Connect with us

ΒΟΛΕΙ

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε!

Για την 13η αγωνιστική της Volleyleague ο Δικέφαλος του Βορρά δε δυσκολεύτηκε κόντρα στην ακριτική ομάδα με τον Νιλς Κλάπβαικ να συνεχίζει με… φόρα από το ματς με τον Παναθηναϊκό.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε!

Ο ΠΑΟΚ με «όπλο» του το σερβίς που δημιούργησε πολλά προβλήματα στην υποδοχή της Κομοτηνής, ανέβηκε στους 26 βαθμούς, ενώ την επόμενη αγωνιστική (σε δύο εβδομάδες λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος για τους τελικούς του League Cup) αντιμετωπίζει τον Ηρακλή στη Μίκρα.

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού, έγινε η βράβευση του Ολλανδού διαγώνιου των Κυπελλούχων Ελλάδος, Νιλς Κλαπβάικ, ο οποίος αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 12ης αγωνιστικής, στην πρώτη κιόλας εμφάνιση με τον Δικέφαλο στο στήθος. Την απονομή του βραβείου έκανε ο Ιβάν “Λα Μπόμπα” Μάρκεζ.

Η εικόνα του παιχνιδιού:

Χωρίς αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε κόντρα στην ΑΕ Κομοτηνής ο ΠΑΟΚ με τον Ψάρρα να επιλέγει τους Όκολιτς, Τακουρίδη, Σαφράνοβιτς, Μουαγκουτούτια, Κλάπβαικ, Τερζή και λίμπερο τον Εφραιμίδη.

Χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα ο Δικέφαλος και με καλή λειτουργία στο σερβίς και στο μπλοκ, αλλά και εκμεταλλευόμενος τα αρκετά λάθη της Κομοτηνής άρχισε να «χτίζει» μία υπέρ του διαφορά ασφαλείας και έτσι έφτασε εύκολα στο 25-13 και στο 1-0 στα σετ με τον Κλάπβαικ να είναι για ένα ακόμη παιχνίδι σταθερός επιθετικά και τους Όκολιτς, Σαφράνοβιτς να συνεισφέρουν και αυτή στο επιθετικό κομμάτι.

Στο φινάλε του πρώτου σετ ο Σαφράνοβιτς αποχώρησε με τον Καπετανίδη να περνάει στη θέση του και να αγωνίζεται στο δεύτερο σετ.

Με τους Όκολιτς και Τακουρίδη να δίνουν λύσεις στο ξεκίνημα και τον Κλάπβαικ να παίρνει το «όπλο» του από το σερβίς με τρεις σερί άσους ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 16-11 στα μέσα του δεύτερου σετ. Με τον Καπετανίδη να δίνει και αυτός πόντους ο Δικέφαλος ανέβασε τη διαφορά (21-13) η Κομοτηνή προσπάθησε να κρατήσει επαφή (23-15) αλλά και οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν στο 25-18 και στο 2-0 στα σετ.

Ο Καπετανίδης συνέχισε στο βασικό σχήμα του ΠΑΟΚ στο τρίτο σετ, με τον Γάτση να περνάει στο παιχνίδι αντί του Τακουρίδη με τους δύο παίκτες να δίνουν επιθετικές λύσεις μαζί με τον Όκολιτς και τον Κλάπβαικ που συνέχισε το… βιολί του στην επίθεση και το σερβίς με τον Δικέφαλο του Βορρά να αρχίζει να… ξεμακραίνει στο σκορ. Η φάση του σετ έγινε στο 19-11 με τον Όκολιτς να βγάζει εντυπωσιακή άμυνα πέφτοντας πάνω στις πινακίδες και τον Μουαγκουτούτια να τελειώνει τη φάση! Ο Μπούτος πέρασε στη θέση του Κλάπβαικ που έφυγε καταχειροκροτούμενος από το γήπεδο και ο ΠΑΟΚ έφτασε άνετα στην κατάκτηση και του τρίτου σετ με 25-14 και της νίκης με 3-0 σετ.

Τα σετ: 25-13, 25-18, 25-14.

*Oι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν: 7 άσσοι, 38 επιθέσεις, 7 μπλοκ, 27 λάθη αντιπάλων και της Κομοτηνής προήλθαν: 1 άσσος, 29 επιθέσεις, 2 μπλοκ, 12 λάθη αντιπάλων.

ΠΑΟΚ (Θ.Ψάρρας): Οκολιτς 12 (9/11, 2 μπλοκ, 1 άσσος), Τερζής 1 (1 μπλοκ), Μουαγκουτούτια 5 (5/11, 77%υπ., 38%αρ.), Τακουρίδης 3 (3/4), Κλαπβάικ 17 (10/16, 1 μπλοκ, 6 άσσοι), Σαφράνοβιτς 3 (3/5) / Ν.Εφραιμίδης (λ. – 69%υπ., 54%αρ.), Κωνσταντινίδης (λ), Μπούτος 1 (1/2), Γάτσης 4 (3/4, 1 μπλοκ), Καπετανίδης 6 (4/11, 2 μπλοκ).

ΜΓΣ ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Κρεούζης): Κ.Δαλακούρας 3 (3/14, 59% υπ., 47%αρ.), Μαρούλης, Φερέλ 5 (4/7, 1 μπλοκ), Αν.Δαλακούρας 11 (9/27, 1 μπλοκ, 1 άσσος), Νουράνγκουα 10 (10/22), Χριστόφας 3 (3/8) / Τσαδήμας (λ. – 30%υπ., 10%αρ.), Ανδρεάδης, Χρηστάκος, Καβαρατζής, Παπαδάκος, Μπανιώτης, Αρχοντούδης (λ).

ΣΧΟΛΙΑ

ΒΟΛΕΙ

Δεν βάζουν μυαλό: Χτυπήθηκε άνθρωπος του Παναθηναϊκού στο Ρέντη! (vids)

Από αντικείμενο που πετάχτηκε από την κερκίδα των οργανωμένων του Ολυμπιακού, εκκενώθηκε το γήπεδο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δεν βάζουν μυαλό οι χούλιγκαν του Ολυμπιακού!

Κατά τη διάρκεια του τέταρτου σετ του τελικού της Volley League μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, από την εξέδρα των οργανωμένων οπαδών των Πειραιωτών πετάχτηκε μπουκάλι το οποίο χτύπησε τον συνεργάτη του Ανδρεόπουλου, Χρήστο Μπέλλο με συνέπεια την προσωρινή διακοπή και την εκκένωση της συγκεκριμένης εξέδρας.

Μετά από 15 λεπτά διακοπής, ζητήθηκε από τους διαιτητές να εκκενωθεί η κερκίδα όπως κι έγινε για να συνεχιστεί το ματς. Όλα αυτά στο κλειστό του Ρέντη, έξω από το οποίο δολοφονήθηκε ο Γιώργος Λυγγερίδης, την ίδια ημέρα που η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε μπαράζ συλλήψεων, μεταξύ των οποίων και μέλη του σκληρού πυρήνα της Θύρας 7!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Επέστρεψε στη Νεφτοχίμικ Μπούργκας ο Τρούχτσεφ

Μετά το πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Επιστροφή σε γνώριμα λημέρια για τον Άξελ Τρούχτσεφ που την περασμένη σεζόν φόρεσε τη φανέλα της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ.

Ο Γάλλος ακραίος με ρίζες από τη Βουλγαρία, θα αγωνιστεί και πάλι με τη Νεφτοχίμικ Μπούργκας.

Ο Τρούχτεφ μάλιστα υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με τη βουλγαρική ομάδα, με την οποία είχε αναδειχτεί πρωταθλητής την προπέρσινη σεζόν.

Στην ανακοίνωσή τους οι Βούλγαροι στέκονται στο πέρασμα του 29χρονου ακραίου από τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην κατάκτηση του Σούπερ Καπ, αλλά και στο γεγονός ότι ο ίδιος αναδείχτηκε MVP.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Το μεγαλείο σου τελειωμό δεν έχει!

98 φωτογραφίες 98 χρόνια περήφανης ιστορίας και το ταξίδι συνεχίζεται…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πασίγνωστη η φράση «μια εικόνα, χίλιες λέξεις», η οποία κακώς αποδίδεται στην κινέζικη λαϊκή σοφία ή σε κάποιον αρχαίο Ιάπωνα σοφό. Ακόμα και έτσι όμως, περικλείει μεγάλη ποσότητα αλήθειας, καθώς δύναμη της φωτογραφίας είναι τεράστια.

Με αφορμή λοιπόν τα σημερινά 98α γενέθλια του ΠΑΟΚ, ακολουθούν 98 "δυνατές" όσο και ιστορικές φωτογραφίες, οι οποίες φυσικά είναι ελάχιστες για να περιγράψουν την τεράστια ιστορία του μεγαλύτερου συλλόγου της Βόρειας Ελλάδας, την επιδραστικότητά του στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων από το 1926 έως σήμερα, το αποτύπωμα που άφησε και αφήνει στην αθλητική και κοινωνική ζωή.

Από το πρώτο καταστατικό του συλλόγου, το γήπεδο στο Συντριβάνι, στο γήπεδο της Τούμπας και στο "Παλατάκι". Από τα πρώτα "ασπρόμαυρα" τρόπαια, κερδισμένα με αίμα και θυσίες ετών, μέχρι την εποχή του Ιβάν Σαββίδη,  από τους ανθρώπους που έγραψαν και γράφουν τη δική τους ιστορία, στα - κάθε ηλικίας - παιδιά στην κερκίδα και σε αυτούς που έφυγαν από τη ζωή αλλά δεν θα ξεχαστούν ποτέ.

Το αποτύπωσε άψογα η Βελένη Πολυξένη, το μελοποίησε και το τραγούδησε ακόμα πιο άψογα ο (Τουμπιώτης) Νίκος Παπάζογλου...

Είναι κάτι στιγμές τρυφερές και λεπτές

Σαν κλωστές τυλιγμένες σ' αδράχτι,

Σε γυρνούν απαλά, σε μεθούν σιωπηρά

Σε γεμίζουν με πείσμα και άχτι

Για όλα αυτά που ζητάς

Για πολλά που πονάς

Για το τίποτε μιας ευτυχίας

Και γυρνάς σαν τρελός

Του καθρέπτη εαυτός

Θύμα - θύτης κακής συγκυρίας.

Πλημμυρίζουν το χθες μαγεμένες σκιές

Που ξοπίσω μου γράφουν τροχιά

Με κρατούνε θαρρώ σαν αλήθειες παλιές

Σε λαβύρινθο δέσμιο βαθιά.

 

 

  

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ