ΒΟΛΕΙ
«Ραντεβού στη Σύρο»
Με φόντο το φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ που θα γίνει στη Σύρο το διήμερο 19-20 Φεβρουαρίου ο αρχηγός του ΠΑΟΚ παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο site της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος.
Ο Βασίλης Κουρνέτας για δύο σεζόν (2011-13) αγωνίστηκε στον Φοίνικα Σύρου σηκώνοντας με την ομάδα της Σύρου το κύπελλο του 1ου Λιγκ Καπ που έγινε στο νησί 27-28 Νοεμβρίου 2011. Το 2015 στο ίδιο γήπεδο, στο «Δημήτρης Βικέλας» πανηγύρισε με τον ΠΑΟΚ την κατάκτηση του κυπέλλου που ήταν και η πρώτη κούπα του δικεφάλου στο ανδρικό βόλεϊ.
Αυτές τις ώρες ο Κουρνέτας προετοιμάζεται αγωνιστικά και ψυχολογικά για τη νέα επιστροφή του στο νησί για το φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» όπου θα αντιμετωπίσει την παλιά του ομάδα, τον Φοίνικα Σύρου με μοναδικο στόχο να τριτώσει τις κούπες Ο έμπειρος πασαδόρος του ΠΑΟΚ ήταν από τους κορυφαίους στο 3-2 επί της Κηφισιάς την Δευτέρα για το πρωτάθλημα. Αν και είχε να διαχειριστεί 29% τέλεια υποδοχή, η επίθεση του ΠΑΟΚ άγγιξε το 62% και δικαίως δέχτηκε τα συγχαρητήρια συμπαικτών και αντιπάλων.
«Όλη η ομάδα χάνει και όλη η ομάδα κερδίζει», είπε ο Κουρνέτας μετά τη νίκη επί της Κηφισιάς και πρόσθεσε: «Δεν κάναμε το σωστό ξεκίνημα στον αγώνα και αυτό μας έφερε πίσω. Όσο περνούσε η ώρα κάναμε τη διαφορά και αυτό που έπρεπε για να πάρουμε τη νίκη».
Ο ΠΑΟΚ πάει στη Σύρο για έναν ακόμα τίτλο;
«Οπως και πέρυσι έτσι και εφέτος το Λιγκ Καπ δεν γίνεται στην ιδανική περίοδο. Ο μεγάλος μας στόχος είναι να παίξουμε καλά και να κορυφώσουμε στο φινάλε του πρωταθλήματος που είναι και ο μεγάλος μας στόχος. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα θα πάμε για να πάρουμε τον τίτλο».
Τι θυμάσαι από το 1ο Λιγκ Καπ;
«Το πρώτο Λιγκ Καπ έγινε χωρίς τους διεθνείς παίκτες. Θυμάμαι τη χαρά που έκαναν όλοι στη Σύρο με τον πρώτο τίτλο. Το Λιγκ Καπ ξεκίνησε ως μία διοργάνωση για να δοθεί ευκαιρία στα νέα παιδιά και για μένα αυτή θα πρέπει να είναι η φιλοσοφία της διοργάνωσης. Όμως, ο ανταγωνισμός πάλι μας πιέζει. Θα προσπαθήσουμε να το διαχειριστούμε και να κάνουμε το καλύτερο».
Επομένως δίνετε ραντεβού με την κούπα;
«Πρώτα θα πρέπει να πάρουμε ανάσες και να ξεκουραστούμε μετά τον αγώνα με την Κηφισιά και αμέσως να ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας. Ο Φοίνικας έχει πολύ καλή ομάδα και στην έδρα του παίζει ακόμα καλύτερα και πιέζει στο σερβίς. Έχουμε τις λύσεις για όλα και ελπίζω όλα να πάνε όπως θα τα σχεδιάσουμε. Ραντεβού στη Σύρο…».
ΑΣ
«Παιχνίδι δίχως αύριο»
Οι δηλώσεις του Αλεξάντερ Μπέργκερ, ενόψει του προημιτελικού με τον Παναθηναϊκό
Ο ακραίος του ΠΑΟΚ, Αλεξάντερ Μπέργκερ παραχώρησε δηλώσεις ενόψει της αυριανής (4/11, 18:00) προημιτελικής νοκ-άουτ αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό, για το League Cup «Νίκος Σαμαράς» στο PAOK Sports Arena.
Ο Αυστριακός τόνισε πως η χρονιά είναι ακόμα στην αρχή της, και η ομάδα δουλεύει σκληρά καθημερινά. Ταυτόχρονα, η αναμέτρηση με τους «πράσινους» θα είναι καθοριστική, ενώ μοναδικός στόχος είναι η νίκη.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπέργκερ:
«Αντιμετωπίζουμε μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, την περσινή πρωταθλήτρια και φετινή νικήτρια του Super Cup, η οποία μάλιστα δεν έχει χάσει ακόμη σετ τη φετινή σεζόν.
Βρισκόμαστε ακόμη πολύ νωρίς στη χρονιά. Είμαστε μια εντελώς νέα ομάδα και δουλεύουμε σκληρά καθημερινά, προκειμένου να βρούμε σταδιακά τον ρυθμό μας και να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Θεωρώ ότι στο τελευταίο μας παιχνίδι δείξαμε σε ορισμένα διαστήματα σημάδια βελτίωσης και πρέπει να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.
Αναμφίβολα, το αυριανό παιχνίδι είναι καθοριστικό, ένας αγώνας χωρίς αύριο! Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε με μοναδικό στόχο τη νίκη, ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται απέναντί μας.»
Το τμήμα Βόλεϊ του ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για τον προημιτελικό του League Cup «Νίκος Σαμαράς» απέναντι στον Παναθηναϊκό.
Η αναμέτρηση είναι νοκ-άουτ και θα διεξαχθεί την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου στις 18:00 στο PAOK Sports Arena.
Με την ολοκλήρωση της προπόνησης, το τμήμα επεφύλασσε έκπληξη στον πρόεδρο του ΤΑΑ, Αντώνη Τσαλόπουλο, ο οποίος έχει σήμερα τα γενέθλιά του.
Άπαντες του ευχήθηκαν τα καλύτερα, σε ένα όμορφο οικογενειακό κλίμα.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε το ΤΑΑ ΠΑΟΚ, καθώς υπήρξε απώλεια μέλους οικογένειας, ανθρώπου της ομάδας.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Το ΤΑΑ ΠΑΟΚ, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στον βοηθό προπονητή της ομάδας, Δημήτρη Βαλσαμίδη, για τον χαμό της αγαπημένης του μητέρας.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει…»




