Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καθάρισε ο Σφιντέρσκι

Ίδρωσε αλλά… τα κατάφερε. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-0 του ΟΦΗ στην Τούμπα κι επέστρεψε στις νίκες, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Αγάπη Γαβριηλίδου

Καθάρισε ο Σφιντέρσκι

Το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα, με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα κόντρα στον ΟΦΗ, έχοντας θέμα μεσοαμυντικά με το δίδυμο Καντουρί-Σβαμπ να δυσκολεύεται αρκετά.

Ο “Δικέφαλος” ευτύχησε να προηγηθεί αρκετά νωρίς στο παιχνίδι με τον Ομάρ Ελ Καντουρί να βρίσκει και πάλι δίχτυα, ωστόσο οι Κρητικοί τον πίεσαν αρκετά, αλλά βρήκαν απέναντί τους έναν Ζίβκο Ζίβκοβιτς σε πολύ καλή ημέρα.

Ο ΠΑΟΚ είχε δύο δοκάρια με τους Μάτος και Τζόλη, ενώ ο Ναμπί λίγο έλειψε να του κάνει τη ζημιά, αλλά στο τέλος μίλησε ο Κάρολ Σφιντέρσκι. Ο Πολωνός μπήκε στο παιχνίδι αντί του Τσόλακ και με δύο δικά του γκολ στο 89′ και στο 91′ έκανε το 3-0 κι ουσιαστικά ήταν αυτός που τελείωσε το παιχνίδι στην Τούμπα.

Στα highlights του αγώνα, η κόκκινη στον Σελίμοβιτς που δεν έδωσε ο Τζοβάρας, με τον παίκτη του ΟΦΗ να κάνει διπλό σκληρό φάουλ σε Τσόλακ και Καντουρί έχοντας ήδη κίτρινη κάρτα και τον Έλληνα ρέφερι να μη δίνει τίποτα, προκαλώντας την έκρηξη των “ασπρόμαυρων”.

Επιστροφή Μάτος 

Ο Αμπέλ Φερέιρα έριξε στη “μάχη” σήμερα τον Λέο Μάτος, με τον Βραζιλιάνο να αναλαμβάνει τη δεξιά πλευρά και τον Γιαννούλη την αριστερή, ενώ οι Ίνγκασον, Βαρέλα και Μιχαηλίδης ήταν στην άμυνα.

Στη μεσαία γραμμή, ξεκίνησε το γνωστό δίδυμο Καντουρί-Σβαμπ, με τους Α. Ζίβκοβιτς, Πέλκα και Τσόλακ στην επίθεση.

Καλό ξεκίνημα, όπλισε ο Καντουρί

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και με το… καλημέρα απείλησε την εστία του Βάτερμαν, με τον Τσόλακ να σουτάρει από πλάγια θέση και τον γκολκίπερ του ΟΦΗ να είναι σε ετοιμότητα, παραχωρώντας κόρνερ, ενώ ένα λεπτό μετά ο Μάτος σημάδεψε το δοκάρι του Ολλανδού με δυνατή κεφαλιά.

Οι “ασπρόμαυροι” βρήκαν το γκολ στο 8ο λεπτό, με τον Καντουρί να σκοράρει και πάλι. Ο Μαροκινός συνδυάστηκε άψογα με τον Σβαμπ, αυτός έκανε σωστά το γύρισμα και ο Καντουρί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη για τον ΠΑΟΚ, με τον ΟΦΗ να ισορροπεί σημαντικά στο παιχνίδι και να έχει και δοκάρι, με τον Ναμπί να σουτάρει δυνατά και την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι της εστίας του Ζίβκοβιτς στο 36′, ενώ ένα λεπτό νωρίτερα ο Σβαμπ σούταρε στην κίνηση με τον Βάτερμαν να του λέει “όχι”.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς καθυστερήσεις, με τον Τζοβάρα μάλιστα να σφυρίζει για τελευταία φορά, κόβοντας κόντρα του ΠΑΟΚ και να προκαλεί έντονες αντιδράσεις.

Προβληματικός ΠΑΟΚ, το εκμεταλλεύτηκε ο ΟΦΗ

Ο ΠΑΟΚ ήταν προβληματικός στο δεύτερο μέρος κι είδε τον ΟΦΗ να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και να τον πιέζει, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Ο Ζίβκοβιτς και ο Σβαμπ είχαν δύο καλές στιγμές, με τους Κρητικούς να απαντούν με τον Γιάννου, που λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά στον “Δικέφαλο”, λίγο μετά την είσοδό του στο παιχνίδι.

Ο Ζίβκοβιτς ήταν σε ετοιμότητα και κράτησε το μηδέν, ενώ στη συνέχεια “μίλησε” ο Κάρολ Σφιντέρσκι. Ο Πολωνός μπήκε στη θέση του Τσόλακ κι επέστρεψε στα γκολ, τελειώνοντας το παιχνίδι, με… δική του υπογραφή.

Αρχικά, έκανε το 2-0 στο 89′ με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Σβαμπ, ενώ δύο λεπτά μετά είδε τον Βάτερμαν εκτός εστίας κι “έγραψε” από μακριά το 3-0, με τον ΠΑΟΚ να επιστρέφει στις νίκες.

Ο “Δικέφαλος” έστω και δύσκολα, βάσει εικόνας, επέστρεψε στις νίκες και πλέον έχει μπροστά του δύο εβδομάδες για να δουλέψει σε συγκεκριμένους τομείς, αλλά και να κάνει… ταμείο στις μεταγραφές αύριο, καθώς ακολουθεί η διακοπή για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων, ενώ στην επανέναρξη της Super League θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Oι συνθέσεις του αγώνα: 

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος (74’ Λύρατζης), Ινγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Πέλκας (74’ Τζόλης), Α. Ζίβκοβιτς (86’ Εσίτι), Τσόλακ (81’ Σφιντέρσκι).

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Ουές Σελίμοβιτς, Διαμαντής, Μαρινάκης (73’ Λυμπεράκης), Κοροβέσης (73’ Γιάννου), Μεγιάδο (86’ Σολίς), Ναμπί, Νέιρα, Στάικος (46’ Στάρτζεον), Σαρδινέρο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον σε κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εσείς κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία!»

Το ξεχωριστό μήνυμα του Βραζιλιάνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τάισον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που «λύγισε» μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας με αφορμή το φινάλε του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία να ζήσω ξανά την εμπειρία αυτή! Είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε στην Conference League. Συνεχίζουμε μαζί!

Εσείς είστε αυτοί που κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία και αξιοσέβαστη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ