Connect with us

ΒΟΛΕΙ

Απόδραση χωρίς απώλειες!

Συνέχισε το νικηφόρο σερί του ο Δικέφαλος του Βορρά που κέρδισε με 3-1 εκτός έδρας τον Ηρακλή για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Απόδραση χωρίς απώλειες!

Με τον Γκάρετ Μουαγκουτουτία (20 πόντοι, 67% στην επίθεση) να κάνει το καλύτερο έως τώρα παιχνίδι του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, οι «ασπρόμαυροι» επικράτησαν του Γηραιού και ανέβηκαν στους 29 βαθμούς, παραμένοντας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και σε απόσταση τεσσάρων βαθμών από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό που κέρδισε με 3-1 μέσα στην έδρα της Κομοτηνής.

Μπορεί ο Κλάπβαικ να είχε χαμηλότερα ποσοστά (21 πόντοι με 44% στην επίθεση) σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, όμως και πάλι ήταν καταλυτικός στο επιθετικό κομμάτι, ενώ σημαντικές λύσεις έδωσαν ο Γκόρτσανιουκ που ήρθε από τον πάγκο, αλλά και οι σταθεροί σε ακόμη ένα ματς Όκολιτς και Τακουρίδης.

Η εικόνα του αγώνα:

Ο ΠΑΟΚ, όπως και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια του πρωταθλήματος, ξεκίνησε με τους Κλάπβαικ, Μουαγκουτούτια, Φιλίποφ, Τακουρίδη, Όκολιτς, Σαφράνοβιτς και λίμπερο Εφραιμίδη. 

Με τον Μουαγκουτούτια να δίνει λύσεις στην επίθεση ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλά στο πρώτο σετ παίρνοντας προβάδισμα τεσσάρων πόντων (11-15), με τους γηπεδούχους όμως να αντιδρούν και να πλησιάζουν στον πόντο (16-17). Με τον Αμερικανό να παίρνει από το… χέρι τον Δικέφαλο σε επίθεση και σερβίς, οι «ασπρόμαυροι» πήραν και πάλι «αέρα» τριών πόντων (17-20) με τον Ορφανό να καλεί τάιμ άουτ. Φέργκιουσον και Μαυροβουνιώτης κράτησαν τον Ηρακλή στο σετ (20-21) αναγκάζοντας τον Σάκη Ψάρρα να πάρει αυτός τάιμ άουτ. Ο Ντίνας ισοφάρισε για τον Γηραιό (22-22). Ο Μουαγκουτούτια έβαλε ξανά μπροστά τον ΠΑΟΚ (22-23) που έφτασε στο σετ μπολ (23-24) μετά από άστοχο σερβίς του Μαυροβουνιώτη, με τον Αμερικανό ακραίο να διαμορφώνει το 23-25 και το 0-1 υπέρ του Δικεφάλου. 

Βελτιωμένος εμφανίστηκε ο Ηρακλής στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ και με τους Ποπόφ και Ντίνα προηγήθηκε με 10-7 με τον Σάκη Ψάρρα να καλεί άμεσα τάιμ άουτ, αλλά τους γηπεδούχους στη συνέχεια να ξεφεύγουν και με +4, πριν ο Δικέφαλος «μαζέψει» τη διαφορά. Με τον Τακουρίδη να δίνει λύσεις ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 15-15. Τα λάθη των «ασπρόμαυρων» σε επίθεση και σερβίς έδωσαν τη δυνατότητα στον Ηρακλή να προηγηθεί ξανά με τρεις (22-19). Με άστοχο σερβίς του Χήρα και μπλοκ του Φιλίποφ ο Δικέφαλος μείωσε και πάλι στον πόντο (22-21), όμως οι γηπεδούχοι έφτασαν στο σετ μπολ (24-21). Με τον Μουαγκουτούτια και άουτ επίθεση του Ποπόφ ο ΠΑΟΚ έμεινε «ζωντανός» (24-23), με τον Τακουρίδη να φέρνει το σετ στα ίσια με μπλοκ για το 24-24. Με τον Γκόρτσανιουκ που πέρασε νωρίτερα αντί του Σαφράνοβιτς ο Δικέφαλος έκανε το 24-25, όμως ο Ποπόφ ισοφάρισε σε 25-25. Το σετ έγινε… θρίλερ με συνεχείς ισοπαλίες και κρίθηκε τελικά με δύο πόντους των Ποπόφ και Φέργκιουσον με τον Ηρακλή να φτάνει στο 29-27 και να ισοφαρίζει σε 1-1. 

Με τον Γκόρτσανιουκ να δίνει επιθετικό «αέρα» στον ΠΑΟΚ στη θέση του Σαφράνοβιτς και με τον Μουαγκουτούτια να συνεχίζει να είναι σταθερός ο Δικέφαλος προηγήθηκε με 5-12 στο τρίτο σετ. Με τον Κλάπβαικ να «μπαίνει» και αυτός ξανά στο παιχνίδι οι «ασπρόμαυροι» διατήρησαν τη διαφορά ασφαλείας και στη συνέχεια (10-17). Η κυριαρχία των παικτών του Σάκη Ψάρρα στο τρίτο σετ ήταν αναμφισβήτητη με τη διαφορά να αυξάνεται και τον ΠΑΟΚ να φτάνει στο 16-25 και στο 1-2. 

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα σετ, στο τέταρτο καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να πάρει κάποια αξιόλογη διαφορά μέχρι τα μέσα του σετ. Εκεί, ο ΠΑΟΚ με τους Φιλίποφ (μπλοκ), Μουαγκουτούτια (άσο και επίθεση) και Κλάπβαικ (επίθεση) προηγήθηκε με 14-16. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν (16-16) με τον Κλίντι, αλλά προσωρινά, αφού ο Ολλανδός διαγώνιος και ο Τακουρίδης διαμόρφωσαν το 16-18. Ο Ηρακλής είχε ξανά την «απάντηση» και ισοφάρισε σε 19-19 με τον Ψάρρα να καλεί τάιμ άουτ. Ο Κλάπβαικ με δύο συνεχόμενους πόντους έδωσε ξανά «αέρα» δύο πόντων στον Δικέφαλο (19-21). Με Όκολιτς και Γκόρτσανιουκ ο ΠΑΟΚ διατήρησε το +2 (21-23), διαφορά την οποία όμως έχασε, αφού οι Μαυροβουνιώτης και Ποπόφ ισοφάρισαν σε 23-23 με τον Σάκη Ψάρρα να παίρνει το δεύτερο τάιμ άουτ του. Με επίθεση του Κλάπβαικ και λάθος του Ποπόφ το σετ, αλλά και το ματς κρίθηκε, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει στο 23-25 και στη νίκη με 1-3 σετ.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (Γιάννης Ορφανός): Ντίνας 8 (5/8επ., 2 μπλοκ, 1 άσσος), Προύσαλης 2 (2/2), Μαυροβουνιώτης 7 (7/22, 53%υπ., 20%αρ.), Φέργκιουσον 11 (9/14, 2 μπλοκ), Ρίου Κλίντι 14 (12/28, 1 μπλοκ, 1 άσσος, 56%υπ., 27%αρ.), Ποπόφ 23 (22/52, 1 άσσος) / Μπουράκης (λ. – 46%υπ., 21%αρ.), Κουκουμάκας, Τερζόγλου, Αρμενάκης, Χήρας.

ΠΑΟΚ (Σάκης Ψάρρας): Οκολιτς 8 (5/10, 3 μπλοκ), Μουαγκουτούτια 20 (18/27, 2 άσσοι, 47%υπ., 30%αρ.), Φιλίποφ 4 (1/3, 3 μπλοκ), Τακουρίδης 10 (7/10, 2 μπλοκ, 1 άσσος), Κλαπβάικ 21 (18/41, 2 μπλοκ, 1 άσσος), Σαφράνοβιτς 3 (3/12, 50%υπ., 30%αρ.) / Εφραιμίδης (λ. – 57%υπ., 33%αρ.), ίδης , Γάτσης, Γκόρτσανιουκ 6 (5/8, 1 μπλοκ).

* Οι πόντοι του Ηρακλή προήλθαν: 3 άσσοι, 57 επιθέσεις, 5 μπλοκ, 26 λάθη αντιπάλων και του ΠΑΟΚ προήλθαν: 4 άσσοι, 57 επιθέσεις, 11 μπλοκ, 30 λάθη αντιπάλων.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κ18 του ΠΑΟΚ

Έπεσε η αυλαία του Final-4

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Κ18 βόλεϊ κοριτσιών του ΠΑΟΚ, στο Final-4 της ΕΠΕΣΘ, το οποίο διεξήχθη στο Ε.Γ. Μίκρας.

Τα κορίτσια του Δικεφάλου συνέλλεξαν πολύτιμες εμπειρίες από αυτές τις τρεις αγωνιστικές, οι οποίες θα τις φανούν απολύτως χρήσιμες στο άμεσο μέλλον.

Ύστερα και από το παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής κόντρα στον Άρη, και την ήττα με 3-0 σετ, τα κορίτσια του Δικεφάλου κατέλαβαν την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Άρης – ΠΑΟΚ (Live Stream)

Για την τελευταία αγωνιστική του Final-4 του πρωταθλήματος Κ18 της ΕΠΕΣΘ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τρίτη και τελευταία αγωνιστική στο Final-4 του πρωταθλήματος Κ18 της ΕΠΕΣΘ με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει τον Άρη.

Ο Δικέφαλος έχει 4 βαθμούς, μετά από δύο αγώνες, ενώ η ΔΕΚΑ έχει 5 βαθμούς.

Έτσι, οι «ασπρόμαυρες» αναζητούν μια «καθαρή» νίκη και παράλληλα απώλεια της ΔΕΚΑ στο ματς που θα γίνει αργότερα κόντρα στην Ελπίδα Αμπελοκήπων.

Δείτε ζωντανά τον αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=ekVaYB-VGz8

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Η έξυπνη «βόμβα» του ΠΑΟΚ ξεκλειδώνει τον υπόλοιπο σχεδιασμό

Η κίνηση ουσίας με τον Δημήτρη Μούχλια και οι θέσεις που θα αποκτηθούν οι τέσσερις ξένοι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ «πλήρωσε» στον περσινό σχεδιασμό τα... τερτίπια των μάνατζερ, έχασε Ράπτη και Βουλκίδη και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει ρότα όλος ο αρχικός σχεδιασμός του ρόστερ, που οδήγησε αναγκαστικά στις... παραδοσιακές διορθωτικές κινήσεις του Ιανουαρίου.

Ο Δικέφαλος, πήρε το μάθημά του, και σε με μία κίνηση ουσίας, αλλά και εντυπωσιασμού, φέρνει στη Θεσσαλονίκη τον 23χρονο διεθνή διαγώνιο Δημήτρη Μούχλια, έναν ιδιαίτερα ταλαντούχο παίκτη.

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν κινηθεί και πέρσι για την περίπτωση του, όμως τότε η γερμανική Ντούρεν πρόλαβε να τον αποκτήσει, μετά το πέρασμα του παίκτη από το κολέγιο της Χαβάης.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έριξαν ξανά «γέφυρες» προς την πλευρά του Δημήτρη Μούχλια και αυτή τη φορά μπήκαν οι βάσεις για να προχωρήσει η συνεργασία των δύο πλευρών.

Ο Μούχλιας επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από τέσσερα χρόνια και η παρουσία του στον ΠΑΟΚ θα γίνει... οικογενειακή υπόθεση, αφού εκεί θα είναι συμπαίκτης μαζί με τον Βασίλη, που αγωνίζεται ως ακραίος στον Δικέφαλο, αλλά και τον 16χρονο Σταύρο ο οποίος θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην ηλικία του στην Ευρώπη και θα βρίσκεται και αυτός στο «ασπρόμαυρο» δυναμικό.

Η άφιξη του Δημήτρη Μούχλια, πέρα από τις αγωνιστικές του ικανότητες και του τι θα προσφέρει στον ΠΑΟΚ μέσα στο τάραφλεξ, αποτελεί ακόμα ένα συν στο σχεδιασμό του Γιόσκο Μιλενκόσκι για τη νέας σεζόν.

Ο Δικέφαλος πλέον θα μοιράσει τις τέσσερις -σίγουρες- θέσεις ξένων σε δίδυμο ακραίων (οι πληροφορίες κάνουν λόγο για περιπτώσεις παικτών που ξεχωρίζουν ήδη), σε πασαδόρο και κεντρικό, ενώ δεδομένη θεωρείται η παραμονή του Κοκκινάκη.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ