Connect with us

ΒΟΛΕΙ

«Να είμαστε έτοιμοι στα πλέι οφ»

Ο προπονητής των μεγάλων επιτυχιών στο τμήμα βόλεϊ του ΠΑΟΚ, Γιάννης Καλμαζίδης, φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό PAOK24 στον «Libero 107,4» σχολιάζοντας όλα όσα συμβαίνουν στον «Δικέφαλο» στη δεύτερη του θητεία ως προπονητής στην ομάδα.

PAOK24

«Να είμαστε έτοιμοι στα πλέι οφ»

Ο 47χρονος τεχνικός αναφέρθηκε στην κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα του ΠΑΟΚ τη δεδομένη χρονική στιγμή και μετά τις πρόσφατες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ.

Παράλληλα, σχολίασε την πρόσφατη νίκη στην Αλεξανδρούπολη, μίλησε για το παιχνίδι που έρχεται με τον Άρη και αναφέρθηκε στους στόχους του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν με φόντο τη διατήρηση των… σκήπτρων από την περσινή απόλυτα επιτυχημένη χρονιά, στην οποία ο «Δικέφαλος» κατέκτησε το νταμπλ.

Ο Καλμαζίδης δε θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες για όσα τον απομάκρυναν από τον ΠΑΟΚ τον περσινό καλοκαίρι, αποκαλύπτοντας τον τρόπο με τον οποίο ο «Δικέφαλος» έπεισε τους δύο Αμερικανούς να έρθουν στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ:

Για τη φάση που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ: Αυτή τη στιγμή έχουμε κάποιες προσθήκες εδώ και λίγες ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται χρόνος για να ενσωματωθούν αυτοί οι παίκτες στην ομάδα, για να υπάρξει ομοιογένεια στην ομάδα και να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι στο μέλλον. Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε πότε θα είναι έτοιμοι με την ομάδα, αλλά καθημερινά γίνεται προσπάθεια να προσαρμοστούν οι νέοι παίκτες. Επειδή είναι έμπειροι παίκτες αυτό είναι κάτι θετικό για την ενσωμάτωση τους στην ομάδα. Το αρνητικό είναι ότι δεν έχουμε πολύ χρόνο για προπόνηση γιατί υπάρχουν πολλές συνεχόμενες υποχρεώσεις και θα προσπαθήσουμε να δέσουμε τους νέους παίκτες μέσα από τα παιχνίδια.

Για το παιχνίδι στην Αλεξανδρούπολη και τη νίκη με απώλεια βαθμού: Είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε. Έχουμε μία δυνατή ομάδα, πιο δυνατή από αυτή της Αλεξανδρούπολης. Είναι φυσιολογική η εικόνα της ομάδας μας επειδή δεν έχει δέσει ακόμα. Έχουμε σκαμπανεβάσματα και είναι λογικό. Ευτυχώς πήραμε τη νίκη. Μια τέτοια νίκη με 3-2 ακόμα και αν χάσαμε βαθμό δένει την ομάδα, βλέπεις τις αδυναμίες και κοιτάς το μέλλον.

Για το αν κοιτάει τη βαθμολογία: Δεν κοιτάω τη βαθμολογία. Δεν είναι όπως το ποδόσφαιρο η βαθμολογία στο βόλεϊ. Όλα θα κριθούν στα πλέι οφ και πρέπει εκεί να είμαστε έτοιμοι. Ανεξάρτητα από την έδρα και τον αντίπαλο, αυτό δε μας απασχολεί και τόσο. Έχουν δει ότι αν είσαι καλός οι έδρες σπάνε. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει τη μεγαλύτερη σταθερότητα από αυτές τις ομάδες που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. Δε μας προβληματίζει αυτή τη στιγμή η κατάταξη, εμείς κοιτάμε περισσότερο πως θα δέσουμε ως ομάδα.

Για το παιχνίδι με τον Άρη: Έχει μία ιδιαιτερότητα αυτό το παιχνίδι. Στο Κύπελλο τα λάθη δε διορθώνονται. Δεύτερη ιδιαιτερότητα είναι το  ότι είναι ένα ΠΑΟΚ-Άρης. Δεν έχουμε καμία σχέση σε δυναμικότητα με τον Άρη. Είμαστε πιο οργανωμένοι και πιο σκληροί. Πρέπει όμως να το αποδείξουμε στο γήπεδο, δε φτάνε να το λέμε στα χαρτιά. Αν είμαστε σοβαροί που είμαστε σοβαροί πιστεύω και μπούμε αποφασισμένοι θεωρώ ότι δε θα υπάρχει πρόβλημα.

Για τις δηλώσεις του προέδρου του ΤΑΠ για τον μονόδρομο κατάκτησης του νταμπλ και τη φετινή σεζόν: Ωωωωωχ (σ.σ. γέλια).  Είναι δυναμικός ο πρόεδρος. Όλοι είμαστε εδώ για να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Εγώ δεν είμαι της άποψης να βάζουμε τόσο ψηλά τον πήχη. Εγώ θέλω μέσα από δουλειά και συστηματική οργάνωση να φτάσουμε ψηλά. Όλοι το έχουμε στο μυαλό μας σίγουρα, αλλά δε θα πρέπει να το σκεφτόμαστε και να χάσουμε το σήμερα, η καθημερινή δουλειά είναι το πιο σημαντικό πράγμα.

Γιατί δε συνέχισε ο Καλμαζίδης μετά το περσινό καλοκαίρι: Δε θέλω να στέκομαι εκεί, δεν είναι κάτι τόσο σημαντικό αυτή τη στιγμή. Άλλοι ήθελαν να παρουσιάσουν ότι ήταν θέμα οικονομικό. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Ας το αφήσουμε όμως στην ιστορία, θέλω να βλέπουμε μπροστά, είμαι χαρούμενος εδώ στον ΠΑΟΚ. Από τη στιγμή που είμαι εδώ και συνεργαζόμαστε έχουν μπει πάνω στο τραπέζι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα και με τον κ. Κατσαρή και αυτό ισχύει για όλους μας. Λεπτομέρειες δε θέλω να δώσω και δεν έχει νόημα για εμένα.

Πως έγινε η επιλογή των δύο Αμερικανών: Όταν ανέλαβα τον Δεκέμβρη την ομάδα θεωρούσα ότι χρειαζόμασταν κάποιες προσθήκες, κάποιες διορθώσεις. Μέσα στη χρονιά είναι πολύ δύσκολο να κάνεις μεταγραφές. Οι καλοί παίκτες που κυνηγάμε έχουν ομάδες και αυτό μας δυσκόλεψε πολύ στην αναζήτηση. Ωστόσο, έχουμε κάποιες άκρες, ένα δίκτυο γνωστών σε όλο τον κόσμο και καταφέραμε να πλησιάσουμε τους δύο παίκτες που φέραμε και είναι παίκτες πολύ υψηλής ποιότητας και πολύ καταξιωμένοι. Με μεγάλη δυσκολία πολλή προσπάθεια και δουλειά και προσωπικές επαφές, αλλά και τη βοήθεια του προέδρου καταφέραμε να τους φέρουμε.

Για το αν η φετινή ομάδα πλέον μετά τις μεταγραφές είναι καλύτερη από την περσινή: Είναι άδικο και δύσκολο να συγκρίνουμε έτσι. Έχουμε πολύ καλούς αθλητές, αλλά ακόμα δεν είμαστε πολύ καλή και σκληρή ομάδα. Υπάρχει μεγάλη διαδικασία μέχρι να φτάσουμε εκεί. Πέρυσι είχαμε καταφέρει να κάνουμε μία σκληρή ομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Σήκωσε την κούπα και έρχεται στον ΠΑΟΚ η Φαν ντε Φάιφερ

Πήρε τον τίτλο του πρωταθλήματος με τη Βολουντάρι στην Ρουμανία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η σπουδαία Βελγίδα, Ίλκα Φαν ντε Φάιφερ, θα είναι η νέα «μαέστρος» της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Μάλιστα, η 31χρονη διεθνής κατάφερε να πανηγυρίσει στην Ρουμανία τον τίτλο της πρωταθλήτριας με την Βολουντάρι.

Αυτό ήταν το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της ρουμανικής ομάδας.

Όσον αφορά την ντε Φάιφερ που από τη νέα σεζόν θα είναι στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Δικεφάλου, πρόσθεσε στη συλλογή της ένα ακόμη πρωτάθλημα μετά από εκείνα που έχει κατακτήσει σε Βέλγιο και Γερμανία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΒΟΛΕΙ

Δεν βάζουν μυαλό: Χτυπήθηκε άνθρωπος του Παναθηναϊκού στο Ρέντη! (vids)

Από αντικείμενο που πετάχτηκε από την κερκίδα των οργανωμένων του Ολυμπιακού, εκκενώθηκε το γήπεδο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δεν βάζουν μυαλό οι χούλιγκαν του Ολυμπιακού!

Κατά τη διάρκεια του τέταρτου σετ του τελικού της Volley League μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, από την εξέδρα των οργανωμένων οπαδών των Πειραιωτών πετάχτηκε μπουκάλι το οποίο χτύπησε τον συνεργάτη του Ανδρεόπουλου, Χρήστο Μπέλλο με συνέπεια την προσωρινή διακοπή και την εκκένωση της συγκεκριμένης εξέδρας.

Μετά από 15 λεπτά διακοπής, ζητήθηκε από τους διαιτητές να εκκενωθεί η κερκίδα όπως κι έγινε για να συνεχιστεί το ματς. Όλα αυτά στο κλειστό του Ρέντη, έξω από το οποίο δολοφονήθηκε ο Γιώργος Λυγγερίδης, την ίδια ημέρα που η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε μπαράζ συλλήψεων, μεταξύ των οποίων και μέλη του σκληρού πυρήνα της Θύρας 7!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Επέστρεψε στη Νεφτοχίμικ Μπούργκας ο Τρούχτσεφ

Μετά το πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Επιστροφή σε γνώριμα λημέρια για τον Άξελ Τρούχτσεφ που την περασμένη σεζόν φόρεσε τη φανέλα της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ.

Ο Γάλλος ακραίος με ρίζες από τη Βουλγαρία, θα αγωνιστεί και πάλι με τη Νεφτοχίμικ Μπούργκας.

Ο Τρούχτεφ μάλιστα υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με τη βουλγαρική ομάδα, με την οποία είχε αναδειχτεί πρωταθλητής την προπέρσινη σεζόν.

Στην ανακοίνωσή τους οι Βούλγαροι στέκονται στο πέρασμα του 29χρονου ακραίου από τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην κατάκτηση του Σούπερ Καπ, αλλά και στο γεγονός ότι ο ίδιος αναδείχτηκε MVP.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ