Connect with us

ΒΟΛΕΙ

Πρωτιά, γόητρο και… μηνύματα

Ο ΠΑΟΚ θα εξαντλήσει τις πιθανότητες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια της περιόδου στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό στου Ρέντη.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Πρωτιά, γόητρο και… μηνύματα

Μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ για την προτελευταία αγωνιστική της Volleyleague μπορεί να είχε τυπική διαδικασία με τις δύο ομάδες να έψαχναν μία νίκη γοήτρου ενόψει των playoffs και της «σύγκρουσης» στο Final-4 του κυπέλλου Ελλάδας και κανείς να μη φανταζόταν πως από την εξέλιξη της θα κρίνονταν η πρωτιά στην κανονική διάρκεια της σεζόν.

Ο Ολυμπιακός μετά από την ήττα στη Σύρο, την «πάτησε» και στο Ζηρίνειο από την Κηφισιά και έβαλε ξανά στο κόλπο τον Δικέφαλο του Βορρά που βρίσκεται στο -5 από την κορυφή και πάει στου Ρέντη με μοναδικό στόχο την «καθαρή» νίκη.

Ο ΠΑΟΚ με μία επικράτηση με 0-3 ή 1-3 γίνεται αυτομάτως το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση και το να πάρει το πλεονέκτημα έδρας μέχρι και τους τελικούς, αφού θα μειώσει στους δύο βαθμούς την απόσταση από τον Ολυμπιακό, που την τελευταία αγωνιστική έχει ρεπό, ενώ ο Δικέφαλος του Βορρά φιλοξενεί την ΑΕΚ και με νίκη «προσπερνάει» τους «ερυθρόλευκους» στην κορυφή.

Θέμα γοήτρου και… μηνύματα ενόψει τελικών

Δεν είναι μόνο η πρώτη θέση που διακυβεύεται στην αναμέτρηση του Σαββάτου, αφού οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη και για λόγους γοήτρου.

Από τη μία πλευρά ο ΠΑΟΚ δίνει ίσως το πιο δύσκολο τεστ (μετά το νοκ άουτ παιχνίδι κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό) στη νέα… εποχή του, αφού στις ήττες στα δύο προηγούμενα παιχνίδια ήταν μία τελείως διαφορετική ομάδα, ενώ τώρα βασικά της γρανάζια αποτελούν ο Μουαγκουτουτία με τον Κλάπβαικ, την ώρα που τα ηνία πέρασαν στον Σάκη Ψάρρα.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Ολυμπιακός μπορεί να πήγαινε «τρένο» μέχρι πριν λίγο καιρό στο ελληνικό πρωτάθλημα, όμως προχώρησε σε τρεις αλλαγές που μάλλον τον αποδιοργάνωσαν, παρά τον βοήθησαν.

Ο Αλεξιέφ, για την ώρα, δε θυμίζει τον παίκτη που είχαμε δει στην πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό και το πρόβλημα του στην υποδοχή είναι κάτι παραπάνω από εμφανές. Μάλιστα, ο Βούλγαρος ακραίος είναι ένας παίκτης ψυχολογίας ο οποίος βγάζει εκνευρισμό στο παιχνίδι του, όταν δεν καταφέρνει να τελειώσει τις μπάλες στο επιθετικό κομμάτι και σίγουρα θα διαδραματίσει και αυτό τον ρόλο του απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Επίσης, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλέον στις τάξεις του έναν εκ των κορυφαίων παικτών του στο πρώτο μισό της σεζόν, τον Μπέμε, ο οποίος «θυσιάστηκε» από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Βέβαια τα παραπάνω σε καμία περίπτωση δεν αναιρούν τη δυναμικότητα που έχει ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν, αλλά και το γεγονός πως θέλει και ο ίδιος να αποδείξει πως οι ήττες από Φοίνικα και Κηφισιά ήταν μία κακή παρένθεση και πως οι παίκτες του, είναι έτοιμοι να φορτσάρουν ενόψει των κρίσιμων αναμετρήσεων που θα κρίνουν τους τίτλους.

Ο ΠΑΟΚ, που έχει και αυτός τις δικές του αδυναμίες, αλλά και τα δικά του προτερήματα σε συγκεκριμένα τεχνικά στοιχεία καλείται να κάνει το τέλειο ματς σε μία δύσκολη έδρα.

Όπλο του θα πρέπει να αποτελέσει το σερβίς του στο οποίο πρέπει να ρισκάρει για να πιέσει την άμυνα του Ολυμπιακού, αλλά και παράλληλα να κρατήσει τη δική του υποδοχή του, ώστε να έχει πιθανότητες να φύγει με το τρίποντο, που θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στην εξέλιξη του φετινού τίτλου, εάν το πλεονέκτημα έδρας καταλήξει στους «ασπρόμαυρους».

Η νίκη μία εκ των δύο ομάδων, αλλά και ο τρόπος που θα έρθει σίγουρα θα δώσει και τα πρώτα… μηνύματα ενόψει των παιχνιδιών «φωτιά» που θα ακολουθήσουν, αλλά όπως ξέρουμε και από τα προηγούμενα χρόνια τα πάντα στη μάχη των τίτλων θα κριθούν στο φινάλε της σεζόν.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κ18 του ΠΑΟΚ

Έπεσε η αυλαία του Final-4

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Κ18 βόλεϊ κοριτσιών του ΠΑΟΚ, στο Final-4 της ΕΠΕΣΘ, το οποίο διεξήχθη στο Ε.Γ. Μίκρας.

Τα κορίτσια του Δικεφάλου συνέλλεξαν πολύτιμες εμπειρίες από αυτές τις τρεις αγωνιστικές, οι οποίες θα τις φανούν απολύτως χρήσιμες στο άμεσο μέλλον.

Ύστερα και από το παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής κόντρα στον Άρη, και την ήττα με 3-0 σετ, τα κορίτσια του Δικεφάλου κατέλαβαν την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Άρης – ΠΑΟΚ (Live Stream)

Για την τελευταία αγωνιστική του Final-4 του πρωταθλήματος Κ18 της ΕΠΕΣΘ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τρίτη και τελευταία αγωνιστική στο Final-4 του πρωταθλήματος Κ18 της ΕΠΕΣΘ με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει τον Άρη.

Ο Δικέφαλος έχει 4 βαθμούς, μετά από δύο αγώνες, ενώ η ΔΕΚΑ έχει 5 βαθμούς.

Έτσι, οι «ασπρόμαυρες» αναζητούν μια «καθαρή» νίκη και παράλληλα απώλεια της ΔΕΚΑ στο ματς που θα γίνει αργότερα κόντρα στην Ελπίδα Αμπελοκήπων.

Δείτε ζωντανά τον αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=ekVaYB-VGz8

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Η έξυπνη «βόμβα» του ΠΑΟΚ ξεκλειδώνει τον υπόλοιπο σχεδιασμό

Η κίνηση ουσίας με τον Δημήτρη Μούχλια και οι θέσεις που θα αποκτηθούν οι τέσσερις ξένοι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ «πλήρωσε» στον περσινό σχεδιασμό τα... τερτίπια των μάνατζερ, έχασε Ράπτη και Βουλκίδη και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει ρότα όλος ο αρχικός σχεδιασμός του ρόστερ, που οδήγησε αναγκαστικά στις... παραδοσιακές διορθωτικές κινήσεις του Ιανουαρίου.

Ο Δικέφαλος, πήρε το μάθημά του, και σε με μία κίνηση ουσίας, αλλά και εντυπωσιασμού, φέρνει στη Θεσσαλονίκη τον 23χρονο διεθνή διαγώνιο Δημήτρη Μούχλια, έναν ιδιαίτερα ταλαντούχο παίκτη.

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν κινηθεί και πέρσι για την περίπτωση του, όμως τότε η γερμανική Ντούρεν πρόλαβε να τον αποκτήσει, μετά το πέρασμα του παίκτη από το κολέγιο της Χαβάης.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έριξαν ξανά «γέφυρες» προς την πλευρά του Δημήτρη Μούχλια και αυτή τη φορά μπήκαν οι βάσεις για να προχωρήσει η συνεργασία των δύο πλευρών.

Ο Μούχλιας επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από τέσσερα χρόνια και η παρουσία του στον ΠΑΟΚ θα γίνει... οικογενειακή υπόθεση, αφού εκεί θα είναι συμπαίκτης μαζί με τον Βασίλη, που αγωνίζεται ως ακραίος στον Δικέφαλο, αλλά και τον 16χρονο Σταύρο ο οποίος θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην ηλικία του στην Ευρώπη και θα βρίσκεται και αυτός στο «ασπρόμαυρο» δυναμικό.

Η άφιξη του Δημήτρη Μούχλια, πέρα από τις αγωνιστικές του ικανότητες και του τι θα προσφέρει στον ΠΑΟΚ μέσα στο τάραφλεξ, αποτελεί ακόμα ένα συν στο σχεδιασμό του Γιόσκο Μιλενκόσκι για τη νέας σεζόν.

Ο Δικέφαλος πλέον θα μοιράσει τις τέσσερις -σίγουρες- θέσεις ξένων σε δίδυμο ακραίων (οι πληροφορίες κάνουν λόγο για περιπτώσεις παικτών που ξεχωρίζουν ήδη), σε πασαδόρο και κεντρικό, ενώ δεδομένη θεωρείται η παραμονή του Κοκκινάκη.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ