Connect with us

ΒΟΛΕΙ

MVP, οικογενειάρχης και πιστός… στρατιώτης!

Τα… γούρια του, η αγάπη του για το βόλεϊ, η απόφαση του να πει «ναι» στην πρόταση του ΠΑΟΚ, ο στόχος του πρωταθλήματος και οι σκέψεις για την επόμενη σεζόν.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

MVP, οικογενειάρχης και πιστός… στρατιώτης!

Ο Αμερικανός ακραίος σε μία εκ βαθέων συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ και στον Τίμο Αθανασόπουλο αναφέρθηκε στη ζωή του, τη μεγάλη του αγάπη για τη σύζυγο του και την κόρη τους, την κατάκτηση του κυπέλλου, αλλά και το κλίμα που συνάντησε στον Δικέφαλο του Βορρά.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γκάρετ Μουαγκουτουτία:

Στην ζωή του εκτός γηπέδων είναι ήρεμος. Όταν όμως πατάει τάραφλεξ μετατρέπεται σε… στρατιώτη όπως ήταν ο πατέρας του. Εκεί είναι έτοιμος να τα κατακτήσει όλα. O Γκάρετ Μουαγκουτουτία, όπως προφέρεται σωστά το όνομά του, γεννήθηκε το 1988 στη Καλιφόρνια από γονείς που υπηρέτησαν στο πολεμικό ναυτικό και έμαθε από μικρός τις αξίες της πειθαρχίας και της σκληρής δουλειάς. Ο ίδιος, χαμηλών τόνων, δεν του αρέσει να μιλάει πολύ και να βγαίνει έξω. Πριν 11 μήνες ήρθε στη ζωή η κόρη του Τιάχι, η οποία έχει αλλάξει όλη του την καθημερινότητα. Το μόνο που παραμένει σταθερό είναι το βόλεϊ.

Ο Γκάρετ Μουαγκουτουτία, ήταν η κινητήριος δύναμη του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο στην Ιεράπετρα και ήταν ένας από τους λόγους που ο «Δικέφαλος» κράτησε το τρόπαιο στη Θεσσαλονίκη. Ο MVP της διοργάνωσης, φωτογραφήθηκε για λογαριασμό του volleyball.gr και έδωσε συνέντευξη στην οποία μίλησε για όλους και για όλα. Για το επίθετό του και τις… δυσκολίες που έχει ο κόσμος να το προφέρει, για τον ΠΑΟΚ και την Θεσσαλονίκη, για τις κόντρες με τον Ολυμπιακό και τον Ηρακλή και για το μέλλον του στην Ελλάδα. Αναλυτικά…

Θεωρείς πως το κύπελλο κρίθηκε μετά τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό;

«Το κύπελλο δεν το κατακτήσαμε μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού αλλά μετά την επικράτηση επί του Ηρακλή. Προφανώς και ο ημιτελικός ήταν δύσκολος, αλλά είναι δυσκολότερο να παίξεις την επόμενη μέρα, πάλι κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα όπως ο Ηρακλής. Η αλήθεια είναι ότι όταν ήρθα με την ομάδα στην Ιεράπετρα δεν ήξερα τι να περιμένω για τη διοργάνωση. Το γήπεδο ήταν ωραίο και ήταν περισσότερος κόσμος απ’ ότι περίμενα. Υπήρχαν οπαδοί όλων των ομάδων και όχι μόνο μίας και ήταν ωραία εμπειρία για μένα. Χαίρομαι ακόμα περισσότερο που καταφέραμε να πάρουμε και το κύπελλο».

Αν και γνωρίζω ήδη την απάντηση, που αφιερώνεις το βραβείο του MVP αλλά και το κύπελλο;

«Στα κορίτσια μου που είναι και τα γούρια μου. Στη γυναίκα μου Κέισα που με ακολουθεί όπου και αν παίζω και στην κόρη μου Τιάχι που έγινε 11 μηνών. Μας αρέσει να ταξιδεύουμε και να είμαστε σε διαφορετικά μέρη. Ήθελε πολύ η γυναίκα μου να έρθουμε στην Ελλάδα και έκανε την μετάβασή μου στον ΠΑΟΚ ακόμα πιο εύκολη».

Γνώριζες για την “κόντρα” που υπάρχει του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και τον Ηρακλή;

«Του Ολυμπιακού την γνώριζα πριν έρθω στην Ελλάδα και με τον Ηρακλή την έμαθα όταν παίξαμε για πρώτη φορά στο γήπεδό του. Ήταν το τρίτο μου παιχνίδι στην Ελλάδα και μου φάνηκε περίεργο που τα δύο γήπεδα είναι σε μικρή απόσταση μεταξύ τους. Γνωρίζω τώρα πόσο σημαντικό είναι να νικάμε τον Ολυμπιακό και για την κόντρα που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο, όπως επίσης και με τον Ηρακλή, ομάδες της ίδιας πόλης».

Πλέον αφήνετε πίσω το κύπελλο και σκεφτόσαστε το πρωτάθλημα και πολύ πιθανόν θα παίξετε πάλι κόντρα στον Ολυμπιακό…

«Πρώτα πρέπει να περάσουμε την Κηφισιά και μετά θα σκεφτούμε με ποιον θα είμαστε στον τελικό. Πρώτα πρέπει να προκριθούμε. Η ομάδα μας και οι παίκτες που την απαρτίζουν είναι υψηλού επιπέδου και μπορούμε να τους νικήσουμε όλους, όμως πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο όπως κάναμε και στην Ιεράπετρα».

Πως ξεκίνησες το βόλεϊ και πότε κατάλαβες ότι μπορείς να ζήσεις από αυτό;

«Το βόλεϊ το ξεκίνησα από μικρή ηλικία στην Καλιφόρνια. Ξεκίνησα να παίζω στο σχολείο και σιγά σιγά όσο περνούσαν τα χρόνια, είδα ότι μπορώ να παίξω επαγγελματικά. Προέρχομαι από στρατιωτική οικογένεια και είμαι άνθρωπος της πειθαρχίας. Αυτό με βοήθησε πολύ στο να αφοσιωθώ στο βόλεϊ για να μπορέσω να το ζήσω από αυτό. Ο αθλητισμός σου δίνει την δυνατότητα να ταξιδεύεις και να γνωρίζεις νέα μέρη, διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες και χαίρομαι πολύ που κατάφερα να κάνω την αγάπη μου για το βόλεϊ, επάγγελμα. Πλέον με την γέννηση και της κόρης μου έχω γίνει οικογενειάρχης και είμαι αφοσιωμένος στο παιδί μου και στη γυναίκα μου εκτός γηπέδου. Όταν μπαίνω στο γήπεδο τα ξεχνάω όλα και είμαι συγκεντρωμένος στη προπόνηση. Την ώρα του αγώνα θέλω να κάνω την ομάδα μου καλύτερη για να φθάσει στη νίκη. Αυτήν την νοοτροπία την πήρα από τους γονείς μου που με βοήθησαν να γίνω αυτό που είμαι σήμερα».

Ήρθες στην Ελλάδα την περίοδο των Χριστουγέννων. Πως ήταν η προσαρμογή σου στη Θεσσαλονίκη;

«Προσαρμόστηκα πολύ γρήγορα. Όλοι στον σύλλογο είναι φανταστικοί και με βοήθησε το γεγονός ότι την ίδια περίοδο ήρθε στον ΠΑΟΚ και ο Νιλς (Κλάπβαϊκ). Δεν είχαμε παίξει ξανά μαζί στο παρελθόν, ήμασταν τα δύο νέα μέλη στην ομάδα και δεθήκαμε. Οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου είναι πολύ καλά παιδιά και τα πάμε πολύ καλά μεταξύ μας και όλα είναι πιο εύκολα όταν είναι και η οικογένειά σου μαζί».

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις το ναι στον ΠΑΟΚ;

«Ήταν η καλύτερη επιλογή για την οικογένειά μου ο ΠΑΟΚ. Είμαι οικογενειάρχης και ό,τι κάνω στο βόλεϊ, είναι για την οικογένειά μου. Η πρόταση που μου έγινε με κάλυπτε απόλυτα και δεν ήταν δύσκολο να πω το ναι. Το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι καλό. Υπάρχουν καλές και μέτριες ομάδες όπως σε όλες τις χώρες και μέχρι στιγμής έχουμε δώσει πολλούς δύσκολους αγώνες».

Είπες ότι έδεσες αμέσως με τον Κλάπβαϊκ όταν ήρθες στον ΠΑΟΚ. Με ποιους άλλους κάνεις παρέα και ποιος είναι αυτός που σας κάνει να γελάτε περισσότερο στα αποδυτήρια;

«Με όλα τα παιδιά έχω πολύ καλές σχέσεις. Αυτός που νομίζω πως μας κάνει να γελάμε περισσότερο είναι ο Αλεξάντερ (Όκολιτς). Όμως και ο Τακουρίδης, αν και δεν τον καταλαβαίνω όταν μιλάει, πάντα κάνει τους άλλους να γελάνε. Γενικά υπάρχει καλή επικοινωνία μεταξύ μας στα αποδυτήρια και έξω από το γήπεδο. Θεωρώ πως είναι ένα από τα στοιχεία που μας έδωσε το κύπελλο».

Μπορεί εσύ να μην είχες δυσκολίες όταν ήρθες στην Ελλάδα, όμως εμείς δυσκολευτήκαμε πολύ για να προφέρουμε το επίθετό σου…

«Το σωστό είναι Γκάρετ Μουαγκουτουτία. Δεν είναι μόνο στην Ελλάδα που δυσκολεύονται. Ακόμα και στην Αμερική δεν μπορούν να το προφέρουν. Είναι σαν του Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ που όλοι στην αρχή δεν μπορούσαν να τον αναφέρουν και τον φώναζαν Γιάννη. Οι Αμερικανοί είναι οι χειρότεροι στο να το προφέρουν. Μία φορά με είχαν πει Μαργκαρίτα… (γέλια)».

Έχεις σκεφτεί τι θα κάνεις όταν ολοκληρωθεί η σεζόν; Θα ήθελες να μείνεις στον ΠΑΟΚ ή να πας σε άλλη ομάδα στην Ελλάδα;

«Το μόνο που γνωρίζω με σιγουριά είναι ότι όταν τελειώσει η σεζόν θα πάω στις Ηνωμένες Πολιτείες για να ενσωματωθώ με την Εθνική ομάδα για το VNL. Από εκεί και πέρα δεν σκέφτομαι ακόμα την επόμενη ομάδα μου. Το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι το επόμενο παιχνίδι με την Κηφισιά και πως θα προκριθούμε στους τελικούς του πρωταθλήματος. Αυτή τη στιγμή θέλω να παραμείνω σε καλή κατάσταση και να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του. Στη συνέχεια θα μιλήσω με την οικογένειά μου και τι είναι καλύτερο για εκείνους. Φυσικά θα μιλήσω και με την διοίκηση να δω αν με θέλουν γιατί περνάμε καλά στη Θεσσαλονίκη».

 
ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Τα εισιτήρια και το κάλεσμα με φόντο την… ισοφάριση

Θέλει τον κόσμο δίπλα της ομάδα βόλεϊ – Τι ισχύει

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά το... break που έκανε στην έδρα του Παναθηναϊκού, η ομάδα βόλεϊ ετοιμάζεται τώρα για έναν ακόμη "τελικό", αυτή τη φορά την Πέμπτη στο PAOK Sports Arena.

Οι "ασπρόμαυροι" θα υποδεχθούν τους "πράσινους" στη Θεσσαλονίκη, με φόντο το 2-2 στη σειρά των ημιτελικών, με τον ΑΣ να αναφέρει με φόντο τα εισιτήρια:

Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα μεγάλο «μπρέικ» στο Μετς, μειώνοντας την σειρά των ημιτελικών σε 1-2 και πλέον αυτή επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 21 Μαρτίου και ώρα 17:00, στο PAOK Sports Arena.

Με σύμμαχο τον κόσμο του, τον οποίο σύσσωμο το τμήμα βόλεϊ ανδρών του ΠΑΟΚ καλεί στο γήπεδο, οι παίκτες του Δικεφάλου θέλουν να κάνουν το 2-2 στην σειρά, ώστε η πρόκριση να κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι.

Οι τιμές είναι οι εξής:

Γενική είσοδος: 5€
VIP: 10€
VIP Lounge: 50€ (Εισιτήριο κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με το 2310988000)

Σημεία διάθεσης:

Γραφεία Α.Σ. ΠΑΟΚ (2310988000): Τρίτη 12:00-20:00, Τετάρτη 10:00-20:00, Πέμπτη 10:00-15:00

Εκδοτήρια PAOK Sports Arena: Ημέρα αγώνα μετά τις 15:00 και μέχρι την έναρξη του αγώνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Έχει σφυγμό ο ΠΑΟΚ! (vid)

Έτσι πήρε το διπλό ο Δικέφαλος στο Μετς εις βάρος του Παναθηναϊκού!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση επικρατώντας με 3-1 σετ του Παναθηναϊκού στο Μετς στο τρίτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς των playoffs της Volley League.

Η σειρά πλέον είναι στο 2-1 υπέρ των πράσινων, όμως μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη στις 17:00 με τον Δικέφαλο να διεκδικεί στο PAOK Sports Arena την ισοφάριση.

Δείτε πώς ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Μιλενκόσκι: «Τώρα είμαστε εδώ!»

Πώς σχολίασε τη νίκη στο Μετς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ζωντανός στην ημιτελική σειρά των playoffs της Volley League ο ΠΑΟΚ που κέρδισε στο Μετς τον Παναθηναϊκό με 3-1 και μείωσε σε 2-1.

Ο Γιόσκο Μιλενκόσκι δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα:

«Παίξαμε απέναντι στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, και είμαι σίγουρος γι' αυτό σε αυτή τη φάση. Παίζουν πραγματικά δυνατό βόλεϊ, πιέζουν με το σερβίς, έχουν πολύ καλούς παίκτες, οι οποίοι ατομικά μπορούν να κάνουν την διαφορά. Παρόλα αυτά, στα πρώτα δύο σετ παίξαμε εκπληκτικό βόλεϊ, χωρίς λάθη, και αυτό ήταν το κλειδί του παιχνιδιού. Στο τρίτο σετ είχαμε πρόβλημα την υποδοχή, διότι αφού πήραν 2-3 πόντους διαφορά, έπαιξαν πιο ελεύθερα από την γραμμή του σερβίς και μας δημιούργησαν πρόβλημα. Στο τέταρτο σετ η ιδέα ήταν να ξεκινήσουμε καλά, να μην δώσουμε δυνατότητα στον αντίπαλο να πιέσει με το σερβίς.

Η υποδοχή μας ήταν πολύ καλή, όλες οι φάσεις του παιχνιδιού μας ήταν πολύ καλές, ιδιαίτερα το μπλοκ μας, καθώς μετά το 20 κάναμε τρία εκπληκτικά μπλοκ στον Ερνάντεζ, κάτι το οποίο είναι σημαντικό απέναντι σ' έναν τέτοιο παίκτη.

Αξίζαμε μία νίκη στην σειρά, παίξαμε καλά στο πρώτο παιχνίδι, είχαμε τις ευκαιρίες μας, στο δεύτερο παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη παίξαμε καλά σε δύο σετ, σε δύο σετ όχι, αλλά τώρα είμαστε εδώ. Ο Παναθηναϊκός είναι φυσικά το φαβορί, αλλά δείξαμε την ποιότητα μας, και τώρα ας παίξουμε βόλεϊ!».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ