Connect with us

ΒΟΛΕΙ

Αυτοκαταστροφικός

Η «καμπάνα» ήχησε για όλους και ο Δικέφαλος του Βορρά καλείται να συνέλθει άμεσα, μιάμιση εβδομάδα πριν από τα δύο διαδοχικά ντέρμπι με τον Ολυμπιακό σε League Cup στου Ρέντη και για το πρωτάθλημα στο «Παλατάκι».

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Αυτοκαταστροφικός

Ό,τι «έχτισε» ο ΠΑΟΚ στο πρώτο σετ το «κατέστρεψε» στα δύο επόμενα που η ομάδα για μία ακόμη φορά κατέβασε… διακόπτη και έδωσε τη δυνατότητα στην Όλστιν να φύγει από τη Θεσσαλονίκη με την πρόκριση στους 16 του CEV Cup βάζοντας τέλος στην ευρωπαϊκή πορεία του Δικεφάλου.

Με τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο στο τέταρτο και πέμπτο σετ οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν στην ανατροπή και στη νίκη γοήτρου, αφού η πρόκριση είχε κριθεί ήδη.

Για τον ΠΑΟΚ ακολουθεί στις 12/12 στου Ρέντη ο νοκ άουτ ημιτελικός κόντρα στον Ολυμπιακό για το League Cup και λίγες ημέρες αργότερα (15/12) οι δύο ομάδες θα τα… ξαναπούν για το πρωτάθλημα στο «Παλατάκι».

Η εικόνα του αγώνα:

Το αναποτελεσματικό ξεκίνημα του Δικεφάλου στην επίθεση σε συνδυασμό με το μπλοκ και το σερβίς της Όλστιν έδωσαν «αέρα» τεσσάρων πόντων στην πολωνική ομάδα (2-6) με τον Στάνκου να καλεί άμεσα τάιμ άουτ. Δύο συνεχόμενα λάθη των φιλοξενούμενων και οι πόντοι τον Όκολιτς και Γκόρτσανιουκ έφεραν το παιχνίδι στα ίσια (10-10). Οι δύο τους ήταν αυτοί που έβαλαν τον ΠΑΟΚ λίγο αργότερα μπροστά με 12-11, αφού οι «ασπρόμαυροι» βελτίωσαν την υποδοχή τους. Με τον Σέρβο κεντρικό να είναι ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 17-15. Στο 18-17 ο Τζούριτς έκανε την επανεμφάνιση του μετά τον τραυματισμό του στο ματς με τον Παναθηναϊκό, περνώντας μαζί με τον Τερζή στη θέση των Φιλίποφ και Μάρκεζ. Με νέα λάθη των Πολωνών, ένα τρομερό μονό μπλοκ του Τζούριτς και επίθεση του Γκόρτσανιουκ ο ΠΑΟΚ «ξέφυγε» στο +4 (22-18). Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν εκ νέου σε 23-21 με τον Στάνκου να καλεί το δεύτερο τάιμ άουτ του. Με άουτ σερβίς ο ΠΑΟΚ πήγε στο σετ μπολ (24-21), ο Ζνισζόλ μείωσε (24-22), αλλά ακόμη ένα λάθος σερβίς των φιλοξενούμενων διαμόρφωσε το 25-22 και έτσι ο Δικέφαλος έκανε το 1-0

Το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ ήταν εφιαλτικό στο δεύτερο σετ, με τους Πολωνούς να «διαλύουν» την υποδοχή του Δικεφάλου που αντιμετώπιζε προβλήματα και στην επίθεση, με τον Στάνκου να αλλάζει τους Μάρκεζ – Φιλίποφ με τους Τζούριτς – Τερζή, αλλά την Όλστιν να «φλερτάρει» με τη διψήφια διαφορά από νωρίς (4-13). Η εικόνα του Δικεφάλου δεν άλλαξε και στο 8-17 ο Στάνκου άλλαξε τον Γκόρτσανιουκ με τον Χιμένεθ. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τελικά στη διψήφια διαφορά (10-20). Ο Τακουρίδης «κρατούσε» μόνος του τον ΠΑΟΚ και σε συνδυασμό με τα λάθη των παικτών της Όλστιν, οι «ασπρόμαυροι» μείωσαν σε 15-21 και αργότερα σε 17-23, με τον Τζούριτς να χάνει την ευκαιρία να μειώσει και άλλο και τους Πολωνούς να φτάνουν στο σετ μπολ (17-24) και να ισοφαρίζουν σε 1-1 με τον Χαντράβα να κάνει το 17-25.

Έτσι όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα, ο ΠΑΟΚ έπαιζε πλέον με την πλάτη στον τοίχο, αφού δεν μπορούσε να χάσει άλλο σετ προκειμένου να μείνει «ζωντανός» στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Στο τρίτο σετ ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με Τερζή, Τζούριτς, Όκολιτς, Τακουρίδη, Γκόρτσανιουκ, Χιμένεθ και Εφραιμίδη λίμπερο, αλλά το ξεκίνημα των δύο ομάδων ήταν «καρμπόν» όπως και στα δύο προηγούμενα με την Όλστιν να προηγείται με 1-5 και τον Στάνκου να καλεί τάιμ άουτ. Με τον Χιμένεθ να δυσκολεύει την υποδοχή των Πολωνών και τους Τζούριτς, Τακουρίδη να δίνουν σημαντικούς πόντους από το μπλοκ ο Δικέφαλος αντέδρασε και πέρασε μπροστά με 6-5 αναγκάζοντας τον Σαντίλι να καλέσει αυτός τάιμ άουτ, αλλά στην επόμενη φάση τον Γκόρτσανιουκ με εντυπωσιακό μπλοκ να διευρύνει το σερί του ΠΑΟΚ για το 7-5. Η εικόνα του σετ ανατράπηκε και πάλι με την Όλστιν να αντιδράει, την ώρα που ο Δικέφαλος μετά το 12-11 «μπλόκαρε» επιθετικά με τον Τζούριτς να μην μπορεί να δώσει πόντους, επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να προηγηθούν με 12-16 και τον Στάνκου να βάζει τον Σαφράνοβιτς αντί του Χιμένεθ. Ο Τακουρίδης ήταν αυτός που έδωσε και πάλι τις λύσεις με τον Δικέφαλο να μειώνει σε 14-16. Οι «ασπρόμαυροι» έχασαν την ευκαιρία να μειώσουν στον πόντο και η Όλστιν εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του ΠΑΟΚ και με τον Κάπελους και άσο του Βοίτσκι προηγήθηκε με 14-21 σε ένα καθοριστικό σημείο, αφού οι Πολωνοί και με την ψυχολογία υπέρ τους έφτασαν στο 16-25 και με 1-2 στα σετ «καθάρισαν» την υπόθεση πρόκριση με τη συνέχεια του αγώνα να έχει τυπική διαδικασία.

Στο τέταρτο σετ ο Στάνκου προχώρησε σε ριζικές αλλαγές με τον ΠΑΟΚ να ξεκινάει με Όκολιτς, Γάτση, Χιμένεθ, Καπετανίδη, Μπούτο, Φιλίποφ και λίμπερο τον Κωνσταντινίδη, ενώ αντίστοιχα με διαφορετικά πρόσωπα εμφανίστηκε και η Όλστιν.

Χιμένεθ, Καπετανίδης, Όκολιτς και Γάτσης έκαναν τη διαφορά στα κρίσιμα σημεία και ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 25-22 και το 2-2 στα σετ, στέλνοντας το παιχνίδι στο τάι μπρέικ.

Στο πέμπτο σετ ο Δικέφαλος προηγήθηκε 13-10, η Όλστιν μείωσε σε 13-12, αλλά Γάτσης και Μπούτος διαμόρφωσαν το 15-12 και έδωσαν τη νίκη στον ΠΑΟΚ με 3-2 σετ.

Τα σετ: 25-22, 17-25, 16-25, 25-22, 15-12

ΠΑΟΚ (Στάνκου): Όκολιτς 17 (14/20 επ., 3 μπλοκ), Μάρκεζ 3 (3/11 επ.), Φιλίποφ 1 (1 μπλοκ), Γκόρτσανιουκ 7 (6/17 επ., 1 μπλοκ, 45% υπ. – 20% άριστες), Τακουρίδης 11 (4/7 επ., 7 μπλοκ), Σαφράνοβιτς 1 (1/11 επ., 64% υπ. – 36% άριστες) / Εφραιμίδης (λ, 58% υπ. – 38% άριστες), Κωνσταντινίδης (λ, 80% υπ. – 60% άριστες), Τερζής 2 (2/2 επ.), Καπετανίδης 4 (3/6 επ., 1 άσσος, 25% υπ. – 0% άριστες), Γάτσης 4 (3/4 επ., 1 μπλοκ), Τζούριτς 5 (4/16 επ., 1 μπλοκ), Χιμένες 3 (3/13 επ., 59% υπ. – 29% άριστες), Μπούτος 4 (3/7 επ., 1 μπλοκ).

ΟΛΣΤΙΝ (Σαντίλι): Χαντράβα 16 (13/26 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Ζνίστζολ 2 (2/6 επ.), Αντρινγκά 3 (3/8 επ., 57% υπ. – 24% άριστες), Κάπελους 17 (16/32 επ., 1 άσσος, 36% υπ. – 18% άριστες), Βόιτσκι 3 (2 άσσοι, 1 μπλοκ), Βάρντα 14 (5/10 επ., 3 άσσοι, 6 μπλοκ) / Ζούρεκ (λ, 70% υπ. – 45% άριστες), Ζαμπόσκι (λ, 33% υπ. – 17% άριστες), Κάντσζοκ 3 (3/10 επ.), Λουξ 8 (7/10 επ., 1 άσσος, 75% υπ. – 25% άριστες), Πιετράσκο 1 (1/1 επ.), Γκιλ, Ουρμπάνοβιτς 5 (4/11 επ., 1 μπλοκ, 43% υπ. – 14% άριστες), Πορέμπα 6 (4/9 επ., 2 μπλοκ).

*Οι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν από 1 άσσο, 46 επιθέσεις, 15 μπλοκ και 36 λάθη αντιπάλων και της Όλστιν προήλθαν από 9 άσσους, 58 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 27 λάθη αντιπάλων.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

«Βόμβα» με Ντρπα ετοιμάζει ο ΠΑΟΚ! (vids)

Μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση θέλει να ολοκληρώσει ο Δικέφαλος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση θέλει να ολοκληρώσει η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ που έχει στο στόχαστρο της την Σέρβα διαγώνια, Μάρτα Ντρπα.

Η 34χρονη αθλήτρια (1,92 ύψος) την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν με τη φανέλα της ουκρανικής Προμετέι και τα... σάρωσε όλα, καθώς κέρδισε με την ομάδα της το πρωτάθλημα, το κύπελλο, αλλά και το Σούπερ Καπ!

Η Ντρπα είναι μια πολύπειρη αθλήτρια με σπουδαίες παρουσίες και διακρίσεις σε Σερβία, Ρουμανία, Ελβετία, Ουγγαρία.

Ξεκίνησε την καριέρα της από τον Ερυθρό Αστέρα και μετά πήγε στη Βολερό στην Ελβετία εκεί όπου πανηγύρισε το νταμπλ.

Επέστρεψε ξανά στην πατρίδα της παίζοντας για τις Ζελέσνιτσαρ και ΖΟΚ Σπάρτακ,

https://www.youtube.com/watch?v=lIorPOSH-Fw

Πήγε στη συνέχεια στην Ταργκοβίστε εκεί όπου κατέκτησε το κύπελλο Ρουμανίας, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στην Ιταλία για να φορέσει τη φανέλα της Βιτσέντζα και έπειτα στη Γερμανία για να παίξει στην Πότσδαμ.

Η Ντρπα έβαλε στον βολεϊκό της «χάρτη» και τις Φιλιππίνες όταν έπαιξε στην Γιουνάιτεντ Κλαμπ, πριν πάει στην Ρωσία για να παίξει με την Κράσνογιαρσκ.

Επί μία τριετία βρήκε «λιμάνι» στην Μπεκεσκάμπαι στην Ουγγαρία με συμπαίκτριες μάλιστα δύο Ελληνίδες τις Μαρία Οικονομίδου και Μανωλίνα Κωνσταντινίδου.

https://www.youtube.com/watch?v=n1L83D66Y88

Μετέπειτα, πήγε στο Ισραήλ για να παίξει με την Μακάμπι Χάιφα, πριν πάει την περασμένη σεζόν στην Ουκρανία για λογαριασμό της Προμετέι.

Σημαντικές διακρίσεις και παρουσίες έχει και με την εθνική Σερβίας, φτάνοντας δύο φορές σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος και παίρνοντας την 3η θέση στο ευρωπαϊκό του 2015.

https://www.youtube.com/watch?v=DeFM7NeowH4

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κ18 του ΠΑΟΚ

Έπεσε η αυλαία του Final-4

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Κ18 βόλεϊ κοριτσιών του ΠΑΟΚ, στο Final-4 της ΕΠΕΣΘ, το οποίο διεξήχθη στο Ε.Γ. Μίκρας.

Τα κορίτσια του Δικεφάλου συνέλλεξαν πολύτιμες εμπειρίες από αυτές τις τρεις αγωνιστικές, οι οποίες θα τις φανούν απολύτως χρήσιμες στο άμεσο μέλλον.

Ύστερα και από το παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής κόντρα στον Άρη, και την ήττα με 3-0 σετ, τα κορίτσια του Δικεφάλου κατέλαβαν την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Άρης – ΠΑΟΚ (Live Stream)

Για την τελευταία αγωνιστική του Final-4 του πρωταθλήματος Κ18 της ΕΠΕΣΘ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τρίτη και τελευταία αγωνιστική στο Final-4 του πρωταθλήματος Κ18 της ΕΠΕΣΘ με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει τον Άρη.

Ο Δικέφαλος έχει 4 βαθμούς, μετά από δύο αγώνες, ενώ η ΔΕΚΑ έχει 5 βαθμούς.

Έτσι, οι «ασπρόμαυρες» αναζητούν μια «καθαρή» νίκη και παράλληλα απώλεια της ΔΕΚΑ στο ματς που θα γίνει αργότερα κόντρα στην Ελπίδα Αμπελοκήπων.

Δείτε ζωντανά τον αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=ekVaYB-VGz8

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ