Connect with us

ΒΟΛΕΙ

«Η ομάδα δεν είχε αναπνοή, χρειαζόταν ένα σοκ»

Η ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ θα πορευτεί με νέο προπονητή, τον Χόρχε Ελγκέτα, τον Αργεντινό τεχνικό που αντικαθιστά τον Γιάννη Καλμαζίδη.

PAOK24

«Η ομάδα δεν είχε αναπνοή, χρειαζόταν ένα σοκ»

Ο αντιπρόεδρος του ΤΑΑ ΠΑΟΚ, Κώστας Παϊσιάδης, φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό PAOK24 στον «Libero 107,4», αναλύοντας τους λόγους της… αιφνιδιαστικής απομάκρυνσης Καλμαζίδη.

Αναλυτικά:

Για αυτή την περίοδο: Eίναι μία κρίσιμη στιγμή για την ομάδα γιατί υπάρχει μπροστά ο μόνος στόχος που έμεινε από αυτούς που είχαν μπει, το πρωτάθλημα.

Για το πώς οδηγήθηκαν οι διοικούντες του ΠΑΟΚ στην αντικατάσταση του Καλμαζίδη: Η ομάδα μετά την προσθήκη του Ντάντε παρουσίασε ένα πρόσωπο που περιμέναμε μέρα με την ημέρα να είναι καλύτερο. Αυτό δεν προέκυψε και δεν προέκυψε κι η στιγμή που χρειάστηκε η παρουσία ενός λίμπερο. Ο Ντάντε δεν εκπλήρωσε στα σημαντικά παιχνίδια στο Λιγκ Καπ και στο Κύπελλο τις προσδοκίες, δεν μπόρεσε να δείξει το πρόσωπο μίας προσωπικότητας, αυτής που θα καλύψει τον Γκόμεζ. Και ο Στάροβιτς δεν το πέτυχε στον βαθμό που το περιμέναμε. Όταν ένας παίκτης όπως ο Ντάντε δεν μπορεί να βγάλει το αθλητικό του πρόσωπο, υπάρχει πρόβλημα. Ο Λι πέρυσι δεν ανταποκρινόταν, αλλά μετά πήρε την ομάδα από τα χέρι και με την προσωπικότητα του την οδήγησε στο πρωτάθλημα. Εδώ ακόμα και στο παιχνίδι με το Βραχάτι η ομάδα δεν μπόρεσε να βγάλει το πρόσωπο της. Αντιθέτως με Σακόγλου και Σωτηρίου στα άκρα υπήρχε ανταγωνιστικότητα στο παιχνίδι. Ακόμα κι όταν χάσαμε στου Ρέντη, δείχναμε ότι πατάμε καλά και απλά μας έλειπαν 1-2 όπλα. Όταν δεν μπορείς να το πετύχεις τελικά αυτό και σου απομένει ένας στόχος, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να σοκάρεις την ομάδα. Το τι αναγνωρίζουμε σαν διοίκηση στον προπονητή είναι δεδομένο, δεν μπορεί κανείς να αλλάξει πόσα προσέφερε στην ομάδα, η ιστορία γράφει. Βλέπουμε μπροστά μας έναν στόχο τελευταίο και η ομάδα δεν είχε ανάκαμψη. Πέρυσι βλέπαμε πως άλλαζε σιγά-σιγά η κατάσταση. Φέτος η ομάδα δεν είναι αναπνοή και σου έδειχνε πως δεν έχει αντίδραση, χάνει χωρίς να γίνεται τίποτα. Σίγουρα η ανατροπή και το 3-2 προχτές ήταν κάτι καλύτερο. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε όμως να έχει προβλήματα με τους πάντες, ενώ θα έπρεπε να είναι μία ομάδα που ξεχωρίζει αγωνιστικά με τους πάντες.

Για το πότε μπήκε η σκέψη αντικατάστασης του προπονητή: Η σκέψη ξεκίνησε μετά τον ημιτελικό, όπου αυτό το σετ το 4ο με το 18-10 και το 25-16 ήταν πλήρης απογοήτευση για όλους. Είχαμε τον κόσμο μας στο γήπεδο κι όλα υπέρ μας και να εμφανίζεις μία τέτοια κακή αγωνιστική κατάσταση δεν είναι λογικό. Τα δεδομένα πριν ξεκινήσει ο ημιτελικός ήταν υπέρ μας όλα κι εμφανιστήκαμε με πολύ κακό αγωνιστικό πρόσωπο. Δεν ήταν το αν θα παίρναμε το Κύπελλο ή όχι είναι η κακή εικόνα της ομάδας.

Για την επιλογή του Ελγκέτα: Δεν έχεις πολλά περιθώρια για αλλαγές σε παίκτες, για αλλαγή θα πας στον προπονητή. Η επιλογή του συγκεκριμένου προπονητή, έχει να κάνει και με την καταγωγή του. Οι Αργεντινοί έχουν έναν ψυχισμό διαφορετικό και μπορεί να δώσει πράγματα στην ομάδα. Ο προπονητής μπορεί να επέμβει τακτικά και στο κοουτσινγκ στο παιχνίδι. Εμείς θεωρούμε πως μπορεί να βοηθήσει στον ψυχισμό ο Ελγκέτα. Σε αυτή την ομάδα με τη στασιμότητα και την άνευρη εικόνα, θεωρούμε ότι έπρεπε να υπάρξει ένα σοκ. Δεν μπορούσαμε να πάμε στον τελευταίο στόχο που μας απέμεινε έτσι. Το θέμα είναι τι δίνει ένας προπονητής σε μία ομάδα. Δε θέλω να αδικήσω τον Καλμαζίδη, ο Ελγκέτα είναι ένα άλλο στυλ προπονητή.

Για την απομάκρυνση του Καλμαζίδη: Δεν ήρθαμε σε ρήξη με τον Γιάννη Καλμαζίδη. Θεωρήσαμε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε να φύγει αμαχητί αυτός ο στόχος του πρωταθλήματος. Φαινόταν ότι η ομάδα έτσι πως ήταν δεν έδειχνε μέλλον. Σε αντίθεση με πέρυσι που ο κ. Καλμαζίδης πήρε μία άσχημη κατάσταση την ομάδα κι ήρθε και το διόρθωσε. Η αλλαγή φέρνει πάντα κάτι σε μία ομάδα.

Το τι έλειπε από τον ΠΑΟΚ: Θα δείτε στα τελευταία παιχνίδια, ακόμα και σε αυτά που ο ΠΑΟΚ κέρδιζε, δεν ήταν καλός. Στο τελευταίο καλό παιχνίδι του ΠΑΟΚ ήταν η νίκη με τον Κύζικο. Μας έλειψαν αυτές οι εμφανίσεις που πνίγεις τον αντίπαλο. Είχαμε σε διάφορα παιχνίδια δυσκολίες με πιο αδύναμους αντιπάλους. Στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος η εικόνα μας δεν ήταν καλή. Ήταν η μόνη επέμβαση που μπορεί να κάνει τώρα η διοίκηση.

Για το τι λέει η ομάδα, οι παίκτες: Δεν υπάρχει λόγος στους αθλητές για το θέμα του προπονητή. Δεν είχαμε συζητήσεις για να πάρουμε μηνύματα από την ομάδα. Δεν είχαν συμμετοχή οι παίκτες στην απόφαση της διοίκησης.

Για το αν ο Ελγκέτα ήρθε με προοπτική να μείνει και την επόμενη χρονιά: Είναι σίγουρο ότι ο κ. Ελγκέτα θα κριθεί. Είναι πολύ σημαντικό αν ο ΠΑΟΚ πάει στον τελικό του πρωταθλήματος σε πέντε παιχνίδια. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ σαν ομάδα είναι αποφασισμένος αυτό που κατείχε τα προηγούμενα χρόνια, αν το χάσει φέτος, να παραμείνει από του χρόνου στην τροχιά του πρωταθλητισμού. Αναντικατάστατος δεν υπάρχει πουθενά. Δεν έχουμε κλειστή πόρτα, ούτε χανόμαστε από τα λάθη μας. Ο ΠΑΟΚ θα κάνει πρωταθλητισμό και τα επόμενα χρόνια με οποιονδήποτε προπονητή. Σας το λέω σίγουρα αυτό. Θα είναι ο κ. Ελγκέτα, ο κ. Καλμαζίδης; Το σίγουρο είναι ότι θα κάνει πρωταθλητισμό και τα επόμενα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ

ΒΟΛΕΙ

Δεν βάζουν μυαλό: Χτυπήθηκε άνθρωπος του Παναθηναϊκού στο Ρέντη! (vids)

Από αντικείμενο που πετάχτηκε από την κερκίδα των οργανωμένων του Ολυμπιακού, εκκενώθηκε το γήπεδο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δεν βάζουν μυαλό οι χούλιγκαν του Ολυμπιακού!

Κατά τη διάρκεια του τέταρτου σετ του τελικού της Volley League μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, από την εξέδρα των οργανωμένων οπαδών των Πειραιωτών πετάχτηκε μπουκάλι το οποίο χτύπησε τον συνεργάτη του Ανδρεόπουλου, Χρήστο Μπέλλο με συνέπεια την προσωρινή διακοπή και την εκκένωση της συγκεκριμένης εξέδρας.

Μετά από 15 λεπτά διακοπής, ζητήθηκε από τους διαιτητές να εκκενωθεί η κερκίδα όπως κι έγινε για να συνεχιστεί το ματς. Όλα αυτά στο κλειστό του Ρέντη, έξω από το οποίο δολοφονήθηκε ο Γιώργος Λυγγερίδης, την ίδια ημέρα που η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε μπαράζ συλλήψεων, μεταξύ των οποίων και μέλη του σκληρού πυρήνα της Θύρας 7!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Επέστρεψε στη Νεφτοχίμικ Μπούργκας ο Τρούχτσεφ

Μετά το πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Επιστροφή σε γνώριμα λημέρια για τον Άξελ Τρούχτσεφ που την περασμένη σεζόν φόρεσε τη φανέλα της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ.

Ο Γάλλος ακραίος με ρίζες από τη Βουλγαρία, θα αγωνιστεί και πάλι με τη Νεφτοχίμικ Μπούργκας.

Ο Τρούχτεφ μάλιστα υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με τη βουλγαρική ομάδα, με την οποία είχε αναδειχτεί πρωταθλητής την προπέρσινη σεζόν.

Στην ανακοίνωσή τους οι Βούλγαροι στέκονται στο πέρασμα του 29χρονου ακραίου από τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην κατάκτηση του Σούπερ Καπ, αλλά και στο γεγονός ότι ο ίδιος αναδείχτηκε MVP.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Το μεγαλείο σου τελειωμό δεν έχει!

98 φωτογραφίες 98 χρόνια περήφανης ιστορίας και το ταξίδι συνεχίζεται…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πασίγνωστη η φράση «μια εικόνα, χίλιες λέξεις», η οποία κακώς αποδίδεται στην κινέζικη λαϊκή σοφία ή σε κάποιον αρχαίο Ιάπωνα σοφό. Ακόμα και έτσι όμως, περικλείει μεγάλη ποσότητα αλήθειας, καθώς δύναμη της φωτογραφίας είναι τεράστια.

Με αφορμή λοιπόν τα σημερινά 98α γενέθλια του ΠΑΟΚ, ακολουθούν 98 "δυνατές" όσο και ιστορικές φωτογραφίες, οι οποίες φυσικά είναι ελάχιστες για να περιγράψουν την τεράστια ιστορία του μεγαλύτερου συλλόγου της Βόρειας Ελλάδας, την επιδραστικότητά του στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων από το 1926 έως σήμερα, το αποτύπωμα που άφησε και αφήνει στην αθλητική και κοινωνική ζωή.

Από το πρώτο καταστατικό του συλλόγου, το γήπεδο στο Συντριβάνι, στο γήπεδο της Τούμπας και στο "Παλατάκι". Από τα πρώτα "ασπρόμαυρα" τρόπαια, κερδισμένα με αίμα και θυσίες ετών, μέχρι την εποχή του Ιβάν Σαββίδη,  από τους ανθρώπους που έγραψαν και γράφουν τη δική τους ιστορία, στα - κάθε ηλικίας - παιδιά στην κερκίδα και σε αυτούς που έφυγαν από τη ζωή αλλά δεν θα ξεχαστούν ποτέ.

Το αποτύπωσε άψογα η Βελένη Πολυξένη, το μελοποίησε και το τραγούδησε ακόμα πιο άψογα ο (Τουμπιώτης) Νίκος Παπάζογλου...

Είναι κάτι στιγμές τρυφερές και λεπτές

Σαν κλωστές τυλιγμένες σ' αδράχτι,

Σε γυρνούν απαλά, σε μεθούν σιωπηρά

Σε γεμίζουν με πείσμα και άχτι

Για όλα αυτά που ζητάς

Για πολλά που πονάς

Για το τίποτε μιας ευτυχίας

Και γυρνάς σαν τρελός

Του καθρέπτη εαυτός

Θύμα - θύτης κακής συγκυρίας.

Πλημμυρίζουν το χθες μαγεμένες σκιές

Που ξοπίσω μου γράφουν τροχιά

Με κρατούνε θαρρώ σαν αλήθειες παλιές

Σε λαβύρινθο δέσμιο βαθιά.

 

 

  

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ