Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία για τους ομίλους

Πολύς ντόρος γίνεται για το διακύβευμα του πρωταθλητή τη φετινή σεζόν και αν κοιτάξει κανείς την κατάσταση στη βαθμολογία της UEFA καταλαβαίνει ότι το ερχόμενο καλοκαίρι είναι η τελευταία ευκαιρία ένα εύκολο μονοπάτι προς τους ομίλους του Champions League.

Ηλίας Καπράλος

Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία για τους ομίλους

Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 2018-2019 είχε μία ονειρική σεζόν, μία σεζόν με αήττητο πρωτάθλημα, κύπελλο για τρίτη σερί χρονιά και μία όμως ευρωπαΪκή παραφωνία. Μπορεί οι προκρίσεις με Βασιλεία και Σπαρτάκ Μόσχας να θεωρούνται παράσημο και ο αποκλεισμός από την Μπενφίκα να μπαίνει στα πλαίσια ενός φυσιολογικού αποτελέσματος, αλλά η πορεία στον όμιλο με Τσέλσι, ΜΠΑΤΕ και Βίντι σίγουρα είναι κάτι που στην ομάδα του Δικεφάλου θέλουν ξεχάσουν γρήγορα. Εάν προσθέσει κανείς τον αποκλεισμό την περασμένη χρονιά από την Έστερσουντς και φέτος από την Σλόβαν Μπρατισλάβας, καταλαβαίνει κανείς ότι η ονειρική τριετία εντός συνόρων δεν συνοδεύτηκε σε καμία στιγμή από μία καλή ευρωπαϊκή πορεία. 

Τη νέα χρονιά όμως, όλα μπορούν να αλλάξουν. Εξ αρχής εάν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να πάρει και πάλι τον τίτλο του πρωταθλητή, θα πρέπει να θεωρεί ως δεδομένο ότι αυτή τη φορά δεν θα βρει στον δρόμο του τον Άγιαξ, όποια και να είναι η δική του βαθμολογία. Η Ελλάδα στο τέλος της σεζόν 2018-2019, ήταν στην 14η θέση κάτι που σημαίνει ότι ο πρωταθλητής θα μπει ότι και να γίνει στον τρίτο γύρο των προκριματικών, όπως έγινε και φέτος. Επίσης εάν η ομάδα που κατακτήσει το Champions League, έχει ήδη πάρει τη θέση για την κορυφαία διοργάνωση από το πρωτάθλημά της, τότε, η πρωταθλήτρια της 11ης θέσης, που είναι η Ολλανδία, θα μπει απευθείας στους ομίλους. 

Ας πάρουμε τα πράγματα όμως με τη σειρά και πάντα με δεδομένο ότι η πρωταθλήτρια για το Champions League θα έχει κερδίσει τη θέση της μέσα από το δικό της πρωτάθλημα, κάτι που συμβαίνει κατά κόρον από το 2005, με τελευταία παραφωνία την Λίβερπουλ στον τελικό της Κωνσταντινούπολης. Περνώντας το Preliminary Round που συμμετέχουν οι πρωταθλητές Β. Ιρλανδίας, Κοσόβου, Ανδρόρας και Σαν Μαρίνο, στον 1ο προκριματικό γύρο, θα είναι ο νικητής του Preliminary Round και οι πρωταθλητές από τις χώρες 18-51. Με άλλα λόγια οι πρωταθλητές,  Γιβραλτάρ, Νήσων Φερόε, Μαυροβουνίου, Ουαλίας, Γεωργίας, Εσθονίας, Μάλτας, Αρμενίας, Λουξεμβούργου, Λετονίας, Λιθουανίας, Βοσνίας, Ισλανδίας, Φινλανδίας, Ιρλανδίας, Αλβανίας, Μολδαβίας, Βόρειας Μακεδονίας, Ουγγαρίας, Λιχτενστάιν, Σλοβενίας, Σλοβακίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Ισραήλ, Αζερμπαϊτζάν, Πολωνίας, Καζακστάν, Νορβηγίας, Σουηδίας, Λευκορωσίας, Σκωτίας και Σερβίας.

Από αυτές τις ομάδες η κερδισμένη θα είναι η πρωταθλήτρια Κύπρου, μιας και σαν κάτοχος της 18ης θέσης μέχρι πέρσι θα ανέβει απευθείας στο 2ο προκριματικό γύρο μαζί με τους 17 νικητές των ζευγαριών και τους πρωταθλητές των θέσεων 16 και 17, που θα είναι η Ελβετία και η Δανία. Εκεί οι οι 20 αυτές ομάδες θα βγάλουν 10 νικητές που με τη σειρά τους θα πάνε στον 3ο προκριματικό γύρο που θα τους περιμένουν οι πρωταθλητές των θέσεων 14 και 15 που είναι οι πρωταθλητές Κροατίας και Ελλάδας. Με αυτόν τον τρόπο, όποιος είναι πρωταθλητής Ελλάδας, δεν κερδίζει κάποιον γύρο (εάν πάντα η κάτοχος του φετινού Champions League πάρει εισιτήριο και από το δικό της πρωτάθλημα), αλλά δεν θα έχει μέσα στους πιθανούς αντιπάλους για τα play-off τον πρωταθλητή Ολλανδίας. 

Έτσι από τα 12 ζευγάρια του 3ου προκριματικού γύρου, θα προκριθούν στα play-off 6 νικήτριες ομάδες και εκεί θα βρουν τους πρωταθλητές των θέσεων 12 και 13 που είναι η πρωταθλήτρια Αυστρίας και η πρωταθλήτρια Τσεχίας σαν τα τελευταία εμπόδια για τους ομίλους του Champions League. 

Καταλαβαίνει κανείς ότι μέσα από την εν λόγω διαδικασία, είναι πολύ πιθανόν να μην υπάρξει ο Άγιαξ σαν αντίπαλος (με τον ΠΑΟΚ να είναι “ερωτευμένος” με τον Αίαντα στις κληρώσεις), αλλά ως κυριότεροι αντίπαλοι να είναι η Σάλτσμπουργκ, η Σλάβια Πράγας, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η Βασιλεία ή η Γιουνγκ Μπόις, ο ΑΠΟΕΛ ή η Σέλτικ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

LIVE: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Ζωντανή ενημέρωση μέσα από το PAOK24

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα την ΑΕΚ, σε ένα παιχνίδι που ενδέχεται να καθορίσει την υπόθεση "τίτλος".

Το PAOK24 σας μεταφέρει ζωντανά την εξέλιξη του ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Stoximan Super League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Α.Σ.: «Βγάλτε πάθος και ποιότητα»

Το μήνυμα του ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Α.Σ. ΠΑΟΚ έστειλε το δικό του μήνυμα για το αποψινό ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα, αναφέροντας… «Για την 8η αγωνιστική των Play-Off της Super League, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Κυριακή 28 Απριλίου και ώρα 19:30, στο Γήπεδο Τούμπας, την ΑΕΚ.

Ο Δικέφαλος θέλει τη νίκη, με στόχο να μπει δυνατά στην «μάχη» του τίτλου, έχοντας ως σύμμαχο τον Κόσμο του, ο οποίος θα δημιουργήσει ακόμα μία εξαιρετική ατμόσφαιρα.

Οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου, καλούνται να τα δώσουν όλα, να βγάλουν το πάθος και την ποιότητα τους, πανηγυρίζοντας ένα πολύτιμο τρίποντο ενόψει της τελικής ευθείας.

Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί μέσω του Novasports Prime.

«Με τη νίκη ΠΑΟΚΑΡΑ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συγκίνηση στο μνημόσυνο του Νάσου

Κανείς δεν ξέχασε τον αδικοχαμένο φίλο του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το μνημόσυνο για τον Νάσο Κωνσταντίνου, τελέστηκε σήμερα στο μνημείο που υπάρχει στο σημείο που τραυματίστηκε θανάσιμα, από τον παπά-Χρήστο.

Στεφάνι στη μνήμη κατέθεσε τόσο η ΠΑΕ, όσο και ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ Έδεσσας, παρόντες στην τελετή, ήταν περίπου 200 φίλοι του ΠΑΟΚ, ενώ το τμήμα πόλο του συλλόγου, άφησε συμβολικά ένα σκουφάκι στη μνήμη του αδικοχαμένου Νάσου, που κανείς δεν ξεχνάει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ