Connect with us

ΒΟΛΕΙ

Τον κράτησε «ζωντανό»!

Αγνώριστος σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι ο Δικέφαλος του Βορρά με «φτηνά» λάθη έδωσε τη δυνατότητα στον Ηρακλή να κερδίσει με 3-1 σετ και να ισοφαρίσει τη σειρά, με την πρόκριση να κρίνεται σε τρίτη αναμέτρηση στο «Παλατάκι».

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Τον κράτησε «ζωντανό»!

Σε ένα ακόμη παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ έχασε την αυτοσυγκέντρωση του, αλλά και το προβάδισμα που είχε σε μεγάλα σημεία του πρώτου και τρίτου σετ τα οποία κατέληξαν στον Ηρακλή που με τη νίκη αυτή έμεινε «ζωντανός» στη μάχη της πρόκρισης στα ημιτελικά των playoffs.

Η σειρά μεταφέρεται πλέον στο PAOK Sports Arena την Τρίτη στις 17:00 με τον Δικέφαλο του Βορρά να καλείται να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα έδρας για να είναι εκείνος που θα πανηγυρίσει την πρόκριση.

Η εικόνα του Δικεφάλου του Βορρά, εκτός από το δεύτερο σετ, προβλημάτισε και μάλιστα σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να «καθαρίσει» την πρόκριση στα ημιτελικά.

Σε αυτό το σημείο της σεζόν τέτοια λάθη δε συγχωρούνται και ο ΠΑΟΚ καλείται να «ξυπνήσει» άμεσα, στην προσπάθεια που κάνει για να φτάσει στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Η εικόνα των σετ:

Με τον Μουαγκουτουτία να ξεκινάει «ζεστός» στην επίθεση και το σερβίς ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 3-6 στο πρώτο σετ, αναγκάζοντας γρήγορα τον Γ. Ορφανό να καλέσει τάιμ άουτ για να «ξυπνήσει» τους παίκτες του, κάτι που κατάφερε, αφού ο Ηρακλής πίεσε από το σερβίς με τον Κλίντι και πέρασε μπροστά (7-6). Με τον Αμερικανό ακραίο και τους Όκολιτς και Κλάπβαικ ο Δικέφαλος ανέκτησε ξανά το προβάδισμα (14-17) με τους γηπεδούχους να παίρνουν δεύτερο τάιμ άουτ. Ο Ηρακλής με τρία συνεχόμενα μπλοκ (Ντίνας, Μαυροβουνιώτης) ισοφάρισε σε 17-17 και τώρα ήταν η σειρά του Σάκη Ψάρρα να καλέσει τάιμ άουτ, αλλά το σερί του Γηραιού συνεχίστηκε με τον Κλίντι (18-17). Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, με τον Όκολιτς με μπλοκ να βάζει ξανά μπροστά τον ΠΑΟΚ (20-21), αλλά τον Ηρακλή να «απαντάει» με τον ίδιο τρόπο και με τους Προύσαλη, Φέργκιουσον διαμόρφωσε το 23-21 με τον Ψάρρα να παίρνει τάιμ άουτ. Ο Κλάπβαικ μείωσε, αλλά ο Ποπόφ έβαλε τον Ηρακλή στο σετ μπολ (24-22), με τον Ολλανδό διαγώνιο να ρίχνει ξανά τη διαφορά (24-23). Ο Ποπόφ με άουτ επίθεση έστειλε το σετ στην… παράταση (24-24) το οποίο κρίθηκε λίγες φάσεις αργότερα από άουτ επίθεση του Κλάπβαικ με τον Ηρακλή να κάνει το 1-0 με 27-25. 

Με Κλάπβαικ, Μουαγκουτουτία ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με +3 και στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ (5-8), αλλά και στη συνέχεια (8-11). Ο Ολλανδός διαγώνιος «σκότωσε» την υποδοχή του Ηρακλή και έβαλε τον Δικέφαλο μπροστά με 9-15 με τον Ορφανό να «ξοδεύει» άμεσα τα δύο τάιμ άουτ. Οι «ασπρόμαυροι» σαφέστατα βελτιωμένοι σε σχέση με το πρώτο σετ και σε συνδυασμό με τα λάθη του Ηρακλή «ανέβασαν» τη διαφορά (11-20) η οποία έφτασε και σε διψήφια τιμή (12-22, 13-24) με τον ΠΑΟΚ να φτάνει στην ισοφάριση 1-1 στα σετ με 15-25. 

«Καρμπόν» ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ και στο τρίτο σετ με Κλάπβαικ και Όκολιτς να πιέζουν από το σερβίς και τον Δικέφαλο να προηγείται με 2-7 και αργότερα με 3-9 με τον Ορφανό να παίρνει από νωρίς τα δύο τάιμ άουτ που είχε στη διάθεση του, αλλά τη διαφορά να ανεβαίνει (5-12). Το μπλοκ και τα λάθη των «ασπρόμαυρων» έδωσαν τη δυνατότητα στον Γηραιό να πλησιάσει (11-14) και αργότερα (13-15) με άσο του Κλίντι. Με Μουαγκουτουτία και Όκολιτς ο ΠΑΟΚ «ξέφυγε» με τέσσερις (15-19), αλλά έχασε ξανά αυτό το πλεονέκτημα που είχε, με τον Ηρακλή να ισοφαρίζει σε 19-19. Στην τελική ευθεία του σετ οι γηπεδούχοι έφεραν… τούμπα το σκορ, περνώντας μπροστά με 23-21 με δύο συνεχόμενα μπλοκ που τους έδωσαν και ψυχολογία, ώστε να φτάσουν στο 25-23 και να «κλέβουν» το σετ από τον ΠΑΟΚ, παίρνοντας εκ νέου προβάδισμα στο παιχνίδι με 2-1. 

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα σετ, ο Ηρακλής ήταν αυτός που προηγήθηκε με 9-5 στο τέταρτο σετ, με τον Ψάρρα να περνάει τον Γκόρτσανιουκ αντί του Σαφράνοβιτς στο παιχνίδι. Με τον Φιλίποφ να «πιέζει» στο σερβίς ο ΠΑΟΚ μείωσε άμεσα (9-8), αλλά ο Κλίντι έδωσε ξανά «αέρα» τεσσάρων πόντων (13-9) στην ομάδα του. Ο Γηραίος αύξησε το προβάδισμα του (15-10) και ο Ψάρρας κάλεσε δεύτερο τάιμ άουτ, αφού ο Δικέφαλος δεν μπορούσε να βρει λύσεις. Δύο συνεχόμενα λάθη του Μουαγκουτουτία και ένας άσος του Ντίνα έβαλαν τον Ηρακλή μπροστά με 18-10 με τον Τερζή να μπαίνει αντί του Φιλίποφ. Η εικόνα του σετ δεν άλλαξε, με τον Γηραιό να φτάνει εύκολα στο 25-17 και στο 3-1 στα σετ. 

Τα σετ: 27-25, 15-25, 25-23, 25-17.

*Οι πόντοι του Ηρακλή Πετοσφαίριση προήλθαν: 5 άσσοι, 49 επιθέσεις, 13 μπλοκ, 25 λάθη αντιπάλων και του Π.Α.Ο.Κ. προήλθαν: 8 άσσοι, 52 επιθέσεις, 9 μπλοκ, 21 λάθη αντιπάλων.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ 2015 (Γιάννης Ορφανός): Ντίνας 5π. (2/4, 2 μπλοκ, 1 άσσος), Προύσαλης 4 (1/2επ., 3 μπλοκ), Μαυροβουνιώτης 12 (11/23, 1 μπλοκ, 50%υπ., 50%αρ.), Φέργκιουσον 8 (4/8, 4 μπλοκ), Ρίου Κλίντι ντα Ρόσα 16 (13/25, 1 μπλοκ, 2 άσσοι, 51%υπ.,28%αρ.), Ποπόβ 20 (17/33επ., 2 μπλοκ, 1 άσσος) / Μπουράκης (λ. – 47%υπ., 29%αρ.), Χήρας, Αρμενάκης, Τερζόγλου, Κουκουμάκας, Τζιουμάκας 1 (1/2επ).

Π.Α.Ο.Κ. (Σάκης Ψάρρας): Όκολιτς 14π. (7/15επ., 6 μπλοκ, 1 άσσος), Μουαγκουτούτια 19 (16/30επ., 1 μπλοκ, 2 άσσοι, 74%υπ., 35%αρ.), Φιλίποβ 1 (1 άσσος), Τακουρίδης 6 (5/9, 1 μπλοκ), Κλαπβάικ 26 (21/42επ., 1 μπλοκ, 4 άσσοι), Σαφράνοβιτς 3 (3/17επ., 50%υπ., 15%αρ.) / Εφραομίδης (λ. – 68%υπ., 39%αρ.), Κωνσταντινίδης (λ), Τερζής, Γάτσης, Γκόρτσανιουκ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΒΟΛΕΙ

Δεν βάζουν μυαλό: Χτυπήθηκε άνθρωπος του Παναθηναϊκού στο Ρέντη! (vids)

Από αντικείμενο που πετάχτηκε από την κερκίδα των οργανωμένων του Ολυμπιακού, εκκενώθηκε το γήπεδο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δεν βάζουν μυαλό οι χούλιγκαν του Ολυμπιακού!

Κατά τη διάρκεια του τέταρτου σετ του τελικού της Volley League μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, από την εξέδρα των οργανωμένων οπαδών των Πειραιωτών πετάχτηκε μπουκάλι το οποίο χτύπησε τον συνεργάτη του Ανδρεόπουλου, Χρήστο Μπέλλο με συνέπεια την προσωρινή διακοπή και την εκκένωση της συγκεκριμένης εξέδρας.

Μετά από 15 λεπτά διακοπής, ζητήθηκε από τους διαιτητές να εκκενωθεί η κερκίδα όπως κι έγινε για να συνεχιστεί το ματς. Όλα αυτά στο κλειστό του Ρέντη, έξω από το οποίο δολοφονήθηκε ο Γιώργος Λυγγερίδης, την ίδια ημέρα που η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε μπαράζ συλλήψεων, μεταξύ των οποίων και μέλη του σκληρού πυρήνα της Θύρας 7!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Επέστρεψε στη Νεφτοχίμικ Μπούργκας ο Τρούχτσεφ

Μετά το πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Επιστροφή σε γνώριμα λημέρια για τον Άξελ Τρούχτσεφ που την περασμένη σεζόν φόρεσε τη φανέλα της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ.

Ο Γάλλος ακραίος με ρίζες από τη Βουλγαρία, θα αγωνιστεί και πάλι με τη Νεφτοχίμικ Μπούργκας.

Ο Τρούχτεφ μάλιστα υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με τη βουλγαρική ομάδα, με την οποία είχε αναδειχτεί πρωταθλητής την προπέρσινη σεζόν.

Στην ανακοίνωσή τους οι Βούλγαροι στέκονται στο πέρασμα του 29χρονου ακραίου από τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην κατάκτηση του Σούπερ Καπ, αλλά και στο γεγονός ότι ο ίδιος αναδείχτηκε MVP.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Το μεγαλείο σου τελειωμό δεν έχει!

98 φωτογραφίες 98 χρόνια περήφανης ιστορίας και το ταξίδι συνεχίζεται…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πασίγνωστη η φράση «μια εικόνα, χίλιες λέξεις», η οποία κακώς αποδίδεται στην κινέζικη λαϊκή σοφία ή σε κάποιον αρχαίο Ιάπωνα σοφό. Ακόμα και έτσι όμως, περικλείει μεγάλη ποσότητα αλήθειας, καθώς δύναμη της φωτογραφίας είναι τεράστια.

Με αφορμή λοιπόν τα σημερινά 98α γενέθλια του ΠΑΟΚ, ακολουθούν 98 "δυνατές" όσο και ιστορικές φωτογραφίες, οι οποίες φυσικά είναι ελάχιστες για να περιγράψουν την τεράστια ιστορία του μεγαλύτερου συλλόγου της Βόρειας Ελλάδας, την επιδραστικότητά του στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων από το 1926 έως σήμερα, το αποτύπωμα που άφησε και αφήνει στην αθλητική και κοινωνική ζωή.

Από το πρώτο καταστατικό του συλλόγου, το γήπεδο στο Συντριβάνι, στο γήπεδο της Τούμπας και στο "Παλατάκι". Από τα πρώτα "ασπρόμαυρα" τρόπαια, κερδισμένα με αίμα και θυσίες ετών, μέχρι την εποχή του Ιβάν Σαββίδη,  από τους ανθρώπους που έγραψαν και γράφουν τη δική τους ιστορία, στα - κάθε ηλικίας - παιδιά στην κερκίδα και σε αυτούς που έφυγαν από τη ζωή αλλά δεν θα ξεχαστούν ποτέ.

Το αποτύπωσε άψογα η Βελένη Πολυξένη, το μελοποίησε και το τραγούδησε ακόμα πιο άψογα ο (Τουμπιώτης) Νίκος Παπάζογλου...

Είναι κάτι στιγμές τρυφερές και λεπτές

Σαν κλωστές τυλιγμένες σ' αδράχτι,

Σε γυρνούν απαλά, σε μεθούν σιωπηρά

Σε γεμίζουν με πείσμα και άχτι

Για όλα αυτά που ζητάς

Για πολλά που πονάς

Για το τίποτε μιας ευτυχίας

Και γυρνάς σαν τρελός

Του καθρέπτη εαυτός

Θύμα - θύτης κακής συγκυρίας.

Πλημμυρίζουν το χθες μαγεμένες σκιές

Που ξοπίσω μου γράφουν τροχιά

Με κρατούνε θαρρώ σαν αλήθειες παλιές

Σε λαβύρινθο δέσμιο βαθιά.

 

 

  

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ