Connect with us

ΒΟΛΕΙ

Θρύλε θυμήσου στον ΠΑΟΚ θα προσκυνάς!

Τρομερή εμφάνιση από τον Δικέφαλο του Βορρά που για δεύτερη σερί χρονιά θα διεκδικήσει τον τίτλο του κυπελλούχου στην Ιεράπετρα για τρίτη φορά στην ιστορία του!

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Θρύλε θυμήσου στον ΠΑΟΚ θα προσκυνάς!

Με τον Κλάπβαικ να κάνει «μαγική» εμφάνιση, τον «μαέστρο» Φιλίποφ, τους «ψυχωμένους» Τακουρίδη και Όκολιτς, τον Εφραιμίδη να… κρατάει στην υποδοχή και τον Μουαγκουτουτία ακόμη και στη μέτρια του μέρα να δίνει σημαντικές λύσεις, ο ΠΑΟΚ «πάτησε» τον Ολυμπιακό, που δεν είχε στη διάθεση του τους Κουμεντάκη και Αλεξίεφ και με 3-1 σετ είναι στον τελικό του Σαββάτου!

Ότι δεν κατάφερε να κάνει στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και στον ημιτελικό του League Cup, ο ΠΑΟΚ το κατάφερε και με το παραπάνω στον ημιτελικό κυπέλλου της Ιεράπετρας, όπως ακριβώς έκανε και πέρσι στην Ρόδο.

Πλέον, ο ΠΑΟΚ περιμένει το νικητή του ζευγαριού Φοίνικας Σύρου – Ηρακλής για να μάθει τον αντίπαλο του στον τελικό του Σαββάτου στις 20:15.

Η εικόνα του αγώνα:

Με όλα του τα «όπλα» παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ την ώρα που ο Ολυμπιακός δεν είχε τους Αλεξίεφ και Κουμεντάκη λόγω τραυματισμών, με τον Βούλγαρο μάλιστα να μην ταξιδεύει στην Ιεράπετρα.  

Με τον Σαφράνοβιτς να πιέζει στο σερβίς και τους Τακουρίδη, Κλάπβαικ να τελειώνουν τις κόντρα μπάλες ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 11-8 στο πρώτο σετ αναγκάζοντας τον Μουνιόθ να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να αλλάξει την εικόνα του σετ με τους Σμιτ, Χριστοφιδέλη και Πετρέας και πέρασε μπροστά με 11-12 και τώρα ήταν η σειρά του Φιλίποφ να πάρει τάιμ άουτ. Και πάλι με τον Κλάπβαικ ο Δικέφαλος πήρε «κεφάλι» (15-13), αλλά οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν ξανά τις λύσεις με το σερβίς του Τερβαπόρτι και με νέο σερί από επίθεση και μπλοκ έκαναν το 15-17 με τον τεχνικό του ΠΑΟΚ να καλεί το δεύτερο τάιμ αόυτ που είχε στη διάθεση του. Με άουτ επίθεση του Κλάπβαικ ο Ολυμπιακός ανέβασε τη διαφορά (16-20). Οι Τερζής και Μπούτος πέρασαν αντί του Φιλίποφ και Κλάπβαικ και με σερί από Μουαγκουτουτία και Όκολιτς ο ΠΑΟΚ πλησίασε στον πόντο (19-20). Φιλίποφ και Κλάπβαικ ξαναπέρασαν στο παιχνίδι, αλλά ο Ολυμπιακός είχε τις λύσεις για να «ξεφύγει» και πάλι με τους Σμιτ, Πετρέα και Ραουβέρτινγκ που χάρισαν στο πρώτο σετ με 22-25 στους τυπικά φιλοξενούμενους «ερυθρόλευκους». 

Με Όκολιτς, Κλάπβαικ και Τακουρίδη ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 10-6 στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ. Με την υποδοχή του Δικεφάλου να λειτουργεί καλά, ο Ολλανδός διαγώνιος βρήκε τις ευκαιρίες να αυξήσει τη διαφορά (12-7) με τον Μουνιόθ να παίρνει τάιμ άουτ. Με άσο του Σαφράνοβιτς έγινε το 14-8, με τον ΠΑΟΚ να αυξάνει συνεχώς το προβάδισμα του με τους Όκολιτς, Τακουρίδη, Κλάπβαικ και Φιλίποφ η διαφορά έφτασε σε διψήφια τιμή, την ώρα που ο Μουνιόθ προσπάθησε με… τρικ να καλύψει τα αγωνιστικά κενά της ομάδας του περνώντας τον Ζουπάνι αντί του Χριστοφιδέλη, αλλά τους «ασπρόμαυρους» παίζοντας… απλό βόλεϊ να φτάνουν στην ισοφάριση σε 1-1 σετ με 25-15.   

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 6-3 στο τρίτο σετ με τους Όκολιτς, Κλάπβαικ, αλλά ο Ολυμπιακός αντέδρασε γρήγορα και ισοφάρισε σε 6-6 κάτι που ανάγκασε τον Φιλίποφ να πάρει άμεσα τάιμ άουτ. Με Χριστοφιδέλη και Πετρέα οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν μπροστά με 7-8. Με νέο άσο του Όκολιτς και μπλοκ του Τακουρίδη ο Δικέφαλος προηγήθηκε 12-10, όμως τα λάθη των παικτών του έφεραν νέα ισοπαλία (13-13). Ο ΠΑΟΚ έχασε σημαντικές ευκαιρίες σε κόντρα μπάλες και ο Ολυμπιακός με άσο του Σμιτ με τη… βοήθεια του video check πήρε αυτός προβάδισμα (16-17). Η ισορροπία επανήλθε με τους πόντους των Κλάπβαικ – Σαφράνοβιτς (19-19). Ο Γάτσης πέρασε αντί του Τακουρίδη για το σερβίς και ο Όκολιτς πήρε το… ριμπάουντ για να κάνει το 22-21 για τον Δικέφαλο με τον Μουνιόθ να παίρνει τάιμ άουτ. Ο Κλάπβαικ πήρε απτό το… χέρι τον ΠΑΟΚ κάνοντας το 24-22, ο Σμιτ μείωσε στον πόντο (24-23), αλλά με άουτ σερβίς του το σετ κατέληξε με 25-23 στον Δικέφαλο που έκανε το 2-1. 

Με τον Όκολιτς να δίνει τις λύσεις ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τρεις στο ξεκίνημα του τέταρτου σετ (10-7), όμως ο Χριστοφιδέλης και ένα λάθος του Μουαγκουτουτία διαμόρφωσαν το 10-9 με τον Φιλίποφ να καλεί τάιμ άουτ. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 11-11 με τον Χριστοφιδέλη και αργότερα με μπλοκ πέρασε μπροστά 12-13, με τον Όκολιτς να φέρνει και πάλι το σετ στα ίσια (14-14). Με τον Ραουβέρτινγκ και παράβαση φιλέ οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 15-17. Ο Δικέφαλος προσπαθούσε να κρατήσει επαφή με το σκορ, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούσαν το +2 (17-19, 18-20). Ο Μουαγκουτουτία έδωσε σημαντικές λύσεις και ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε (20-20, 21-21). Με… τόμαχοκ σερβίς του Κλάπβαικ ο Δικέφαλος πέρασε μπροστά με 22-21, με τον Ραουβέρτινγκ να ισοφαρίζει σε 22-22. Ο Ολλανδός διαγώνιος έκανε το 23-22 και ο Σμιτ ισοφάρισε ξανά 23-23. Με μπλοκ του Σμαραγδή ο Ολυμπιακός έφτασε στο σετ μπολ 23-24, με τον Κλάπβαικ να ισοφαρίζει σε 24-24 και το σετ να πηγαίνει σε… παράταση. Μετά από συνεχείς ισοπαλίες ο Σαφράνοβιτς με άσο έβαλε μπροστά τον ΠΑΟΚ με 27-26 και στην επόμενη φάση ο Τακουρίδης με τρομερό μπλοκ σταμάτησε τον Σμιτ και με το 28-26 έστειλε τον Δικέφαλο στον τελικό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά!

Τα σετ: 22-25, 25-15, 25-23, 28-26.

*Οι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν από 10 άσσους, 58 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 20 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν από 3 άσσους, 54 επιθέσεις, 14 μπλοκ και 18 λάθη αντιπάλων.

ΠΑΟΚ (Φιλίποφ): Κλάπβαϊκ 31 (24/46 επ., 3 άσσοι, 4 μπλοκ), Μουαγκουτούτια 10 (9/20 επ., 1 μπλοκ, 65% υπ.), Όκολιτς 18 (10/17 επ., 4 άσσοι, 4 μπλοκ), Σαφράνοβιτς 10 (7/16 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 71% υπ.), Τακουρίδης 9 (7/11 επ., 2 μπλοκ), Φιλίποφ 1 (1 μπλοκ) / Εφραιμίδης (λ, 76% υπ.), Κωνσταντινίδης (λ), Γάτσης, Μπούτος 1 (1/1 επ.), Τερζής, Γκόρτσανιουκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ (Μουνιόθ): Ανδρεάδης 11 (8/10 επ., 3 μπλοκ), Πετρέας 10 (8/12 επ., 2 μπλοκ), Ραούβερντινκ 13 (11/25 επ., 2 μπλοκ, 65% υπ.), Σμιτ 21 (17/45 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Τερβαπόρτι 3 (1/2 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Χριστοφιδέλης 10 (7/15 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 50% υπ.) / Στεφάνου (λ, 76% υπ.), Στιβαχτής (λ), Ζουπάνι 1 (1/3 επ.), Σμαραγδής 2 (1/1 επ., 1 μπλοκ), Στιβαχτής.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Η σπουδαία Βαν ντε Βίρερ για τον ΠΑΟΚ!

Η 31χρονη διεθνής παίρνει τη… μπαγκέτα του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά τη συμφωνία με την 34χρονη Σέρβα διαγώνιο Μάρτα Ντρπα, η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ πλησιάζει και σε μία ακόμη σπουδαία μεταγραφική κίνηση.

Αυτή, αφορά τη θέση της πασαδόρου με την Βελγίδα Ίλκα Βαν ντε Βίρερ να προορίζεται για να πάρει τη... μπαγκέτα του νέου Δικεφάλου.

Η 31χρονη διεθνής έχει μια σπουδαία καριέρα σε Αστερίξ, Κάννες, Φλωρεντία, Κάμνικ. Ράντεν. Ταγκοβίστε, Στουτγάρδη, Σιγκόρτα και φέτος στην Βολουντάρι.

Χαρακτηριστικό της ποιότητας που διαθέτει είναι ότι έχει αναδειχτεί καλύτερη πασαδόρος σε Βέλγιο και Γερμανία.

Έχει κατακτήσει τίτλους σε Γαλλία, Γερμανία, Σλοβενία, Ρουμανία.

https://www.youtube.com/watch?v=LoaYd8SkjBc

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

«Βόμβα» με Ντρπα ετοιμάζει ο ΠΑΟΚ! (vids)

Μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση θέλει να ολοκληρώσει ο Δικέφαλος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση θέλει να ολοκληρώσει η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ που έχει στο στόχαστρο της την Σέρβα διαγώνια, Μάρτα Ντρπα.

Η 34χρονη αθλήτρια (1,92 ύψος) την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν με τη φανέλα της ουκρανικής Προμετέι και τα... σάρωσε όλα, καθώς κέρδισε με την ομάδα της το πρωτάθλημα, το κύπελλο, αλλά και το Σούπερ Καπ!

Η Ντρπα είναι μια πολύπειρη αθλήτρια με σπουδαίες παρουσίες και διακρίσεις σε Σερβία, Ρουμανία, Ελβετία, Ουγγαρία.

Ξεκίνησε την καριέρα της από τον Ερυθρό Αστέρα και μετά πήγε στη Βολερό στην Ελβετία εκεί όπου πανηγύρισε το νταμπλ.

Επέστρεψε ξανά στην πατρίδα της παίζοντας για τις Ζελέσνιτσαρ και ΖΟΚ Σπάρτακ,

https://www.youtube.com/watch?v=lIorPOSH-Fw

Πήγε στη συνέχεια στην Ταργκοβίστε εκεί όπου κατέκτησε το κύπελλο Ρουμανίας, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στην Ιταλία για να φορέσει τη φανέλα της Βιτσέντζα και έπειτα στη Γερμανία για να παίξει στην Πότσδαμ.

Η Ντρπα έβαλε στον βολεϊκό της «χάρτη» και τις Φιλιππίνες όταν έπαιξε στην Γιουνάιτεντ Κλαμπ, πριν πάει στην Ρωσία για να παίξει με την Κράσνογιαρσκ.

Επί μία τριετία βρήκε «λιμάνι» στην Μπεκεσκάμπαι στην Ουγγαρία με συμπαίκτριες μάλιστα δύο Ελληνίδες τις Μαρία Οικονομίδου και Μανωλίνα Κωνσταντινίδου.

https://www.youtube.com/watch?v=n1L83D66Y88

Μετέπειτα, πήγε στο Ισραήλ για να παίξει με την Μακάμπι Χάιφα, πριν πάει την περασμένη σεζόν στην Ουκρανία για λογαριασμό της Προμετέι.

Σημαντικές διακρίσεις και παρουσίες έχει και με την εθνική Σερβίας, φτάνοντας δύο φορές σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος και παίρνοντας την 3η θέση στο ευρωπαϊκό του 2015.

https://www.youtube.com/watch?v=DeFM7NeowH4

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κ18 του ΠΑΟΚ

Έπεσε η αυλαία του Final-4

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Κ18 βόλεϊ κοριτσιών του ΠΑΟΚ, στο Final-4 της ΕΠΕΣΘ, το οποίο διεξήχθη στο Ε.Γ. Μίκρας.

Τα κορίτσια του Δικεφάλου συνέλλεξαν πολύτιμες εμπειρίες από αυτές τις τρεις αγωνιστικές, οι οποίες θα τις φανούν απολύτως χρήσιμες στο άμεσο μέλλον.

Ύστερα και από το παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής κόντρα στον Άρη, και την ήττα με 3-0 σετ, τα κορίτσια του Δικεφάλου κατέλαβαν την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ