Connect with us

ΒΟΛΕΙ

Πρωτιά, γόητρο και… μηνύματα

Ο ΠΑΟΚ θα εξαντλήσει τις πιθανότητες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια της περιόδου στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό στου Ρέντη.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Πρωτιά, γόητρο και… μηνύματα

Μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ για την προτελευταία αγωνιστική της Volleyleague μπορεί να είχε τυπική διαδικασία με τις δύο ομάδες να έψαχναν μία νίκη γοήτρου ενόψει των playoffs και της «σύγκρουσης» στο Final-4 του κυπέλλου Ελλάδας και κανείς να μη φανταζόταν πως από την εξέλιξη της θα κρίνονταν η πρωτιά στην κανονική διάρκεια της σεζόν.

Ο Ολυμπιακός μετά από την ήττα στη Σύρο, την «πάτησε» και στο Ζηρίνειο από την Κηφισιά και έβαλε ξανά στο κόλπο τον Δικέφαλο του Βορρά που βρίσκεται στο -5 από την κορυφή και πάει στου Ρέντη με μοναδικό στόχο την «καθαρή» νίκη.

Ο ΠΑΟΚ με μία επικράτηση με 0-3 ή 1-3 γίνεται αυτομάτως το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση και το να πάρει το πλεονέκτημα έδρας μέχρι και τους τελικούς, αφού θα μειώσει στους δύο βαθμούς την απόσταση από τον Ολυμπιακό, που την τελευταία αγωνιστική έχει ρεπό, ενώ ο Δικέφαλος του Βορρά φιλοξενεί την ΑΕΚ και με νίκη «προσπερνάει» τους «ερυθρόλευκους» στην κορυφή.

Θέμα γοήτρου και… μηνύματα ενόψει τελικών

Δεν είναι μόνο η πρώτη θέση που διακυβεύεται στην αναμέτρηση του Σαββάτου, αφού οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη και για λόγους γοήτρου.

Από τη μία πλευρά ο ΠΑΟΚ δίνει ίσως το πιο δύσκολο τεστ (μετά το νοκ άουτ παιχνίδι κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό) στη νέα… εποχή του, αφού στις ήττες στα δύο προηγούμενα παιχνίδια ήταν μία τελείως διαφορετική ομάδα, ενώ τώρα βασικά της γρανάζια αποτελούν ο Μουαγκουτουτία με τον Κλάπβαικ, την ώρα που τα ηνία πέρασαν στον Σάκη Ψάρρα.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Ολυμπιακός μπορεί να πήγαινε «τρένο» μέχρι πριν λίγο καιρό στο ελληνικό πρωτάθλημα, όμως προχώρησε σε τρεις αλλαγές που μάλλον τον αποδιοργάνωσαν, παρά τον βοήθησαν.

Ο Αλεξιέφ, για την ώρα, δε θυμίζει τον παίκτη που είχαμε δει στην πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό και το πρόβλημα του στην υποδοχή είναι κάτι παραπάνω από εμφανές. Μάλιστα, ο Βούλγαρος ακραίος είναι ένας παίκτης ψυχολογίας ο οποίος βγάζει εκνευρισμό στο παιχνίδι του, όταν δεν καταφέρνει να τελειώσει τις μπάλες στο επιθετικό κομμάτι και σίγουρα θα διαδραματίσει και αυτό τον ρόλο του απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Επίσης, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλέον στις τάξεις του έναν εκ των κορυφαίων παικτών του στο πρώτο μισό της σεζόν, τον Μπέμε, ο οποίος «θυσιάστηκε» από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Βέβαια τα παραπάνω σε καμία περίπτωση δεν αναιρούν τη δυναμικότητα που έχει ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν, αλλά και το γεγονός πως θέλει και ο ίδιος να αποδείξει πως οι ήττες από Φοίνικα και Κηφισιά ήταν μία κακή παρένθεση και πως οι παίκτες του, είναι έτοιμοι να φορτσάρουν ενόψει των κρίσιμων αναμετρήσεων που θα κρίνουν τους τίτλους.

Ο ΠΑΟΚ, που έχει και αυτός τις δικές του αδυναμίες, αλλά και τα δικά του προτερήματα σε συγκεκριμένα τεχνικά στοιχεία καλείται να κάνει το τέλειο ματς σε μία δύσκολη έδρα.

Όπλο του θα πρέπει να αποτελέσει το σερβίς του στο οποίο πρέπει να ρισκάρει για να πιέσει την άμυνα του Ολυμπιακού, αλλά και παράλληλα να κρατήσει τη δική του υποδοχή του, ώστε να έχει πιθανότητες να φύγει με το τρίποντο, που θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στην εξέλιξη του φετινού τίτλου, εάν το πλεονέκτημα έδρας καταλήξει στους «ασπρόμαυρους».

Η νίκη μία εκ των δύο ομάδων, αλλά και ο τρόπος που θα έρθει σίγουρα θα δώσει και τα πρώτα… μηνύματα ενόψει των παιχνιδιών «φωτιά» που θα ακολουθήσουν, αλλά όπως ξέρουμε και από τα προηγούμενα χρόνια τα πάντα στη μάχη των τίτλων θα κριθούν στο φινάλε της σεζόν.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Σήκωσε την κούπα και έρχεται στον ΠΑΟΚ η Φαν ντε Φάιφερ

Πήρε τον τίτλο του πρωταθλήματος με τη Βολουντάρι στην Ρουμανία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η σπουδαία Βελγίδα, Ίλκα Φαν ντε Φάιφερ, θα είναι η νέα «μαέστρος» της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Μάλιστα, η 31χρονη διεθνής κατάφερε να πανηγυρίσει στην Ρουμανία τον τίτλο της πρωταθλήτριας με την Βολουντάρι.

Αυτό ήταν το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της ρουμανικής ομάδας.

Όσον αφορά την ντε Φάιφερ που από τη νέα σεζόν θα είναι στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Δικεφάλου, πρόσθεσε στη συλλογή της ένα ακόμη πρωτάθλημα μετά από εκείνα που έχει κατακτήσει σε Βέλγιο και Γερμανία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΒΟΛΕΙ

Δεν βάζουν μυαλό: Χτυπήθηκε άνθρωπος του Παναθηναϊκού στο Ρέντη! (vids)

Από αντικείμενο που πετάχτηκε από την κερκίδα των οργανωμένων του Ολυμπιακού, εκκενώθηκε το γήπεδο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δεν βάζουν μυαλό οι χούλιγκαν του Ολυμπιακού!

Κατά τη διάρκεια του τέταρτου σετ του τελικού της Volley League μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, από την εξέδρα των οργανωμένων οπαδών των Πειραιωτών πετάχτηκε μπουκάλι το οποίο χτύπησε τον συνεργάτη του Ανδρεόπουλου, Χρήστο Μπέλλο με συνέπεια την προσωρινή διακοπή και την εκκένωση της συγκεκριμένης εξέδρας.

Μετά από 15 λεπτά διακοπής, ζητήθηκε από τους διαιτητές να εκκενωθεί η κερκίδα όπως κι έγινε για να συνεχιστεί το ματς. Όλα αυτά στο κλειστό του Ρέντη, έξω από το οποίο δολοφονήθηκε ο Γιώργος Λυγγερίδης, την ίδια ημέρα που η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε μπαράζ συλλήψεων, μεταξύ των οποίων και μέλη του σκληρού πυρήνα της Θύρας 7!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Επέστρεψε στη Νεφτοχίμικ Μπούργκας ο Τρούχτσεφ

Μετά το πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Επιστροφή σε γνώριμα λημέρια για τον Άξελ Τρούχτσεφ που την περασμένη σεζόν φόρεσε τη φανέλα της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ.

Ο Γάλλος ακραίος με ρίζες από τη Βουλγαρία, θα αγωνιστεί και πάλι με τη Νεφτοχίμικ Μπούργκας.

Ο Τρούχτεφ μάλιστα υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με τη βουλγαρική ομάδα, με την οποία είχε αναδειχτεί πρωταθλητής την προπέρσινη σεζόν.

Στην ανακοίνωσή τους οι Βούλγαροι στέκονται στο πέρασμα του 29χρονου ακραίου από τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην κατάκτηση του Σούπερ Καπ, αλλά και στο γεγονός ότι ο ίδιος αναδείχτηκε MVP.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ