Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τότε «ψαχνόταν», τώρα έχει κορμό!

Πέρασαν τέσσερις ολόκληροι μήνες από το βράδυ όπου ο ΠΑΟΚ έφυγε με άδεια χέρια από το "Γ. Καραϊσκάκης", ελέω του τυχερού γκολ που πέτυχε ο Ένγκελς στο 51ο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ του σήμερα όμως, δεν έχει καμία σχεδόν σχέση με τον ΠΑΟΚ της 22ης Οκτωβρίου 2017…

Στέργιος Αναστασιάδης

Τότε «ψαχνόταν», τώρα έχει κορμό!

Στο ντέρμπι του πρώτου γύρου, ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με τους Ρέι, Μάτος, Ζαμπράνο, Βαρέλα, Λέοβατς (79′ Μπίσεσβαρ), Τσίμιροτ, Μαουρίσιο (62′ Σακχόφ), Μακ (69′ Κάμπος), Ελ Καντουρι, Βιεϊρίνια, Πρίγιοβιτς, σε μία περίοδο όπου ο Λουτσέσκου έψαχνε ανεπιτυχώς να βρει την καλύτερη δυνατή χημεία στα παιχνίδια μακριά από την Τούμπα. 

Ο Δικέφαλος δεν ήταν καλός στο “Γ. Καραϊσκάκης”, όμως έκτοτε το… νερό μπήκε για τα καλά στο αυλάκι. Αρχής γενομένης από την άνετη νίκη στα Πηγάδια εις βάρος της Ξάνθης στις 2 Δεκεμβρίου, οι “ασπρόμαυροι” έχουν μόνο νίκες στην Σούπερ Λίγκα έχοντας βρει απίστευτη ισορροπία τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεσή τους.

Πλέον, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έχει κερδίσει τη θέση του βασικού έναντι του Ροντρίγκο Ρέι και σε δέκα παιχνίδια πρωταθλήματος έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ, αυτό του Κόντε στα Γιάννενα και ενώ το σκορ ήταν 3-0 υπέρ του ΠΑΟΚ, ενώ ο Μάριν Λέοβατς αποτελεί παρελθόν και στο αριστερό άκρο της άμυνας δεσπόζει ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. 

Παρελθόν αποτελεί και ο Κάρλος Ζαμπράνο, με τη θέση δίπλα στον… διαστημικό Φερνάντο Βαρέλα να έχει πάρει ο “ανεβασμένος” το τελευταίο διάστημα Άνχελ Κρέσπο, τη στιγμή που ο Λέο Μάτος ήταν και είναι αναντικατάστατος στο δεξί άκρο της άμυνας. Φυσικά, οι Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια θα συνθέσουν και σήμερα την πεντάδα της μεσαίας γραμμής.

Σε σχέση με το ντέρμπι του πρώτου γύρου, ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει στη σύνθεσή του τον Γκόικο Τσίμιροτ που τον Ιανουάριο παραχωρήθηκε στη Σταντάρ Λιέγης, ωστόσο η αποχώρησή του δεν έχει γίνει ούτε στο ελάχιστο αισθητή, με τον Μαουρίσιο να εξακολουθεί να είναι σημείο αναφοράς και τους Εβγέν Σάκχοφ, Χοσέ Κάνιας να εναλλάσσονται στο πλευρό του. Φαβορί πάντως για το σημερινό ντέρμπι, είναι ο Ουκρανός έναντι του Ισπανού.   

Βεβαίως, από την ενδεκάδα του “Γ. Καραϊσκάκης” απουσιάζει το τελευταίο διάστημα ο Ομάρ Ελ Καντουρί, με την απουσία του Μαροκινού να έχει δώσει περισσότερο χώρο και χρόνο στους Δημήτρη Πέλκα και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Αμφότεροι, έχουν βγάλει… ασπροπρόσωπο τον Λουτσέσκου και κατ΄ επέκταση τον ΠΑΟΚ, με τον Πέλκα να έχει ένα προβάδισμα σήμερα για τη θέση του επιτελικού μέσου πίσω από τον Πρίγιοβιτς και τον Ολλανδό να βρίσκεται… σταντ μπάι σε περίπτωση που ο μεσοεπιθετικός από τα Γιαννιτσά κριθεί ανέτοιμος λόγω του τραυματισμού του.

Όπως και στο ματς του πρώτου γύρου έτσι και σήμερα, ο Μακ θα έχει φανέλα βασικού αλλά το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται βελτιωμένος σε σχέση με τις εμφανίσεις του στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς να βρίσκεται και σήμερα στην κορυφή της επίθεσης αλλά να έχει “σπάσει” την εκτός έδρας κατάρα που τον συνόδευε στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο στις 28 Ιανουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι τελείωσε το ευρωπαϊκό ταξίδι (vid)

Όσα έγιναν στο ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στα προημιτελικά ολοκληρώθηκε το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League.

Η Κλαμπ Μπριζ επικράτησε του Δικεφάλου με 2-0 στην Τούμπα και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 1-0 στο Βέλγιο πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα...

https://www.youtube.com/watch?v=bztWTPyJ8H8

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναβολή στην αναβολή για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Μετά την πρόκριση των «ερυθρολεύκων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άνω - κάτω το πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League μετά την ευρωπαϊκή πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με την Άστον Βίλα την Μ. Πέμπτη στις 2/5.

Αυτό σημαίνει ότι η εξ αναβολής αναμέτρηση μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού που ήταν προγραμματισμένη για την Μ. Τετάρτη στις 1/5, θα αναβληθεί εκ νέου!

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στις 8/5.

Μένει λοιπόν να φανεί πώς θα σχηματιστεί το καλεντάρι, μετά και τα νέα δεδομένα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: «Η απογοήτευση να μετατραπεί σε δύναμη»

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη τύπου μετά τον αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» τόνισε ότι πρέπει η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Παίξαμε με μια ομάδα που ήταν καλύτερη από εμάς και πήραν δίκαια την πρόκριση. Κάναμε καλά παιχνίδια με δυνατές ομάδες. Είναι μια απίστευτη στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Μέσα σε τρία χρόνια φτάσαμε δύο φορές στους οκτώ.

Σήμερα παίξαμε με έναν αντίπαλο με άλλο τρόπο παιχνιδιού, που έχει μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία, άλλη φιλοσοφία παιχνιδιού, πέρσι είχε παίξει στο Champions League, έχει άλλη αυτοπεποίθηση και γνώση να αντιμετωπίσει τέτοια παιχνίδια.

Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο επίπεδο που πρέπει γι' αυτά τα παιχνίδια. Δε θέλω να συζητήσω το γιατί. Είχαμε όμως κάποιους παίκτες άρρωστους, κάποιους άλλους που ήταν εκτός. Κάποιοι μπήκαν στο γήπεδο ενώ ήταν ακόμα άρρωστοι. Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο 150% όπως σε άλλα παιχνίδια.

Σε τέτοια ματς μπορεί να κερδίσεις ή να προκριθείς εάν εκμεταλλευτείς στιγμές. Εάν στο πρώτο ματς βάζαμε ένα γκολ στις αντεπιθέσεις που είχαμε παρά το γεγονός ότι η Μπριζ ήταν καλύτερη ή αν μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε στη φάση που μετά ήρθε το δεύτερο γκολ της Μπριζ, τότε θα μπορούσε να ήταν άλλο παιχνίδι.

Είμαι περήφανος για την ομάδα, για ότι έχουμε κάνει. Δεν έγινε ποτέ στον ΠΑΟΚ να παίξει προημιτελικούς μέσα σε τρία χρόνια δύο φορές. Αυτό δίνει αυτοπεποίθηση στον ΠΑΟΚ.

Το επίπεδο στην Ελλάδα δεν είναι το ίδιο με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο ρυθμός, η ένταση, η ταχύτητα των παικτών και των ομάδων στην Ευρώπη δεν είναι ίδια με την Ελλάδα που εδώ παίζει μεγαλύτερο ρόλο το συναισθηματικό κομμάτι.

Έχοντας την εμπειρία στην Ευρώπη πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει για να παλέψουμε για την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα.

Η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για να παίζουμε με το 150% στα παιχνίδια και να παλεύουμε μέχρι τέλους

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ