή ομάδα όπως η ΑΕΚ. Η οποία μάλιστα από το πουθενά και εντελώς άδικα προηγήθηκε με 1-2 στο 75΄ και πίστεψε (όπως πολλές φορές φέτος) ότι είναι έτοιμη να κερδίσει και να κατακτήσει μάλιστα τον τίτλο. ΟΧΙΙΙ! ΠΑΟΚ! Ένας ΠΑΟΚ φέτος που πέφτει μερικές φορές, αλλά έχει έναν εκπληκτικό τρόπο να… επιστρέφει και να αποστομώνει εχθρούς και «φίλους» όταν τον έχουν τελειωμένο.

Η αποψινή ήταν διπλή ανατροπή. Γενικά όσον αφορά την περίοδο μετά τη Λαμία και ειδικά μέσα στο ματς όπου το 1-0 έγινε από το πουθενά 1-2 για να αποδοθεί στο τέλος ποδοσφαιρική δικαιοσύνη με το μυθικό 3-2!

Πέρα από το τρομερό αποτέλεσμα με τον τρόπο που κατακτήθηκε, η εικόνα της ομάδας του Λουτσέσκου ήταν εξαιρετική. Πέρα από το διάστημα 5΄-25΄ όπου η Ένωση ξεδίπλωσε τις αρετές της και ο Κοτάρσκι κράτησε, σε όλο το άλλο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ έκανε τη «δουλειά» του και με τεράστια πάθος-δύναμη έφερνε την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Το πιο χαρακτηριστικό νούμερο και στοιχείο της βραδιάς ήταν τα 13-4 κόρνερ. Αυτό το νούμερο αποτυπώνει την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ και δείχνει πόσο πίεσε τον αντίπαλο. Αν μέσα στο γήπεδο ήταν για περισσότερο ώρα ο Ντεσπόντοφ με τις εκτελέσεις του και ο Σαμάτα που ψηλά είναι καλός, ίσως το σκορ να ήταν μεγαλύτερο. Αλλά ποιος να ξέρει αν με τους δύο η ομάδα θα ήταν τόσο καλή και θα κέρδιζε τόσα στημένα… Όλα σχετικά είναι…

Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου απέδειξε και σήμερα πόσο ψηλό ταβάνι έχει ως ομάδα, απέναντι στη δεύτερη ομάδα με το ψηλότερο ταβάνι απόδοσης στη χώρα. Και αν πολλοί-πάρα πολλοί μιλούσαν για σβήσιμο ΠΑΟΚ και για τέλος στην ενέργεια της ομάδας μετά τα περασμένα ματς, επιβεβαιώθηκαν στον μέγιστο βαθμό όλοι όσοι εντός αγωνιστικού ήταν βέβαιοι πώς οι παίκτες, σωματικό θέμα ΔΕΝ έχουν.

Ατομικά ο Κοτάρσκι έκανε τη σπουδαία δουλειά του όταν έπρεπε. Κουλιεράκης και Κεντζιόρα πήγαν καλά απέναντι στα αντίπαλα πολύ ποιοτικά φορ και φυσικά ο Κουλιεράκης δεν έκανε ΠΟΤΕ φάουλ στον Πόνσε πριν το 1-2. Ο Όττο δεν ήταν κακός, ενώ στον Λουτσέσκου βγήκε σε απόλυτο βαθμό η αλλαγή Σάστρε. Ο Μπάμπα έχει ρίξει τον ρυθμό του και αυτό είναι ολοφάνερο. Παρολ’ αυτά προσφέρει πολλά. Ο Σβααμπ έδωσε και πάλι ό τι είχε, ενώ για πολλοστή φορά ο Μεϊτέ ανέβηκε στη διάρκεια του αγώνα.

Ο Ντέλιας έκανε σπουδαίο ματς έχοντας απόλυτη υπευθυνότητα σε όλες τις ενέργειές του. Ο Τάισον με τα πολλά λάθη θα πρέπει να ξεκουραστεί μια και του έλειψε η τελική ενέργεια, ενώ σπουδαία προσπάθεια έκανε ο Αντρίγια. Ο Μπράντον προσπάθησε όσο… ήταν όρθιος. Και ο Σαμάτα έδωσε πολλά στις μονομαχίες στο τέλος, όπως και ο Ντεσπόντοφ στα στημένα.

Στον αγώνα είχαμε μόλις 8-6 τελικές, αλλά όλες σχεδόν ήταν μεγάλες ευκαιρίες.  Στο 73%-76% η ακρίβεια στις πάσες.  Πρώτοι για τον ΠΑΟΚ στις προωθητικές πάσες με 7 οι Τάισον και Μπάμπα, στα 9 λάθη ο Τάισον, από 6 Μπάμπα, Κουλιεράκης. Στα 6 κλεψίματα ο Μεϊτέ. Πρώτος σε κερδισμένα φάουλ ο Σάστρε με 3!

* Το πρωτάθλημα παίζεται και σαφώς είναι πολύ δύσκολο να κάνεις τρεις νίκες στην τελευταία εβδομάδα της χρονιάς απέναντι σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Άρη. Ας το αφήσουμε και πάμε να δούμε ένα ματς, το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.

* Στο τέλος του αγώνα επικράτησε ένταση με τον Αλμέιδα να ξεφεύγει εντελώς και μεταξύ άλλων, έσπρωξε και έπιασε από τον λαιμό άνδρα αστυνομικό της αθλητικής βίας! Ήρθε να μας κουνήσει το δάκτυλο ο Αλμέιδα και έλεγε… έλεγε… έλεγε, μέχρι να κληθεί να σχολιάσει το στιγμιότυπο όπου πιάνει τον αστυνομικό από τον λαιμό. Εκεί και μόνο έκανε και την αυτοκριτική του.

* Στο 1-2 του Βίντα πέρα από το ανύπαρκτο φάουλ, υπάρχει και υποψία οφσάιντ. Γραμμές έδειξαν ποτέ;

Καλή Ανάσταση πλέον σε όλους και υπομονή σε όλους τους εμμονικούς με την ομάδα του Λουτσέσκου. Τι να κάνουμε; Θα πρέπει τώρα να περιμένουν για… μετά το Πάσχα και να παρακαλάνε να το χάσει ο ΠΑΟΚ…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπάμπα: «Είπαμε ότι δε θα τα παρατήσουμε»

Τι είπε για τα όσα συζητούσαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ μεταξύ τους τις τελευταίες ημέρες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε δυναμικά στη μάχη του τίτλου, μετά τη νίκη με 3-2 επί της ΑΕΚ στην Τούμπα.

Ο Ράχμαν Μπάμπα δε μπορούσε παρά να μην είναι ικανοποιημένος από την επικράτηση των «ασπρόμαυρων», ενώ στάθηκε στη σημασία της στήριξης του κόσμου, αλλά και στον παράγοντα που μπορεί να διαδραματίσει η Τούμπα για την κατάληξη της μάχης του πρωταθλήματος.

«Πιστεύω πως ήταν ο Κωνσταντέλιας ο σημερινός MVP, έκανε πολλά πράγματα, σκόραρε δύο γκολ. Ο Σάστρε σκόραρε ένα κρίσιμο τέρμα, όμως ο Κωνσταντέλιας θεωρώ πως ήταν ο MVP του ματς».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος:

«Το μόνο που μας μένει είναι να κερδίσουμε όλα τα ματς και να δούμε που θα οδηγήσει αυτό».

Όσον αφορά το τι συζητούσαν τις τελευταίες ημέρες:

«Από τις αρχές της εβδομάδας κάναμε πολλές συζητήσεις μεταξύ μας. Είπαμε πως δε θα τα παρατήσουμε ποτέ και πως θα παλέψουμε μέχρι το τέλος. Υπήρξε συσπείρωση και μέσω αυτής βγάλαμε την επιμονή μας, παλέψαμε και καταφέραμε να φτάσουμε στην ανατροπή».

Για τις ανατροπές που κάνει ο ΠΑΟΚ απέναντι στην ΑΕΚ:

«Πάντα βρισκόμαστε να κυνηγάμε στα ματς με την ΑΕΚ. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κοιτάζουμε μπροστά και να παλεύουμε όλα τα ματς. Στα δύο ματς μαζί της, μετά το 60' έριξε την ένταση και εμείς βγάλαμε αντίδραση».

Για το αν η Τούμπα θα κρίνει πολλά για το πρωτάθλημα:

«Ναι και ευχαριστώ τους οπαδούς μας για την στήριξή τους. Δεν σταμάτησαν ποτέ να μας στηρίζουν. Ακόμη και όταν μείναμε πίσω στο σκορ απόψε, ήταν δίπλα μας. Τους περιμένουμε και στα επόμενα παιχνίδια».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Φοβερή ένταση και επεισόδιο με βρισιές μεταξύ Ιωαννίδη-οπαδού

Εκτός εαυτού ο διεθνής ποδοσφαιριστής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά τη βαριά ήττα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός έχασε στο «σπίτι» του από τον Άρη με 1-0 και έμεινε πολύ μακριά στην κούρσα του πρωταθλήματος, με τους φίλους του Τριφυλλιού να αποδοκιμάζουν τον Φατίχ Τερίμ και τους ποδοσφαιριστές του έπειτα από την ολοκλήρωση του αγώνα.

Μάλιστα μετά τη λήξη του ματς έλαβε χώρα σοβαρό φραστικό επεισόδιο ανάμεσα σε οπαδό και τον Φώτη Ιωαννίδη στο πάρκινγκ του «Απόστολος Νικολαΐδης».

Σε video που κυκλοφορεί στα Social Media ο διεθνής Έλληνας σέντερ φορ είναι μέσα στο αυτοκίνητο του και ακούγεται να λέει:

«Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις; Έλα εδώ πες το, μην έρθω εκεί πέρα».

Το σκηνικό πήρε έκταση με τον Ιωαννίδη να είναι εκτός εαυτού, όμως μετά από παρέμβαση ψυχραιμότερων αποχώρησε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ