Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ποιος είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ;

Πόσο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα και πόσο σύνθετα τα κάνουμε κάθε φορά

Editorial

Ποιος είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ;

Έχει κουράσει αυτό το θέμα με τον στόχο του ΠΑΟΚ. Τελικά αντιλαμβάνομαι γιατί πέρυσι ο Ίβιτς επέλεξε να μην πει τίποτα. Ξέρει πόσο παράξενοι είμαστε… (Μεγάλο θέμα να ξέρεις τον ΠΑΟΚ και τις ιδιαιτερότητές του).

Απλά είναι τα πράγματα…

Ο μόνος που μπορεί ή έχει δικαίωμα να θέσει στόχους στον ΠΑΟΚ, είναι ο Ιβάν Σαββίδης!

Το έκανε μία φορά στην Τούμπα όταν κάλεσε τους παίκτες, το έκανε φυσικά και απόψε, στη νέα του ομιλία προς όλη την ομάδα.

«Ο ΠΑΟΚ φέτος πρέπει να πεθάνει για το πρωτάθλημα». ΤΕΛΟΣ!

Αυτός είναι ο στόχος που τίθεται. Ξεκάθαρο…

Από εκεί και πέρα και για να μην μπερδευόμαστε, είναι άλλη υπόθεση ποιος είναι ο στόχος και άλλο τι πιστεύει ο καθένας για την επίτευξή του.

Ένας πιστεύει ότι μπορεί ο ΠΑΟΚ, άλλος πιστεύει ότι έχει λίγες πιθανότητες, άλλος δεν ξέρει τι να πει, άλλος είναι σίγουρος, άλλος είναι επιφυλακτικός… Όλοι αυτοί όμως ΠΑΟΚ είναι! Αυτός που το πιστεύει περισσότερο, δεν σημαίνει ότι είναι πιο ΠΑΟΚ ή το θέλει παραπάνω απ’ αυτόν που είναι λίγο πιο επιφυλακτικός για τις ρεαλιστικές πιθανότητες.

Οι άπειροι στα του ΠΑΟΚ… Στανόγεβιτς και Λουτσέσκου, όταν τους τέθηκε η ερώτηση-παγίδα, τα μπέρδεψαν! Λες και θα… έχαναν τίποτα να πουν τα αυτονόητα για να ικανοποιήσουν τα “θέλω” και τα «πρέπει» του κοινού. Γιατί κάποιοι από το το κοινό (ή ένα μέρος του) στην αρχή θέλει να «ακούει» ότι… «θα πάρουμε το πρωτάθλημα» και μετά από κάθε γκέλα κατηγορεί και λέει: «γιατί μας πουλούσατε παππά ότι μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα». Και όλα αυτά επειδή ΔΕΝ μπορεί άλλος ο κόσμος χωρίς το τίτλο του πρωταθλητή. Κουράστηκε.

Ο ένας λοιπόν «φαγώθηκε», ο άλλος που έτσι και αλλιώς δεν ήταν και τόσο δημοφιλής, δεν βάζει μυαλό να φερθεί… πιο έξυπνα.

Για εμένα ΦΥΣΙΚΑ και όλα αυτά είναι ανόητα.

Ο στόχος είναι ένας, όλοι όσοι είναι εντός ομάδας πρέπει να κάνουν τα πάντα για να τον διεκδικήσουν και να τον κατακτήσουν. Το τι λένε, ούτε που με νοιάζει. Τι κάνουν είναι το θέμα…

Εμείς απέξω, μπορούμε να συζητήσουμε πιο ελεύθερα για τις πιθανότητες και τη δυνατότητα…

Και επειδή προφανώς δεν φοβάμαι να ξαναγράψω την άποψή μου, ξέρω καλά ότι… το πρωτάθλημα πρώτα το κερδίζεις εκτός γηπέδου, όταν έχεις κάνει όλα τα άλλα γύρω-γύρω καλά (τα πάντα όμως… ποδοσφαιρικά, οργανωτικά, υποστηρικτικά, επικοινωνιακά, οικονομικά, παρασκηνιακά) και μετά το κατακτάς βαθμολογικά μέσα στις τέσσερις γραμμές.

Ο ΠΑΟΚ φυσικά πάει και πάλι να κάνει το ανάποδο. Θα δούμε τι θα καταφέρει… Στο κάτω-κάτω πάντα παίζει ρόλο και ποιος είναι ο αντίπαλος…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι τελείωσε το ευρωπαϊκό ταξίδι (vid)

Όσα έγιναν στο ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στα προημιτελικά ολοκληρώθηκε το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League.

Η Κλαμπ Μπριζ επικράτησε του Δικεφάλου με 2-0 στην Τούμπα και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 1-0 στο Βέλγιο πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα...

https://www.youtube.com/watch?v=bztWTPyJ8H8

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναβολή στην αναβολή για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Μετά την πρόκριση των «ερυθρολεύκων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άνω - κάτω το πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League μετά την ευρωπαϊκή πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με την Άστον Βίλα την Μ. Πέμπτη στις 2/5.

Αυτό σημαίνει ότι η εξ αναβολής αναμέτρηση μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού που ήταν προγραμματισμένη για την Μ. Τετάρτη στις 1/5, θα αναβληθεί εκ νέου!

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στις 8/5.

Μένει λοιπόν να φανεί πώς θα σχηματιστεί το καλεντάρι, μετά και τα νέα δεδομένα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: «Η απογοήτευση να μετατραπεί σε δύναμη»

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη τύπου μετά τον αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» τόνισε ότι πρέπει η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Παίξαμε με μια ομάδα που ήταν καλύτερη από εμάς και πήραν δίκαια την πρόκριση. Κάναμε καλά παιχνίδια με δυνατές ομάδες. Είναι μια απίστευτη στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Μέσα σε τρία χρόνια φτάσαμε δύο φορές στους οκτώ.

Σήμερα παίξαμε με έναν αντίπαλο με άλλο τρόπο παιχνιδιού, που έχει μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία, άλλη φιλοσοφία παιχνιδιού, πέρσι είχε παίξει στο Champions League, έχει άλλη αυτοπεποίθηση και γνώση να αντιμετωπίσει τέτοια παιχνίδια.

Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο επίπεδο που πρέπει γι' αυτά τα παιχνίδια. Δε θέλω να συζητήσω το γιατί. Είχαμε όμως κάποιους παίκτες άρρωστους, κάποιους άλλους που ήταν εκτός. Κάποιοι μπήκαν στο γήπεδο ενώ ήταν ακόμα άρρωστοι. Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο 150% όπως σε άλλα παιχνίδια.

Σε τέτοια ματς μπορεί να κερδίσεις ή να προκριθείς εάν εκμεταλλευτείς στιγμές. Εάν στο πρώτο ματς βάζαμε ένα γκολ στις αντεπιθέσεις που είχαμε παρά το γεγονός ότι η Μπριζ ήταν καλύτερη ή αν μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε στη φάση που μετά ήρθε το δεύτερο γκολ της Μπριζ, τότε θα μπορούσε να ήταν άλλο παιχνίδι.

Είμαι περήφανος για την ομάδα, για ότι έχουμε κάνει. Δεν έγινε ποτέ στον ΠΑΟΚ να παίξει προημιτελικούς μέσα σε τρία χρόνια δύο φορές. Αυτό δίνει αυτοπεποίθηση στον ΠΑΟΚ.

Το επίπεδο στην Ελλάδα δεν είναι το ίδιο με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο ρυθμός, η ένταση, η ταχύτητα των παικτών και των ομάδων στην Ευρώπη δεν είναι ίδια με την Ελλάδα που εδώ παίζει μεγαλύτερο ρόλο το συναισθηματικό κομμάτι.

Έχοντας την εμπειρία στην Ευρώπη πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει για να παλέψουμε για την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα.

Η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για να παίζουμε με το 150% στα παιχνίδια και να παλεύουμε μέχρι τέλους

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ