Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επίθεση Ηρακλή σε κυβέρνηση και ΠΑΟΚ

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τους λόγους που την οδήγησαν στην πρόταση για αναβολή του Ηρακλής – Ολυμπιακός και η αντίδραση της κυανόλευκης ΠΑΕ που στρέφει τα βέλη της κατά του ΠΑΟΚ και της κυβέρνησης.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Επίθεση Ηρακλή σε κυβέρνηση και ΠΑΟΚ

Η ΠΑΕ Ηρακλής με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής όσον αφορά την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή για αναβολή του αγώνα των κυανολεύκων με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι άνθρωποι του Ηρακλή δεν… συγκινούνται ιδιαίτερα από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ελληνικό πόδοσφαιρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ηρακλής:

“Ως άμεσο αποτέλεσμα του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, ο Ηρακλής ενημερώθηκε ότι ο αγώνας του πρωταθλήματος που θα γινόταν την Κυριακή με αντίπαλο τον Ολυμπιακό έχει αναβληθεί, με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού.

Ο Ηρακλής είναι εξαιρετικά απογοητευμένος. Τόσο οι οπαδοί μας, όσο και η ομάδα μας περίμενε με ανυπομονησία αυτό το παιχνίδι.

Ο Ηρακλής δεν έχει καμία σχέση με τα γεγονότα και τα επεισόδια της περασμένης Τετάρτης.

Ο αγώνας του Ηρακλή δεν έχει καμία σχέση με την διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας, η οποία και ακυρώθηκε.

Ο Ηρακλής έχει αποδείξει την θέση του ότι δεν υπάρχει ποτέ δικαιολογία ή αιτιολογία για την βία και ούτε δικαιολογούμε καμία παραβατική συμπεριφορά στις κερκίδες με κανένα τρόπο. Αντίθετα δουλεύουμε σκληρά για να έχουμε θετικά αποτελέσματα στον τομέα αυτό.

Η βία και η διαφθορά είναι ένα ντροπιαστικό δεδομένο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η απόφαση της κυβέρνησης να αναβάλλει το παιχνίδι μας, αποτυγχάνει να αντιμετωπίσει τα θέματα της βίας και της διαφθοράς τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα δεν δίνει την ελπίδα ότι θα δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες. Αντίθετα φωτίζει το γεγονός ότι ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν αντιμετωπιστεί επαρκώς αυτά τα προβλήματα.

Τα διεθνή δίκτυα αναφέρουν πως όσα έγιναν στην Τούμπα ήταν ντροπιαστικά και άσχημα. Πόσο ντροπιαστικό και παράλληλα κοντόφθαλμο είναι το γεγονός ότι στον ΠΑΟΚ επιτρέπεται να παίξει την Κυριακή;

Το ελληνικό ποδόσφαιρο απαιτεί ένα πειστικό σχέδιο και όραμα για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει τις μάστιγες που το καταστρέφουν. Είναι μέσα στα καθήκοντα μας να έρθουμε όλοι μαζί, κυβέρνηση, ποδοσφαιρικοί θεσμοί, ομάδες και οπαδοί για να δημιουργήσουμε τις λύσεις αντί για την λήψη αυθαίρετων αποφάσεων οι οποίες έρχονται χωρίς καμία διαβούλευση ή συμφωνία.

Θεωρούμε απίστευτο ότι στην Ελλάδα, την χώρα που υπερηφανεύεται ότι γέννησε την Δημοκρατία να μην υπάρχει συζήτηση για αποφάσεις που επηρεάζουν την καθημερινότητα, τη ζωή, την αγάπη και το πάθος τόσων ανθρώπων…”.

Οι λόγοι της αναβολής

Στο μεταξύ η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με ανακοίνωση της γνωστοποίησε τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε στην πρόταση για αναβολή του κυριακάτικου αγώνα ανάμεσα σε Ηρακλή και Ολυμπιακό η οποία θα έχει ισχύ 30 ημερών.

Αναλυτικά οι 6 λόγοι είναι οι παρακάτω:

1. Το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη λόγω των πρόσφατων αθλητικών συμβάντων.

2. Την αντιπαλότητα των οπαδών του ΠΑΟΚ, του Άρη και του Ηρακλή της πόλης της Θεσσαλονίκης με την ομάδα και τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

3. Το γεγονός ότι εκτιμάται ότι θα προσέλθει και ικανός αριθμός τρίτων φιλάθλων της πόλης που διάκεινται εχθρικά όχι μόνο στην ομάδα του Ολυμπιακού αλλά και στην ομάδα του Ηρακλή.

4. Το γεγονός ότι η πρόχειρη περίφραξη που τοποθετήθηκε εσωτερικά και κατά μήκος των κερκίδων από 3 έως 6 και από 11 έως 15 δεν επαρκεί για τις ανάγκες ποδοσφαιρικών αγώνων αυξημένης επικινδυνότητας όπως ο συγκεκριμένος αγώνας και μάλιστα υπό το βάρος των επεισοδίων της Τούμπας.

5. Το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός των αστυνομικών δυνάμεων απασχολείται στους χώρους συγκέντρωσης-διαχείρισης προσφύγων και μεταναστών

6. Την εκτίμησή της ότι λόγω του ιδιαίτερα φορτισμένου κλίματος και της αναστάτωσης που επικρατεί στους οπαδούς του ΠΑΟΚ είναι πολύ πιθανόν να προκληθούν ανάλογα ή και χειρότερα επεισόδια τα οποία δύνανται να διαταράξουν την κοινωνική ειρήνη και να απειλήσουν το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον σε κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εσείς κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία!»

Το ξεχωριστό μήνυμα του Βραζιλιάνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τάισον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που «λύγισε» μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας με αφορμή το φινάλε του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία να ζήσω ξανά την εμπειρία αυτή! Είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε στην Conference League. Συνεχίζουμε μαζί!

Εσείς είστε αυτοί που κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία και αξιοσέβαστη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ