Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ευκαιρίες δημιουργεί, αλλά…

Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε το εμπόδιο του Ηρακλή, σε ένα παιχνίδι που φρόντισε να αδικήσει τον εαυτό του, καθώς κόντρα στις πάρα πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε δεν μπόρεσε να σκοράρει παρά μόνο ένα γκολ.

PAOK24

Ευκαιρίες δημιουργεί, αλλά…

Για τον «Δικέφαλο», που είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στη Super League, η δυσκολία του στο σκοράρισμα είναι ένα ζήτημα που απασχολεί το αγωνιστικό τμήμα εδώ και μερικές εβδομάδες.

Τα στατιστικά των «ασπρόμαυρων» στη Super League επιβεβαιώνουν μέχρι στιγμής την έλλειψη του εύκολου γκολ.

Συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ είναι η δεύτερη πιο παραγωγική ομάδα στην επίθεση, έχοντας 79 τελικές προσπάθειες, πίσω από τον Παναθηναϊκό που μετράει 82.

Την ίδια στιγμή οι παίκτες του Ίβιτς έχουν σκοράρει μόλις πέντε φορές μέχρι στιγμής στη Super League, κάτι που δεν τους κατατάσσει στις πιο παραγωγικές επιθέσεις του ελληνικού πρωταθλήματος, βρίσκοντας δίχτυα για κάθε σχεδόν 16 (15.8 για την ακρίβεια) τελικές προσπάθειες που δημιουργούν.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες κατηγορίες στις οποίες ο ΠΑΟΚ ξεχωρίζει, ο «Δικέφαλος» είναι πρώτος στις πάσες έχοντας 378, η πέμπτη καλύτερη ομάδα σε ασίστ, μετρώντας τρεις, η τέταρτη στα γεμίσματα έχοντας 37 επιτυχημένα σε 149 προσπάθειες, τρίτος σε λάθη με 241 και τρίτος στα κλεψίματα με 138.

Μπορεί οι αριθμοί να μη λένε πάντα όλη την αλήθεια στο ποδόσφαιρο, ωστόσο στην περίπτωση του ΠΑΟΚ «φωτογραφίζουν» το πρόβλημα που έχει στο σκοράρισμα κόντρα στην πολύ δημιουργική σε επίπεδο παραγωγής φάσεων επίθεση του.

Μόνο τυχαία δεν είναι άλλωστε η χτεσινή τοποθέτηση του Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος μετράει την αποτελεσματικότητα των παικτών του, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να σκοράρουν ένα γκολ για κάθε τρεις ευκαιρίες που φτιάχνουν.

Δείτε παρακάτω πόσες τελικές προσπάθειες έκανε ο ΠΑΟΚ σε κάθε παιχνίδι και πόσες φορές μάζεψε την μπάλα από τα αντίπαλα δίχτυα.

ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός:

Τελικές προσπάθειες: 19

Εύστοχες προσπάθειες: 2

Ποσοστό ευστοχίας: 10,5%

Αστέρα Τρίπολης – ΠΑΟΚ:

Τελικές προσπάθειες: 11

Εύστοχες προσπάθειες: 2

Ποσοστό ευστοχίας: 18,1%

ΠΑΟΚ – Ξάνθη:

Τελικές προσπάθειες: 15

Εύστοχες προσπάθειες: 0

Ποσοστό ευστοχίας: 0%

Βέροια – ΠΑΟΚ:

Τελικές προσπάθειες: 11

Εύστοχες προσπάθειες:0-

Ποσοστό ευστοχίας: 0%

ΠΑΟΚ – Ηρακλής:

Τελικές προσπάθειες: 23

Εύστοχες προσπάθειες: 1

Ποσοστό ευστοχίας: 4.3%

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ: Το κανάλι της ρεβάνς

Εκεί θα δείτε το μεγάλο παιχνίδι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό βράδυ. Ένα μεγάλο "ραντεβού" στην Τούμπα, με φόντο το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Europa Conference League.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην κατάμεστη Τούμπα την Κλαμπ Μπριζ, με έναν ξεκάθαρο στόχο και θέλει να κάνει μία ακόμη ανατροπή, για να συνεχίσει το ταξίδι του στην Ευρώπη.

Μετά την ήττα με 1-0 στο Jan Breydel, η πρόκριση είναι ανοικτή για τον ΠΑΟΚ, που θα δώσει σκληρή μάχη με την Μπριζ, με φόντο το εισιτήριο.

Όσοι δε βρεθούν στην Τούμπα, θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν το μεγάλο παιχνίδι από το κανάλι του Cosmote Sport 3 HD, ενώ -φυσικά- θα υπάρχει και ζωντανή ενημέρωση μέσα από το live-chat του PAOK24.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Μπριζ, η Τούμπα και το μεγάλο βράδυ (vid)

Κάνουν focus στην Τούμπα οι Βέλγοι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Από την πρώτη στιγμή της άφιξής της στη Θεσσαλονίκη, η Κλαμπ Μπριζ καταγράφει πολλές στιγμές της ομάδας μέσα από τα social media της.

Οι Βέλγοι βρέθηκαν στην Τούμπα χθες το απόγευμα και όπως φαίνεται, ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του γηπέδου, παίρνοντας μία "γεύση" από το γήπεδο που θα τους φιλοξενήσει απόψε (22:00).

Οι παίκτες του Νίκι Χάγιεν ξεκίνησαν σήμερα τη μέρα τους με μία πρωινή βόλτα στην ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη και πλέον, μετρούν κι αυτοί αντίστροφα για το αποψινό παιχνίδι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Οι αποφάσεις του Λουτσέσκου και ο “τελικός”

Τι ετοιμάζει ο Ρουμάνος τεχνικός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ καλείται να κάνει μία ακόμη ανατροπή, για να πάρει το εισιτήριο με φόντο την ημιτελική φάση του Europa Conference League και τα βλέμματα όλων στρέφονται στην Τούμπα.

Οι "ασπρόμαυροι" θα υποδεχθούν την Κλαμπ Μπριζ σε ένα γήπεδο που θα είναι γεμάτο, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να καταλήγει στις οριστικές του αποφάσεις, σε μία φάση όπου αρκετοί ποδοσφαιριστές του έχουν ταλαιπωρηθεί από μία ίωση που έχει "χτυπήσει" την ομάδα.

"Ήταν καλό που είχαμε αυτές τις ημέρες για να προετοιμαστούμε και είχαν το χρόνο να επανέλθουν και κάποιοι παίκτες, αλλά αυτό είναι ένα παιχνίδι που απαιτεί ψυχολογική προετοιμασία. Για κάποιους είναι ένα παιχνίδι ζωής! Τι πιο ωραίο; Δεν μπορώ να πω ότι είναι το πιο σημαντικό, όλα τα ματς είναι σημαντικά", ανέφερε χθες ο Λουτσέσκου κι αυτή είναι όλη η αλήθεια κι η ιστορία της αποψινής βραδιάς.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ρουμάνος τεχνικός έχει κάποια ερωτηματικά και δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο το τελικό του πλάνο, με τους Μπάμπα, Κεντζιόρα και Κουλιεράκη να μοιάζουν σίγουροι για την άμυνα και τους Βιεϊρίνια και Όττο να διεκδικούν μία θέση.

Στη μεσαία γραμμή, το δίδυμο Σβαμπ-Μεϊτέ έχει ένα μικρό προβάδισμα, αλλά υπάρχει και η επιλογή του Οζντόεφ και μεσοεπιθετικά, όλα δείχνουν ότι απόψε θα μπει στο βασικό σχήμα ο Μουργκ, με τον Τάισον και θέση διεκδικεί και ο Ντεσπόντοφ, ενώ και στην κορυφή υπάρχει ερωτηματικό, με έναν εκ των Μπράντον-Σαμάτα να ξεκινά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ