Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Χορηγός θετικής ενέργειας

Πάνω που ήρθε ο αποκλεισμός από την Τενερίφη, εμφανίστηκε ο Νέιθαν Σόμπι, για να δώσει νέο ενδιαφέρον στη σεζόν.

Νίκος Μοσχοβίτης

Χορηγός θετικής ενέργειας

Όχι το κείμενο δεν έχει κάποια σχέση με τον… Θέμη Γεωργαντά και το γνωστό χυμό που διαφημίζει τη θετική ενέργεια. Έχει να κάνει με τον Αυστραλό, που από την πρώτη στιγμή που ήρθε στον ΠΑΟΚ, έχει κερδίσει τους πάντες, με τα προσόντα του, τα στοιχεία του και αυτά που δίνει στην ομάδα, με το «καλημέρα».

Δεν ήταν μόνο οι 25 πόντοι που πέτυχε χθες εναντίον της Κύμης και το πρώτο θετικό δείγμα στο Ρέθυμνο, είναι αυτή η αυτοπεποίθηση που βγάζει από την πρώτη στιγμή και τα εντυπωσιακά στοιχεία που έχει στο παιχνίδι του και τον κάνουν να ξεχωρίζει.

Για την αθλητικότητα του είχαμε αναφερθεί και στο προηγούμενο blog και η εικόνα του στα δύο πρώτα παιχνίδια του, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Και μην ξεχνάμε ότι τώρα αρχίζει να εγκλιματίζεται όχι μόνο στην ομάδα, αλλά και στο ελληνικό ωράριο, καθώς ήρθε από μια χώρα που είναι επτά ώρες μπροστά και το jet lag, ειδικά στην αρχή, ήταν λίγο δύσκολο για αυτόν.

Γενικά, τα βιαστικά συμπεράσματα δεν είναι το… φόρτε μας, είτε μετά από μια πρώτη καλή εικόνα, είτε μετά από μια μέτρια. Ωστόσο, ο Σόμπι έχει δείξει από τα πρώτα του παιχνίδια, όλα εκείνα τα καλά στοιχεία, τα οποία έκαναν τον ΠΑΟΚ να ασχοληθεί μαζί του, από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Τζόρνταν Σάιμπερτ. Και ο παίκτης δεν προέκυψε εκείνη τη στιγμή… Είχε προταθεί λίγο καιρό πριν τον τραυματισμό του Σάιμπερτ, όταν και είχε ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στην Αυστραλία και όταν ο ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να βγει στην αγορά για γκαρντ, τον είχε πολύ ψηλά στη λίστα του. Οι λόγοι, φαίνονται από τα πρώτα του παιχνίδια στην ομάδα.

Χθες, έπαιξε για 31 λεπτά και στη συνέντευξη Τύπου, όταν δέχθηκε την ερώτηση, με τι θα ήταν ευχαριστημένος από την εμπειρία του στην Ελλάδα όταν επιστρέψει στην πατρίδα του, απάντησε άνετα, με το… πρωτάθλημα! Μάλιστα, πριν έρθει η απάντηση του Σόμπι, ο Μαρκόπουλος που ήταν δίπλα του, είπε «γιατί να γυρίσει, θα τον κρατήσουμε εδώ»! Ο παίκτης είναι με την ομάδα μόλις δέκα μέρες και ο Μαρκόπουλος, που δύσκολα εξωτερικεύει δημόσια τις απόψεις του, είπε από τώρα, να μείνει στην ομάδα!

Ο «Σομπς», όπως είναι το παρατσούκλι του, έχει δώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και όταν επιστρέψει και ο Σάιμπερτ και είναι καλά, η περιφέρεια του ΠΑΟΚ θα είναι πολύ… ιδιαίτερη. Το θέμα, βέβαια, είναι η ομάδα να έχει την εικόνα που πρέπει στα πλέι οφ, όταν έρθουν αυτά.

Έτσι κι αλλιώς, όποιος και αν έχει το πλεονέκτημα έδρας, οι διαφορές των ομάδων που βρίσκονται κάτω από τους δύο μεγάλους, είναι μικρές. Και την ώρα που οι… «πλούσιοι» παίρνουν από την Αυστραλία τον Νιούλει και δεν ξέρουν πώς να τον χρησιμοποιήσουν, ο ΠΑΟΚ παίρνει τον Σόμπι και από την πρώτη στιγμή, όχι μόνο τον βάζει μέσα στην ομάδα, αλλά τον κάνει να δείξει από την αρχή, όλα τα στοιχεία του.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Παρακάμερα γεμάτη αναμνήσεις (vid)

Πλάνα από τη βράβευση αλλά και από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δε μπόρεσε να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι χθες, ωστόσο η βράβευση της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς το 1994 πριν το τζάμπολ, ήταν κάτι το ξεχωριστό.

Δείτε το backstage video που ετοίμασε η ΚΑΕ:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μπάνε ανοίγει την καρδιά του στον Σχίζα! (vid)

Μια πολύ ξεχωριστή συνέντευξη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Σταύρος Σχίζας διατηρεί το δικό του κανάλι στο Youtube και έχει ξεκινήσει μία σειρά πολύ ενδιαφερουσών συζητήσεων με ανθρώπους του αθλητισμού.

Αυτή την εβδομάδα, ήταν η σειρά του Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος με το δικό του, μοναδικό τρόπο, μιλάει για το μπάσκετ, τη ζωή και όσα εξηγεί μέσα από το βιβλίο του, «Η Δύναμη της Ήττας».

Δείτε παρακάτω μια ξεχωριστή συζήτηση…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Η προσπάθεια των «παλιών» για τόνωση στον Νεραντζάκη

Η παρουσία ανθρώπων του μπάσκετ στο Παλατάκι έφερε και μία ιδιαίτερη κουβέντα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι με 73-89 χθες, επικύρωσε και μαθηματικά τα πλέι-άουτ για τον ΠΑΟΚ, με το γήπεδο χθες, να έχει αρκετές ξεχωριστές παρουσίες, λόγω της βράβευσης της ομάδας του 1994 που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Στάθης Νεραντζάκης, δεν έκρυβε τον προβληματισμό του, όχι τόσο για τη χθεσινή ήττα, όσο για το γεγονός ότι η ομάδα έχοντας να κερδίσει από τις αρχές Φλεβάρη, είναι ξεκάθαρο ότι έχει και ψυχολογικό θέμα.

Μετά το τέλος και της συνέντευξης Τύπου, με αρκετούς από τους ανθρώπους της ομάδας του Κόρατς να παραμένουν στο χώρο του μουσείου στο γήπεδο, με πρωτοβουλία του παλιού παράγοντα, Άγγελου Μιχόπουλου και με τον Μπάνε Πρέλεβιτς από κοντά, έγινε μια ολιγόλεπτη συζήτηση με τον προπονητή, θέλοντας να του τονώσουν το ηθικό ενόψει συνέχειας.

Η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση βαθμολογικά και με τα πλέι άουτ να ακολουθούν, η διαχείριση της ομάδας και η εύρεση κινήτρου, είναι δύσκολα ζητούμενα…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ